Skip to content
21 reacties
2808 weergaves

Verkrachting of niet?

Hallo iedereen, Ik heb een vriendje waarmee ik bijna 7 maanden een relatie mee heb. We hebben al een aantal keer seks gehad, en gisteren wilde hij weer seks, maar ik niet. Hij had al een paar keer zijn penis in mijn vagina gedaan, maar ik heb hem toen van mij afgeduwd en gezegd dat ik het echt niet wilde. Op een gegeven moment deed hij het weer, en ik zei weer dat ik het niet wilde en dat ik heel moe was. Hij zei tegen mij: “gewoon niet nadenken en mij knuffelen”. Ik heb een aantal keer gezegd dat ik het niet wilde, maar hij bleef doorgaan. Dus hebben we seks gehad. Ik heb het maar laten gebeuren, omdat hij het heel graag wilde. Ik heb er een tijdje over nagedacht, en ik weet niet of het verkrachting is. Ik zou er wel met hem over willen praten, maar ik wil hem er niet slecht over laten voelen. Is dit verkrachting of niet?

15 jaar
4 jaren geleden

21 Reacties

  • ik ben het een met jongen 12

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • Beste Anoniem, ik wil even zeggen dat ik het heel erg voor je vind dat dit gebeurd is. Wanneer iemand je dwingt seks te hebben terwijl jij dit niet wil is dit verkrachting. Dit is heel fout en hoort niet te gebeuren. Als je nog met hem samen wilt blijven, zou ik je aanraden hier met hem over te praten. Je kan hem uitleggen dat het niet oke is om jou te dwingen als jij dit niet wil en dat hij jouw grenzen moet respecteren. Als hij dit niet doet, is het misschien beter om niet meer met hem te zijn. Ik wens je veel sterkte.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Als iemand (jongen of meisje) ongeacht waarmee dan ook (penis, vingers, tong, voorwerp), jouw lichaam binnendringt (vaginaal, anaal of oraal) zonder dat jij dat wil en je hebt heel duidelijk aangegeven dat je dat niet wil, DAN IS DAT VERKRACHTING. Zonder enige twijfel.
    Jij met je zelf goed afvragen of je wel een vriendje wil hebben die helemaal geen rekening wil houden met wat jij wel / niet wil. Gelijk dumpen!!

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Hey, TS hier. Ik heb nog een relatie met hem. We hebben er samen goed over gepraat en hij heeft zijn excuses aangeboden. Als het nog een keer gebeurt is het wel echt klaar tussen ons, maar ik heb er vertrouwen in dat het niet nog eens gebeurt.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Tuurlijk wel zijn ballen tot moes trappen. Die hufter.

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • dumpen die handel! Ik zie dat dit bericht er al een tijdje geleden op gezet is, hoe is het nu tussen jullie? Heb je hem gedumpt??

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • M20, dat is een hele vreemde reactie. Je mag een jongen niet zoomaar in zijn ballen trappen. Aan ts, hoe gat het nu met jullie?¿

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Inderdaad, een ferme trap in z'n edele delen zodat die een week geen zin meer heeft in sex!!!

    20 jaar
    4 jaren geleden
  • Als ik een vriendin had(nog nooit gehad) en ouder was om seks te hebben en ik wil het maar zij niet zou ik het nooit doen. Ik heb op deze leeftijd zin in seks maar dat kan nog niet. Mensen van deze tijd nemen een vriendin om alleen maar te seksen. DIT IS VERKRACHTING

    12 jaar
    4 jaren geleden
  • In het vervolg geef je hem gewoon een knie in z'n ballen en hij heeft direct geen zin meer in sex. En dan dump je hem maar.

    18 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik lees veel mensen zeggen dat ze hem moet dumpen of zelfs aangifte moet doen.

    Vooropgesteld dat wat die jongen deed helemaal fout was, praten we hier over iemand die waarschijnlijk niet veel ouder is dan TS en die het waarschijnlijk niet verkeerd heeft bedoeld en zich, teveel geleid door zijn eigen geilheid, niet goed heeft gerealiseerd dat zijn vriendin nu geen zin had, ondanks dat ze het meermaals duidelijk heeft aangegeven.

    Als ik de post van TS zo lees is ze er uiteraard niet blij mee, maar lijkt het me ook iets waarvoor ze geen aangifte wil doen. Iets dat in de praktijk sowieso nogal weinig zin heeft omdat het iets is dat niet te bewijzen valt en het haar woord tegen zijn woord is. Hoe fout het ook is, geen rechter zal die jongen voor verkrachting veroordelen.

    Ik denk dat het veel meer zin heeft als ze zo snel mogelijk een goed gesprek heeft met haar vriendje en uitlegt dat ze niet altijd zin heeft in seks, waarom ze dit niet prettig vond, en hem duidelijk aangeeft dat dit nooit meer mag gebeuren. Daar leert zo'n jongen veel meer van.

    Uiteraard kan ze hem dumpen als ze er geen vertrouwen meer in heeft, of als hij haar gevoelens ook na een goed gesprek niet wil begrijpen. Maar als ze verder blij met hem is en hem deze fout kan vergeven, hoeft het echt niet zo te zijn dat ze hem moet dumpen. De enige die die keuze kan maken, is TS zelf.

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Wat een slecht gedrag van je vriend. Als jij nee zegt blijft het nee. Dit hoort niet en je moet hem dumpen. Deze jongen heeft geen respect voor je en gaat voor zijn eigen lusten.

    19 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee is nee. Kan het nog begrijpelijker? En toch zijn er jongens die dit niet (willen?) snappen. Komen ze met smoezen als : "maar het was maar een centimetertje" of "het was maar heel even met het topje van mijn eikel". Wanneer zij nee gezegd heeft, is en blijft het verkrachting.

    22 jaar
    4 jaren geleden
  • Als je tegen je wil tot sex gedwongen wordt, is het altijd verkrachting. Ook in een relatie of huwelijk. Een tijdje geleden stond er in de krant een artikel over een rechtzaak, van een man die zijn vrouw met geweld tot sex gedwongen had. En ja, hij is veroordeeld. De details weet ik niet meer, maar de rechter zei dat sex altijd met wederzijdse toestemming moet, anders is het verkrachting. Dus ja.

    Of je aangifte moet doen, is iets anders? Hangt ervan af hoe traumatisch het was, en of je al die zever wilt? Want dan gaat er een politie onderzoek, ondervraging en misschien een rechtzaak van komen. En dus een hoop ruzie en advokaatkosten. Ik weet niet of het dat waard is? Misschien maakt dat het alleen maar erger, en misschien geeft dat een veel groter trauma?

    Maar ik zou hem alvast dumpen, en misschien andere meisjes waarschuwen. Als hij nu al zo doet, gaat het later alleen maar erger worden. Dan denkt hij dat je zijn prive-bezit bent. Dus dumpen. En leg hem rustig uit waarom, en dat je dat echt niet accepteert. Misschien leert hij zijn lesje, en betert hij zich als hij het echt beseft. Hopelijk.

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • ja aangifte doen was duidelijk tegen je wil.

    15 jaar
    4 jaren geleden
  • Nee is nee. Je bent meermaals heel duidelijk tegen hem geweest en hij heeft toch zijn zin doorgezet. Dat is erg respectloos.

    Het is op z'n minst tijd voor een goed gesprek tussen jullie twee, en als hij zich daar dan slecht bij voelt, tja, dat is dan zijn eigen schuld.

    Denk er goed over na wat je wilt. Denk je dat hij kan veranderen en dat hij een volgende keer wel naar je luistert? Of denk je dat hij dan weer doet wat hij zelf wil?

    23 jaar
    4 jaren geleden
  • Dumpen!! Die jongen is echt een seksmaniak!! Jij kunt wss beter krijgen

    16 jaar
    4 jaren geleden
  • Hij gebruikt jou eerder als lust en sex object plaats van vriendin, als hij jouw wensen niet respecteerd. En dus zijn eigen genot achterna gaat

    14 jaar
    4 jaren geleden
  • Ik zou er toch serieus over nadenken om hem maar te dumpen. Hij luistert niet naar je, respecteert jou niet en doet dingen tegen jouw zin in. Waarschijnlijk heeft hij je alleen maar om de seks, dus denk er nog eens goed over na of je wel met hem verder wilt. Ik zou dit niet pikken.

    17 jaar
    4 jaren geleden
  • Heb ook wel eens sex gehad zonder dat ik echt zin had , maar niet met tegenzin ik vond het wel ok en duurde ook niet lang Maar als je duidelijk nee zegt mag hij echt niet nog verder gaan , dat is volgens mij gewoon verkracht toch ?

    14 jaar
    4 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten