Skip to content
25 reacties
2570 weergaves

Ik ben gay maar support niet de lgbtq community. Meer die dat zijn?

Hallo allemaal,

Zoals jullie in de titel zien is dat ik gay ben maar niet de lgbtq community support.

Ik vind namelijk dat het in de loop van de jaren steeds meer gedwongen wordt dat iedereen het moet supporten. En ik voel me daar bij niet goed om. Ik heb heel erg het gevoel dat de lgbtq community aantoont dat je iedereen persé moet laten weten dat je gay bent en dat iedereen het moet gaan waarderen. Al hoewel ik daar toch anders naar op kijk. Ik ben namelijk sinds ik me kan herinneren gay maar ik vind niet dat iedereen moet weten dat je het bent. Wat ik doe is toch iets dat ik in mijn privé leven doe met mijn partner net zoals de meeste straight partners hun eigen dingen doen in hun privé leven. Ik vind namelijk de gay pride één van de stomme maanden waar ik totaal niet naar opkijk omdat er juist veel onrust onstaat omdat de lgbtq community aardig extreem is in het lgbtq moeten accepteren. Ik voel me hierdoor niet gemakkelijk in me vel en kan juist nu maar niet accepteren dat ik gay ben. Ik hoopte altijd maar straight te zijn want die hebben geen pride vlag of een community waar iedereen van moet weten en moet accepteren.

Ik hoor graag jullie meningen hier over en ik ben nieuwsgierig of ik de enige gay persoon ben die hier over denkt of juist niet.

23 jaar
11 maanden geleden

25 Reacties

  • Hi, ben zelf bi in gay relatie.

    Idd ik vind op het moment het een beetje (te)ver gaan. Vind prima dat je mag zijn wie je bent, en dat we tegenwoordig allemaal worden geaccepteerd.

    Ik zelf zou ook niet naar pride gaan omdat ik de typetjes die daar rond lopen een beetje vind overdrijven.

    Of als je iemand die zegt dat die non binaire is, je eerst man of vrouw tegen zegt dat ze dan boos worden. Hoe moeten wij weten wat ze hunzelf vinden.

    Vind dat de samenleving beetje op ze kop staat.

    23 jaar
    4 maanden geleden
  • J23 niet vervelend bedoelt ofzo maar ik begrijp niet zo goed waarom je zegt dat je er een pot vaseline per week doorheen jaagt. Misschien dat je dit kunt toelichten ?

    21 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik ben ook gay en heb ook helemaal niets met die gay cultuur. Ik werk in een mannenwereld (autobedrijf) en maak er geen geheim van dat ik op mannen val. Dat maakt het weliswaar lastiger om een vriend te vinden aangezien ik naar geen enkel gay-evenement toe ga en ik er ook niet uit zie (qua gedragingen) als homo, maar zo ben ik nu eenmaal. Ik ben een man en ik val op mannen, niet op mannen die zich als vrouw verkleden/gedragen. Sorry maar ik heb er gewoon niets mee. Aan de reacties hier te zien zijn er veel meer zoals wij, gewoon normaal en we vallen toevallig op hetzelfde geslacht.

    23 jaar
    5 maanden geleden
  • Ik ben lesbisch, dus ik zit eigenlijk in de doelgroep. Maar ook op mij hebben die regenboog-propaganda en die pride-parades een heel negatief en omgekeerd effect.

    Een vent moet niet met roze pluimen in zijn gat en met een lederen string voor kinderen of ouderen gaan paraderen, dat is absoluut goor en walgelijk. Op die manier breng je alle wel fatsoenlijke homo's en lesbiennes zware imago-schade toe, want dat straalt heel negatief op ons af. Dan denken de mensen dat wij ook zulke gore perverts zijn. Niet dus.

    Ik wil absoluut niet geassocieerd worden met dat debiel woke links werkschuw tuig, zoals al die Anuna's en Greta's, die te lui zijn om te studeren en te werken, die nul-komma-nul afweten van hun onderwerp, maar die wel op al de rest zitten kakken en onze samenleving proberen saboteren en kapotmaken. Laat ze met pluimen in hun gat paraderen, maar niet in mijn naam.

    Voor mij ook geen regenboogzebrapaden: verkeersregels moeten volledig neutraal zijn, geen woke politieke propaganda. Wat als we morgen een andere regering krijgen die hakenkruisen-zebrapaden wil? Een regenboogzebrapad is een politieke vlag, geen zebrapad, dus automobilisten die daar tegen zijn, stoppen niet meer.

    Ik vind dat transgenders ook niet thuishoren bij LGB: wij LGB-ers zijn normale mensen die weten dat we vrouw of man zijn, maar die een voorkeur hebben voor iemand van ons eigen geslacht. Terwijl transgenders verwarde figuren zijn, die niet weten wat ze zijn, en die zich voordoen als iets anders. Ze maken zichzelf (en anderen) blaasjes wijs door iets te proberen zijn wat ze sowieso nooit kunnen zijn. Als je je arm laat amputeren, verander je niet van geslacht; als je je 11e middelvinger laat amputeren ook niet. Dus transgenders horen niet bij ons LGB, maar in een aparte categorie.

    De betekenis van "inclusief zijn" volgens die LGBTQIA+ figuren tegenwoordig is: alle normale mensen buitensluiten en monddood maken, en alleen die 0,01% weirdo's toelaten en rechten geven. Lijkt mij juist het omgekeerde van inclusief. Dat soort perversies en taalkundig misbruik is hoe woorden door de tijd soms 180 graden van betekenis omkeren.

    Ik doe daar niet aan mee.

    22 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik sluit me aan bij die jongen van 19 ruim een maand geleden. Ik doe zelf niet mee aan regenboogactiviteiten, maar ben al die mensen die dat wel doen erg dankbaar. Door hun inzet kan ik gewoon mezelf zijn.

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • J14
    Ik ben nog 2 jaar jonger😉

    Ik ben zelf ook gay en ik ben het wel eens met wat jullie hier zeggen maar mijn vriendin vind het juist helemaal geweldig

    12 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik kreeg die vraag op de unief een tijdje geleden; "Wat vinden gij en uw vriend dan van het hele gedoe rond de parades?" Er was nog veel meer om op te antwoorden, blijkbaar is er best wel wat nieuwsgierigheid naar over 'hoe' we door het leven gaan, wat ergens weer betekend dat we als 'anders' bestempeld worden. Onbewust, zeker en vast. Maar de siroop is te dik gesmeerd.
    Wat ik er van vind? Eigenlijk overbodig. Ik ben er volledig akkoord mee dat veel jongeren die niet gewoon hetero zijn nog al te vaak in een andere hoek geschoven worden, raar bekeken worden. En in dat respect vermoed ik dat die parades averechts werken. De nadruk wordt zo frappant gelegd op het feit dat we anders zijn, niet hetzelfde als iedereen; hoe wilt ge daar dan mee bereiken dat ge als evenwaardig beschouwd wordt? De parades is het echt in het gezicht schuiven van de massa dat de wereld van de niet-hetero's bijna vulgair te noemen is, want zo zijn die parades maar al te vaak.
    De regenboog is voor gevochten geweest; gelijke rechten zijn er in veel landen niet. Om mijn linkerpols heb ik een heleboel bandjes die voor allerlei zaken waren/dienden. Van kleine kralen heb ik er eentje gemaakt voor de regenboog, en die heb ik dan ook meestal aan. Dit voor de regenboogvlag, voor gelijke rechten aan diegenen die niet het geluk hebben in een land gelijk het onze (Maakt niet uit België of Nederland) te mogen wonen, maar in een gemeenschap wonen waar ze, moesten ze uit de kast komen, gedood mogen worden volgens het daar heersende geloof.
    Dan denk ik, ga in die landen die parade houden; ge gaat geen vrijwilligers vinden. Hier moet er niet meer voor gevochten worden, hier heeft het een averechts effect.

    18 jaar
    6 maanden geleden
  • Helemaal eens met TS. Ik vind jongens nu eenmaal ook leuker dan meisjes als het om seks gaat, maar dat is voor mij en met wie ik op dat moment ben. Ik heb ook niets met die malle "beweging" of die rare letters en vlag. Dat soort gepronk en uiterlijk gedoe komt allemaal uitde emancipatiebewegingen in Amerika waar ze zichzelf zo verschrikkelijk belangrijk vinden, iedereen een stickertje moet hebben en iedereen op het podium wil al heeftie niets te vertellen. Spreek je uit... claim je rechten... naming & shaming... proud dit, taking a stand daar. Overgedreven gedoe dat zeker in Nederland eerder averechts werkt en waar gays en bi's die gewoon een normaal sociaal leven willen leiden eerder last dan plezier van hebben. Aanstellerij en met een vlag zwaaien hier helpt de acceptatie niet, je verandert de situatie in Rusland of Afghanistan er niet mee, het enige is dat sommigen wel een heleboel subsidie ermee binnen halen.

    17 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik mag dan wel jonger zijn dan jullie allen hier boven, maar k ben het met TS eens!

    Ook ik ben Gay. en ook uit de kast en ook op school. heb een vast vriendje sinds een jaar ongeveer en heb het bere naar mijn zin samen.
    Nu weten heel veel mensen dat wij gay zijn, maar ik kleed mij gewoon als jongen, ik doe gewoon normaal en haal ook streken uit samen met hetro vrienden. En heb ook vriendinnen.
    Van mij hoef je niet speciaal de nadruk te leggen op homo of lesbisch als of je speciaal bent.
    Dat ben je niet vind ik. Ik loop niet met mijn vriendje arm in arm door de winkelstraat of zo, Ik kus hem niet in het openbaar. althams niet provocerend. Kijk wel uit zeg! Ik wil dat niet.
    Doe maar gewoon.
    Dat je gay bent, lesbisch of weet ik veel wat, vraag je niet om. Dus graag enig respect voor dat. Maar blaas het niet toren hoog op met een gayparade en zo. Het zou normaal moeten wezen dat we elkaar zouden respecteren. toch?
    Je hoort Andre van Duijn hier ook nooit over! En zo zijn er wel meer.
    Dus helemaal mee eens TS!

    14 jaar
    6 maanden geleden
  • Ik ben gay en ben juist heel erg blij met de lgbti+. Hierdoor ben ik uit de kast gekomen en durf ik met als homosexueel te uiten en mezelf als gay te laten zien. Ik merk nog wel veel weerstand en negatieve reacties vooral bij conservatieve mensen. Die zullen gewoon moeten leren accepteren dat we er zijn. Ik ga echt wel naar de Pride in Amsterdam, superbelangrijk! Dat zouden alle queers moeten doen en ook de mensen die queers supporten. LGBTI+ moet gewoon normaal worden voor iedereen.

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik ben ook gay, en ik vind dat hele regenboog, pride gedoe ook wel wat cringe. Ik steun het dan ook helemaal niet. Ik herken het wanneer je zegt dat men verwacht dat je er 100% voorstander van is. Het is dan ook oneerlijk dat van mensen die wel (al dan niet tegen hun zin) in die community zitten, niet aanvaard wordt dat ze er tegenstander van zijn, terwijl mensen die er niet toe behoren nog het recht hebben het in twijfel te brengen.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik sluit me aan bij TS. De LGBTQ+ is zo polariserend geworden en komt deels door Amerika & Tiktok heb ik het gevoel. En laat kinderen ook met rust ermee toch?

    En heftig verhaal M20 trouwens, nare ervaring!

    21 jaar
    11 maanden geleden
  • Eindelijk iemand die dat ook denkt.

    18 jaar
    11 maanden geleden
  • Ik ben biseksueel, woon in Amsterdam langs een van de grachten waar de pride vaart en ben dat weekend Amsterdam uit om ergens een lang weekend op een vakantiepark te ''logeren''. Het is veel te commercieel en 75% van de lui die op de boten staan hebben weinig tot niets met de LGBTQ+ gemeenschap te maken. Op zaterdag staan ze op een LGBTQ+ boot en op maandag schoppen ze jou in elkaar omdat je als homo hand in hand loopt met je vriend, of je krijgt een steen door de ruit omdat er een regenboogvlag voor het raam hangt, wat bij ons thuis is gebeurt door gasten die de vorige dag stonden te hossen op een boot. Ik ben ook al eens door een even oude jongen in elkaar geslagen omdat ik ervoor uitkwam dat ik bi ben, en een paar maanden later vroeg dezelfde jongen mij mee uit, maar dat had ik afgewimpeld.

    20 jaar
    11 maanden geleden
  • Natuurlijk hoef je niet mee te doen aan de LGBTQ+-community, ook als je gay bent. Ik kan me goed voorstellen dat je zelf meer behoefte hebt aan een klassiek 'huisjeboompjebeestje', maar laten we het belang van deze community voor de erkenning van mensenrechten wel erkennen. Zonder deze community was er voor mannen-paren of vrouwen-paren geen enkele mogelijkheid voor een klassiek huisjeboompjebeestje-bestaan.

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • M19 slaat door met drie keer ongeveer hetzelfde bericht… En on topic: sommige mensen hebben het nodig zichzelf te profileren om hun onzekerheden te kunnen overwinnen, of hun nieuwgevonden identiteit nadrukkelijk te laten zien, anderen hebben die noodzaak niet. Leven en laten leven, denk ik dan. De wat meer over the top types zijn soms ook gewoon hartstikke leuk om mee te maken. We leven niet in de middeleeuwen. Als je inclusiviteit een probleem vindt, dan zijn er landen als Afghanistan of Oeganda, waar je je misschien beter thuis kunt voelen. Althans als je hetero bent. Wanneer je gay bent, mag je je natuurlijk best afzetten tegen al te opzichtige uitingen van verder gelijkgestemden, maar misschien moet je ook gewoon accepteren dat zij er het recht toe hebben om zichzelf te zijn.

    23 jaar
    11 maanden geleden
  • De lgbtq+ slaat door, dat is het probleem. Ze doen anderen er kwaad mee door het door de strot te drukken.

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • J21 De lgbtq+ slaat door, dat is het probleem. Ze doen anderen er kwaad mee door het door de strot te drukken. Dat is een beetje het probleem aan het worden. Jammer voor de lesbian en gays dat ze hierin worden meegesleurd

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • J21 De lgbtq+ slaat door, dat is het probleem. Ze doen anderen er kwaad mee door het door de strot te drukken. Dat is een beetje het probleem aan het worden. Jammer voor de lesbian en gays dat ze hierin worden meegesleurd. Velen van hen willen dat niet en ontvangen daardoor nog meer negativiteit van de samenleving.

    19 jaar
    11 maanden geleden
  • Als je niks begrijpt van de geschiedenis van Pride en denkt dat we nu allemaal wel klaar zijn met het vechten voor ons recht om te bestaan dan kun je dit allemaal roepen.
    Het hele jaar is alles voor de heteros. Maar ga lekker janken dat er ook een momentje is voor ons.

    Kijk naar Hongarije, Rusland, Amerika, één rechtse regering is genoeg om ons allemaal weer in de kast te jagen.
    En aan welke kant sta jij dan?

    20 jaar
    11 maanden geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten