Skip to content
16 reacties
4015 weergaves

Huisgenootje

Hoi iedereen,

Een van mijn huisgenootjes (J19) en ik wonen nu ongeveer een half jaartje tegenover elkaar in ons studentencompartiment (in totaal met zn 6en). Al vanaf het begin voel ik een fysieke aantrekkingskracht tot hem, maar heb verder geen liefdegevoelens.

Wat mij het afgelopen half jaar is opgevallen, is dat hij het onderwerp over geaardgeid (vergeleken met gesprekken met andere huisgenoten/vrienden) vaak ter sprake bracht. Hierbij vrtelde hij bijvoorbeeld dat zijn beste vriend van hem dacht dat hij op jongens viel, waarna mijn huisgenoot zei dat dit niet het geval is. Ook in de andere gesprekken kwam het er op neer dat hij niet op jongens valt.

Nu is het zo dat hij het de laatste tijd niet meer heeft over dit onderwerp en dat hij vaak bij mij in mn kamer komt zitten om iets uit te leggen (vooral over wat hij vanuit zijn studie leert, wat ik zelf ook interesant vind). Daarbij zitten we (tijdens het praten) ook vaak met de armen en benen tegen elkaar aan op de bank, wat soms enkele minuten aanhoudt.

Nu vraag ik mij af of dit tegen elkaar aanzitten iets hoeft te betekenen, of dat dit nog gewoon onder 'normaal vriendschappelijk' valt.

Daarnaast weet ik niet of hij het onderwerp over geaardheid nu niet meer aanhaalt omdat hij nu zeker weet dat hij het duidelijk heeft gemaakt, of dat er iets is veranderd, of omdat hij eigenlijk wel op jongens valt/het nog niet weet/er onzeker over is.

Ook heb ik het idee dat hij behoefte heeft aan fysiek contact, omdat hij mij wel vaker aanraakt op de schouders, maar weet dit ook niet zeker.

Tot slot heb ik zelf (ook?) behoefte aan fysiek contact en vind de aanrakingen dus eerder prettig dan vervelend. Daarnst zou ik hem ook graag een keer een knuffel willen geven (of meer), maar weet niet of hij dat wilt, of dat verstandig is en hoe ik dat dan aan zou moeten pakken. Ook omdat ik hem niet het idee wil geven dat ik verliefd op hem ben.

Ps. De kans is erg groot dat hij in een half jaar gaat verhuizen. (Hij zei ook dat we elkaar nu zo goed kennen, dat we sowieso contact blijven houden.)

Snappen jullie het?
Wat zijn jullie ervaringen?
Hebben jullie tips voor de situatie en voor mij?

Alvast ontzettend bedankt voor de reacties en ik houd jullie in ieder geval op de hoogte!

20 jaar
11 maanden geleden

16 Reacties

  • Oke dus je woont in een studentenwoning en een medebewoner verteld over zijn studie, terwijl jij fantaseert over hoe je zijn kont wilt inspecteren. Daar kun je gedoe mee krijgen als je zoiets direct zegt

    19 jaar
    9 maanden geleden
  • Aan Toic schrijver. Je hebt zijn adres, stuur een kaart of mail, vraag hoe het gaat en kijken hoe hij reageert.

    21 jaar
    10 maanden geleden
  • Jongen 20 , topicschrijver. met mijn vriendschap gaat het goed, en hoe is met jou en die vriend. Toch wel benieuwd. Jammer dat ik niets meer hoor.

    17 jaar
    10 maanden geleden
  • Jongen 20, nogmaals wil je best helpen, anderen ook. Alleen is het moeilijk en schrijf ik ook iets over mezelf. Misschien voor jou herkenbaar, maar wacht nu eerst je antwoord af. Hoop voor jou dat je er uit komt. Denk zelf dat die jongen wel iets wil, maar niet weet hoe hij het aan moet pakken, of niet durft, of twijfelt. Je kan als je zijn adres of mailadres hebt altijd een berichtje sturen.

    17 jaar
    10 maanden geleden
  • Jongen 20, kom nog even terug. Kan me voorstellen dat je het een beetje door elkaar vind. Maar geef mijn situatie aan omdat ik denk dat jij enige herkenning ziet.
    Twijfels zoek ik echte kameraadschap of ie het iets anders. Hoe is jouw gevoel tegen over meisjes.?
    Soms surf je op oude sites en kom je ook soort gelijke situaties of verhalen tegen.
    Zo ook ik op de site gewoon anders, Over een jongen Meat genoemd naar Porky's pretpark omdat hij nog al fors was. Maar door fanaat te trainen was hij gespierd en breed geworden, wat bewondering op riep. Hij wilde dolgraag evenals zijn vrienden die langer op die school verbleven, Amerikaanse Highschool. opgenomen worden in hun elite club, had er zelfs een inwijdingstraditie voor over. Vond het zo'n pracht verhaal.heb het iets te uitgebreid op jongens vragen gezet. Zijn beleving was uit een verhaal ontstaan door zijn vele reacties indertijd zoals het er boven stond als inleiding.
    Wou het laten verwijderen, nog niet gebeurd. Kijk dus op jongensvragen naar titel pure jongensbeleving deel 1 en deel 2. Misschien staat het er nog op. Even zoeken . Zeg maar wat je er van vindt, wat zoek je precies, zelf had ik herkenning in dit verhaal en snapte het helemaal. Tot antwoord terug.

    17 jaar
    10 maanden geleden
  • Jongen 20 bedankt voor je antwoord. Fijn dat jij me begrijpt en er veel in herkent wat jezelf mee maakt.
    Denk dat die vriend van jou zelf ook onzeker is en niet helemaal weet hoe hij zelf in elkaar zit.
    Daarom afstand houd , misschien twijfels of er is iets waar hij niet aan toe wil geven. Voel het zelfde bij die jongen met wie ik bevriend ben.
    Het is heel kameraadschappelijk bij hem. Als ik over meisjes begin dan is het gelijk, je bent 17 en we hebben nog alle tijd, en heb nog niet zoveel met meisjes. Liever een hechte kameraadschap met jou.
    Dan zegt hij weer, dat hij niet verliefd op een jongen kan worden, en vraagt hij gelijk, jij dan. Ik geef geen antwoord maar heb zoiets dat ik denk dat hij het ergens toch van mij wil horen.
    Weet inmiddels ook dat hij wel andere vrienden heeft. Enige jaren ouder een homostel die samen woont. Zijn toevallig homo's zegt hij dan.
    Kan me voorstellen dat jij je onzeker voelt nu dat hij zich zo gedraagt.
    Misschien wat afstand nemen, komt hij misschien tot zichzelf en zoekt hij weer contact met jou.
    We kennen elkaar niet, je mag mij ook vragen stellen, ik vraag me af , wat zou je met hem willen doen.? Die jongen wil graag dat ik met hem ook eens die vrienden van hem bezoekt. Maar zegt hij, dan moet je ons wel bedienen omdat je nog buiten ons staat. Dan zeg ik dat ik dit raar vind. Ik wil niet tegengesproken worden zegt hij dan, klinkt gek maar vind dan zijn dominantie wel prettig. We hebben een klick ergens hij is wel eerlijk, laat wel blijken dat hij nog steeds als leider bevelen kan geven, voel bij jou ook dat die jongen jouw overheerst, jij wacht af wat hij wil. Je kunt ook hem mailen zo van wat hij nog vind van jullie vriendschap. Wacht jouw volgende bericht af. Voel ergens dat je een fijne jongen bent, wil graag onze gevoelens delen. Graag antwoord terug.

    17 jaar
    10 maanden geleden
  • @J17, bedankt voor jouw reactie en verhaal!
    Ik vind je zeker niet gek, iedereen maakt dingen mee en jouw verhaal komt hier en daar ook wel overeen volgens mij, waarin jouw rol (als ik dit zo lees) min of meer te vergelijken is met die mijn huisgenootje in deze situatie.
    Dat stukje over communiceren is bij mij bijvoorbeeld ook een dingetje. Ik vind het moeilijk om te zeggen wat ik denk en om over gevoelens te praten. Dit maakt het hier en daar wel eens lastig. Ik probeer dit wel steeds meer te doen en dat zou in jullie geval wellicht ook kunnen helpen.

    Als vervolg op mijn verhaal gaat mijn huisgenootje waarschijnlijk verhuizen na de zomervakantie. Hij heeft op 0.2 punt zijn BSA niet gehaald. Hierdoor kan hij de opleiding niet meer verder doen in onze stad. Hij zegt dat hij nog wel een verzoek heeft ingediend om voor hem een uitzondering te maken, maar de school is over het algemeen erg strikt.

    Sinds hij mij dat vertelde ben ik er wel verdrietig over, maar vind ik het ook lastig om hier echt iets van te vinden omdat het nog niet 100% zeker is.

    Sinds dat we dit weten is het contact tussen ons erg verschillend geweest. Somige dagen hebben we echt leuke gesprekken gevoerd, maar richting de laatste dagen voor de vakantie werd het wat moeilijker om met elkaar te praten en gesprekken gaande te houden. Hij zat tijdens een gesprekje bijvoorbeeld ook op mijn bankleuning in plaats van naast mij op de bank zoals normaal gesproken. Daarnaast zei hij in het begin dat we wel vrienden blijven, maar heeft hij dat daarna niet (ook niet op de laatste dag bijvoorbeeld) meer/nog een keer gezegd. (Vind mijzelf een beetje stom daarin dat dat nodig zou moeten zijn voor mij.)

    Op de laatste dag dat wij elkaar nog zagen (voordat we op vakantie gingen) hebben we het er nog even over gehad. Ik vond het erg moeilijk, maar het is mij gelukt om te zeggen dat ik in ieder geval een leuke tijd met hem heb gehad en dat ik het ook erg jammer zou vinden als hij weg zou moeten.
    Hij vond dat zelf ook, maar was wat kort in zijn antwoord (misschien omdat hij het ook moeilijk vindt om hierover/over zijn gevoelens te praten).

    Voordat hij naar de bus ging heb ik hem ook gevraagd om een (misschien wel) laatste knuffel en dat hebben we dan nog even gedaan (voor het eerst)! Maar hij moest helaas wel snel weg voor de bus.
    (Voor verdere context zei hij dat het desnoods ook niet heel erg was als hij de bus later zou moeten pakken als hij hem zou missen.)

    De dag daarna zat er post in onze brievenbus en heb ik hem geappt dat hij post had. Zijn reactie was: 'Ah'. Verder niks, wat voor mij wat kil overkwam.

    Gek genoeg denk ik regelmatig over hem en dat hij dus misschien gewoon weg is. Vooral als goede vrienden/huisgenootjes en ook het sporadische fysieke contact.

    Zoals eerder gezegd blijft hij voor mij erg moeilijk om te lezen en om te begrijpen. Ik ben er (merk ik) zelfs een beetje onzeker over (wat ik over andere dingen bijna nooit ben) en heb af en toe het idee dat hij misschien geen moeite meer wilt nemen om te blijven. (Dit ligt echt in mijn onzekerheid denk ik.)

    Ik heb er ook over nagedacht of ik inmiddels misschien meer gevoelens heb, maar dat zie ik nog steeds niet voor me.

    Kan jij J17 of iemand anders mij misschien verder helpen door jouw visie op deze stuatie te delen? Wat zou hij vinden/willen en hoe kan ik hiermee omgaan?
    Alast bedankt!

    Ik houd jullie uiteraard weer op de hoogte!

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • @J17 als ik jouw verhaal zo lees zou het best zo kunnen zijn dat hij jou misschien wel leuk vindt (meer dan vrienden). Wel leuk dat hij zulke dingen tegen je zegt!

    20 jaar
    10 maanden geleden
  • Jongen 20 toch wel benieuwd hoe het met jullie is afgelopen. Dit is even een vervolg op mijn andere topic. Over die jongen op wie ik toch wel een fysieke aantrekkingskracht heb. Had ik ook al toen ik jonger was en hij onze leider was in onze vrienden groep. Verlang er nog wel eens naar. Hij is er ook nog steeds enthousiast over, maar ondanks we samen enige malen zijn gaan stappen, maakt hij wel opmerkingen maar zegt niet echt wat hij voelt, wat verwarring geeft en toch voel ik een klick tussen ons. Alleen als het over homo.s gaat zegt hij jongen hou het maar op latent heid dat me bij jou over heerst. niet teveel denken zegt hij dan.

    17 jaar
    10 maanden geleden
  • Jongen 20 geen liefdes gevoelens maar wel een fysieke aantrekkingskracht voor hem. Zelf heb ik weer enige tijd contact met een jongen met wie ik jaren geleden met anderen een soort club vormden, met een militaristisch karakter, soldaatje spelen klinkt zo kinderachtig. Hij was de leider, ging best ruig soms. We waren dus nog net geen tieners.
    Hij vroeg of ik een meisje had, neen dus, en jij vroeg ik, neen hij ook niet. Werd even stil tussen als we samen een soort chemie hadden ontdekt tussen ons. Toen brak hij het is en zei zullen we dan maar kameraden worden dikke, vond dit niet erg want zo noemde hij me eerder ook. Ben nogal stevig gebouwd. We zijn nu een aantal weken samen. We hebben het niet over meisjes, hij ook niet. Of hij dit bewust doet weet ik niet. Wel zegt hij dat hij soms met een biertje op dat ik hem een kick geef, ja, als kameraad. Niet dat ik vrijen wil of zoenen, wil ik ook niet, voel wel dat we weinig romantiek in ons hebben. Wel zegt hij dat het hem niet uitmaakt en hoopt dat ik ook nog niet met meisjes begin. Verbied het je zelfs zegt hij dan weer enigzins spottend want ben nog altijd je master, en hij heeft wel vaak er over dat hij leiding geven en commanderen vooral naar mij zo leuk vond. Krijg dan een kleur, en zegt dan , dat hij zag dat het mij een kick vond en dat hij van stoere jongens houdt. Wat wil hij denk ik dan, ergens vind ik hem vreemd en anderzijds heeft hij ook een fysieke aantrekkingskracht op mij. Zou graag een bericht van jou jongen Topicschrijver 20, hoe is het nu met jullie en je zult me misschien wel gek vinden.

    17 jaar
    10 maanden geleden
  • Ik zou het vragen ipv zomaar te kussen, heeft teveel gevolgen als het fout loopt omdat je er ook met samenwoont.

    23 jaar
    11 maanden geleden
  • Je kan ook kiezen voor de kortste weg. Wanneer jullie weer samen zitten, kus je hem. Dat noemt men de 'kraslot' methode. Ff krassen en je weet direct of je gewonnen hebt of verloren.

    22 jaar
    11 maanden geleden
  • @J20,

    We doen met het huis wel vaker leuke dingen, zoals naar de efteling en feestjes in de flat, maar nooit echt sammen met zijn 2en. Inderdaad een goeie tip om iets meer vriendendingen te gaan doen.

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • @j22, bedankt voor je reactie!

    Om jouw vragen te beantwoorden: hij heeft geen vriendin (en heeft nog nooit een relatie gehad) en we hebben het weleens over (knappe) meiden, maar daar gaat hjj vaak niet heel lang over door lijkt het. Daarnaast heb ik geen idee wat voor porno hij kijkt.

    We hebben elkaar niet volledig naakt gezien, maar 2 weken terug (in de hitte) bespraken we samen (met nog een ander huisgenootje, M20) manieren hoe je je shirt uit kon doen (met 1 hand, of armen door mouwen bijvoorbeeld) en hij deed dit toen ook. Ik heb hem toen wel even stiekem gecheckt en heb dat later gebruikt als 'denkbeeldmateriaal' haha
    Ik was zelf wel een beetje terughoudend, maar het gespreksonderwerp bleef hetzelfde (onder zijn 'leiding'), waarbij ik ook mijn shirt uit heb gedaan.
    Nadat ik mijn shirt uit had gedaan, keek ik naar zijn ogen die naar mijn idee (iets te lang) gefocust waren op mijn bovenlichaam, maar dit zou ook beïnvloed kunnen zijn door mijn eigen gedachtes.

    Tot slot waren we vanavond (ook met zelfde m20 erbij) na het avondeten ijs aan het eten en daarbij vroeg m20 of er iemand de grote (opschep)lepel wilde, waarop hij antwoordde dat hij dat wel zou willen 'zijn'. Hier vroeg m20 op door om te bepalen met wie hij bedoelde, waaruit kwam dat hij bij mij wel de grote lepel zou willen zijn.
    Nu hoeft dit ook niet per se iets te betekenen, omdat we wel vaker zulke grapjes maken over elkaar als m20 erbij is. (Is een soort van verzinselsituatie ontstaan dat wij elkaar proberen te regelen.)

    Nu ik het zo opschrijf lijkt het plaatje steeds completer te worden, maar ik weet niet of ik mijn manier van ervaren kan vertrouwen en vind hem erg moeilijk te lezen.
    Graag verdere tips!

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Als jullie goede vrienden zijn geworden, ga wat ondernemen, ga naar de kroeg, bioscoop of deze zomer een paar dagen op tienertoer/interrail! Heeft hij thuis vrienden of is hij vaak alleen, maak het onderwerp bespreekbaar, al is het FWB! Succes

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Tja, lastige situatie. Om te weten wat hij echt voelt voor jou zou je in zijn hoofd moeten kunnen kijken. Het klikt duidelijk tussen jullie. Wederzijds. Hij zoekt je op, hij zit lekker knus tegen jou aan, hij praat over zijn gevoelens. Anderzijds zei hij ook dat hij hetero is. Dus ja, wat is nou de conclusie? Er wordt behoorlijk wat afgeknuffeld onder hetero vrienden. Dat betekent eigenlijk niet zoveel. Heeft hij een vriendin en zoniet hoe staat hij tegenover meisjes in het algemeen? Welke porno kijkt hij? Zien jullie elkaar wel eens naakt en hoe gedraagt hij zich dan? Nogmaals, het hoeft allemaal niet zoveel te betekenen maar vele kleine aanwijzingen samen kunnen mss toch verhelderend werken.

    22 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten