Skip to content
4 reacties
638 weergaves

Soa?

Hoi mensen,
Ik heb ff n vraagje, mijn vriend en ik willen wel overgaan op orale seks. We hebben beide nog nooit iemand geneukt of oraal bevredigd, is het dan helemaal safe om dit zonder condoom of beflapje te doen? Wel heb ik soms een beetje jeuk aan mijn vagina maar ik denk niet dat dat iets is.
Ik hoop dat er iemand met een antwoord op m'n vraag is!

15 jaar
6 jaren geleden

4 Reacties

  • Jij en je vriend hebben nog nooit eerder sex gehad, jullie zijn beide maagd? Ik en mijn vriendje zijn ook eerst met pijpen en beffen begonnen, voor een meisje als voor een jongen geldt een ding. Zorg er voor dat jullie beiden schoon zijn, niet enkel intieme delen maar ook de mond, verder ik was me nooit met een zeep of was middel, altijd met gewoon water, je vagina kan door de zeep geïrriteerd raken, geld ook voor een pimmel, verder is het erg lekker om oraal bevredigt te worden en jullie gaan pas dan ontdekken wat jullie lekker vinden, veel geluk jullie samen.

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Bedankt voor jullie snelle, serieuze antwoorden, hier heb ik wat aan!

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • hey meisje van 15 jaar. ik denk dat als je zonder beflapje of condoom oraal wil doen dat je dan wel beter even een test moet doen. ik heb ook gelezen dat er een kleine kans ik als je het zonder doet dat je dat een soa krijgt.

    ik ben zelf ook nieuw.
    mvg jongen 15 jaar

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Jeuk in die zone is bijna altijd helemaal normaal, dus daar zou ik mij geen zorgen over maken. Bij orale seks is er een (verkleinde) kans op besmetting van een soa.
    Je maakt dan kans op chlamydia, gonorroe, herpes genitalis of syfilis. Als een jongen met HIV klaarkomt in je mond is dat ook gevaarlijk.

    Als jullie allebei nog nooit seksueel oraal, vaginaal of anaal contact met een ander hebben gehad is de kans dat één van jullie een soa heeft praktisch niet bestaand. Maar je kan eigenlijk nooit zeker weten of je partner daar helemaal eerlijk over is.

    Als jullie willen kunnen jullie allebei kosteloos bij de huisarts een soa-test laten afnemen.
    Dit alles is om 100% safe te zijn, maar in de realiteit is de kans op een soa van oraal contact erg klein. Als jongen loopt hij nog minder kans dan jij, aangezien hij niet zoveel van jou 'binnen zal krijgen'. Je kan ook hem pijpen en dan vervolgens niet klaar laten komen in je mond.

    Al met al hoef je je denk ik geen zorgen te maken en een condoom oid te gebruiken.

    16 jaar
    6 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten