Skip to content
4 reacties
158 weergaves

erg klein

Ik ben een jongen van 15, bijna 16 Mijn penis is in slappe toestand 3 cm en stijf 12 cm. ik ben 1,78 m en weeg 60 kilo. Groeit mijn penis nog en wat vinden meiden van mijn lengte?

15 jaar
8 jaren geleden

4 Reacties

  • Daar is toch niks mis mee. Lees maar (internet);

    Om te weten of jij wel aan de standaard voldoet, is het allereerst zaak om de lengte van de penis goed te meten. Dit doe je door hem in zowel slappe als stijve toestand aan de bovenkant (buikkant) op te meten. Vanaf je schaambeen, waar de penis begint, tot het topje van de eikel. De omtrek meet je op het dikste gedeelte.

    Normaal

    De penis van een volwassen man is ontspannen gemiddeld 9,8 centimeter en in erectie gemiddeld 14,8 centimeter. Een slappe van 6 tot 11 centimeter en een stijve van 11 tot 20 centimeter wordt als 'normaal' beschouwd. Als een penis in ontspannen toestand kleiner is dan 3,8 centimeter noemen we dit een micropenis. Een penis groter dan 11,5 centimeter wordt gezien als groot. Bij een stijf geslachtsdeel is dit 7 en 21 centimeter.

    De omtrek van een penis ligt gemiddeld tussen de 9,5 en 12 centimeter. De doorsnee van de gemiddelde penis is 3,2 centimeter in ontspannen toestand en 4,1 centimeter in erectie.

    Groeien

    Er bestaat geen duidelijk verband tussen de lengte van een slappe penis en een op volle oorlogssterkte. De grootte van de penis in slappe toestand zegt dus niets over hoe lang deze zal zijn als hij stijf is. Onderzoek heeft laten zien dat een kleine slappe penis ongeveer twee keer zo veel groter wordt als een lang slap geslachtsdeel.

    Schoenmaat

    Welke factoren invloed hebben op de grootte van de penis is niet geheel bekend. Etniciteit lijkt in ieder geval een belangrijke factor: Aziaten hebben gemiddeld de kleinste penis, donkere mannen de grootste. Of lichaamslengte een rol speelt is niet duidelijk. Hoe langer de man, des te groter de penis gaat vaak, maar niet altijd op. Verder lijkt er een verband te bestaan tussen een hoog BMI en een kortere penis.

    Dat de schoenmaat en vingerlengte iets zegt over de penis is niet per se onwaar. Hoe langer bijvoorbeeld de (wijs)vinger, des te groter de kans op een langere penis. Het hormoon testosteron lijkt hier een rol in te spelen. Meer testosteron leidt tot langere vingers en penis. Hetzelfde geldt voor de neus, die ook groeit onder invloed van testosteron.

    Krimpen

    Tijdens de puberteit groeit de penis. Wanneer het maximum wordt bereikt verschilt per persoon.

    21 jaar
    8 jaren geleden
  • Niets mis met jou maten. Zal zeker nog wel groeien. Is in ieder geval groter dan die van mij (10,5 cm stijf).

    23 jaar
    8 jaren geleden
  • mijne is slap 8 en stijf 10 dus het valt wel mee alleen slap is wel klein

    11 jaar
    8 jaren geleden
  • 12 cm is toch niet zo heel klein.

    16 jaar
    8 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten