Skip to content
9 reacties
583 weergaves

Ballen trekken terug

Hey jongens,
Als ik met mijn piemel speel trekken mijn balletjes zich altijd terug ,
Ik maak mij er zorgen over omdat dat bij mijn vriend niet zo is.
Mijn vriend is bijna 13 jaar en heeft ook veel grotere ballen .
Hij zegt dat het waarschijnlijk de reden is omdat mijn balletjes nog te klein zijn .
Ik schaam mij wel dan met mijn lege zakje dat bijna ook niet meer zichtbaar is.
Ik schaam mij om het aan mijn ouders te vertellen .Moet ik hiermee naar een dokter?

13 jaar
7 maanden geleden

9 Reacties

  • TS,
    Bedankt voor de reacties,
    Ben wel wat gerustgesteld nu.

    13 jaar
    7 maanden geleden
  • TS, je bent nog in de groei. Niet iedereen maakt op dezelfde leeftijd de groei en ontwikkeling mee. Waarschijnlijk is jouw vriend wat eerder met deze groei bezig en begonnen. Maak je geen zorgen, het gaat zeker goed komen. Werkt alles zoals het moet? Dat is genoeg. Daar heb je het meeste plezier van. Succes

    18 jaar
    7 maanden geleden
  • Is heel normaal dat je ballen zich terugtrekken. Ze hangen nu eenmaal aan spiertjes en die regelen dat ze precies de juiste temperatuur hebben. Zou je je zak onderr een warme lamp bekijken dan zie je dat je ballen losser in je zak komen te liggen en bovendien, best een mooi gezicht, continu iets bewegen ook.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Nee hoor dat ze terug trekken naarmate jij langer met je piemel speelt is normaal . het terugtrekken van je ballen is het toewerken naar het moment dat jij gaat klaarkomen en dan zullen ze daarna weer terug in je zak zitten .

    14 jaar
    7 maanden geleden
  • Dat is heel normaal, bij opwinding trekken ballen dicht tegen het lijf. Dit om beter te kunnen 'schieten'

    19 jaar
    7 maanden geleden
  • Niks aan de hand. Bij meer jongens gebeurt dat als ze erg opgewonden zijn of als ze klaarkomen. Soms zitten de ballen dan tegen de onder/zijkant van de schacht maar soms verdwijnen ze helemaal.

    20 jaar
    7 maanden geleden
  • Als je je onzeker voelt, kan je natuurlijk naar een dokter. Deze heeft geheimhoudingsplicht en zal het dus niet aan je ouders vertellen. Verder krijgen je ouders ook geen rekening als je naar een huisarts gaat. Ze hoeven dus niks te betalen. Ook via deze weg komen ze er dus niet achter dat je naar een huisarts bent geweest. Je kan dus helemaal buiten je ouders om een afspraak met de huisarts maken. Je kan zelfs een goede vriend meenemen naar die dokter, als je het alleen te spannend vindt.

    Als je er geen pijn aanhebt, lijkt het mij voor nu nog niet nodig om naar een dokter te gaan. Je lichaam gaat zich de komende jaren namelijk heel erg ontwikkelen en hierdoor is er een goede kans dat het allemaal vanzelf goed komt. Als je op je 15e deze klachten nog steeds hebt, zou ik dan zeker wel naar de dokter gaan.

    Om het proces van je lichaamsontwikkeling te versnellen, kan je meer voeding met veel zink gaan eten. Zink zit bijvoorbeeld in lijnzaad, pompoenpitten en hennepzaad. Deze producten kan je bijvoorbeeld makkelijk (dagelijks) gaan toevoegen aan een schaaltje yoghurt.

    22 jaar
    7 maanden geleden
  • Dat had ik ook wel aan jouw leeftijd, alleen niet altijd, en ik weet dat het bij andere jongens ook gebeurde.
    Nu is het veel minder en soms is het alleen de rechterbal die naar omhoog kruipt.
    Ik denk niet dat je daarvoor naar de dokter hoeft tenzij het pijnlijk is.

    16 jaar
    7 maanden geleden
  • Hé ts, dat heb ik ook ik heb ook nog kleine en strakke ballen en als ik me ga aftrekken gaan ze ook m’n lichaam in en zie je ze ook bijna niet meer. En als ik klaar ben moet ik ze altijd even terug masseren

    12 jaar
    7 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten