Skip to content
27 reacties
1701 weergaves

Wat vinden jullie en verwachtten jullie van deze forum

De vraag is simpel: wat verwachtte je toen je voor het eerst op deze forum kwam en wat vind je van deze forum

De reden waarom ik vraag wat jullie verwachtten over deze forum, komt door dat veel mensen verbaasd reageren over de onderwerpen die er hier zijn terwijl het een anonieme forum is. Dan verwacht je toch juist vragen die je thuis niet zo snel kan stellen. Homoseksualiteit is nog altijd een taboe in veel omgevingen

De reden waarom ik afvraag wat jullie van deze forum vinden is eigenlijk omdat ik geloof dat er best wel wat mensen blij zijn dat er zo'n forum is waar ze alle moeilijke vragen gemakkelijk kunnen stellen.

Ik wil echt alleen vraag op deze twee vragen. Verder geen rare opmerkingen en discussies

Ik begin als eerst:
Ik had deze forum zo'n 5 jaar geleden ontdekt en dat was in de tijden toen ik een nieuwe puber was. Ik verwikkelde al een fetisj voor boxershorts (wat ik pas na 2 jaar achter kwam door de forum) en zo kwam ik op deze forum terecht. Omdat ik via een fetisj topic hier heen kwam had ik al door dat er vooral vragen waren over dingen die je thuis niet zo snel aan iedereen kan vragen, oftewel voornamelijk homoseksualiteit, fetisj etc.

Wat ik van deze forum vind? Aan de vragen en daarop volgende antwoorden geloof ik dat best wel veel nieuwe pubers/jongeren/jong volwassenen (zoals ik) een weg hebben gevonden in hun ontwikkeling. Ik had een vraag gesteld over mijn homoseksualiteit waar ik jaren lang geen antwoord op vond maar via deze forum wel. Ik ben dus erg blij dat er zo'n forum is.

En nu de antwoorden van jullie. Zoals ik zei, geen rare discussies, opmerkingen etc. Geef alleen een antwoord op deze twee vragen

18 jaar
2 maanden geleden

27 Reacties

  • Veel jong in forums verdwijnen zomaar, zo ook jong in forums, vind alleen nog maar dreamersforum.

    18 jaar
    17 dagen geleden
  • Ik vindt het een prima forum, heb er veel aan. ????

    18 jaar
    28 dagen geleden
  • Meisje 22, wat moet ik uitleggen. ? veel topics lijken op elkaar, Laat staan dezelfde vragen die steeds weer opnieuw worden gesteld. Maar wel door anderen.
    Heb zelf ook wel topics gelezen met het onderwerp dat mij ook aan sprak. Waarop ik zelfs reageerde dat het wel van mij kon zijn. Nu, las ik enige tijd weer geleden een topic over zoiets waar ik mij in herkende, al was het een totaal andere iemand. Was gelijk al een negatieve reactie dat hij weer dezelfde was, zoiets. Nu, die jongen was er zo flauw van dat hij het liet verwijderen. Vond dit jammer, dus zette ik zelf een topic, ook weer negatief. Toen dacht ik , dan verwijder ik het ook maar. Zet dit onderwerp er dus nooit weer op. Mocht een ander dit doen en lijkt het positief zal ik zeker reageren.

    18 jaar
    28 dagen geleden
  • J18, kun je mij dan misschien uitleggen wat er zo anders en heel verschillend was aan jouw topic dan aan die eerdere topics? Mij viel juist de bijna volledige overeenkomst op, tot en met het weer laten verwijderen van het topic toe als er ongewenste reacties op komen. Logisch dus dat mensen gaan denken dat deze topics allemaal door een en dezelfde persoon geschreven zijn die perse zijn punt er door wil drukken op dit forum.

    22 jaar
    29 dagen geleden
  • Jongen 20, was 18 en geen 17 , want denk dat je mij bedoeld? Had wel een nieuwe topic geplaats maar laten verwijderen vanwege de negatieve reacties dat ik een opvoeding met harde hand wel kon accepteren. Ondanks ik thuis het echt niet kreeg, leek het me wel stoer. In het verleden is dit onderwerp ook wel eens ter sprake gekomen maar anders en niet door mij. En ook heel verschillend. Toch kreeg ik jammer genoeg reacties dat ik in herhalingen viel. Onzin. Verder zie al tijden topics voorbij komen met steeds hetzelfde, hier hoor je niets over. Dit zijn ook steeds anderen. Alleen blijkbaar mag het niet over dit onderwerp gaan, of zijn er lezers die zich ergeren aan dit onderwerp, dat er jongens zijn die echt nog stoer willen zijn om zichzelf te bewijzen , blijkbaar mag dit niet. En hier graag met anderen over een mening willen vormen of zich ook hier zich zelf in herkennen.

    18 jaar
    1 maand geleden
  • Ik ben hier gekomen omdat ik een vraag had over jongens. Ik ben toen wel goed geholpen maar ik heb het idee dat vragen over seks wel veel meer aandacht krijgen. Heel eerlijk gezegd vraag ik me door sommige reacties wel eens af of hier niet een aantal volwassenen zich voordoen als meisjes van 15 . Maar ik reageer waar ik denk dat ik iets over kan zeggen en waar ik niks over kan zeggen reageer ik niet.

    16 jaar
    1 maand geleden
  • Ik verwachtte niet veel van dit forum.
    Maar nu zit ik elke dag op dreamersforum!
    echt toppie

    10 jaar
    1 maand geleden
  • Ben het wel eens met meisje van 22, topics verouderen of verdwijnen vaak al na enkele dage in de vergetelheid. Kom ik U op tegen op topic . Wie hebben het moeilijker jongens of meiden" Heb ik ook een reactie gegeven en zie zojuist geplaatst. Bekijk wel meer topics, en onderwerpen die mijn interesse hebben sla ik aan. Alleen mis ik de wat oudere jongens en meiden. En een verhaal wat over hun bezig houdt.

    20 jaar
    1 maand geleden
  • Ik heb een aversie tegen de tak "Alle actieve topics". Het gevolg is dat iedereen uit luiheid alleen nog in die ene tak kijkt, niet meer in de andere. Dus na een dag raken "oude" topics ondergesneeuwd onder de nieuwe, ze verdwijnen naar pagina 3 of 4. Maar niemand gaat zo diep scrollen, ook weer uit luiheid. Dus je krijgt nu om de twee dagen identiek dezelfde vragen. Maar niemand heeft zin om om de twee dagen telkens opnieuw te gaan antwoorden op identiek dezelfde vraag. Dus die goede reageerders haken af. En daarna blijven alleen diegenen over die zich op sommige posts zitten afrukken, want dat moet je natuurlijk wel iedere dag herhalen...

    Ik stel het een beetje te zwart-wit, ik weet het, maar die tendens is er duidelijk wel.

    Moest ik forum-programmeur zijn, dan zou ik die tak "Alle actieve topics" terug verwijderen. Zodat je terug echt doorheen alle takken moet gaan zoeken naar die onderwerpen die je interesseren, en zodat je terug meer diepgang krijgt.

    Verder is de moderatie wisselvallig: sommige moderators laten heel diepgaande reacties en discussies toe. Dat is goed. Maar sommige andere verwijderen alles wat niet in hun woke kraam past, zelfs pure wetenschappelijke formules en wetten uit de biologie, fysica en chemie. Als je de wetenschappelijke waarheid niet mag zeggen, dan haken alle wetenschappelijke mensen natuurlijk ook af.

    Deze dingen maken diepgang moeilijk, en je blijf hangen bij oppervlakkige cafepraat.

    Mijn visie, maar jullie mogen het natuurlijk anders zien.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Meisje 22, we zijn een oudere doelgroep dan de meesten hier. Heb ook niets met al die pubervragen die steeds maar weer herhaald worden. Nogmaals als het over iets anders gaat in dit geval van die jongen die het had over die harde hand, oké zijn in het verleden wel meerdere topics geweest over opvoeding thuis. Zowel van jongens als meiden. Schreef dus dat ik zelf ook soms met harde hand opgevoed ben, Alleen niet in een thuissituatie, mijn ouders sloegen dus niet. Maar heb enige ervaring met een jeugdinstelling, Mijn eigen schuld, maar wil het daar niet over hebben. Wel even over de situatie daar. Heb het ook op een ander onderwerp gezet, maar geen reacties. Voor mij ook het bewijs dat toch het meest jongensvragen gelezen wordt, ook al past het niet bij deze titel. Zie dat jij hier reageert en ook op het onderwerp, wie het moeilijker hebben jongens of meisjes. Hier zal ik binnenkort ook een reactie op geven. Dit gaat over wat we verwachten van dit forum. Erger me niet, wat me niet interessant lijkt sla ik over. Maar mis discussies wel en belevenissen en ervaringen van jongens en meiden die echt iets mee gemaakt hebben of nog mee maken.

    20 jaar
    1 maand geleden
  • J20, voor zover ik weet zijn er maar heel weinig onderwerpen die hier niet besproken kunnen worden. Als je echter een topic plaatst weet je nooit wat voor reacties je erop zult krijgen. Dat zul je moeten accepteren. Ook ik heb weleens iets geplaatst waarvan ik dacht dat het herkenning zou geven, maar toch viel iedereen over me heen. Het topic waar jij nu op duidt is er eentje die regelmatig terug komt. Met dusdanig significante overeenkomsten dat een veronderstelling dat ze allemaal door dezelfde persoon zijn geschreven niet onlogisch is. Verder erger ik me ook wel aan de talloze topics over dezelfde, meestal oninteressante, onderwerpen, maar moet je niet vergeten dat een flink deel van de bezoekers van dit forum tussen de 13 en 15 is. Zij zijn aan het ontdekken en voor hen is het allemaal nieuw.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Onlangs heeft een jongen van 17 zijn topic laten verwijderen, Wegens commentaar over dat hij een harde hand wel kon accepteren. Gelijk was het, hij alweer, onzin. Lijken niet veel topics op elkaar met dezelfde vragen. Zelf wel opgevoed ook met een harde hand soms. Had er geen probleem mee. Maar jammer dat dit onderwerp niet besproken kan worden. Dacht zelf ook zal ik dit toch plaatsen,? Toch hield het me ergens bezig vandaar.

    20 jaar
    1 maand geleden
  • Het is inderdaad jammer dat er op diverse onderwerpen niet of nauwelijks wordt gereageerd, maar om dat nu egoïstisch te noemen gaat wat ver j21. Er zijn namelijk onderwerpen genoeg waar je niets over te vertellen hebt of niet kunt helpen. Ik vind dan niet reageren beter dan een zinloze of botte reactie te plaatsen.

    22 jaar
    1 maand geleden
  • Op veel onderwerpen word er gewoon niet gereageerd best jammer en egoïstisch van mensen

    21 jaar
    1 maand geleden
  • Je hebt gelijk meisje 22. Post maken kan altijd. Alleen heb een vriend , die ouder is als ik. Die belemmert mij om te kiezen voor een begeleiding van die ouder iemand. Hij weet wel dat ik soms naar hem toe ga om te praten, vind hij prima, alleen hij weet niet dat ik ergens wel behoefte heb aan een strengere aanpak. Weet niet of dit normaal is. Denk wel aan een nieuwe topic.

    18 jaar
    2 maanden geleden
  • J18, als jij onderwerpen mist op dit forum waar je zelf iets over te zeggen hebt kun je natuurlijk altijd zelf een post maken. Dit topic is niet de plaats om daar over te beginnen en zeker niet om er op in te gaan. Hier wil iemand weten wat je van dit forum verwacht. Voor mij is dat de hoop op wat meer mensen van rond de 20 of iets ouder zodat je op een gelijk niveau met elkaar van gedachten kunt wisselen. Maar ik snap ook heel goed dat die niet altijd staan te springen om tussen al die jongere (13, 14 jaar) mensen te posten. Die houden zich toch met heel andere dingen bezig.

    22 jaar
    2 maanden geleden
  • Jongensvragen wordt het meest gelezen. Maar las ook hier dat mijn ouders wel gelezen werden. Las ik wel altijd enige tijd geleden. Vooral als het om opvoeding gaat. Sommige jongens en meiden werden heel vrij opgevoed, anderen juist heel conservatief. Werd zelf vrij opgevoed, mocht alles wat uitgaan betreft, dat ik gay was geen probleem. Verbaasd dat sommige en vooral jongens nog billenkoek kregen. Toen waren er nogal wat topics over, nu niet ééntje meer. Of is het nu echt verleden tijd vraag ik me af. Zelf nooit gehad, al was ik thuis best wel eens lastig. Toen ik dit onlangs aan een oudere vriend vertelde zei hij dat ik te verwend was en af en toe nog best eens toe was aan een pak op mijn billen, ook al ben ik 18. Hij stelde zelfs voor dat hij bereid was om het me te geven en dat ik het gewoon nodig heb. Klinkt gek maar ergens denk ik dat hij gelijk heeft en ik het wel bij me vind passen.

    18 jaar
    2 maanden geleden
  • Dit forum heeft mij in het verleden wel geholpen met bepaalde zaken en ook inzicht gegeven in hoe andere jongens van (toen) mijn leeftijd denken over bepaalde dingen. Nu ik wat ouder ben en alles wat op een rijtje heb vind ik het fijn om anderen advies te geven en ervaringen te delen. Het is mooi dat het anoniem is maar ik ben altijd voorzichtig met reacties naar jongeren die serieus lijken te kampen met depressieve en/of suicidale gevoelens en gedachten. Juist omdat het anoniem is vind ik het eng om advies te geven, vooral als die persoon daar dan nooit meer op reageert. Heeft mijn advies dan geholpen? of juist niet? En zo niet, wat is er dan gebeurd met die persoon? Dat vind ik best een enge gedachte.

    Maar ik heb de afgelopen jaren ook heel vaak dezelfde vragen voorbij zien komen met ook vaak dezelfde antwoorden. Het zou mooi zijn als er een zoekfunctie zou zijn zodat je makkelijker berichten kan terug vinden over een bepaald onderwerp. Onzekerheid bij jongens over de grootte of vorm van hun penis of ballen, of over een strakke voorhuid komen vaak voor bij jongensvragen en zijn ook al vaak beantwoord, maar het is niet eenvoudig om die onderwerpen terug te vinden zonder ik weet niet hoe lang allerlei berichten door te scrollen en te openen.

    En, misschien zou het handig zijn om behalve een leeftijd en jongen/meisje/X te kiezen, ook (verzonnen) initialen of een nickname bij de berichten te zetten zodat niet iedereen denkt dat ik dezelfde persoon ben als een andere J23 die op dit bericht reageert. Maar, misschien is dat niet anoniem genoeg?

    23 jaar
    2 maanden geleden
  • Meisje 22, meestal alleen bij jongens vragen, al kijk ik weleens naar andere onderwerpen zoals mijn ouders, mijn familie en tegen je zin. Dus ongeveer 4 0nderwerpen waar ik bij kijk. Anders is het me toch echt te veel.

    17 jaar
    2 maanden geleden
  • J17, waar jij op doelt zijn waarschijnlijk de wat meer specifieke onderwerpen. Daar heeft lang niet iedereen belangstelling voor en als je goed kijkt zie je ook dat het aantal reacties tussen 2 updates helemaal niet zo groot is. De meeste daarvan gaan naar de gemakkelijke onderwerpen waar iedereen wel iets over kan zeggen, al snap ik zelf ook niet waarom het zoveelste topic over aftrekken of in je broek plassen nog steeds zoveel belangstelling krijgt. Je zou zeggen dat alles er wel een keer over gezegd is. Daardoor krijgen de andere topics, zeker als ze niet onder de seks gerelateerde onderdelen worden geplaatst erg weinig aandacht. Zelf kijk je ook alleen bij jongens vragen zeg je, dus mis je ook het nodige.

    22 jaar
    2 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten