Skip to content
1 reacties
77 weergaves

Alleen op uiterlijk vallen..

Er zitten wat meiden in mijn klas die zeggen dat het innerlijk belangrijk is, maar zelf hebben ze vaak met knappe jongens die ook echte "gemenerikken" zijn om het maar zo aardig te zeggen. Ik heb ook van die sloeries in mijn klas die het met knappe jongens doen en steeds weer een nieuw iemand hebben. Veel meisjes (niet alle meisjes, dus reageer niet als je niks anders toe te voegen hebt dan: Dit doe ik niet hoor of dit doen niet alle meisjes, want dat snap ik zelf ook wel) hebben op deze leeftijd in ieder geval toch liever knappe jongens I.P.V lieve jongens. Ook minder mooie meisjes hebben dit. De knapste meisjes hebben het vaakst liever een knappe jongen ook al is het een kl ik bedoel "gemenerik". En er is bijna geen jongen op mijn school die knap en lief is (Je hebt wel van die jongens waar de jongen doet alsof hij lief is, en het meisje echt denkt dat de jongen lief is ookal is hij dit niet). Ik ben zelf niet lelijk maar dit viel me gewoon op. Wanneer gaat dit "alleen op uiterlijk vallen" een beetje weg en beseffen die meiden dat knap niet alles is?

15 jaar
8 jaren geleden

1 Reacties

  • Dat "alleen op uiterlijk vallen" gaat niet altijd weg. Voor de meeste mensen is het uiterlijk nu eenmaal een eerste selectiecriterium. Tja, we leven in een visuele tijd; zien en gezien worden. Daar lijkt het in deze westerse wereld vooral om te gaan. Je uiterlijk, je figuur, je gewicht, je kleding, plastische chirurgie, selfies, je facebook...... pfffffff, te veel allemaal om op te noemen. In marketing wordt daar ook gebruik van gemaakt; kijk maar eens naar de reclames op de tv. Knappe mensen prijzen de producten aan. Zij zijn ons rolmodel.....
    Pas wanneer mensen bereid zijn verder te kijken dan uiterlijk alleen, leren ze de mens kennen achter dat uiterlijk. En pas dan leren ze elkaar echt kennen. En dan merk je dat achter een knap uiterlijk beslist ook een heel ander karakter kan schuil gaan.
    Maar als je jong bent wordt je natuurlijk het liefst gezien met een knappe partner. Dat is dan ook "goed" voor je reputatie. Je bent dan klaarblijkelijk in staat een knap iemand aan de haak te slaan en dat plaatst je dan hoger in de pick-order... Maar of dat uiteindelijk allemaal zo belangrijk is.... Als je ouder wordt dan leer je meestal ook wel om verder te kijken dan uiterlijk alleen. Helaas geldt dat niet voor iedereen en blijft uiterlijk altijd het eerste criterium binnen hun keuze.

    21 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten