Skip to content
20 reacties
5146 weergaves

Spontane erecties

Hallo, ik ben een jongen van 13 jaar oud,

Ik heb een vriendin (ook 13) en we hebben een leuke relatie samen, maar daar gaat het nu niet om, ik kom hier voor tips! Want ik heb erg veel last van spontane erecties, en dat is soms erg onhandig en genant.. Laatst zat ik met mijn vriendin een film te kijken, en toen gebeurde het! Ik had een jogging broek aan dus het was best zichtbaar.. En ik werd best verlegen, maar toen mijn vriendin het opmerkte werd ik helemaal rood.. Want zij keek niet meer echt naar de film en zat gewoon een beetje te staren. Ik zei sorry en ze zei dat het ok was, maar ook in de klas, thuis, als ik wil slapen, als ik wakker word, het gebeurt zo vaak! Daarom ben ik hier voor tips, wat moet ik doen als ik een erectie krijg? En hoe kan ik het voorkomen? Hoe kom ik er weer van af? Elk advies is welkom, want er komt een moment dat ik een stijve krijg op een HEEL onhandig moment.. Dus alle hulp is welkom! Alvast bedankt! :)

13 jaar
3 jaren geleden

20 Reacties

  • Een keer met de gym en een keer met judo was maar goed dat ik altijd een spedoo/fietsbroek eronder aanhad anders had ik met judo een vieze vlek in mijn judobroek gehad want die is wit.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Toen ik pas op turnen zat dat was op de bok ik schaamde mij nogal omdat die strakke turnbroek erg tekende.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb enkele keren per dag een spontane erectie maar die duren slechts twee of drie minuutjes.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja heb één maar een spontane stijve gekregen dat is in het begin van het schooljaar op middelbaar geweest met gymnastiek om eerlijk te zijn werdt ik geil van het gymbroekje wat wij verplicht moeten dragen zonder ondergoed want er zit een binnenbroek in,nu ik eraan gewend ben is dit wel minder soms zie ik dat meer jongens het ook hebben.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Hallo,ik ben een jongen van net 15 jaar heb hetzelfde als die jongen van 14 die met schoolgym een spontane stijve krijgt en meer van het touwklimmen,ik zit op wielrennen en krijg vaak tegen mijn zin in een stijve van die smalle zadel zo ben ik al een paar keer klaargekomen in die wielrennersbroek,gelukkig is dat geen witte maar donkergoen met zo,n zeem als kruis moet er niet aan denken dat ik het met schoolgym krijg maar dan denk ik aan de vervelende dingen op school niet aan seks en zo.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen van 13. Ik heb precies hetzelfde als wat jij hebt. Ik krijg ook best wel vaak spontane erecties. Dat lijkt echt ongecontroleerd af en toe. Ik ben nu pas 12 jaar en ik heb dit al anderhalf jaar, dus vanaf mijn 10-de jaar. Mijn vriendin (zij is bijna 14) vindt dit hartstikke leuk, zegt zij. Ik voel mij soms ook wat ongemakkelijk hierover, maar als ik alleen met mijn vriendin ben, dan vind ik dat af en toe ook wel leuk, vooral ook omdat zij daar zo op reageert. Ik ben voor een jongen vroeg in de puberteit, eerst had niemand van mijn vrienden dit, maar nu hebben een aantal andere jongens hetzelfde. Dus jongen van 13, ik denk dat het normaal is voor ons als jonge jongens.

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Je bent nog heel jong en bent aan het puberen. Het is normaal je lichaam maakt nu juist veel hormonen aan en dan krijg je dat soort dingen gewoon vaak. Na een tijd word het vast wel minder

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ja verleden week nog een spontane erectie tijdens het touwklimmen met gym schaamde me daar vet voor omdat we witte gymbroekjes dragen kan je raden hoe het eruit zag.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Jongen 13 en andere jongens. Als meisje vind ik dat juist leuk als ik zie dat een jongen een stijve krijgt of heeft. Jongens, het is de natuur en gelukkig werkt alles goed bij jullie. Daar kun je ook blij om zijn. Jullie zouden je voor mij niet hoeven te schamen, hoor. Ik vind het eerder leuk om te zien. Ik zou er niet overdreven naar kijken natuurlijk, maar ik zou het wel (onopvallend) hebben gezien. Een jongen, bij wie dat gebeurt, daarover zal ik eerder positief dan negatief denken. Ik heb wel respect voor een jongen, bij wie ik dat zie. Als ik bijvoorbeeld met een jongen praat, terwijl hij een stijve heeft of krijgt, dan zal ik hem extra leuk vinden, maar ik zal de jongen nooit in verlegenheid brengen. Mocht hij laten blijken dat hij dat vervelend vindt, dan zou ik hem geruststellen en zeggen dat ik dat niet erg vind. Uiteindelijk is hij toch een jongen en dan weet je toch dat dat kan gebeuren. Ik heb nu eenmaal een zwak voor zulke jongens.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik had dat vanaf mijn dertien en vond het soms leuk maar vond het niet leuk als ik in het zwembad was en meisjes of jongens er naar staarden.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @j12, die komen echt nog wel ;-)

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • @j12 Dat komt waarschijnlijk later nog.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat mij helpt is om te denken aan iets wat ik heel gaaf vind, maar wat volstrekt niet sexueel is. Bij mij zijn dat straaljagers (!) maar het kan vanalles zijn: mooie auto's, snelle motofietsen of mooie voetbaldoelpunten. Visualiseer het geconcentreerd, met zoveel mogelijk details en de aandacht is afgeleid van je 'joystick' die dan vanzelf terugkeert in de ruststand.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Nou ik heb nooit last van een spontane erectie

    12 jaar
    3 jaren geleden
  • Als je je regelmatig afrukt totdat je spuit, dan gebeurt dat gegarandeerd veel minder, die stijve lullen!

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoort bij de leeftijd. Wordt vanzelf wel minder.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Niet TS hier ;) Elke jongen heeft last van plots op de meeste vervelende momenten een stijve. Voorkomen gaat niet maar als je hem negeert en je op iets anders focust zal die wel sneller weggaan. Als ik hier op het forum lees vinden meiden het alleen maar grappig dus je vriendin zal er geen probleem mee hebben (en anders zal het zo zijn dat je die stijve kreeg omdat je bij haar in de buurt was en zou ze dat als compliment kunnen zien, althans als meiden zo denken)

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Ach jongen, dat gebeurt gewoon. Het is de natuur. Maak je er niet te druk over, en als je je erectie weg wilt krijgen omdat je het gênant vindt, denk dan aan het allerminst sexy idee dat je kunt bedenken en de oplossing is onderweg. Een stijve is altijd makkelijk te verhelpen, moeilijker dan andersom wanneer je eigenlijk er helemaal geen zin in hebt.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Voorkomen kan je niet.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik laat het gewoon tip koop een iets langer t shirt dan kan je die erover doen en het is herken baar maar trek je ook al af ? Dat helpt bij mij voor het slapen

    13 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten