Skip to content
5 reacties
1336 weergaves

Homo's, hoe ontmoeten jullie andere homo's?

Hallo leden van Dreamersforum,   Ik wil graag een vriendje. Ik ben helemaal nieuw in de datingscene, heb nog nooit geknuffeld of gezoend met iemand. Datingsites durf ik niet te gebruiken, ik zie regelmatig horrorverhalen langskomen op het nieuws. En op die datingsites gaat het vooral om seks, en daar ben ik niet naar opzoek. Ik ben zelf niet van het uitgaan; drink geen alcohol en wil me slaapritme niet verstoren. Ik ken buiten deze mogelijkheden geen andere manieren om homo's te ontmoeten. Dus homo's, hoe ontmoeten jullie andere homo's?   Moderator Hallo jongen van 18, hieronder een paar tips voor je:  Via Jong&Out.nl en Outway.nl kom je in contact met andere homo's, lesbiennes, bi's en transgenders. Downlaod hun app in de app store of op Google play. Praat of chat anoniem via Kindertelefoon.nl of Allesoké.nl Outway biedt buddy's, kampen en weekends Expreszo is het jongerenblad van COC.nl

18 jaar
6 maanden geleden

5 Reacties

  • Beste jongen, Met bedreigend bedoel ik dat je teammaten zich ongemakkelijk kunnen voelen als ze met jou onder de douche staan of zich aan het omkleden zijn.
    Nu is het zo dat ze jou natuurlijk al een tijdje kennen, maar inderdaad, als jij zegt dat je homo bent dan zijn dingen opeens anders, daar heb je wel gelijk in. Toch is het jammer dat jij jezelf zo moet verbergen.
    Als ze het te weten komen is het misschien in het begin wat ongemakkelijk voor sommigen, maar dat slijt snel genoeg. En, misschien dat een ander teamlid zegt dat ook hij homo is. 4% van de mannen is homo en nog eens 4% heeft geen bezwaar tegen een homo avontuurtje. Tenslotte kan het zijn dat sommigen in je team of op school bijvoorbeeld het geleidelijk aan beginnen te vermoeden.

    Ik kan mij voorstellen dat jouw ouders het jammer vinden dat jij ze waarschijnlijk geen kleinkinderen gaat geven, maar misschien dat je broer daar voor kan zorgen. Wat ze het belangrijkst vinden is dat jij gelukkig wordt en ja, als homo is dat wat moeilijker dan wanneer je gewoon op meisjes valt. Ze zullen wat bezorgder zijn.
    Aan de andere kant, misschien vindt je moeder het ergens wel een fijn idee dat zij altijd de enige vrouw in jouw leven zal zijn.

    Adoptie is een mogelijkheid, maar dan zal je toch eerst een stabiele relatie moeten hebben. Soms maken lesbische koppels een deal met een homostel om hun een kind te bezorgen. Kan je toch vader worden. Voor een kind is het altijd fijner om zowel een man als een vrouw te hebben als rolmodel bij het opgroeien.

    Jong en out vertrouw je niet omdat jij je moet identificeren. Dat doen ze om te voorkomen dat er verkeerde personen op dat forum kunnen komen. Het is niet anoniem zoals dit dus kunnen mensen met verkeerde bedoelingen contact leggen met iemand op het forum. Daarom willen ze dus zeker zijn dat jij binnen het profiel van de forumbezoekers past.
    Je kan het echt wel vertrouwen en het geeft jou de kans om op een makkelijke niet confronterende manier contact met mensen zoals jij zelf te hebben. Probeer het gewoon.
    Dat je dat Outway niets zou vinden verwachtte ik al, maar ik wilde je niet te veel sturen. Die buddy's die vertrouw ik nu weer niet helemaal. Beetje te veel de kat op het spek binden.

    Je hele leven in de kast blijven dat leidt nergens toe, alleen maar een eenzaam en onbevredigend bestaan. Tegenwoordig hoeft dat niet meer. Probeer geleidelijk aan steeds minder jezelf te verstoppen. Misschien dat er dan een keer iemand vraagt of jij soms homo bent. Dan zeg je dus gewoon ja.

    Dat jij een laag zelfbeeld van jezelf hebt dat kan ik mij heel goed voorstellen. Inderdaad worden er vervelende grapjes gemaakt maar dat doen jongens vooral om duidelijk te maken dat zij niet 'zo' zijn. Meestal zit er geen kwaad achter.

    Jij bent meer dan alleen maar een jongen die op jongens valt. In jouw sociale kring heb jij een plaats en wordt jij gewaardeerd om je persoonlijkheid. Wie je bent, wat je doet en wat je kunt. Er zijn mensen die van je houden. Dat kan niet anders. In je eerste bericht dacht ik al: "hij is een lieve jongen". Die mensen blijven van je houden.
    Schamen moet jij je alleen als je andere mensen kwaad doet. Dat doe jij niet, dus niet schamen, er is niets om je voor te schamen!

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Hallo jongen van 23,

    Ik geloof wel dat je gelijk hebt dat open zijn, zodat ik geen smoesjes meer hoef te gebruiken, fijner is. De sport die ik beoefen is geen voetbal of rugby, maar ik denk nog steeds dat het heel ongemakkelijk gaat worden als ik vertel dat ik niet op meiden val maar op jongens. Dat weerhoudt me ervan om het te zeggen, en omdat ik me ervoor schaam. Door al die homograppen heb ik een negatief zelfbeeld gekregen. Ik denk niet dat ik 'bedreigend' ben, want ik ben best zachtaardig, verlegen en bescheiden. Wat bedoelde je eigenlijk met 'bedreigend zijn'?

    Aan de ene kant weet ik wel dat het me overkomen is. Misschien is het woord 'teleurstelling' van mij niet goed gebruikt. Ik bedoel meer te zeggen dat mijn ouders het (hoogst)waarschijnlijk fijner zouden vinden als ik een vriendin krijg in plaats van een vriend, omdat het plausibel is dat ik nooit biologische kinderen ga krijgen. Van wat ik heb gelezen, is een adoptieproces heel zwaar. Ik weet dat je als hetero persoon ook geen kinderen hoeft te nemen, maar als homo voelt het wat definitiever. Ik weet dat mijn moeder graag grootmoeder wil worden. Ik heb een broer, dus wie weet wat de toekomst brengt.

    Ik had nog gekeken naar die links, maar bij Jong en Out moet ik persoonlijke gegevens delen, dus dat vertrouw ik niet helemaal. Van wat ik heb begrepen, is Outway voor kampen, reizen en buddies, dat hoeft op dit moment niet voor mij.

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • Beste jongen, Je zegt dat je autistische kenmerken hebt. Dat maakt het allemaal niet gemakkelijker. Wat ik wel lees is dat mensen met autisme bovengemiddeld homoseksueel of biseksueel zijn. Behalve de mogelijkheden die de moderatie heeft gegeven kan je ook eens zoeken naar ontmoetingsgelegenheden voor autisten. Zoals ik al eerder zei overal zijn homo's, je moet je gewoon blootgeven en dan wordt je gezien en misschien komt er dan iemand naar je toe.

    Je vindt het niet leuk dat ik jou saai noem, maar laten we eerlijk zijn, iemand die nooit eens mee uit wil en altijd op tijd naar bed, dat is toch een beetje een saai iemand. Ik begrijp je wel, uitgaan doet jou geen plezier. Zelf heb ik ook wel iets autistisch in mij, zoals heel veel mensen, en ik hou ook niet van uitgaan, lawaai en drukte. In sommige opzichten ben ik ook heel saai.

    Je bent thuis niet openlijk uit de kast gekomen maar je vermoedt dat je ouders het wel weten. Daar zal je wel gelijk in hebben. Moeders vooral hebben dat nogal snel in de gaten. Je moeder wil er niet met jou over beginnen, ze begrijpt wel dat het gevoelig ligt.
    Je wilt je ouders niet teleurstellen door te vertellen dat je homo bent. Beste jongen, jij stelt je ouders niet teleur door te zijn zoals jij bent. Het is geen keuze van jou geweest om zo te zijn, het is je overkomen.
    Ouders houden van hun kinderen. Moeders in het bijzonder houden heel veel van hun jongen, daar willen ze alles voor doen. Homojongens hebben vaak een hele sterke band met hun moeder.
    Ook je vader houdt van je en zal heel veel voor je willen doen. Ouders willen maar een ding, dat hun kinderen gelukkig worden.
    Voor jou is gelukkig worden moeilijker dan voor anderen. Je ouders voelen wel dat jij ergens mee zit. Ze zouden heel graag ouders voor jou willen zijn als jij ze die gelegenheid geeft. Dan kunnen ze jou die extra liefde en steun geven die jij nodig hebt.

    Je zit op een sportclub. Daarom vind jij het moeilijk om met je geaardheid naar buiten te komen. Je bent bang voor ongemakkelijke situaties. Dat kan, vooral als het bijvoorbeeld voetbal of rugby is wat jij doet. Als het wat anders is dan is het misschien minder een probleem. Je zegt dat je een van de jongsten bent. Dan ben jij voor die anderen minder bedreigend als dat al zo is.
    Ze zullen ook wat volwassener zijn en als ze jou aardig vinden en als jij een goed teamlid bent, dan zie ik niet zo veel problemen. Het is toch veel fijner als jij jezelf niet steeds hoeft te verbergen en met smoesjes aankomen als je wat gevraagd wordt? Misschien dat net als je ouders sommigen wel wat vermoeden. Homo's herkennen het bij elkaar.
    Regelmatig zie je ook dat jongens die elkaar al langer kennen, of bevriend zijn geraakt, tot de ontdekking komen dat ze allebei homo zijn. Zonder te weten waarom voelden ze zich tot elkaar aangetrokken.

    Wat nu? Jongenout en Outway lijken mij wel iets voor jou. De kindertelefoon of Allesoke is praten met iemand. Wil je dat? Dan moet je het doen.
    Of je daar veel mee opschiet? Misschien kunnen ze je adviezen geven, maar waar het om gaat is ontmoeten en jezelf kunnen zijn. Dat moet je doen.

    Je hebt weer wat om over na te denken. Ik wens je sterkte en moed want dat heb jij nodig. Geloof dat ook jij een fijn leven kan hebben met vrienden en iemand die speciaal van jou houdt. Iedereen zoekt een maatje op de soms moeilijke weg die het leven is. Jij kan zo'n maatje zijn op die weg. Waarom niet?

    23 jaar
    6 maanden geleden
  • Hallo jongen van 23,     Ik heb het nooit tegen mijn ouders verteld dat ik op jongens val, maar ik denk eigenlijk wel dat ze het van me weten. Ik wil ze niet teleurstellen, daarom zeg ik daar niks over.   Een paar vrienden weten het wel van mij, maar ik ben niet openlijk uit de kast. Ik voel me daar onprettig bij, het is een soort schaamte.     In mijn team worden ook best vaak homograppen gemaakt. Waarschijnlijk hebben ze niks tegen homo's, maar ik vind dat zelf niet prettig. Je hebt gelijk dat tussen jongens onderling best veel gepraat wordt over meiden/vrouwen. Aan mij wordt wel is gevraagd of ik een vriendin heb. Ik reageer dan meestal met dat ik daar nog niet mee bezig ben. De meeste teamgenoten zijn ook een paar jaar ouder dan dat ik ben, dus dat maakt het antwoord daarom beter. Ik wil ook niet dat ze zich oncomfortabel voelen bij het douchen.     Met een groepje vrienden ben ik twee keer uitgegaan, maar het is echt niks voor mij; het zijn teveel prikkels. Ik heb een vorm van autisme, en daardoor komt het geluid heer hard binnen. De geluiden worden heel slecht gefilterd. Als ik dan om 3 uur 's nachts naar bed ga, word ik nog steeds om half 7 wakker. De helft van de week nadat ik uitgegaan ben, voel ik me vermoeid. Daarom vind ik het niet de moeite waard om uit te gaan. In mijn team wordt ook wel eens gevraagd of ik mee wil uitgaan, maar dan sla ik dat aanbod af.     Ik vind het vervelend dat je zegt dat ik saai ben zonder dat je me (echt) kent. Hoewel ik denk dat de meesten mijn leven saai vinden, heeft dat meer te maken met het feit dat ik andere interesses heb dan hen.     Ik zal eens kijken naar de links die de moderator heeft gedeeld.

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • Beste jongen, Als jij op school bent, als je een baantje hebt en je bent op je werk, kortom als je ergens bent waar anderen van jouw leeftijd zijn dan ontmoet je elke dag homo's. Het probleem is alleen dat die net zo zijn als jij, ze durven er niet voor uit te komen. En zo lopen jullie allemaal naar een vriendje te verlangen zonder dat jullie dat van elkaar weten en zonder dat jullie wat durven te doen.

    Wil jij dus een vriend, laat dan zien dat je homo bent. Jongens praten met elkaar over meisjes. Soms vragen ze of je een vriendin hebt. Dan zeg jij dus gewoon: "Ik val niet op meisjes". Je moet wel een beetje moed hebben natuurlijk, maar tegenwoordig doen de meeste mensen met een normale achtergrond daar niet zo moeilijk meer over.

    Wat je ook kan doen is op een subtiele manier laten zien hoe jij er in staat. Je kan bijvoorbeeld een regenboog armbandje dragen of een kettinkje met een roze driehoekje. Misschien dat iemand er dan er naar vraagt, misschien dat een leuke jongen dat ziet en denkt, met hem wil ik wel eens een praatje maken.

    Als ik je verhaal lees dan ben jij wel een beetje een saai iemand. Je wilt niet uitgaan want dat verstoort je slaapritme. Kom kom, je bent 18 en je wilt een vriend. Weinig kans dat jij iemand vindt die net zo saai is als jij en de hele avond op jouw of zijn kamer wil zitten en naar Leonard Cohen luisteren of zo iets. Je zal er iets voor over moeten hebben.

    Weten ze thuis al hoe het met jou is of heb je dat ook nog niet durven vertellen? Kom uit de kast hoor en kom uit je kamer. Leuke jongens komen zelden aanbellen om te vragen of je buiten komt spelen.

    De moderatie heeft al wat suggesties gegeven, doe eens gek en kijk of er wat voor je bij zit. Voor jongenout.nl moet je wel opschieten want dat is tot max 18 jaar. Wel een hele mooie gelegenheid voor een schuchter iemand zoals jij! Het is niet anoniem zoals dit en je kan elkaar echt ontmoeten bij meetings.

    Veel succes!

    23 jaar
    6 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten