Skip to content
6 reacties
1550 weergaves

Niet kunnen plassen na vingeren

Als ik vinger kan ik daarna meestal niet plassen soms wel een hele nacht niet. Ik maak me hier best wel zorgen om, want heb soms wel gwn een volle blaas. Hebben jullie tips?

15 jaar
2 jaren geleden

6 Reacties

  • Weet je nu ook wat het was of aan welke tip was goed?
    Is het niet meer gebeurt nadat je nog eens vingerde?
    Ben wel blij dat het goed gaat met je blaas ;)

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Bedankt voor de tips x

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Er is eenzelfde kringspier die rond beide gaatjes loopt en ze allebei afsluit: vagina en plasbuis.

    Voel na het vingeren eens of die spier onder spanning blijft staan, dus dat ze niet wil ontspannen? Krijg je je vingers dan nog in je vagina-gataje? Misschien krijg je die spanning weg door je daar bewust te proberen ontspannen? Vooral niet persen, net omgekeerd, ontspannen, of de spankracht loslaten. Als het dat is.

    Meestal hoor je het omgekeerde: dat meisjes net wel onwillekeurig plassen als ze zich vingeren, omdat die spier zich ontspant als ze hun vingers in hun vagina steken. Dus dan sluit het plasgaatje ook niet meer af. Bij het klaarkomen trekken andere buikspieren van blaas en baarmoeder dan weer wel samen, en dus loopt de plas eruit.

    Verder, rond de plasbuis zit bij meisjes ook een soort weefsel dat opzwelt als je opgewonden wordt, een zwellichaam. Daar stroomt extra bloed naartoe, waardoor het de plasbuis soms dichtdrukt. En er wordt ook glijmiddel aangemaakt. Een beetje vergelijkbaar met de prostaat bij jongens. Misschien dat dat extra bloed niet snel genoeg terug wegtrekt? Of dat het glijmiddel niet weggeraakt en het weefsel daardoor opgezwollen is? Blijft je kutje droog of wordt het nat als je vingert?

    Je kan op internet eens zoeken naar: female anatomy, dat geeft meer inzicht hoe de spieren en organen daar zijn.

    Maar ik ben geen dokter. Als je dat met bewust ontspannen niet wegkrijgt, denk ik dat je best naar een gynaecoloog gaat. Die gaat dat het beste weten.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Enig iedee waaróm je niet kunt plassen nadat je jezelf vingerde? Eventueel eens langsgaan bij je huisarts, is misschien iets

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat lijkt mij niet echt een fijn gevoel. Heb je al geprobeerd om voor het vingeren te gaan plassen? En dat je daarna niet zo nodig meer naar de wc moet.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Heb je tijdens het vingeren plasgevoel dat je onderdrukt? Dan zet je mogelijk je blaas op slot.

    22 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten