Skip to content
32 reacties
1681 weergaves

In paardrij kleding naar school

Zou het vreemd zijn om met paardrij kleding naar school of open dag te gaan? Ik vind paardrij kleding namelijk comfortabeler en prakticher. Ik draag alleen wel meiden paardrij kleding, en zal dan ook de volledige outfit dragen. Dus wel met laarzen en ook handschoenen met kouder weer. De cap zou ik in eerste instantie wel willen proberen te dragen, maar zou zonder niet erg vinden.
De kleding, laarzen, handschoenen en eventueel de cap zouden compleet schoon zijn. Ik zou deze kleding dan casually dragen op meerdere/alle schooldagen. Alle outfits die ik heb zijn setjes dus machten.

Wat vinden jullie. Kan dit gewoon?

21 jaar
11 maanden geleden

32 Reacties

  • Sta versteld van de cap net als een pet of muts fatsoenlijk manieren is geen hoofddeksel (behalve uit geloofsovertuigingen) binnenshuis en al helemaal op tijdens onderwijs. Of is het een niveau school waar ze de hoop al hebben opgegeven qua manieren ben nog nooit op een opleiding geweest waar ze dat zouden accepteren.

    19 jaar
    6 maanden geleden
  • TS hier
    Meisje 19 het is even geleden maar met mij gaat het goed. Hopelijk met jou ook. Ik ga sinds kort dagelijks naar school in volledige paardrij kleding. Ik doe dit al 2 weken, bijna 3 nu en het is super prettig. Eerst ging ik wel vaker naar stal en nam ik extra lessen. Maar toch wou ik heel graag nog steeds in paardrij kleding naar school.

    Ik begon op de maandag. Mijn plan was om het per dag te proberen. Als het een week goed zou gaan en ik het ook prettig vond, dan zou ik het nog een week proberen. Ik had mijn outfit voor die maandagochtend al klaargelegd. Ik draag uitsluitend dames paardrij kleding dus ook dit was een dames outfit. Ik had aan een lichtblauwe paardrijbroek met rijlaarzen, een hoodie met dezelfde kleur als de broek, een lichtroze gevoerde puffer jas met capuchon, paardrij handschoenen en ook een cap. Alles uiteraard schoon. Na het omkleden had ik mezelf verder klaargemaakt en ben ik naar de bus gelopen.

    Eenmaal in de bus ging ik wel een beetje twijfelen. Maar ik ben rustig blijven zitten tot de bus vertrok. Ik was eigenlijk best opgelucht toen ik de bus voelde bewegen. Het was toen een soort van bijna wel zeker. Mijn eerste keer in een volledige paardrij outfit naar school. De bus rit was niet zo speciaal. Wel wat looks gehad maar meer ook niet. Verder geen reacties gehad.

    Eenmaal aangekomen op school was dit wel iets anders. Meteen keken er best veel naar mij. Sommigen moesten wat lachen maar de meeste keken gewoon. De meeste reacties kreeg ik van mijn klasgenoten en op de gangen. Ik heb best vaak de vraag gehad of dat ik moest paardrijden en ook waar dat mijn paard was, of dat ik die misschien was vergeten. Degene die vroegen of ik les had, heb ik eerlijk antwoord geven. Dat ik geen les had en dat ik de kleding als school kleding/casual outfit aan had getrokken. Sommige vonden dit wel leuk en stoer, maar andere vonden het wat overdreven en opschepperig, zeker met cap erbij. Ook zijn er paarden geluiden gemaakt, dit voornamelijk op de gangen en ook werd ik een aantal keer aangesproken met paarden meid/meisje.

    Maar naast de reacties, hoe was mijn dag verder? Die was erg leuk. Volledig als ruiter/amazone gekleed zijn in een school setting voelt echt super lekker. Erg fijn en comfortabel om zo de klas binnen te lopen en er ook te zitten. Ik ga vaak achterin zitten, dan mag ik mijn cap ophouden ;)
    Op een paar studenten en reacties na was het echt super leuk. Ik kom normaal nooit in de aula, omdat ik me daar nooit zo prettig voel. Maar nu kom ik er graag en heb daar ook nieuwe mensen leren kennen. Ik ben ook blij dat ik toch wel heb gekozen om te gaan met de cap op. Ookal zit ik niet op een paard, vind ik dat de cap bij de outfit hoort samen ook met de handschoenen. Ik draag beiden dan ook standaard.

    Ik heb nu bijna mijn 3de week erop zitten. Het gaat steeds beter en ook worden de reacties steeds minder. Ik ben me wel ervan bewust dat deze niet weg zullen gaan. Maar af en toe een reactie kan ik mee leven.

    Morgen weer 4 uurtjes. Draag dan dezelfde outfit die hierboven staat beschreven ;) Fijne avond

    21 jaar
    6 maanden geleden
  • Ts ik hoop dat je niet meer gepest word nadat je in paardrij kleding naar school bent gegaan. Hoe gaat het nu met je?

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Tja, ik vind het een beetje raar van ts dat hij het weer recht probeert te draaien

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Dan heb ik nog maar een woord als reactie: TRIEST!

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Even serieus ts, we hebben je nog zo gewaarschuwd van dat je op school geen paardrij kleding moest dragen en toch heb je het gedaan. Waarom?

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik kan met zekerheid zeggen dat ik het niet heb gedaan. Zoals eerder gezegd ga ik nu gewoon vaker naar stal en rij vaker paard. Ja het klopt dat je niet zeker weet dat ik het wel of niet ben, maar vervolgens neem je die andere uitspraak wel aan voor waarheid. Waarom zou ik hier posten, alle reacties vervolgens negeren en dan heel "verbaasd" doen dat ik zou zijn uitgelachen. Als ik het toch al zou doen waarom zou ik dan überhaupt een post hier aanmaken. Ik heb de reacties bekeken en nagedacht, vervolgens heb ik besloten het anders te doen.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • @TS, nu ff serieus, zitten we hier iets te verzinnen, wat is de waarheid?

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Maar wie zegt dat jij nu wel de waarheid spreekt dan? Ik kan me voorstellen dat je na al die reacties je ineens voor gaat doen alsof je het niet hebt gedaan. Punt is dat er zwart op wit staat dat jij met paardrij kleding naar school bent gegaan. Je had beter gewoon niet meer kunnen reageren nadat je duidelijk zag dat je een fout bent gegaan ipv het proberen goed te draaien

    19 jaar
    10 maanden geleden
  • Grappig dat iemand mij heeft geprobeerd te imiteren en heeft geplaatst dat ik naar school zou zijn gegaan in de rijkleren. De reden van de post is nou juist om te vragen voor feedback. Ik ben niet zo naar school gegaan. Ik heb ervoor gekozen om een extra dag in de week te gaan paardrijden en ga vaker naar stal om te helpen. Om die manier kan het ook en is het sociaal gepast. Ik heb zeker geluisterd naar al jullie feedback, dank daarvoor allemaal.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Hoi TS, als je echt geen empathisch vermogen hebt en dan met alle reacties niets doet, is dit het gevolg. Hopelijk stoot deze ezel(paard) zich geen tweede keer meer aan een steen.!!

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Je zag het niet aankomen nadat ìedereen hier had gezegd dat het raar is?

    15 jaar
    11 maanden geleden
  • Tja dat had ik je ook wel kunnen vertellen. Nu blijft dat je achtervolgen.... Heel slim

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Hoe durven ze. Probeer eens een skipak.

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • Nee TS, ècht???

    23 jaar
    11 maanden geleden
  • Waarom luister je dan ook niet ts? We hebben je nog zooo gewaarschuwd. Mischien dat je er iets over wilt vertellen?

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Heel flauw om je zo uit te lachen maar zie het als een leermomentje. Er waren er waarschijnlijk ook wel die het stoer vonden maar hun mond hielden. In paardrijkleding gaat net ff te ver. Naar school in een trainingsbroek gaat nog net maar in short en voetbalkousen en voetbalschoenen moet je ook niet proberen. Wel stoer dat je het hebt aangedurfd. En door....

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • TS hier

    Ik heb de paardrij kleding op school gedragen en ben enorm uitgelachen. Dat zag ik niet aankomen

    21 jaar
    11 maanden geleden
  • ik zou het alleen doen als je daar je paard ook veilig en rustig in de parkeergarage of fietsenstalling kan vastleggen. het vierspan met marathonwagen of galakoets zou ik zeker enkel voor speciale schooldagen bewaren.

    14 jaar
    11 maanden geleden
  • Geen fetish kleding buiten de deur gaan dragen en al helemaal niet op school. Daar krijg je echt gedoe mee.

    20 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten