Skip to content
30 reacties
6101 weergaves

Vanaf welke leeftijd 'apart' om maagd te zijn?

Zoals de vraag zegt, vanaf welke leeftijd vinden jullie het apart als iemand nog maagd is? En is er verschil tussen jongens en meiden?

De meesten hier zijn wat jonger dan ik. Ben dus benieuwd met welke leeftijden jullie komen. Om het zelf ook te beantwoorden, bij mijn leeftijdsgenoten keek men tussen de 18-20 raar op als iemand zij nog maagd te zijn.

22 jaar
8 jaren geleden

30 Reacties

  • @M 22, Zo zie ik het dus ook. Ik ben zelf iemand die niet snel op meiden afstapt voor dit soort dingen en ik ben sowieso meer op mijzelf dan vrienden van mij die dus wel ontmaagd zijn. Het lijkt er bijna op alsof mensen willen dat je rond een bepaalde leeftijd ontmaagd bent en dat het anders raar is maar zo zie ik het niet. Ik zou het nu wel willen maar niet iedereen is als ze 16 jaar oud zijn al klaar om met een ander het bed in te duiken. Helemaal als man/jongen merk je wel dat daar soms raar over gedaan word want "alle mannen willen toch altijd seks".
    Gewoon jezelf blijven en je niet gek laten maken, zo sta ik er in.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben ook nog maagd. Ik vind het niet erg maar merk wel dat het rond mijn leeftijd steeds meer een ding word. Sommige hebben het wel al ooit gedaan en sommige niet. Ik wil ook wachten tot ik iemand ontmoet die de ware is. Tenzij ik iemand vind waarmee ik een feeling heb( nier verliefd maar gwn aantrekkingskracht )

    15 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben ook nog maagd, niet omdat ik het niet wil, maar letterlijk omdat ik niet echt in aanraking ben gekomen met veel jongens. Voel me wel heel erg "gedwongen" om nu seks te hebben door de maatschappij, aangezien het erg raar is blijkbaar om nog steeds maagd te zijn. Terwijl als je er logisch over nadenkt, je veranderd echt niet als mens ofzo als je niet meer maagd bent, dus wat is de big deal? Ik ga het ook niet forceren, ik doe het als ik er klaar voor ben en met de juiste persoon, niet met een random gozer die ik niet eens ken.

    22 jaar
    5 jaren geleden
  • Yup, ook hier nog maagd. Wordt door mijn maten vaak raar aangekeken wanneer ik erover begin, maar ik vind het zelf niks schamelijks. Zou het liever doen met de "ware" dan dat ik met 20 meiden naar bed ga voor een one night stand bijvoorbeeld. Kan me niet schelen hoe oud ik ben wanneer t ooit gebeurd. Je moet je er ook niet te druk mee bezig houden, let life unfold, good things come to those who wait!

    19 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik ben nog maagd

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Zelf ben ik ook nog maagd. En dat stoort soms wel.vooral als men de ‘stoefers’ onder ons bezig hordn over hoe oud en hoeverl keer ze het al gedasn hebben. Ik heb geen relatie en heb dat eigenlijk ook nog niet echt gehad ik ben ook niet echt opzoek. Ik ben zo’n type da zijn ‘ware’ wil tegen komfn en dus nie om de 5wkn een ander

    19 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik vind dat als je op je 30e nog maagd bent er eh... tja dat is gewoon apart. Daarvoor kan het nog wel.... Maar vanaf 25 word het wel een beetje heel erg laat...

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben maagd

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • ik en mijn vriendin hebben nu 2 maanden en een beetje, we hebben elke x als we elkaar zien sex en ik vind het prima zo!!

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • ik ben 15 jaar oud en ik en me vriendje hebben al 2 jaar en hebben gewacht tot ik 15 ben omdat we dat een normale leeftijd vonden ik ben nog niet ontmaagd want we zijn echt niet zo raar om een datum in te plannen maar we wachten op een goed moment ik moet wel zeggen dat we al snel seksuele dingen deden maar steeds tegen elkaar zeiden nee nu nog niet en ik vind zelf als je elkaar al lang kent en het zeker weet je er gewoon voor moet gaan

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik lees hier dat iemand vanaf zijn 10 al niet meer maagd was. Maar ja, als je op die leeftijd al experimenteert gebeurt zoiets denk ik wel eens vanzelf, meestal met jongens onder elkaar. Ik was 12 toen het gebeurde met mijn bi vriend. Ook heel jong denk ik wel. Als je het allebei wilt is dat toch geen probleem? Dus wrm al die vragen; 'was dat niet te jong?' Dat snap ik niet zo.

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • Topic starter hier
    @meisje 21

    Wel ik was benieuwd of er iets veranderd is. Zoals ik aangaf begon men bij mijn leeftijdsgenoten vanaf ongeveer 18 jaar op te kijken als je het nog niet gedaan had. Was benieuwd of dat getal lager is geworden omdat men gemiddeld eerder begint en hier veel jongeren zitten.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • 15 jaar
    8 jaren geleden
  • ....en waarvoor dienen onze antwoorden....????

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben zelf 16, ik ben nog steeds maagd. En ik zit op hot or not en iedereen vind het blijkbaar bijzonder dat ik nog maagd ben snappen jullie dat?

    16 jaar
    8 jaren geleden
  • Meisje van 22, hij zal het in eerste instantie wellicht raar vinden dat je nog maagd bent, maar als het een hechte relatie betreft er later best blij mee zijn denk ik.
    Ik was zelf 17 en m'n toenmalige vriendin 17 en dat komt mij vrij redelijk over.
    Nog even over sletten: dat is niet leeftijd gebonden, maar komt door je manier van doen lijkt mij?!!

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • voorheen was ik jongen 22 jaar vanaf vandaag jongen 23 jaar
    ------------------------------------------------------------------------

    ik ben nog maagd en verwacht gezien me Asexueel zijn dat ik op mn 90 e nog maagd ben . Maar dat weet je gewoon nooit van te voren .

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • 17

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik ben 22 en nog maagd. Ik schreeuw dit eerlijk gezegd niet van de daken maar veel goede vriendinnen weten dit natuurlijk wel. Als ik nu ga daten met een jongen ben ik altijd bang dat hij het raar zal vinden of dat het een afknapper is (terwijl ik diep van binnen wel weet dat de meeste goede jongens liever een maagd hebben dan iemand die al met 20 man naar bed is geweest). Ik weet ook niet goed wanneer je zoiets zou moeten vertellen. Nouja ik ga er maar vanuit dat als hij me leuk vindt, hij het niet erg zal vinden. Toch kan het je wel onzeker maken. Dat is ten minste bij mij zo, niet wat anderen er van vinden, maar meer wat mijn toekomstige partner er van vindt.

    22 jaar
    8 jaren geleden
  • Niks is raar om maagd te zijn zolang jij de juiste persoon maar hebt en er aantoe bent

    17 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten