Skip to content
7 reacties
1045 weergaves

Hopelessly devoted

Hey allemaal
Ik zit met een situatie die helaas iets kritieker is dan het liedje van ABBA. Het zit zo: ik ben als sinds september soort van verliefd op een jongen die een jaar hoger zit dan ik en SUPER KNAP is. Ik zie hem vaak op het schoolplein, maar ken hem niet echt. Het probleem is dat ik hem gewoon wil. Hoe pak ik dit aan? Denk eraan, hij kent me NIET.
PS: ik ben 99% zeker dat hij homo/ bi is, dus dat is het probleem niet.

Dankjewel
TS

14 jaar
5 maanden geleden

7 Reacties

  • Dag TS, Volgens mij ben jij diezelfde jongen die hier eerder vroeg hoe je er opwindend uit kon zien. Nu begrijp ik dat jij dat wilde om die jongen waar jij zo weg van bent te verleiden. Het punt is, zo werkt dat dus niet, niet in jouw geval.
    Voor die jongen, of hij nu homo is of niet, ben jij gewoon een kleine jongen uit een lagere klas. En leerlingen uit lagere klassen die zie je gewoon niet als grotere jongen in een hogere klas. Wat jij dus moet doen is zorgen dat hij jou wel ziet.

    Je bent homo, maar je durft het niet te zeggen omdat je bang bent gepest te worden. Zo kom je nergens natuurlijk. Ik denk dat dat pesten wel mee zal vallen als de nieuwigheid er van af is en jij lijkt mij een bijdehand kereltje die daar wel mee om weet te gaan. Verberg jezelf dus niet langer.
    Je hoeft het niet van de daken te schreeuwen, maar als jullie eens over meisjes praten op school dan zeg je dat je denkt dat jij misschien homo bent. Klaar.

    Dan zal je uiteindelijk toch contact moeten maken met die jongen. Is hij homo of niet? En als hij homo is, wat wil hij dan? Urenlang met zijn vriendje liggen knuffelen en zoenen en liefkozen, of wil hij een ruige vriend die hem alle hoeken van de kamer laat zien en hem hijgend en uitgeput achterlaat? En wat wil jij?
    Wat voor iemand is het? Rustig, een beetje apart, of heel druk met veel vrienden?
    Hoe het ook is, jij moet met hem in gesprek zien te raken. Hij moet jou zien, weten dat jij bestaat. Nu besta jij niet voor hem.

    De kat van de buren komt regelmatig bij mij op bezoek. Hij zit dan op het dak van de garage en als hij mij ziet gaat hij mij indringend aankijken. Hij wil wat lekkers en stuurt mij telepathische boodschappen, geef, geef, geef.
    Dat kan jij ook doen. Zie je die jongen, in de pauze neem ik aan, dan ga je naar hem kijken. Stuur telepathische boodschappen, kom, kom, kom. Kijkt hij terug dan kijk je weg of niet als je durft, en de volgende keer kijk je weer. Misschien dat hij dan op een gegeven moment denkt, "die leuke jongen wil wat", en naar je toe komt.

    Je kan hem ook een briefje bezorgen met de tekst: "Hoi, ik ben Marco van 2a, ik ben homo en ik wil eens met je praten", als je het hem niet durft te zeggen.
    Weet je waar hij woont en hoe hij heet? Dan kan je een briefje in de bus stoppen: "Hoi, ik ben Marco van 2a, ik ben homo en ik wil eens met je praten" en je geeft je Whatsapp of zo iets. Je weet maar nooit. In plaats van Marco je echte naam natuurlijk.

    Heb je hier wat aan? Ik vind jou wel een leuk kereltje en ik gun jou een aardige vriend. Bedenk wel, verliefd op iemand worden omdat hij/zij zo mooi is, dat is niet altijd de beste reden voor verliefd zijn! Op mooi van buiten raak je uitgekeken, op mooi van binnen nooit!

    In ieder geval, Succes!

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Ah, je bent verlieft. Nou het eerste wat je doet is: observeer van een afstand. Zoek het juiste moment om op haar af te stappen. Het beste moment is wanneer haar vriendinnen niet in de buurt zijn. Je vind haar knap en droomt al over een toekomst waar jullie samen kinderen maken. Wat cute!

    17 jaar
    5 maanden geleden
  • @j23, @j22

    TS hier
    Jullie ideeën klinken amusant. Maar nee, ik ben niet uit de kast wegens angst om gepest te worden. Voor hem maak ik misschien wel een uitzondering.

    Ik houd jullie op de hoogte. Nog verder iemand tips?
    Groeten
    TS

    14 jaar
    5 maanden geleden
  • Je moet wel daarbij onthouden dat 'hopelessly devoted to you' stamt uit de musical Grease. Dus zeker geen ABBA.
    Verder kun je op hem afstappen en je 'wensen' kenbaar maken.

    18 jaar
    5 maanden geleden
  • Hoi TS, lastig geval, want bij een rechtstreekse benadering stel jij je wel erg kwetsbaar op.

    Je mag dan wel de zekerheid hebben dat hij homo/bi is, maar vindt hij jou leuk. Niet alle homo’s vinden elkaar leuk en de mogelijkheid dat hij jou gaat afwijzen is natuurlijk aanwezig.

    Ik zou veer een andere aanpak kiezen, leer hem en zijn omgeving beter kennen. Probeer daarbij in de omgeving te komen of vraag klasgenoten van hem. Misschien heeft hij wel al iemand, misschien is hij helemaal ge.en homo.

    Pas als je daar meer van weet zou ik hem benaderen, dan sta je zekerder in het geheel.

    Veel succes en liefde en mooie feestdagen!

    20 jaar
    5 maanden geleden
  • De beste manier is natuurlijk de directe benadering. Stel dat jij Marco heet, ik noem maar wat, dan ga je een keer naar hem toe en dan zeg je: Hoi, ik ben Marco, ik ben homo en ik wil met je praten.

    Wat er dan gebeurt hangt af van of hij echt homo is en of hij al dan niet uit de kast is. Is hij echt homo, wat jij dus alleen maar denkt, en niet uit de kast, misschien dat hij dan wel met jou wil praten.
    Is hij geen homo dan zal hij geen belangstelling hebben. Is hij wel homo en is hij uit de kast dan zal het er van afhangen of hij op zoek is naar een vriendje en of hij jou leuk vindt.

    Een ander punt is, ben jij uit de kast? Weten ze het op school van jou? Tenslotte, durf jij hem te benaderen zoals ik opgeschreven heb of durf jij dat niet? Durf jij dat niet, dan zal je moeten blijven dromen. Durf je wel, dan heb je misschien een kansje.

    Jij noemt de situatie kritiek, ben jij misschien een dramaqueen?

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Ahh juist. Well, je zou dit kunnen proberen : je stapt op hem af, je knielt voor hem neer en je zingt : hopelessly devoted to you-ou-ou.

    22 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten