Skip to content
10 reacties
803 weergaves

Jeuk

Hey
Ik ben 19 jaar heb eczeem al heel mn leven
En sinds 2019 sinds maart (lockdown 1ste belgie) begon ik vaak jeuk te krijgen meer en meer op mijn benen soms ook op mn armen. Ik zag op tiktok iemand die dit ook had vanaf dit moment. En sinds de vaccin werd het erger. Ondertussen was het een periode 3 maand geleden ofs dat ik amper tot geen jeuk had. Maar sinds een maandje heb ik enorm veel jeuk terug vooral in mijn bed of alsk ik mijn jeans broek uit doe, ik weet je geen strakke kleren mag dragen dat dat ook een oorzaak kan zijn maar dat draag ik sowieso niet. Ook na het douchen (dit is vanaf 2019 maart nooit weggegaan alsk ik douch zelf al is het niet te warm water en douch ik maar 3 minuten (ja dat lukt zo snel) jeuken mijn benen , armen, borstkarst, rug super hard. Hebben jullie dit ook. Ik heb wel minder jeuk alsk ik mij super snel afdroog en dan direct een trainingbroek aan doe en een trui zodat eigg alles bedekt is maar als ik een jeans broek aan doe na het douchn blijft de jeuk ik denk dit is omdat trainingbroek de vocht nog op neemt ofs. Ik las op het internet dat als je beddengoed veel vocht op neem je minder jeuk hebt ofs. Vandaar ik dit denk. Ik vroeg me af of jullie dit ook hebben en wat jullie er tegen doen?

19 jaar
9 maanden geleden

10 Reacties

  • Een vriendin van mij heeft iets dergelijks en is er achter gekomen dat het komt door het gebruik van wasverzachter. Sinds haar moeder daarmee gestopt is heeft ze er geen last meer van!

    Misschien kun je je moeder eens vragen of ze wasverzachter gebruikt, en zo niet, misschien eens een ander wasmiddel proberen ?

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Hey ts! Heb je als iets gevonden dat tegen deze door moderna veroorzaakte jeuk werkt?

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Jeuk is een ontstekingsreactie van het lichaam.

    Meestal ontstaat een te veel aan ontstekingen in het lichaam doordat je darmen niets sterk genoeg zijn. Doordat het darmslijmvlies te open is, komen er naast voedingsstoffen ook afvalstoffen in je bloedbaan. Deze veroorzaken ontstekingen. Daarom is het aan te raden om L-Glutamine en/of huminezuur te gaan slikken. Deze producten versterken je darmen, waardoor de kans op ontstekingen en daarmee jeuk afneemt. In aanvulling daarop heeft probiotica (goede darmbacteriën) een meerwaarde. Deze bacteriën kun je binnenkrijgen door een supplement (geen Yakult!!), maar ook door kwark, skyr, zuurkool, kimchi, tempeh, miso en natto te eten.

    Verder zijn omega 3-vetten (visolie) en de B-vitamines belangrijk tegen jeuk. In het bijzonder wil ik zwavel nog even noemen (dit zit in ui, prei, knoflook, etc.). Deze stof is heel belangrijk voor de hydratie van de huid en gaat daarmee jeuk tegen. Zwavel in de vorm van een supplement is te koop als MSM.

    Tot slot vond ik nog deze tips wanneer de jeuk heel heftig is:
    • IJsblokjes in een washandje op de jeukende plek(ken).
    • Dep wat mentholpoeder op de jeukende plek.
    • Drenk een schone (thee)doek in appelazijn en wikkel het om de jeukende plek
    • Neem een bad met wat havermout hierin
    • Smeer de jeukende plek in met een mengsel van honing en kaneel

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • Zoals je weet heeft Google op alle vragen een antwoord. Toen ik las dat je het vooral na het douchen had begon ik mij al af te vragen of je misschien niet wat minder zou moeten douchen. Ik las laatst van een man die al 16 jaar niet meer doucht. Als je dat niet meer doet dan ontstaat er op een gegeven moment een bepaald evenwicht.
    Als je op bepaalde plaatsen blijft wassen dan hoeft de rest echt niet elke dag gewassen te worden. Klieren worden minder geprikkeld waardoor er ook minder lichaamsgeuren ontstaan.

    Google, dat dus alles weet, vertelt mij dat eczeem een reactie is op een droge huid -> "Eczeem zelf is geen allergische aandoening maar een chronische ontstekingsreactie op een genetisch bepaalde te droog aangelegde huid. Mensen met contacteczeem krijgen uitslag als gevolg van overbelasting van de huid, vooral door water en zeep."

    Als adviezen lees ik -> "Wat kunt u zelf doen?

    1) Bestrijd droge huid. Voor mensen met een droge huid is het af te raden om vaak, lang en warm te douchen of te baden. ...
    2) Vermijd irriterende en afsluitende kleding. Irriterende en ruwe textielsoorten zoals wol kunnen de jeuk bij eczeem verergeren. ...
    3) Zonnen."

    Ook lees ik dat je niet vaker dan twee of drie maal moet wassen en dan liefst zonder zeep. Zeep lost het huidvet op en loogt je huid. Probeer het eens een tijdje met een nat washandje.

    Je bent er voor in behandeling bij een arts begrijp ik. Vertelt die nooit dat soort dingen?

    23 jaar
    9 maanden geleden
  • Nee het is niet de griep prik het was corona vaccin bedoelde ik

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Jeuk is leuk

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Ik kan me voorstellen dat het een super vervelend probleem is. Heb je al geprobeert je dieet te veranderen? Niet dat dat de oplossing is, maar je weet nooit of het iets kan helpen.
    Ik vind het rot om te lezen dat het is verergerd na die griepprik. je bent namelijk niet de enige die er ziek(er) van is geworden. Je bent 19, jij had die prik uberhaubt nooit mogen hebben. Ik wil je echt waarschuwen: doe niet alles dat op TV wordt gezegd. Het is een leugenkast

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Huisarts voor doorverwijzing dermatoloog

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Wat een vreselijk probleem. Ik hoop dat je er ooit vanaf komt! Waarom nam je eigenlijk de prik?

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Vermijd supplementen of voeding met toegevoegde vitamine A.

    23 jaar
    9 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten