Skip to content
47 reacties
8614 weergaves

Hoe oud is een jongen ongeveer als hij borsthaar krijgt?

 

16 jaar
12 jaren geleden

47 Reacties

  • Ik was 15 maar scheer altijd al mijn lichaambeharing weg

    16 jaar
    5 jaren geleden
  • Torn ik 14 was, begonnen er een paar haren op mijn zak te groeien. Die heb ik eruit getrokken, maar ze kwamen gewoon terug. Ook boven mijn pik moest ik eraan geloven.Dan krijg je ook okselhaar. Toen ik 15 was, had ik een bos schaamhaar. Later ( 16/17 ) wat haar rond mijn tepels en het schaamhaar groeide richting navel en ik kreeg het begin van een pikwijzer. Pas nu groeit mijn schaamhaar ook verder naar mijn bovenbenen en heb ik een volwassen beharing ontwikkeld.

    21 jaar
    5 jaren geleden
  • Ik kreeg op m'n 13 ongeveer schaamhaar. Nu beginnen er al kleine haartje onder mijn oksels te groeien. Ik geloof de mensen niet die zeggen dat ze op hun 13/14 al borsthaar en zo hebben. In de kleedkamer bij gym zie ik daar nooit iets van.

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Bij mij begint het borsthaar nu net te groeien, okselhaar heb ik al iets langer. Ik scheer het liever allemaal af: ben ook onbehaard mannelijk genoeg, en mijn vriendje vind het lekkerder zo.

    Mijn benen zijn gelukkig heel licht behaard. Schaamhaar heb ik sinds mijn 14de, maar dat scheer ik ook af, op wens van mijn vriendje.

    Overigens: jongens die hier vertellen dat ze met 8 al schaamhaar kregen... Naar mijn mening grote onzin. Een klasgenoot van me (en zijn tweelingsbroer) had het al mt 12, maar met 8....

    20 jaar
    5 jaren geleden
  • 11 kreeg ik schaamhaar 12 kreeg ik licht oksel en beenhaar eind 13 begin 14 kreeg ik een beetje zichtbaar buikhaar nu einde 14 bijna 15 begin ik een snor en baard te keijgen

    14 jaar
    5 jaren geleden
  • Heb een grote bos schaamhaar en ook wat onder mm oksels mijn advies is knip/trim t kort maar haal niet allles weg dat is niet zo mannelijk vind ik. Mn vriendin vind dit ook, k heb t al met haar gedaan en ze heeft me ook gepijpt, aanrader ;) Maar is dit niet wat vroeg? Ik zie er wat ouder uit en ben best erg gespierd (6pack enz dus dan is wat minder haar wat mooier vind ik)

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik ben 14 en heb al wat borsthaar en tepelhaar, rond mn 12e oksel en schaamhaar, incl streep naar navel. Ook al al aardig wat kont en anushaar en natuurlijk ook snor en baardje.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik kreeg op me twaalfde als beetje een snorretje en schaamhaar. Nu later is het erger geworden maar alleen de snor scheer ik om de tijd weg. Toen ik 13 werd kreeg ik pas echte beenhaar en okselhaar. Daarvan scheer ik het okselhaar nog steeds soms weg omdat ik me er nog steeds niet fijn bij voel dat ik 1 van de enige ben met dit. Nu ben ik 14 en heb ik ookal haar rond me tepels en pikwijzer dusja vroeg ben ik zeker en ben er niet trots op want niemand die ik ken van mijn leeftijd heeft al borsthaar. Ik weet ook nog niet hoe je dat precies zou weg moeten scheren.

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • ik heb al een beetje lichte haren rondom mijn tepels

    15 jaar
    6 jaren geleden
  • Dat verschilt SUPERveel per jongen. Ikzelf ben 21 en heb een paar donshaartjes en andere vrienden van me zijn al volledig behaard op een 18de

    21 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb nu overal haar wat voor een jongen normaal is. Ik ben er sterk over aan het denken om mijn schaamhaar bij te knippen of af te scheren.

    17 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb een hele hoop schaamhaar op mijn balzak en boven mijn penis, dit al vanaf mijn 14de. Vanaf mijn 15de begonnen er lichte haartjes te groeien rond het tepelhof. Vanaf mijn 15-16de is de groei van het borsthaar begonnen. Ik heb nu lichtdonkere haartjes. Ook beginnen de lichte haartjes op de rest van mijn lichaam ook al donkerder en langer te worden.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik had vanaf mijn veertiende een beetje borsthaar.

    16 jaar
    6 jaren geleden
  • Ik heb sinds m'n 11e haar op de penis, sinds m'n 12 haar op de benen en sinds m'n 13 begon het ook op m'n borst... Ik had het liever anders gewild... Maar ach, spijtig genoeg kun je daar niet aan doen :-(

    14 jaar
    6 jaren geleden
  • Wat borsthaar rond m'n 16e en ook een beetje op m'n benen. Schaamhaar vanaf m'n 13e en best een mooie donkere krullenbos met pikwijzer naar m'n navel. Hooguit het haar op m'n balzak knip ik wat korter maar bij m'n pik mag ik niet van mijn vriendin. Ze vindt het zo stoer en lekker om in te kroelen.

    21 jaar
    7 jaren geleden
  • @j19
    Nou als het bij mij gaat groeien dan ga ik toch echt scheren hoor. Misschien eerst kort knippen, maar ik denk alles er af.
    Borsthaar krijgt toch niet iedereen, of scheren heel veel jongens dat af, want ik zie niet veel jongens die dat hebben?

    14 jaar
    7 jaren geleden
  • @jongen 14
    Toen ik in groep 6 zat was er al een jongen met een volwassen piemel in mijn klas en veel haar dus inderdaad niks met leeftijd te maken maar is per persoon verschillend. Vaak komt schaamhaar tussen de 12 en 14 maar bij jou wat later maar dat is niet erg komt vanzelf.

    En ik vind het ook niet mooi maar ik denk dat ik nu het ook niet meer mooi zou vinden als ik kaal zou zijn op die plekken.

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ja, lekker glad is het mooiste.
    Ik heb pas laat wat haargroei gekregen, rond mijn piemel begon toen ik bijna 16 was, nu heb ik ook okselhaar en wat lichte haren op mijn borst. Als het meer wordt wil ik het ook laten weghalen.
    Is dat duur, j19? En hoe lang zijn ze dan bezig?

    17 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik ga me laaten onthaaren voor goed

    19 jaar
    7 jaren geleden
  • Ik heb eigenlijk nog nauwelijks haar, alleen wat rare haren op mijn balzak. Er zitten wel korte dunne blonde haartjes boven mijn piemel, net zoals op mijn armen en benen, maar die zie je alleen als je er met je neus bovenop zit.
    Mijn borst is glad, en mijn oksels zijn ook kaal.
    Eigenlijk vind ik het wel best zo, ik ben er aan gewend hoe ik er uit zie. Als ik naar klasgenoten kijk hebben sommigen al overal haar, dat vind ik dus niet mooi. Er zitten jongens van 13 tot 16 jaar in mijn klas, en leeftijd lijkt niet bepalend te zijn voor hun haargroei.

    14 jaar
    7 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten