Skip to content
23 reacties
2088 weergaves

scheurtjes en bloeden bij de penis na het aftrekken

Ik heb nu al ongeveer een jaar last van scheurtjes en bloedingen rondom de penis na het aftrekken en na dat deze genezen is de huid op die plek dik en rood. Als ik hier online voor Google kan ik niet echt iets vinden dat overeenkomt. Ik ben als kind besneden dus eventueel kan het daar aanliggen. Ik vind het zelf heel gênant om hiervoor naar de dokter te gaan. Zijn er ook andere met dit soort symptomen?

18 jaar
11 maanden geleden

23 Reacties

  • J18 heeft de dokter je al een zalf of iets gegeven, en is je kapot getrokken penis al aan het herstellen? Of krijgt het de kans daar niet voor?

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • J13 het is dokter, mat de K. Hej is geen docter

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • De docter krijgt dit soort dingen elke dag bruh

    13 jaar
    9 maanden geleden
  • Wat vind je er genant aan ts? Je hoeft je echt niet te schamen om hiervoor naar de dokter te gaan. Je zit toch al hele achter je computer met de gordijnen dicht? Vermoedens zijn er al

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Wat de oorzaak ook is, ga inderdaad even naar de dokter.
    Stel je es voor dat je sex gaat hebben en je vriendin of vriend ziet je penis met bloed en scheurtjes, dan is dat toch een behoorlijke spelbreker. Zekers als penetrante ook nog pijn doet bij jou.

    22 jaar
    9 maanden geleden
  • TS blijf hier nou niet mee rondlopen en ga even langs de dokter. Dat het zelfs is gaan bloeden bewijst dat je het wel zeer bond hebt gemaakt

    18 jaar
    9 maanden geleden
  • M22 vind het beetje erg dat je insueert dat mijn ouders mij verminken dat gaat te ver. 2 als je besneden bent of wordt gaat je huif zich gewoon aanpassen na de operatie. Collageen en elastine helpen om de huid soepel te houden. Dus wat je zegt is grote onzin. Ga aub geen desinformatie rondvertellen dit kan zelfs gevaarlijk zijn voor andere. Wij zijn geen doktors. En je zegt dat die scheurtjes daardoor komen dat is grote onzin want mijn doktor bevestigde dat het komt door droogte heeft niks te maken met littekenweefsel etc. Ik ga er van uit dat wij mannen iets meer over onze lul weten dat een meid. Daarom hoor je mij ook niks zeggen over een vagina.

    Let een beetje op aub met wat je zegt. Als je het niet 100% zeker weet op medisch gebied zeg het niet. En munt olie erg mee oppassen dit kan extreem gaan branden. Die oliën etc is niet goed voor je ph waarde en creëert smegma en schilfering.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • @J21 een paar posts hiervoor: ik weet dat het de zwellichamen zijn die je penis stijf zetten. Maar je vel moet elastisch genoeg zijn, je moet genoeg vel op overschot hebben bij wijze van spreken, om die rek aan te kunnen. En om de extra op-en-neer uitrekking en belasting van aftrekken of sex aan te kunnen. Anders scheurt het vel. En dat is precies waar TS en die anderen over klagen.

    En littekenweefsel is echt wel kwetsbaarder en minder elastisch dan originele huid of weefsel: het scheurt sneller. Vraag aan eender welke goede dokter of dermatoloog. (Dat is ook waarom mensen met asbestose niet meer kunnen ademen: hun longblaasjes zitten vol met niet-elastisch littekenweefsel: de longblaasjes kunnen niet meer uitrekken en inkrimpen zoals normaal.)

    Die kennis helpt TS op dit moment natuurlijk niet verder: je kan besnijdenis niet ongedaan maken. Maar je kan de mensen wel bewust maken, en in de toekomst vermijden dat ze hun kinderen verminken. Je moet eerst de realiteit willen zien, voor je er iets ten goede aan kan veranderen.

    22 jaar
    10 maanden geleden
  • M22 gaat helemaal off topic en gelooft dat we hierna nog tig kansen hebben om onze eindbestemming te halen.

    Maar goed, wat er goed helpt om de irritatie te verzachten is muntolie. Deze zijn tekoop in kleine flesjes. Vaak bij de drogist te vinden. Of het werkt niet, maar geeft wel een lekker fris gevoel

    18 jaar
    10 maanden geleden
  • J20 ze zei niets over stoppen met mastruberen. Ze had het over minder mastruberen zodat de scheurtjes kunnen herstellen. En kun je aub de kerk erbuiten laten? Dankje.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • @ m19, welke aangeeft dat masturberen niets toevoegt, ga lekker droog staan, spaar jouw frustraties op en ik gok dat je elke zondag met een zuurpruimgezicht voor in de kerk zit. Is dit laatste niet het geval dan heb ik nog meer medelijden met je!!!

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • M22 je verzint een hoop onzin over een volgend leven en nieuwe kansen. Je gaat helemaal off topic. Je hebt maar één leven om je eindbestemming te bepalen, met iedere seconde een nieuwe kans.

    TS het is beter om voorlopig minder af te trekken zodat het tijd heeft om te herstellen. Het is belangerijk dat alle scheurtjes de kans krijgen om dicht te groeien

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • M22 voorhuid zorgt er niet voor dat je penis stijf kan worden dat is niet correct zijn de zwellichamen die het doen. Besneden of niet er zit gewoon genoeg rek in. Littekenweefsel wordt een deel van je lichaam en veroorzaakt geen scheurtjes. Infecties is wel mogelijk maar dat kan je verkomen door het goed te laten helen en viezigheid buiten te houden. Wat betreft je info over je volgend leven etc daar zeg ik niks over ieder zijn visie.

    J18 let aub op mis informatie. Sommige info op deze forums zijn waar maar sommige zeggen echt geen correcte dingen dus let hiermee op want het kan dingen erger maken.

    Als je echt twijfeld is de huisarts altijd 1e optie.

    Zoals ik al een paar dagen geleden zei is het verzorgen belangrijk en glijmiddelen.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • J20 masturbatie is niet gezond. Je verliest een hoop nuttige voedingstoffen. Het voegt werkelijk niets goeds toe aan je leven

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Geen persoonlijke ervaring natuurlijk, maar die scheurtjes bij aftrekken of sex is precies wat ik al van meerdere besneden jongens gehoord/gelezen heb. Die voorhuid zit er niet voor niets: ze is de elastiek die toelaat dat je piemel stijf komt en groeit. Zonder die elastiek spant je vel te hard en krijg je scheurtjes, er zit niet genoeg rek in. Besnijden veroorzaakt ook littekenweefsel dat minder rekt en makkelijker scheurt.

    Infecties zoals schimmels kunnen het erger maken. Dus voor de zekerheid toch even naar de dokter. Of doe een video- of telefoon-consultatie, het schijnt dat dat tegenwoordig gaat bij sommige dokters sinds corona.

    Voor nu is het een beetje te laat, maar in je volgend leven: niet meer laten besnijden. Probeer je bewustzijn te verhogen zodat je ook na de dood van je lichaam bewust blijft (maar dan puur als ziel, spirit), en probeer daarna nieuwe ouders te zoeken die dat soort dingen niet doen.

    22 jaar
    10 maanden geleden
  • Onzin, dat stoppen. Masturberen is gezond en fijn en vrijwel alle jongens trekken zich af.

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Gewoon helemaal mee stoppen. Is nergens voor nodig

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • zelfde probleem en ook besneden. Ik kan enkel maar bevestigen wat de andere zeggen. Probeer iets minder af te trekken en wanneer je het doet met glijmiddel. Droog aftrekken zorgt voor wrijving. 's morgens en 's avonds een vochtinbrengende creme smeren hielp ook bij mij!

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Zoals de j21 al zei komt het doordat je bij het rukken met een droge hand over de gevoelige huid van de eikel/penis gaat. Gebruik wat glijmiddel en het probleem is opgelost. Zelf gebruik ik kokosolie en wat bodymelk samen. Dat glijdt lekker en is nog goedkoop ook!

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Waar zitten de scheurtjes en bloedingen precies? En waarom níet naar je huisarts? Die ziet van alles, wil je als dat kan gewoon helpen. En aftrekken, dat doen alle jongens, toch?

    22 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten