Skip to content
13 reacties
1420 weergaves

Sex met 30 jarige

Nou ik ben dus 14 jaar en heb sex met een 30 jarige, hebben meer mensen hier ervaring mee en is dit raar?

14 jaar
8 jaren geleden

13 Reacties

  • Ik vind dit niet raar hoor zolang het maar niet tegen je wil in is! 

    20 jaar
    8 jaren geleden
  • Graag gedaan. :-) Kijk, het kan voorkomen dat je een klik hebt met iemand die (veel) ouder is en soms gaat dat echt goed. Het probleem zat hem erin dat dit geheim bleef. Daarom lijkt het me echt goed dat jullie het verteld hebben. Ik krijg uit je verhalen ook wel de indruk dat je vriend het goed bedoelt en echt om je geeft: hij vind het niet erg om geen seks meer te hebben en is samen met jou naar je ouders gegaan. Let er gewoon op dat je je niet gedwongen voelt tot dingen die je niet wilt en dat er geen machtsverhouding ontstaat. Het lijkt me wel het beste om jullie relatie in ieder geval tot je zestiende niet-seksueel te houden, want voordat je zestien bent kan hij in theorie opgepakt worden als hij seks met je heeft. Verder: veel succes! Hopelijk blijft dit allemaal goed gaan.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • @meisje17 heel erg bedankt voor je advies!!! Ik heb het uiteindelijk toch aan mijn ouders vertelt met mijn vriend (niet gelijk over sex, stapje bij stapje;)) ze schrokken wel alleen werden niet boos. We hebben voor de rest nog niet meer gesproken hierover. Ik ben je wel zeer dankbaar voor al je adviezen!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Een goede reden lijkt me: het is bij wet verboden om seks te hebben met iemand onder de 16. Geef aan dat je niet wilt dat hij wordt opgepakt als jullie per ongeluk ontdekt worden. Als jullie namelijk ontdekt worden, dan kan hij echt heel lang de gevangenis in gaan: hij heeft dan bij wet seksueel misbruik gemaakt van een (seksueel) minderjarige. Ik neem aan dat jullie dat geen van beiden willen.

    Maar dat hij je niet tot seks dwingt lijkt me een goed teken. Toch: ook uit respect voor je ouders lijkt het me geen goed idee als jullie seks hebben. Nogmaals: hoe zou jij reageren als je moeder was en hoorde dat een vriend van je seks had met je dochter. Wacht liever tot je wat ouder bent, dan is het ook bij wet toegestaan.

    Bedenk wel: een relatie kan ook leuk zijn zonder seks. :-)

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • @jongen16 hij is helemaal geen pedofiel! En @meisje17 ik heb gevraagd of hij wilde stoppen met sex. Hij vond het wel jammer maat hij zei dat als ik het niet wilde, ik het niet hoefde. Ik wil alleen wel graag sex met hem! Als ik nu zeg waarvoor ik dat Vroeg denkt hij wss dat ik hem niet vertrouw! Ik weet niet zo goed wat ik moet doen nu!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Weet je, ik heb nog eens wat meer hierover nagedacht (mijn vorige berichten heb ik allemaal gisteren verstuurd), en hoe meer ik erover nadenk, hoe verdachter ik het ga vinden. Ook al zegt die man misschien dat hij je leuk vindt, het blijft een feit dat je 14 bent, wat hem volgens de wet tot pedoseksueel maakt. Ook brengt die geheimhouding, zoals ik al zei, problemen met zich mee. Stel je voor hoe jij het zou vinden als je een moeder was en ontdekte dat een vriend van je seks heeft met je dochter! Hij hoort dat als volwassene niet zomaar te doen. Oké, misschien vinden jullie elkaar echt leuk, maar ga alsjeblieft niet door met seks hebben, want dat is echt een slecht idee (en als hij inderdaad echt om je geeft, dan zou hij dat moeten respecteren). Want dat is het ook nog eens: stel dat je ouders dit ontdekken, dan doen ze waarschijnlijk aangifte tegen die vriend en dan gaat hij hoogstwaarschijnlijk de cel in voor pedoseksualiteit.
    En houd in gedachte: je denkt misschien dat er in jullie relatie geen machtsverhouding bestaat, maar vergeet niet dat liefde soms blind maakt. Je weet niet wat die man denkt als hij bij je is. Dat kan alles zijn van 'wauw, wat een geweldig iemand' tot 'hé, van die meid kan ik misbruik maken'. Maar moet je van hem bijvoorbeeld wel eens dingen doen die je niet wilt? Verbiedt hij je bepaalde dingen? Al met al: ik vind het verdacht. Nogmaals: bij wet maakt hij seksueel misbruik van je. Misschien is dat inderdaad echt niet wat hij wil, misschien geeft hij echt om je, maar dan blijft het nog steeds onverstandig en erg onverantwoord van zijn kant. Ik weet dat ik als ik dertig zou zijn nooit met een seksueel minderjarige seks zou willen - ook al hadden we nog zo'n goede klik.
    Stop dus met seks hebben, alsjeblieft! Het is echt niet verstandig om dat te doen - in ieder geval niet totdat je achttien bent. Dan ben je meerderjarig. Dan kun je meteen zien of hij oprecht van jou houdt of je gewoon misbruikt: vindt hij het goed als jullie geen seks meer hebben?

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • En wat ik ook nog wil toevoegen: als je echt wilt dat jullie relatie serieus wordt, dan kunnen jullie het niet eeuwig blijven verbergen. Dat is een reëel probleem, denk ik: jullie doen dit achter de rug van je ouders. Het kan zijn dat je ouders hier een keer achter komen, en je weet niet hoe ze dan zullen reageren. Willen jullie dit echt voortzetten, dan denk ik dat jullie het toch een keer moeten vertellen - je hoeft het dan niet over de seks te hebben, maar wel over dat jullie elkaar leuk vinden. Dit soort geheimhouding lijkt nu misschien het beste, maar kan er uiteindelijk toe leiden dat je ouders erachter komen en zich rot schrikken. Dus zou ik zeggen: bespreek dit met je vriend en kijk of jullie het misschien samen een keer kunnen uitleggen. Kan dat niet, dan weet ik niet of het verstandig is om hiermee door te gaan...

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Dit kan gewoon niet die 30 jarige is een pedo doe ff normaal man

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • O ja, en dit spreekt - hopelijk - voor zich, maar als je seks hebt, doe het dan veilig. Ik neem aan dat je nog niet zwanger wilt worden.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • In onze relatie is geen machtsverhouding gelukkig! Mijn ouders weten het alleen niet maar ze zouden het toch niet accepteren. We hebben niet alleen sex maar hebben ook gwn veel uitjes enzo @meisje17 en heel erg bedankt voor je advies

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • De reden dat ik die vraag stelde is om je situatie wat beter te begrijpen. Kijk, het is mogelijk dat jullie elkaar echt allebei leuk vinden, ook al verschillen jullie dan qua leeftijd. Aangezien ik zelf meerdere malen verliefd ben geweest op een ouder iemand, vind ik niet dat ik het recht heb om jouw relatie zomaar af te wijzen.
    Maar let op: een probleem van zo'n leeftijdsverschil kan zijn dat er een machtsverhouding ontstaat. Vraag jezelf af of die man jouw grenzen respecteert. Als jij iets niet wilt, doet hij het dan ook niet? Of dringt hij zich aan je op? Dat is iets waar je ontzettend voorzichtig mee moet zijn. Het is voor hem als dertigjarige gemakkelijk om seksueel misbruik van je te maken. Ik wil niet zeggen dat hij dat ook doet of dat hij je alleen voor de seks gebruikt, maar mocht hij je ooit tot iets dwingen of onjuist behandelen, stap dan uit die relatie.
    Dit klinkt misschien als een stomme vraag, maar weten je ouders dat jullie iets hebben? Dat wil niet zeggen dat je hun moet vertellen dat jullie seks hebben, maar weten ze dat er iets tussen jullie is? Dat is in dit soort situaties ook een risico: dat alles verborgen blijft en die dertigjarige je zo in zijn macht houdt.
    Zelf heb ik weliswaar geen verkering met een ouder iemand, maar ik ben min of meer bevriend met iemand van boven de vijftig bij wie ik regelmatig over de vloer kom. Mijn ouders weten hiervan (die man heeft hun zelfs om toestemming gevraagd). De reden dat die vriendschap/hoe je het ook wilt noemen werkt, is dat er ondanks ons leeftijdsverschil naar mijn idee geen echte machtsverhouding tussen ons bestaat. Bij een vriendschap is dat al belangrijk, dus bij een liefdesrelatie is dat al helemaal zo.
    Al met al: bedenk goed hoe jij hier zelf in staat. Ik heb wat kanttekeningen bij jullie relatie, vooral omdat jij ook bij wet nog niet seksueel meerderjarig bent en het voor hem dus eigenlijk niet legaal is om met jou seks te hebben, maar ik heb geen duidelijk beeld van deze situatie. Het zou kunnen dat jullie net een geval zijn waarin het wel goed gaat, dat hij oprecht van je houdt en je niet gebruikt voor seks. Maar wees je bewust van de risico's en pas goed op jezelf. En mocht het ooit misgaan, blijf er dan niet meer rondlopen, maar vertel het aan iemand. Geef ook duidelijk je grenzen aan en let op dat hij die respecteert.

    17 jaar
    8 jaren geleden
  • Hij is een vriend van mijn ouders en ik ken hem al vanaf mijn vierde. Ik vond hem altijd al leuk en toen vertelde hij dat hij mij ook leuk vind @meisje17

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Hoe is die relatie ontstaan?

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten