Skip to content
21 reacties
1346 weergaves

Wie heeft het moeilijker meiden of jongens?

Wie heeft het moeilijker in het leven meiden of jongens? Ik hoor meiden vaak zeggen wij hebben het echt het moeilijkst, omdat het een mannen wereld en word zoveel van ons verwacht bla bla. Maar ik denk dat het niet waar is, zowel mannen als vrouwen hebben het moeilijk, alleen vrouwen hebben het met andere dingen moeilijk. En mannen weer met andere dingen. Vrouwen worden bijvoorbeeld heel snel gejudged op hun uiterlijk en er word verwacht dat een goede huisvrouw zijn, ze worden vaak als lust-object gezien en ze moeten kinderen kunnen krijgen. Maar van mannen word verwacht dat ze geld hebben en succesvol zijn, er word verwacht dat ze alles voor hun vrouw betalen en voor hun gezin kunnen zorgen, altijd fysiek en mentaal sterk zijn, ze mogen niet huilen of zwakte tonen, ze moeten alles maar begrijpen, je moet altijd op hun kunnen rekenen etc etc.

21 jaar
1 maand geleden

21 Reacties

  • Jongen 22@ Ik denk dat je het met een gekleurde bril hebt gelezen. Je maakt een verhaal op basis van mijn “uitgangspunt”. Maar ik heb helemaal geen uitgangspunt gemaakt. Tenzij het zo overkwam, maar anders sorry. Jij bent waarschijnlijk heel blij dat je een man bent en je accepteert de nadelen daarvan graag. Maar jij kan niet voor elke man praten, net als ik niet voor elke man kan praten. Wat ik wel weet is dat genoeg mannen het zeer moeilijk hebben in de maatschappij en ook met vrouwen. Vrouw zijn heeft voordelen en nadelen. Man zijn heeft voordelen en nadelen. Ja vrouwen kunnen het moeilijk hebben met mannen. Maar genoeg mannen hebben het moeilijk met vrouwen. Van oplichting van hun geld tot mannen mishandeling. En dat is dan ook nog eens een taboe onder de mannen. En de grap is dat jij mij beschuldigd van een conservatieve gedachtengoed. Terwijl jij ook vast zit in een bepaalde gedachtengang. Dus het is een beetje de pot verwijt de ketel gedrag. In elk geval: mijn conclusie is, in het beste geval hebben zowel mannen als vrouwen het erg moeilijk en ze kunnen allebei ook genieten van de voordelen.

    21 jaar
    1 maand geleden
  • Jongen 20 jongens moeilijker in een groep.? Een instelling is anders dan een thuissituatie en de jongeren waar je mee omgaat. Maar jouw kamergenoot had gelijk, geen melding van maken. Zou ik ook niet doen. Het is toch een beleving dat niet iedereen mee meemaakt ha ha. Sorry, zie het meer als enige vorm van sensatie in een cultuur waar weinig te beleven valt. Voor hun was het een welkome beleving in een saaie omgeving, dus gun ze dit plezier, en je wilt toch geen watje zijn.

    18 jaar
    1 maand geleden
  • Denk dat meiskes meer soepeler met elkaar omgaan vooral in een groep. Kunnen makkelijker contact maken misschien. Hoeven zich niet zo te bewijzen om er bij te horen.
    Zelf een tijdje in een instelling gezeten, voelde me daar echt niet thuis in die zin had het moeilijk. Te weinig personeel, geen ruimte, dus een één persoons kamer dellen met een andere jongen. Gelukkig hadden we een klik en sleepte hij me er door. Hij nam alles wat makkelijker op. Jammer dat er niet wat meer diepere gesprekken of belevingen hier over zijn. Al was het niet normaal en helemaal niet leuk als je als nieuwkomer door een stel anderen onder de douche wordt gesleurd , wat gebeurde in het weekend als er bijna geen toezicht was. Dus vrij spel, werd over een houten kist gelegd en vast gehouden door 2 gasten die later afgelost werden, want ook hen vonden het plesant om me ook nog met een handdoek op mijn cadetten te geven. Er stond wel een vaste tijdsduur voor, want ineens was het, stoppen nu, hij is ingelijfd nu. Nu, had het wel gevoeld, dit was de eerste keer dat ik voelde wat het was om zoiets nog te ondergaan. Mijn kamergenoot trooste me en vertelde hij had het ook mee gemaakt, maar wist dat het bestond en had zich er op voorbereid, zonder tegen te spartelen. Hij had zoiets , je komt er toch niet onder uit. Maar maakte me wel duidelijk, dien geen klacht in, praat er niet over, dan heb je hun vertrouwen gewonnen en ben je geaccepteerd. Om geaccepteerd te worden hebben jongens het moeilijker denk ik dus.?

    20 jaar
    1 maand geleden
  • Deze vraagstelling zou best interessant kunnen zijn, het antwoord nooit eenduidig. Je uitgangspunt is echter zeer conservatief om niet te zeggen hopeloos achterhaald en zelfs wat denigrerend voor vrouwen. Een beetje zoals bepaalde politieke partijen met een eng en eenzijdig wereldbeeld graag naar de dingen kijkt en (ver)oordeeld. Maar bestaat anno 2024 bijvoorbeeld toch nog steeds een loonkloof ( ook voor gelijke functies) en deze is deels een gevolg van conservatieve gedachten, gebaseerd op het verleden. Kortom, een discussie waarbij het grote gelijk niet bestaat. Ik ben blij dat ik een man ben en neem de eventuele nadelen hiervan er maar wat graag bij. Ik ben héél blij dat er vrouwen bestaan en besef dat zij het niet altijd makkelijk hebben, ook en vooral niet met mannen, maar gelukkig zijn er ook voldoende leuke momenten samen. De verschillen kunnen we maar beter koesteren in plaats van uitvergroten en als een probleem bestempelen.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Jongen 21 , neen voel me niet eenzaam. Heb wel vrienden en vriendinnen ook wel, maar wil geen relatie momenteel. Ga ook wel alleen uit en tref ik ook wel anderen. Maar snap je wel, heb niet het gevoel nu dat ik ergens bij hoor. Maar heb nu zoiets , eerst zien wat wil ik eigenlijk en daarom laat ik niemand echt meer toe, hou afstand.

    18 jaar
    1 maand geleden
  • Jongen 18@ ik ben ook teleurgesteld in vriendschappen dus ik snap je. Maar voel je niet eenzaam dan nu, zonder die vriendschappen?

    21 jaar
    1 maand geleden
  • Het is wel zo knappe jongens en meiden voelen zich nu eenmaal zelfverzekerder en zijn populairder en hebben het daarom makkelijker. Jongen 21 wie het eht makkelijker hebben, geen idee. Ligt aan de persoon zelf denk ik.

    20 jaar
    1 maand geleden
  • Meisje 22, gelijk heb je dat je niet overal op in gaat. Doe ik ook niet. Momenteel ben ik alleen , even geen vriendschappen meer. Voel me in de steek gelaten door verschillende mensen. Ook teleurgesteld in vriendschap, of kameraadschap. Maar hoef nu met niemand rekening te houden, vrijheid is ook wel fijn.

    18 jaar
    1 maand geleden
  • Ik ben de andere "m22", die van de milieu's waaruit iemand komt.

    Ik bedoelde niet dat arme milieu's ook noodzakelijk bekrompen zijn. Het zijn aparte cirkels in het venn-diagram: een cirkel met arm milieu, een andere cirkel met bekrompen, nog een cirkel met laaggeschoold, enz... Die kunnen elkaar voor een deel overlappen, maar dat hoeft niet noodzakelijk. Dat was misschien niet duidelijk geformuleerd in mijn post.

    Er bestaan zeker ook hooggeschoolde, rijke en bekrompen mensen. Maar die hebben het dikwijls wel gemakkelijker, ze kunnen met hun geld een zekere vrijheid kopen. Hoe hoger geschoold, hoe makkelijker ze ook aan een goede job kunnen geraken.

    Hier aan de unif zie ik eigenlijk weinig of geen onderscheid tussen jongens en meisjes. Ik wou zeggen: misschien hebben moslimmeisjes het iets moeilijker? Maar hier lopen meer moslimmeisjes-doctorandi rond dan jongens, dus dat is ook niet waar. Bizar is wel dat diegenen die recht uit Iran en Marokko komen, al na een jaar beter geintegreerd en veel Westerser zijn dan diegene die hier opgegroeid zijn.

    Het was een simpele vraag, maar er is geen simpel antwoord.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • J21, als je met m22 mij bedoelt dan staat me even niet helder voor de geest waar je het precies over hebt. J18, je weet inderdaad wie je voor je hebt maar ik ga in dit topic dat ergens anders over gaat niet overal op in. Waar je gelijk in hebt is dat jezelf zijn het leven makkelijker maakt. Natuurlijk, je moet van alles, of je nu jongen of meisje bent. Dat is je hele leven zo. Als kind moet je ook al je best doen op school, naar je ouders luisteren, enzovoort. Als je jezelf daarnaast van alles oplegt waaraan je ook nog moet voldoen maak je het jezelf pas echt moeilijk.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Jongen 18 en meisje 18@ laten we alsjeblieft niet doen netalsof meiden jongens ook niet als lustobject zien. Als is het maar voor zijn knappe uiterlijk. Natuurlijk doen meiden het wel minder dan jongens. Maar dat is logisch mannen zijn veel visueler ingesteld, hebben meer oerdrift en testosteron. En vrouwen hebben oestrogenen. Allemaal wetenschappelijks uitgezocht niks spannends. Maar nogmaals laten we alsjeblieft niet doen netalsof alle meiden niet of nooit seksualiseren of jongens ook niet als lust objecten zien. Het feit dat knappe mannen, rijke of succesvolle sneller in trek zijn bij vrouwen/meiden zegt ook al iets over o.a het visuele plaatje van vrouwen.

    21 jaar
    1 maand geleden
  • Meisje 22@ Jammer dat je niet meer had gereageerd op mijn verhaal. Misschien iets te confronterend?

    21 jaar
    1 maand geleden
  • Meisje 22 je hebt gelijk, zowel jongens en meisjes moeten zich soms bewijzen of denken dat ze zich moeten bewijzen. Maar wees je zelf denk ik dan. Dat je optreedt is toch spannend ergens, niet iedereen zou het durven of kunnen. Je moet wel de aanleg hier voor hebben en het uiterlijk, en vooral niet onzeker zijn. Onzeker ook zoiets, herken het ook in mezelf. Vooral in vriendschappen, teveel met een ander rekening houden en doen wat die ander wil. Vond jouw topics altijd wel interessant om te lezen. Heb je nog steeds een vriend ? Momenteel heb ik geen vriend, hoeft ook even niet, even rust. Me zelf leren kennen . Jongen 21, je geeft zelf al antwoorden in jouw topic. Mannen moeten dit, Vrouwen moeten dat. Denk je nooit hoef helemaal niets. Heb zoiets waarom je zelf het moeilijk maken. Jij wil een gezin als ik dit lees, niet iedereen wil dit. Is ook een keus.

    18 jaar
    1 maand geleden
  • J18, klopt. Ik treed op bij mensen thuis en op feestjes. En daarbij zien mensen me als lustobject. Zelf zie ik het meer als amusement, net als een zanger of goochelaar. Alleen doe ik in plaats van een mooi lied of knappe truc mijn kleren uit. Terug naar het moeilijk hebben. Dit topic begon met een traditionele rolverdeling m/v. Als je continu bezig bent met aan de eisen die je daarvoor aan jezelf stelt of de verwachtingen die anderen van je hebben te voldoen is het moeilijk. Jongen of meisje maakt dan niet uit. Hetzelfde geldt voor wat jij zegt over jezelf bewijzen. Wij meiden moeten ons net zo goed bewijzen, misschien op wat andere vlakken. Maak het jezelf niet moeilijker dan nodig, sta jezelf toe om ook eens een fout te maken of iets te doen wat niet bij dat verwachtingspatroon hoort.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Meisje 22, weet niet wie het het moeilijker hebben jongens of meisjes. Ligt aan wat je bent misschien en waar je op valt. Lustobject, jongens kijken nu eenmaal graag naar meisjes, vooral als ze een vriendin zoeken. Als jongens op jongens vallen kan een jongen voor hem ook een lust object zijn. Je zegt dat je een aardig zakcentje bijverdiend hiermee. Ben jij dat meisje dat met vriendinnen weleens met voor studenten op treedt en dit in andere topics vertelde. Dan hebben wij wel eens op elkaar gereageerd op topic mijn ouders, later gesloten en verplaatst. Jongen 21 jongens denken vaak dat ze zich moeten bewijzen en dat is wel eens moeilijk.

    18 jaar
    1 maand geleden
  • Meisje 22@ Helemaal mee eens wat je zegt. Het enige minpunt in je verhaal is, dat ik er persoonlijk geen fan ben van woorden zoals “bekrompen milieu en ruimdenkend milieu”. Alhoewel ik wel snap wat je bedoeld, maar ik vind het zo veroordelend en stigmatiserend. Want niet iedereen die laaggeschoold is, die is bekrompen. En niet iedereen die hooggeschoold is ruimdenkend. Ookal komen ze uit een kansarme milieu of kansrijke milieu. Dat is ook een klassieke misvatting. Maar nogmaals ik snap wel wat je bedoeld. Wat over het algemeen wel zo is. Dat is, dat voor een laaggeschoold iemand uit een zoals jij zegt “bekrompen milieu” is het lastiger navigeren door het leven heen. Die mensen zitten meestal met moeilijke opstart in het leven, een lastigere school traject, al heel vroeg in het leven financiële problemen, geen stabiele thuisbasis of vaak gebroken gezinnen, trauma’s, emoties wat ze moeilijker kunnen kanaliseren, passiviteit, hun denkvermogen dat niet echt uitrekt ~met alle respect~ waardoor ze dus ook vaak blijven kijken in 1 dezelfde niet helpende denkrichting. En daar ook tevergeefs in blijven hangen. En niet dat hooggeschoolde mensen deze dingen NIET kunnen hebben. Maar ze kunnen zich beter verhouden in dit proces, beter navigeren, beter hun emoties kanaliseren, beter tot andere conclusies komen, makkelijker overgaan tot actie, makkelijker pragmatisch handelen, hun rationeel denken beter benutten, alles beter controleren en begeleiden voor hun zelf, beter zorgen voor een goede financiële huishouding, beter de dingen in het leven ordenen en plannen enz. En dat maakt je leven inderdaad een stuk gemakkelijker op maatschappelijk vlak en kansrijk.

    21 jaar
    1 maand geleden
  • Inplaats van het onderscheid man-vrouw: ik denk eerder dat diegenen die uit een arm, laaggeschoold en bekrompen milieu komen, het veel moeilijker hebben. In vergelijking met diegenen die uit een rijk, hoogbegaafd en ruimdenkend milieu komen.

    En diegenen die lelijk zijn, of te ver buiten het gemiddelde zitten (op eender welk vlak), die hebben het ook moeilijker.

    Dus ongeacht hun geslacht.

    Alleen bij het plassen hebben meisjes het wel duidelijk moeilijker dan jongens: die kunnen hun spel bovenhalen en bijna ongemerkt tegen een paal of boom gaan staan, of gewoon de gazon besproeien. Dat is voor ons een pak moeilijker. :-)

    22 jaar
    1 maand geleden
  • M19 Ik ben met veel eens van wat je zegt maar dat het gemiddelde leven van een vrouw moeilijker is denk ik niet (met alle respect). Hoe komt het dan dat veel meer mannen zelfmoord plegen? Zoek het maar op. Als een vrouw minder verdiend, dan kan een man dat altijd nog opvullen voor haar. Omgekeerd zal een vrouw het nooit voor de man opvullen. De man verdiend meer, maar het word ook verwacht dat hij voor zijn gezin, huis en vrouw zorgt dus het geld is ook zo weer weg. Het is echt vanuit welke perspectief je het bekijkt. En over gevaar gesproken, vrouwen lopen inderdaad gevaar met mannen qua fysiek geweld, misbruik, vervrachting enz heb je echt gelijk in. Maar mannen lopen ook gevaar met vrouwen qua misbruik, golddiggen, mentale mishandeling, manipulatie enz.

    21 jaar
    1 maand geleden
  • Alles voor vrouw betalen nou das echt niet zo meer wlles is zo duur dat je met zn tweeën de kar moet trekken voor een leuk leven en meeste zorgtaken vallen dan nog steeds op de vrouw zelfs bij beide fulltime baan. En geen emotie mogen laten zien is wat mannen onder elkaar zeggen maybe.
    Gemiddeld is het leven van een vrouw lastiger.
    Verdienen minder, lopen meer gevaar door mannen en ook qua gezondheidsbehandelingen loop de wetenschap achter bij onderzoek op vrouwen.

    19 jaar
    1 maand geleden
  • Niemand heeft het makkelijk in het leven.
    Beide seksen hebben hun uitdagingen die niet met elkaar te vergelijken zijn.
    Het is geen wedstrijd.

    22 jaar
    1 maand geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten