Skip to content
3 reacties
718 weergaves

Niet klaarkomen/zonder gevoel (vrouw)

Iets waar ik tegen aanloop is dat ik niet goed kan klaarkomen. Pas sinds ik mijn eerste vibrator heb gekocht, is dit mij gelukt. En pas sinds enkele maanden lukt het mij om met mijn vingers klaar te komen. Dit doe ik niet vaak, en ik neig gauw naar een speeltje. Dit is nou eenmaal veel sneller. Dit lukt dan ook zonder problemen.
Ik heb nu 2 jaar een vriend. Het is hem niet (helemaal) gelukt om mij te laten klaarkomen. Ik weet niet goed waarom. Het is niet dat ik niet opgewonden ben, of dat ik teveel onder druk sta. Het is echt wel fijn, dus hier ligt het ook niet aan. Als we een speeltje gebruiken, lukt het wel, maar dan duurt het ook vaak best lang. Hierdoor doet het me denken dat ik misschien toch teveel aan het nadenken ben. Ik word er in ieder geval erg gefrustreerd en verdrietig van.
Ik heb ook enkele keren gehad dat ik echt het gevoel had alsof ik klaargekomen was, het ‘kloppende’ gevoel van de clit, maar zonder echt een hoogtepunt te voelen. Iemand die dit herkent? Ik begrijp niet goed hoe dit kan. Ben ik te gewend aan de speeltjes, dat ik niet zonder kan?
Mocht iemand een tip hebben of er ervaring mee hebben…

21 jaar
6 maanden geleden

3 Reacties

  • Vervelend dat het nog niet gelukt is! Het is wel belangrijk dat je lekker ontspant en je gedachtes los laat. Als jij aan van alles ligt te denken terwijl hij zijn best doet gaat het ook niet werken.

    Ieder meisje vind andere dingen lekker. Dat maakt het een beetje lastig om te vertellen hoe hij het zou kunnen doen. Wat ik wel eens doe: laat haar op haar rug liggen. Als je 2 vingers in haar steekt (wijs en middel) dan voel je als je je vingertoppen omhoog doet een paar ribbeltjes. Als je daar met je vingertoppen zachtjes tegenaan tikt en haar tegelijk likt, krijg je wel effect.

    Succes!

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • De intensiteit van een orgasme kan heel erg verschillen bij mij: soms zijn het korte flut-orgasmes. Soms een heel diepe en lange roes. En alles daartussen.

    Misschien focus je je teveel op "moeten klaarkomen", inplaats van gewoon te genieten van de strelingen? Klaarkomen is niet het doel, of zou het niet moeten zijn, wel genieten en ontspannen.

    Misschien kan je ook wat meer fantasie gebruiken? Alleen maar de mechanische beweging gaat het niet altijd doen, dan is het resultaat ook een mechanisch orgasme. Zoek welke fantasie je wel of niet prikkelt, dat verschilt ook heel erg bij iedereen, en van dag tot dag.

    Voor mij een echte afknapper, maar ik ken een meisje dat net wel kickt op sm. En een ander die kickt op onderdanig zijn; eentje die kickt op in haar broek plassen; en nog eentje die een beetje voyeuristisch en exhibitionistisch is: ze kickt erop als haar rok of kleedje "toevallig" omhoog kruipt en de jongens (en meisjes) inkijk of onderkijk hebben. Soms zijn gewoon eindeloze strelingen over je hele lichaam, maar zonder orgasme, ook heel fijn. Ieder zijn smaak...

    Je moet misschien wat experimenteren? Zorg wel altijd dat het veilig en gezond blijft, en altijd met wederzijdse toestemming als je samen dingen uitprobeert.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Neem vooral de tijd om opgewonden te raken, nat ook dus. Jongens zijn nu eenmaal vaak veel sneller opgewonden, meiden nemen daar meer de tijd voor, en alles moet tevoren 'bij ons' ook kloppen. Jongens hebben seks en komen dan open te staan om te verbinden, bij meiden wil seks pas goed gaan als de verbinding er eerst is. Maar, wij kunnen lang orgastisch blijven, jongens komen klaar en zijn dan even 'out', moeten weer opladen dan.

    Trouwens, wat doet hij, wat laat je hem doen om jou te laten klaarkomen? Neemt hij de tijd om je te beffen? Gebeft worden is voor mij toch wel dé manier om klaar te komen.

    22 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten