Skip to content
6 reacties
1315 weergaves

Voorbereiden seks

Hoe hebben jullie (dit is waarschijnlijk vooral een vraag voor homo mannen, zoals ikzelf, en vrouwen) je voorbereid op je eerste keer anale seks (als in, maak je jezelf op een manier schoon of zo)? Ik heb het zelf nog nooit gehad, en wil graag weten wat er meestal aan vooraf gaat.

15 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Hoi jongen 16, ik had zo’n spoel ding gekocht online. Ik vond t echt totaal niet fijn om dat te gebruiken. T was ook een vrij goedkoop ding(12€) dus ik raad je aan een wat duurdere te nemen. Ik vond zelf anale seks helemaal niks maar voor jou is dat hopelijk anders. Als ik jou was zou ik heel heel veel tijd van te voren nemen om voor te bereiden. Succes en veel plezier gewenst

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Ik waardeer het erg dat jij dit even meldt. Het probleem is dat je nooit precies weet wie nu wat heeft geschreven. Seks is een spannende en opwindende zaak, maar er gebeuren ook hele akelige dingen en er is ook misbruik van onschuld, onwetendheid en van verlangens en emoties van eenzame jongens en meisjes. Daar wilde ik voor waarschuwen. Gelukkig zit het met jullie wel goed.

    Anale seks is een ingrijpend iets en het vraagt wel wat gewenning voordat je er echt plezier van kan hebben. Persoonlijk heb ik er geen ervaring mee en van mij mag het zo blijven, maar het schijnt voor degenen die het doen een opwindende ervaring te zijn, zowel passief als actief. Informeer je goed en wees voorzichtig en doe alleen dingen die jullie allebei willen. Ik denk dat je wel wat informatie hebt kunnen vinden via de links die ik genoemd heb waar je wat aan hebt. Je kan ook naar "voorbeeldfilmpjes" kijken, dat heb je vast wel eens gedaan. Bedenk dat het daar meestal een toneelstukje is en dat echte liefde niet zo'n rol speelt. In het begin zal het ook echt niet zo soepel gaan als je daar ziet.

    Ik vind het fijn dat jullie van ongeveer dezelfde leeftijd zijn en wellicht samen op ontdekkingsreis gaan, maar doe kalm aan. Jullie hebben tijd zat. Wees lief voor je vriend!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen van 22,

    Ik wilde even zeggen dat ik niet degene ben die je denkt dat ik ben. Mijn vriend is ongeveer even oud als ik (paar maanden ouder) en hij heeft het met mij er nog niet over gehad. Ikzelf wil het een keer proberen als hij dat ook wil, maar ik wilde eerst wat onderzoek doen.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste J19, Stereotypes zijn stereotypes omdat ze vaak voorkomen, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet ook anders kan zijn. Het is nu eenmaal zo dat er macho ingestelde mannen zijn en dat er zowel vrouwen als mannen zijn die daar op vallen. Onder homo's zijn er die gewoon een fijne relatie met een leuke jongen willen om samen wat op te bouwen en er zijn er die vooral seks willen.

    Soms zijn jongens wat vrouwelijk ingesteld, hebben ze een zacht karakter en vinden het fijn dat hun partner het initiatief neemt. Er was hier een jongen die het erg moeilijk had met zichzelf. Hij was eenzaam en kon nergens zijn gevoelens uiten en daarom deed hij het hier. Dat heeft mij erg geraakt. Met hem konden we zijn ontwikkeling op seksgebied volgen. Daar was hij erg open over. Hij zocht iemand op, werd ontmaagd, vond andere vrienden waarbij hij zichzelf kon zijn en nu zijn de problemen achter de rug wat hem betreft. Hij typeerde zichzelf expliciet als bottom en dat was de rol die hij wilde bij seks.

    TS hier is onervaren op seksgebied. Ik vermoed dat hij de jongen is met een vriend van 19. Die vriend heeft hem blijkbaar gezegd dat hij graag anale seks met hem wil en TS wil daar aan toegeven. Dat soort dingen zie je meer. Een ouder iemand verleidt een jonger iemand, bouwt een band op en gaat dan dingen verlangen. De jongen is van zijn oudere vriend gaan houden, vaak de enige bij wie hij zijn gevoelens kan uiten en zichzelf kan zijn, en geeft toe, al dan niet met tegenzin.
    Het kan zijn dat hier sprake is van echte liefde en dat alles goed gaat. Het kan ook zijn dat die oudere persoon iemand is die al meedraait in het homocircuit en zijn vriendje daarin mee zuigt. Een gewillig jong ventje is daar natuurlijk erg populair en als hij maar goed afgericht wordt dan wordt hij een favoriet snoep[je van de week totdat er weer een andere komt.
    Dat is waar ik TS voor heb willen waarschuwen.

    Over die vorige jongen gesproken, later las ik een reactie waarin een jongen van 17 schreef dat hij met 14 mannen had gezoend en met 6 verder was gegaan. Die is dus in het homocircuit beland en gaat van hand tot hand. Een gewillig jong ventje, wat wil je? Als hij een meisje was dan noemde men haar een slet, maar in de homowereld is dat blijkbaar gewoon, seks alleen voor de seks. Ik las ook een topic van een jongen, ook 17 (dezelfde?) die vertelde dat hij complimentjes kreeg omdat hij zijn partners zo goed met zijn mond kon verwennen. Jong, gewillig, en nog lekker ook, dus wat wil je dan, iedereen houdt van je. De rekening komt later wel.
    Dat te lezen raakte mij ook, maar dan op een heel andere manier.

    Wat ik hoop voor TS is dat hij met respect, tederheid en liefde wordt behandeld. Iemand van 19 mag in Nederland geen seks hebben met iemand van 15, en zeker anale seks vind ik erg ver gaan voor zo'n jonge jongen. Als je zo iemand als vriendje hebt en je houdt echt van hem dan moet je op dat gebied erg terughoudend zijn is mijn mening. Helaas kan ik er weinig aan doen. Er zijn nu eenmaal zoveel nare dingen in het leven en er zijn zoveel jonge mensen waar het de verkeerde kant mee uitgaat. Waarom? Omdat ze niet geaccepteerd worden zoals ze zijn en dan maar een plek zoeken waar ze wel welkom zijn. Ze zoeken liefde, aandacht, maar ze krijgen seks.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • J22 gewoon omdat iemand liever bottom is wil niet zeggen dat het de 'vrouwtjesrol' is. Of je liever top/bottom (of beide kan ook) verkiest heeft echt niets te maken of je vrouwelijk of mannelijk bent. probeer eens verder te kijken dan de stereotypes.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Je vraagt hoe jij je moet voorbereiden op anale seks. Dan denk ik dat jij nog erg onervaren bent op dat gebied en dat er iemand is die jou heeft verteld dat hij anale seks met je wil. Ben jij misschien die jongen met een vriend van 19?
    Om te beginnen moet ik zeggen dat ik niet zo'n fan ben van anale seks. Dan weet je vanuit welke positie ik dit schrijf. Waar ik zeker geen fan van ben is dat oudere personen een jonger iemand min of meer onder druk zetten om in te gaan op hun wensen en verlangens. Dat vind ik immoreel en vernederend.

    Sommige jongens met homoseksuele gevoelens voelen zich aangetrokken om bij seks de vrouwelijke rol te spelen. Dat soort jongens spelen dan de bottomrol. Degene die hen neukt heet een top. Als je geen ervaring hebt om als bottom anale seks te ondergaan dan onderga je soms een bottomtraining. Een onprettig woord, maar zo heet dat. Je leert anale seks te ondergaan en mentaal leer je de ondergeschikte rol aan te nemen, het vrouwtje te zijn.
    Je kunt je zelf thuis voorbereiden op anale seks door je vinger of dingen in je anus te steken en een beetje te exploreren. Zo leer je hoe het voelt en ben je in staat te ontspannen als je vriend bij je binnendringt. Als jouw partner ervaren is op dat gebied dan weet hij wel wat nodig is om het voor jou zo plezierig mogelijk te maken, maar een pijn doet het altijd wel.
    Informatie over hoe en wat kun je op deze pagina's vinden: gezondheid.be/index.cfm?fuseaction=art&art_id=19697 en them.us/story/tips-and-tricks-for-safe-anal-sex
    Die laatste pagina is in het Engels maar dat kun je wel lezen denk ik.

    Dan nog wat gemoraliseer. Als jij seks hebt met iemand dan heeft het mijn voorkeur dat jullie allebei even ervaren of onervaren zijn en dat het gaat op basis van gelijkwaardigheid. Samen leer je dan hoe het is en geniet je van elkaar.
    Als jij seks hebt met iemand die een stuk ouder is dan ben jij degene die moet doen wat je partner wil. Meestal de bottomrol dus. De vraag is hoe is de emotionele band tussen jou en je vriend. Houden jullie van elkaar, voelt hij liefde en respect voor jou of ben jij gewoon een pleziertje, een seksvriendje? Als hij ouder is dan heeft hij ook wel vrienden van zijn leeftijd en als jij alleen maar zijn speeltje bent kan hij jou wel eens uitlenen aan zijn vrienden. Dan kom je bij hem en moet je het met twee of meer doen. Dat maakt je zelfrespect kapot en je belandt in een situatie waarin je geen nee meer kan zeggen en zo wil ik iemand waar ik wat om geef niet zien. Daarom kan ik je maar een advies geven: Zorg dat jij bepaalt wat er wel en wat er niet gebeurt. Bewaar je zelfrespect en eis het recht op nee te zeggen. Stel je grenzen en hou je daar aan.
    Jij zal niet de eerste zijn die alleen maar gebruikt wordt en uiteindelijk geestelijk kapot in de goot belandt. Zachte jongens zoals jij zijn het meest kwetsbaar. Lees wat er staat op die websites die ik genoemd heb en hou je er aan.

    Ik wens je veel succes en ik hoop voor je dat het jou brengt wat je er van verwacht. Veel geluk!

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten