Skip to content
20 reacties
1923 weergaves

Voorhuid

Ik loop al een tijdje met het probleem dat elke keer als ik heb gedouched alles goed schoon gemaakt dat dan op de zelfde dag in de avond me onderbroek niet perse stinkt maar raar ruikt waar mijn ballen hebben gezeten ookal heb ik niet de hele dag gezweet het ruikt gewoon apart na een dag in die onderbroek te hebben gelopen weet iemand hoe ik dit kan voorkomen/ hoe dit komt

Ook heb ik de laatste tijd als ik me voorhuid heb schoongemaakt (ben onbesneden) ik doe elke keer na het plassen me voorhuid naar achter om het met een wc papiertje schoon te maken maar er komt altijd een aparte lucht vanaf weet iemand wat de oorzaak daarvan kan zijn? Ik had al een beetje research gedaan iets met schimmelinfectie is het niet
Heeft iemand ook een alternatief voor het wc papier na een tijdje blijven er stukjes wc papier achter me voorhuis hangen

19 jaar
5 maanden geleden

20 Reacties

  • Hey man, ik had vroeger ook veel last van heel snel geurtjes daar beneden. Ook direct na het douchen. Op m'n 20e heb ik gekozen voor een besnijdenis (hoog en los) en ben erg blij dat ik dit heb gedaan. Ik heb zelf niks gemerkt van verloren gevoel en heb nu nooit meer geurtjes!

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • @J23. Bij mij was het mogelijk aan te geven wat ik wilde. Strak of los. Partieel kon bij mij niet omdat mijn voorhuid te krap was. Bij los betekent het dat je in slappe toestand het resterende deel net niet meer over je eikel kunt rollen. In stijve toestand is je eikel helemaal bloot maar is er nog wel beweging in de huid mogelijk. Dat kan niet als je strak besneden bent. Bij mij rol het overgebleven deel van mijn voorhuid altijd op achter mijn eikel. Achteraf vind ik dat ook mooier dan met het tuutje dat ik had.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • @j21: kon je dan kiezen voor een hoge losse besnijdenis? Ik heb ook men research al eens gedaan en ik lees dat veel klinieken enkel volledige strakke besnijdenissen met verwijdering van toompje omdat dit deel is van de voorhuid… Is het dan misschien toch niet beter om ineens voor een volledige te gaan?

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • @j21: kon je dan kiezen voor een hoge losse besnijdenis? Ik heb ook men research al eens gedaan en ik lees dat veel klinieken enkel volledige strakke besnijdenissen met verwijdering van toompje omdat dit deel is van de voorhuid… Is het dan misschien toch niet beter om ineens voor een volledige te gaan?

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • @J23. Ik ben idd los besneden, als je hoog besneden wordt behoud je iig je toompje. Bij een hoge besnijdenis wordt de huid van de penis ingekort. Het gevoelige binnendeel van de voorhuid wordt omhoog richting je buik getrokken. Verder moet je bedenken dat mijn restant voorhuid de neiging heeft om omhoog te kruipen. Als er al smegma ontstaat dan verdwijnt dat door wrijving met je onderbroek.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • Tuurlijk blijft er met voorhuid kans op smegma, en is datr als je vergaand besneden bent nauwelijks het geval. Maar, smegma is niks anders dan ingedroogd voorgeil dat als het langer zit viezig wordt. Dat kan onder je voorhuid gemakkelijk, sneller dan dat een besneden eikel viezig wordt. maar toch, smegma is simpel weg te wassen, gewoon voordat je seks hebt even poetsen dus.

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • @jongen 23. Mijn toompje is behouden. Omdat mijn eikel meestal vrijwel bloot is ontstaat er geen smegma en krijg je geen pikken lucht. Ik kan het restant voorhuid deels over mijn eikel laten hangen. Dus erg los besneden. Als ik een stijve heb is er nog duidelijk beweging mogelijk in de huid. Ik denk dat je hiermee the best of both worlds hebt. Verder vind ik het erg mooi om te zien.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • @j21: dus je bent los besneden, is er dan niet nog steeds smegma vorming als er nog een beetje huis over blijft?
    En heb je je toompje behouden of gaat die best ook mee weg?

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Als het alleen je toompje (frenulum) is dat te krap is, en je hebt daar toch wel last van, mogelijk juist als je je lange voorhuid terug wilt trekken, dan is het simpel. Gewoon naar je huisarts, die verwijst je door naar een uroloog. En die kan je simpel helpen door je toompje door te snijden. Verdoofd, uiteraard. Paar oplosbare hechtingen, en als die weg zijn houd je een prima geheel omlaag te stropen voorhuid over. En, je eikel houdt zijn gevoeligheid gewoon. Uit eigen ervaring kan ik je deze kleine operatie echt aanraden. Meiden vinden het prachtig mooi om mijn voorhuid omlaag te stropen, mijn eikel tevoorschijn te zien komen, nat van voorgeil.

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • @jongens23. Je raakt wat gevoel kwijt. Wat ik heb laten doen omdat ik dat mooier vind is me laten besnijden waarbij zoveel mogelijk van het binnenblad bewaard blijft. Dat is het meest gevoelige deel van de voorhuid. Het buitenblad wordt dus flink ingekort waardoor het lidteken niet vlakbij maar verder van je eikel af ligt. Verder moet je gaan voor een losse besnijdenis zodat de huid nog goed opkrult tegen je eikel aan.

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • @jongen 22: ik zit met hetzelfde, mijn toompje/frunulum is aan de krappe kant, maar heb er op zich niet veel last van. Toch spreekt het hebben van een besneden penis me aan wegens hygiëne en ik vind het er ook nog eens erg mooi uitzien zonder voorhuid. Mijn enige angst is een eventueel verlies van gevoeligheid? Maar daar worden uiteenlopende dingen over geschreven…

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • @j22 Ik ben besneden voor beide. Ik had een wat strakke voorhuid waardoor het hygiënisch ook niet altijd ok was. Ik ben erg blij ik besneden ben. Geen strakke voorhuid meer en geen vieze geurtjes. Ook geen last van minder gevoel of zo. Ik kan het iedereen aanraden!

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • @J19 is er een reden waarom je die stap hebt genomen? Gewoon qua hygiëne of wat anders?
    Reden waarom ik het vraag is omdat mijn voorhuid vrij krap is en ik daar soms last van heb. Ik zit er dus over na te denken om hem weg te laten halen, maar vind het lastig om die stap te zetten. Tips?

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • Dat is een veelvoorkomend probleem met onbesneden jongens. Smegma bouwt zich snel weer op nadat je je piemel hebt gewassen. Zelf ben ik 3 jaartjes geleden besneden en heb er nu totaal geen last meer van. Ik zou voor geen geld meer een voorhuid willen. Echt, als je o.a. van die geurtjes voorgoed af wil komen, laat je ook besnijden!

    19 jaar
    5 maanden geleden
  • Ook al douche ik dagelijks, heb is elke dag een schone onderbroek, op het einde van de dag heeft mijn penis ook een luchtje. Ja, het is afwijkend dan de rest van de lichaamsgeuren, maar besef dat het allemaal wel een beetje opgesloten zit. Dus volgens mij niet iets om je zorgen over te maken, het hoort gewoon bij jou.


    20 jaar
    5 maanden geleden
  • Schimmelzalf met een wattenstaafje er op doen

    22 jaar
    5 maanden geleden
  • Kan best een schimmel infectie zijn.
    Als je je laat besnijden ben je voorgoed van al die ellende af.
    Ik ben erg super blij mee dat ik het gedaan heb

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Die "aparte lucht" is vanaf hier moeilijk te beoordelen. Het kan gewoon toch van licht zweten komen (al merk je dat zelf nauwelijks terwijl het gebeurt) of idd iets anders. Zeggen dat het na "een beetje research gedaan" te hebben niets met schimmelinfectie of zo te maken heeft is wat voorbarig. Het kan ook iets bacterieels zijn wat maar af en toe voorkomt (af en toe de kop opsteekt om zo te zeggen). Het belangrijkste is dat zoiets alleen door een arts beoordeeld kan worden. Misschien dat een arts het zelfs eerst op kweek wil zetten. Voordeel: na afloop weet je zeker dat het (n)iets is.

    17 jaar
    5 maanden geleden
  • In ieder geval een schone boxer aantrekken de volgende dag. Of misschien een maatje groter kopen. Douche je wel regelmatig? Na het plassen je penis heen en weer schudden kan ook helpen. Sommige jongens schuiven hun voorhuid heen en weer na het plassen, maar dan kan er ook urine onder de voorhuid komen, wat kan gaan stinken. Als er wc-papier aan je voorhuid blijft kleven: gewoon even met een beetje water naspoelen.

    20 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik denk dat het toch een beetje zweterig is daar. Als je het niet vertrouwt, kun je even naar een arts gaan.

    18 jaar
    5 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten