Skip to content
9 reacties
356 weergaves

Tongzoenen

Ik heb nog nooit met iemand gezoend. Gewoon omdat ik nog niet echt iemand ben tegen gekomen enzo. Zou het wel graaaag willen doen. Maar zouden jullie gelijk op de eerste gezellige avond al met iemand zoenen? Of zouden jullie die persoon wat meer willen kennen? En eerst een keer handen vast houden enzo? Op de een of andere manier lijkt het me best eng ofzo. Wat als je het totaal verprutst ofzo. Weet wel dat het niet gelijk je beste tongzoen ooit zou worden maar toch. En wat als je zo zwenuwachtig bent dat je vergeet adem te halen? Iemand tips. Bestaat er eigenlijk iets als een tongzoen fobie?

19 jaar
8 jaren geleden

9 Reacties

  • Ik dacht er voor mijn eerste ook heel erg over na, maar als het eenmaal zover is gaat het bijna vanzelf. Je moet alleen zorgen dat je kalm blijft anders ga je rare dingen doen ;)

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Een tongzoen met iemand die je eigenlijk niet kent vind ik niet zo'n probleem. Gewoon doen. Ademhalen door je neus :) Overigens vind ik seks op een eerste date ook niet fout, als je het mat veilig doet.

    16 jaar
    7 jaren geleden
  • ik ben zelf 12 jaar ik heb momenteel een vriendje die altijd bij me wilt zijn het jammeren is dat hij best ver woont. als we elkaar zien doen we gelijk wat hoed voelt zoals knuffelen, zoenen, aan elkaar zitten maar je, maar je moet het wel willen

    12 jaar
    7 jaren geleden
  • het kot vanzelf wel... als je gwn iemand tegenkomt die je leuk vind en wederzijds ook komt het wel... gwn vaak leuke dingen met elkaar doen... zoals gwn buiten chillen of filmavond ofzo..


    veel suc6 x

    13 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb ook nog nooit getongzoent. Het ziet er wel lekker uit.

    13 jaar
    8 jaren geleden
  • Niet onzeker zijn het gaat van zelf. Maar meisje van 19 ga je nooit stappen ofzo, dan kom je ook genoeg jongens tegen toch

    19 jaar
    8 jaren geleden
  • Hee ik ken die gevoelens en alles waar je over twijfeld... Ik heb nu al meer dan 6 maanden een vriendje en die vond mij leuk toen hij me pas net kende. Hij wou voordat we hadden al met me zoenen. Maar ik wou het echt alleen met degene waarmee ik heb.. Gelukkig heeft hij heeft veel respect voor hoe ik dacht en niet zomaar paf boef erop af. Toen we eenmaal hadden vroeg hij ook eerst aan mij hoe ik erover dacht aangezien hij wist dat ook voor mij het de 1e x was en onzeker erover was. Hij heeft mij de moed ingepraat en gezegd dat hij ook bang is om iets fout te doen, maar iedereen het kan enz. Paar weken daarna hebben we samen voor het eerst getongt. Eigk gaat alles van zelf, zolang je je ogen maar dicht houd & met adem je hebt ook nog een neus en het is niet zo dat je mond voor altijd gesloten is. Tip : ga je al tongzoenen leg je hand in zn nek of tegen zijn wang. Veel succes met de tips en wees vooral niet onzeker, eens moet de eerste keer zijn toch ?! ;)

    15 jaar
    8 jaren geleden
  • Ik heb ook nog nooit getongt, maar ben op het moment wel met iemand bezig. (Zit bij hem in de klas we kennen elkaar al z'n 2jaar en zit met veel lessen naast hem ) dus t was voor ons al minder grote om elkaar aan te raken! ( want in de les irriteren we elkaar ook met aan elkaars haren zitten enz) laatst gingen we chillen bij een voetbal club en toen opgeven moment toen viel hij op mij (vlgm was dat expres ;) ) maar toen waren we gwn blijven liggen en hebben we wat geknuffeld maar meer niet omdat wij allebei een beetje bang zijn ( al willen we wel heel graag zoenen en we hebben ook niks verder ) maar ik hoop dat het binnenkort wel gaat komen ( omdat wij elkaar allebei echt heel leuk vinden maar er eigk nog niet aan toe zijn)!! Maar Jhaa k zie wel hoe het loopt! Hoop dat het bij jou ook snel komt! Lieffss J xx

    14 jaar
    8 jaren geleden
  • haii, k ben zelf 13 en heb een vriendje. de eerste x dat we afspraken was het gewoon een beetje knuffelen maar was t ongemakkelijk. daarna gingen we steeds vakar afspreken en steeds verder zoals tongzoenen. ik zou dus niet bijvoorbeeld op je eerste afspraak volop gaan tongen maar het langzaam opbouwen.

    13 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten