Skip to content
8 reacties
835 weergaves

Accepteren van je lichaam

Hoihoi! Ik zit met een klein probleempje. Ik ben bezig met een jongen en we willen wel een stap verder, seks dus. Maar ik heb zo'n hekel aan mijn lichaam dat ik het gewoon niet durf en bang ben dat ik dit ook nooit zal durven. Dit zal direct ook mijn eerste keer zijn. Hebben jullie toevallig tips hoe je die stap makkelijker maak, of hoe t voor mij minder 'naakt' zal voelen. Dankjewel alvast!!

19 jaar
4 jaren geleden

8 Reacties

  • Oh wat leuk om horen! Ik denk dat je hier een grote stap dichter bent bij het houden van jezelf. Dus zorg erg goed voor jezelf en voor je lichaam, het is jouw tempel. Je bent het helemaal waard, jij bent vast een erg knappe meid die het alleen nog niet weet van zichzelf! ♥

    Veel liefdesgenot en denk eraan: altijd veilig vrijen!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Meisje van het forum hier. Heel erg bedankt voor de lieve berichten. Het heeft me echt heel erg geholpen. Vanavond is het gebeurd, ik heb seks gehad. Heb me gelukkig helemaal kunnen overgeven ondanks m'n onzekerheid, en het was echt geweldig. Bedankt!!!

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou het graag willen je hebt geluk en als je je zelf lelijk vind waarom heb je dan een vriend die vind je waarschijnlijk wel mooi ik zou proberen te denken waarom zou ik anders een vriend hebben en doe het alleen als je het wel wil ?? hoop dat je hier wat aan hebt en ja ik ben twaalf maar ik wil seks dat is ook best raar

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Voor elk lichaamskenmerk dat je bij jezelf onaantrekkelijk vindt, is er een jongen die dit totaal niet erg of zelfs mooi vindt. Dus no worries en geniet van het moment. Hij wil met je vrijen, dus hij neemt je zoals je bent. Hij is vriendelijker voor jou dan jij voor jezelf. Dat kan toch niet verkeerd zijn dan!

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Eigenlijk vind jij dat, maar je vriend niet, want anders wilde hij die stap niet zetten. Bovendien telt de harmonie in een relatie veel zwaarder bij het prijsgeven van je lichaam aan je vriend. Je moet hem vertrouwen, want anders deed hij het niet. Voor een jongen of een meisje zijn de dingen die jou onzeker maken nooit een issue in je relatie. Stel, dat hij het daarom uit zou maken, is hij jou toch niet waard? Het is ook beter om je te concentreren op de romantiek en het intense van de daad, dan je bezig te houden met je onzekerheid. Denk positief, want dat doet hij ook. Succes. Laat je weten hoe het verliep?

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Kijk naar jezelf in de spiegel en noem op wat je wel mooi aan jezelf vind, iedereen heeft wel iets waar die onzeker over is. Maar als je een vriend heb dan heeft hij niet met je omdat je zo lelijk bent toch? ;)

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • "Beauty is in the eye of the beholder" Mocht je vriend je niet aantrekkelijk vinden dan zou hij waarschijnlijk geen seks met je willen. Het zou dus kunnen dat het beeld dat jij zelf van je lichaam hebt, totaal niet overeenkomt met hoe HIJ jou ziet.

    Maar ik snap je bezorgdheid. Misschien kan je een plaats en tijdstip uitkiezen waarop het niet erg klaar is, beetje schemerdonker. Door het 's avonds laat te doen, of met de gordijnen dicht. Op die manier zal het waarschijnlijk een stuk makkelijker zijn dan bij klaarlichte dag. Je mag uiteraard ook gewoon open en eerlijk tegen hem zeggen dat je nog van je eigen lichaam moet leren houden. Je bent echt niet de enige met dit probleempje.

    Deze horde nemen zou wel eens het beste zijn dat je kan doen voor jezelf. Als je ziet dat iemand vol voor je gaat is dit misschien het begin van een pak meer zelfvertrouwen. Ga ervoor! ♥

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik weet natuurlijk niet waarom jij niet van je eigen lichaam houdt, maar vertrouw je vriend. Misschien houdt hij wel van je voor 2....

    19 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten