Skip to content
21 reacties
766 weergaves

dik en lelijk

Ik heb een vraag kan je een vriendje krijgen als je dik bent een lelijk gezicht hebt en een heel gesloten persoon bent? ik heb grote behoefte aan een relatie alleen ik heb het gevoel dat mensen mij niet aantrekkelijk vinden en daar word ik best verdrietig van dus mijn vraag is vallen jongens ook op dik en lelijk?

14 jaar
6 jaren geleden

21 Reacties

  • Je bent dus ambulancier, maar geen dokter. Zo gezaghebbend ben je dus niet. Ik ben ook geen dokter, maar ik informeer mij constant, en inderdaad : geneeskunde is geen exacte wetenschap, waardoor eerdere bevindingen vaak moeten worden bijgesteld. En ja : ik weet dus ook wat het woord ' metabolisme ' betekent en waarop je alludeert. Maar nogmaals : TS is een concrete persoon, meer bepaald een kind van 14 jaar, en als je de lengte en het gewicht hier vergelijkt, is er toch iets dat niet klopt en moet dat nader onderzocht en desnoods bijgestuurd worden door deskundigen die er verstand van hebben. Is dat zo erg ? Zo worden bepaalde angsten en onzekerheden weggenomen i.p.v. alles maar te gaan relativeren en daardoor dit meisje de boodschap mee te geven : trek het je niet aan en ga maar lekker door met je leven !?

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Natuurlijk gaan we daarover filosoferen. Het wonderwoord noemt metabolisme. Het lichaam vraagt eten, maar kan het slechts traag verwerken. Dan krijg je ook een iets voller persoon. Er zijn mensen die elke dag supervettig eten en niks doen die zo slank als een potlood zijn, en je hebt mensen die gezond eten, letten op hun dieet, voldoende water drinken en sporten, en waar toch de kilo'tjes blijven aan hangen. Als ambulancier kan ik je zeggen dat elk lichaam op deze wereld verschillend is. Misschien trek ik gewoon minder snel conclusies over mensen?

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Wat is overgewicht ? Gaan we daarover filosoferen ? Als blijkt, dat iemand als kind minstens 16 kg te veel weegt, ga je dan bijv. ook de weegschaal in vraag stellen ?

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • De vraag is ... wat is overgewicht? De berekening voor een BMI gaat intussen al jaren niet meer op en wetenschappelijke kringen hebben deze zelfs al lang buiten gegooid!

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • @meisje 20 Je hebt gelijk dat overgewicht niet gezond is. Maar ik vind zelf niet dat TS daarom een laag zelfbeeld hoeft te hebben. Overgewicht is niet altijd iets waar mensen schuld aan hebben: allerlei oorzaken kunnen voor overgewicht zorgen, waaronder aanleg en zaken als stress. (Een van mijn gezinsleden heeft bijvoorbeeld overgewicht terwijl hij/zij minder eet en meer sport dan ik met gezond gewicht.) En hoewel overgewicht niet gezond is, betekent dat niet dat je lelijk bent als je overgewicht hebt. Dus als TS wil afvallen om gezond te worden, steun ik haar daarin, maar ik hoop niet dat ze wil afvallen omdat ze denkt dat ze anders niet goed genoeg is. Want een slecht zelfbeeld is óók slecht voor je gezondheid.

    Het probleem zit er denk ik in dat gewicht in onze samenleving niet alleen gekoppeld wordt aan gezondheid, maar ook aan schoonheid. Wat schoonheid betreft maakt je gewicht niet uit; wat gezondheid betreft is het wél goed om een gezond gewicht te hebben. Daarnaast zijn er, zoals ik al schreef, verschillende factoren die zorgen voor overgewicht, waarbij meerdere niet de schuld zijn van de persoon met overgewicht.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • @jongen 22

    Jij moet leren lezen ! TS zegt zelf, dat ze, als 14- jarige, 1,60 m lang is en 76 kg weegt. Noem jij dat enkele kilootjes te veel ?! Op die leeftijd ?! En waar ligt dan de grens en het eindpunt ? Als je 100 weegt, of 200 of ... ? Zwaarlijvigheid is een ziekte geworden van onze welvaartsmaatschappij die aanleiding kan geven tot tal van kwalen en aandoeningen. Of jezelf dan als lelijk gaat omschrijven is daarbij vergeleken maar een detail. Mijn conclusie is dus : afvallen. En niemand moet TS proberen van de wijs te brengen met cliché 's als ' alles is relatief ' en ' het is gewoon een kwestie van voorkeur ' of, erger nog, ' als je je maar goed in je vel voelt '. Dat laatste is hier duidelijk niet het geval.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey TS! Ik ken jou uiteraard niet en dan is een antwoord geven natuurlijk best lastig. Maar ... ik zal het proberen.

    1. Wat is dik? Spreken we over een paar kilo'tjes teveel of spreken we dat je in vergelijking met vriendinnetjes of tv sterren een buikje hebt? Ik weet dat vele jongen een mager en slank meisje verkiezen, maar ikzelf heb bijvoorbeeld liever iemand die wat struiser is. Waarom? Ooit eens een vriendinnetje gehad die competitiezwemmen deed en dus vrij mager. Ikzelf ben niet bepaald de magerste (maar ook niet echt dik) maar als ik die eens vast nam deed ik haar 9 kansen op de 10 pijn. En bij het minste stond ze met blauwe plekken. Niet leuk dus... Noch voor haar, noch voor mij.

    2. Wat is lelijk? En vooral : met wie vergelijk je je dan?

    Zoals vele mensen hier al zeggen : je bent vrij onzeker. Dat is niet erg en dat hoort bij de pubertijd. Het kan zijn dat je voor sommige jongens niet aantrekkelijk bent omdat je niet voldoet aan hun ideaalbeeld. En dat beeld is soms alles behalve realistisch hoor. Iedereen, meisje en jongen, is aantrekkelijk op zijn/haar eigen manier.

    Dat je wilt afvallen is een beslissing die je zelf moet maken, doe dit niet omdat het zo hoort of omdat anderen het doen!

    Veel succes!

    22 jaar
    6 jaren geleden
  • Hey niet Zo onzeker. Ik ben zelf ook niet perfect maar iedereen is speciaal op hun eigen manier. Misschein wil ik je wel beter leren kennen. Maar dat moet jij dat ook zelf willen. Maar onthoud dat ook jij speciaal bent voor vele mensnen om je heen.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Toch simpel ? een dokter kan zeggen waarom je te dik bent en hoeveel je best aan gewicht zou verliezen. Een diëtist(e) zal dan bepalen wat je mag eten en hoeveel. Bovendien zal je ook meer moeten bewegen, dus aan sport doen. Beide gaan samen.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé TS! Zorg er wel voor dat je genoeg eet, zodat je genoeg voedingstoffen krijgt: ga dus niet zomaar minder eten, want dat kan heel slecht voor je zijn. Het beste eet je weinig zoete en vette tussendoortjes en probeer je gezondere keuzes te maken: denk aan gezond beleg op je brood, water of thee in plaats van frisdrank, enz. (Misschien dat je een aantal van deze dingen al doet, maar het zijn wat ideeën.)

    Bedenk ook altijd: een goed gewicht hebben is gezond, maar je bent niet minder waard als je overgewicht hebt. Je hoeft niet af te vallen omdat je anders niet mooi genoeg zou zijn, want je bent mooi zoals je bent.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • nogmaals heel erg bedankt voor de reacties en ik denk dat ik ga proberen af te vallen

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik HOUD van meiden met overgewicht. Lekker knuffelbaar en zacht. En ik val ook op wat verlegen meiden. En uiterlijk is een mening die voor iedereen anders is. Niets om je druk over te maken!!

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ach TS, lelijke mensen bestaan niet. Je hebt mooie en net iets minder mooie. Een geheimpje wat ik met jou deel: ik had opvallend afstaande oren in mijn puberteit. Daar werd ik mee gepest dat ik depressief werd. Na heel veel overleg met mijn ouders mocht ik dan toch mijn oren laten corrigeren. Het rare is dat wanneer ik nu in de spiegel kijk ik heimwee krijg naar mijn oren van vroeger. Zeg maar gewoon naar wie ik toen was. Mezelf dus. En wat de meiden betreft, hebben die nieuwe oren nul komma nul extra opgeleverd. Meiden zijn gewoon dol op jongens met een "foutje". En het omgekeerde is net zo goed waar.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Dik zijn betekent voor de meesten lelijk zijn. Maar je gezondheid gaat voor alles. Het goede nieuws is : er valt iets aan te doen op voorwaarde dat je het zelf ook echt wil. Pak dit probleem aan, velen zijn je voorgegaan. Ga eerst naar een arts : die kan nagaan waarom je te dik bent, want er zijn verschillende oorzaken. En dan kan er gezocht worden naar een oplossing, want die is er àltijd. En ten slotte, als het gewenste resultaat er is, zal je jezelf ook mooier vinden en tegelijk beter in je vel zitten. En wie weet wordt het lelijke eendje dus toch nog een mooie witte zwaan.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Maak je geen zorgen meid. Ik ben zelf maar 1,67 lang en weeg maar 57 kg en ik ben 19 jaar.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Dan nog hoef je je daar niet voor te schamen! Kijk, een goed gewicht is goed voor je gezondheid, maar je bent echt niet lelijk als je overgewicht hebt. Er zijn genoeg mensen met overgewicht die relaties hebben; er zijn zelfs jongens die juist vallen op mensen die wat dikker zijn! En wat je gezondheid betreft, het belangrijkste is dat je niet te veel en niet te vet eet en wat beweegt. Als je dat doet, dan is het goed! En als je je zorgen maakt, kun je altijd eens met je huisarts of een diëtist gaan praten. Maar doe dat dan omdat je het zelf wilt, niet omdat je bang bent dat je niemand zult vinden omdat je wat dikker bent. Dat is namelijk echt niet zo!

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • dankjewel allemaal voor de reacties maar ik ben maar 1.60 en wel 76 kilo

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben zelf ook dik. Maar mij gaat het meer om het innerlijk. Groetjes j15

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Sommige jongens wel.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Hé, het is niet raar dat je onzeker bent over jezelf, zeker op jouw leeftijd, maar je hoeft je echt geen zorgen te maken! Vaak denken mensen veel negatiever over hun eigen uiterlijk dan andere mensen over ze denken; dat is in ieder geval wat ik heb ervaren... Dus hoewel ik je niet ken, denk ik echt niet dat je lelijk bent. En of je nou meer of minder weegt, jongens hebben veel verschillende voorkeuren en er zijn er vast die jou aantrekkelijk vinden. Je hebt nog heel veel tijd voor je en gaat nog heel veel nieuwe mensen ontmoeten in je leven met wie je verkering kunt krijgen.

    19 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten