Skip to content
14 reacties
2636 weergaves

Hoe te beginnen met nudist zijn/worden?

Hallo, ik wil graag al een tijdje het eens proberen om naakt te zijn op bijvoorbeeld een strand of zwembad. Maar ik ben zelf een beetje bang dat als ik naar een naturisten strand ga dat daar dan meer volwassen zijn dan leeftijd genoten. Zijn er nog andere opties waar je niet persee lid van nfn moet worden. Ook hou ik het liefst voor.me zelf dus niet dat mijn ouders er van weten. Heeft er iemand tips? Gr j

17 jaar
7 jaren geleden

14 Reacties

  • Je kan zomers naar een naaktstrandje gaan, bij heel warm weer zijn er wel eens wat jongeren. Zijn ook wel zwembaden in nederland waar je naakt kan zwemmen zonder NFN pas, moet je even op de website van nfn.nl onder locaties zoeken. En anders zomervakantie boeken naar een naaktcamping in Frankrijk. Ik ga ieder jaar met mijn ouders naar La Jenny, daar zijn altijd best wel wat jongeren.

    13 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben ook graag naakt, maar heb hier wel twee vragen:
    1. Waarom staat dit onder het onderwerp 'vrijen'? Daar heeft het toch niks meer te maken?
    2. Jongen 19: je bent naturist en altijd naakt, desnoods zet je de verwarming hoog. maar is dat echt naturistisch? je gaat dan heel veel stoken en dat is slecht voor het milieu en ik dacht dat naturisten altijd zo goed voor de natuur zijn?

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • J19 ik heb precies hetzelfde dan jij

    12 jaar
    5 jaren geleden
  • ik ga op vakantie naar een naturiste camping en ik loop altijd naakt thuis ook in de winter dan zet ik me verwarming gewoon hoog. Ook naakt stranden ga ik naar toe geen schaamte gewoon alles uit trekken want we zijn allen maal naakt en het maak niet uit hoe je er uit ziet iedereen is gelijk ik wil niks anders meer of een naturisten camping of hellen maal geen vakantie voor mij nooit meer geklede vakanties meer.

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Zijn er meisjes die ook eens komen?

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Eerst thuis beginnen en als je je er goed bij voelt kan je naakt bij de buren op bezoek of vrienden uitnodigen. Als je in een grote stad woont zou ik zeker niet naakt over straat gaan, dat is illegaal.

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Nederlanders zijn zo preuts alles en iedereen ik heb net ook iets geplaatst wij thuis zijn naturisten en met een beetje mooi weer zijn we naakt. M’n ouders en m’n broertje. Wij eten bv ook speciaal gekweekte insekten sprinkhanen meelwormen krekels schorpioenen enzo. Nederlanders zijn zoooooo preuts aan het worden bah

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Kijk eens op naaktstrandje.nl

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • We moeten echt af van dat hokjes denken. Weg van die geforceerde grens tussen naakt- en niet-naaktstrand. We moeten het Scandinavische model hebben. Geen onderscheid meer: wie naakt wil gaan, doet dat en wie liever wat gekleed blijft, doet dat ook. Altijd en overal en in wederzijds respect.

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ikzelf ga regelmatig naar het naaktstrand. Het is een rustig en mooi stukje strand waar er in de vakantie maanden volop naakt gerecreëerd wordt. Het is een echte aanrader.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • In België zie je veel jongeren onder 25 op het enige officiële naaktstrand wat we hebben. Bredene nabij Oostende. Echt een aanrader.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Hallo TP starter..

    Ik zit ook met het zelfde wat jij hebt,,,
    Ik ben al 1x ik op een naaktstrand geweest en het is best bevrijdend..!! Jammer genoeg is dat er weinig tot niet leeftijd's genoten er zijn om bijv contact mee te hebben..
    Ik ben ook geen lid van een club waar je open en bloot kunt gaan maar zit wel te twijfelen om me aan te melden..
    Ik hou dit nog geheim bij me ouders maar paar vrienden weten dit van me dat ik graag naakt ben op stranden op plassen.. Echter ik weet nog niet wat ik zelf ben kwa geaardheid dat is voor mij een dingentje wat erg lastig en moeilijk maakt..

    Tip ga eerst verkennen en dan probeer beetje bij beetje uit te kleden en dan naakt te gaan bij mij heeft het geholpen nu nog vaker naakt gaan op stranden en plassen... hoor van je Groeten MH

    20 jaar
    6 jaren geleden
  • Ts als leeftijdsgenoten wil zien zou je naar zuid Frankrijk ofzo moeten gaan in Nederland is er idd weinig te zien van jouw leeftijd

    12 jaar
    6 jaren geleden
  • Hou er rekening mee dat je op de meeste naaktstranden weinig leeftijdsgenoten vindt. Eerder oudere mensen of gezinnetjes met jonge kinderen. Het staat je natuurlijk vrij om daar tussen te gaan liggen, maar of dat nou zo gezellig is als er verder niemand bij je is ... Ik zou dan persoonlijk liever op een stil, afgelegen plekje gaan liggen..

    Het gezelligste zou natuurlijk zijn als je als introducee mee kan op zo'n naturistenuitje voor jongeren, maar daar moet je dus iemand voor kennen die al lid is van een naturistenbond.

    Misschien is het ook nog een optie als je naar een zwembad gaat waar ze tevens een sauna hebben. Dan houdt je tijdens het zwemmen gewoon in de gaten wie er allemaal de sauna ingaan en als dat niet allemaal van die oude tangen zijn volg jij zelf ook.

    21 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten