Skip to content
9 reacties
699 weergaves

Eerste keer schietles

Ik ben pas 16 geworden en heb van m’n ouders daarom een serie schietlessen cadeau gehad om uit te proberen of het iets voor me is. Ik ga dus schieten met vuurwapens, wat me al lang heel vet lijkt om te doen en te kunnen.
Hebben jullie tips waar ik de eerste keer schieten op moet letten? En hebben jullie tips welke wapens ik de eerste keer het beste kan schieten? Dus of pistool, revolver, shotgun, of geweer? Wat is het makkelijkst om mee te beginnen?

16 jaar
1 jaar geleden

9 Reacties

  • TS hier, dank jullie voor de tips en leuk om te lezen dat zoveel jongens ervaring hebben met schieten. Ik heb zondag voor de eerste keer schietles gehad. Ik heb eerst uitgebreid les gehad over veiligheid en hoe vuurwapens werken.
    Ik mocht erna met een aantal vuurwapens van kaliber .22 schieten: een grendelgeweer, een pistool en een revolver. Het grendelgeweer schoot het makkelijkst, maar ik vond een pistool wel het vetst: lekker je magazijn in het wapen doen, doorladen en schieten, waarbij je de huls ziet en hoort uitwerpen. Een jongen naast me was nog met een AK47 aan het schieten. Dat wilde ik natuurlijk ook wel maar dat mocht nog niet.
    Ik heb al veel shooters gespeeld. Dan krijg je natuurlijk wel veel mee over wapens, maar in het echt is toch wel echt heel anders en veel vetter. Schieten is echt veel moeilijker dan ik dacht. Ik ga er dus mee door :).

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Super vet dat je gaat schieten! Het begint bij wapenveiligheid en hoe een wapen werkt. Dus onder meer hoe je patronen in een magazijn doet, hoe je je wapen doorlaadt, en hoe je veilig kan schieten.
    Ik zou eerst ook met een geweer beginnen. Dat is veel makkelijker richten dan een pistool. Ik zou proberen een AR15 met .22 kalibermunitie te schieten. Die schiet echt heel fijn en als je later een groter kaliber kan schieten weet je al hoe dit wapen werkt.
    Heel veel plezier!

    21 jaar
    1 jaar geleden
  • Mijn mening is dat ik hierdoor vind dat een jongen van 16 schietlessen cadeau krijgt, vanwaar de kick, begrijp dit niet!!!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik denk dat de schietvereniging, waar je lid van gaat worden, dit het beste weet.
    Jij zal niet zomaar iets kunnen pakken en daarmee gaan schieten.

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • Met wapens moet je altijd voorzichtig zijn.
    Nooit op iemand richten, ook al denk je dat het veilig is.

    Je hebt dus een aantal schietlessen cadeau gekregen, dus op een schietschool, dus neem ik aan met met deskundige begeleiders.
    Die weten om te gaan met wapens, zoals een politie man of een militair of burgers met een opleiding en wapenvergunning.

    Die jou precies de instructies geven wat je nodig hebt.
    Je vraagt wat voor wapens je het best kunt nemen.
    Nu, voor een revolver, of voor zwaardere wapens , krijg je niet zo maar.
    Je moet wel kennis hebben en een certificaat behalen hier voor.
    Voor je een wapen vergunning krijgt.

    18 jaar
    1 jaar geleden
  • Volgens mij kan je instructeur straks je daar het beste mee helpen.

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Hoi jongen 16 best vet dat je schieters cadeau heb gekregen van je ouders. Het verschilt natuurlijk per vereniging wel een beetje wat je kan verwachten, na alle officiële dingen te hebben ingevuld kreeg ik eerst een theorie les en moest paar vragen beantwoorden, ik verwacht dat je dit ook wel zou krijgen. Daarnaast zou ik beginnen met een klein wapen, ik moest er zelfs mee beginnen. Als je alles goed onder controle heb mag je misschien van je instructeur een groter wapen gebruiken. Het belangrijkste de eerste les is vooral luister na je instructeur, gebruik je verstand en geniet ervan
    Veel plezier er mee

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik denk dat een geweer het fijnst is om mee te beginnen. Een .22 daar kun je heel precies mee schieten. Je moet even alle veiligheidsmaatregelen goed in je op nemen. En schieten is een leuke sport en je zult relaxte mensen treffen denk ik.

    Misschien even vragen of ze gehoorbescherming hebben anders moet je die van tevoren aanschaffen. Vooral pistolen met groot kaliber hebben hard geluid. En die dingen schieten veel moeilijker dan een long rifle.

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je schietles gaat krijgen zul je gaan beinnen met een luchtbuks waarschijnlijk, daarna ga je naar een .22, en vandaar door naar 9mm (meest gangbare kaliber voor pistool/revolver) en groter.
    Belangrijkste is dat je goed weet wat je doet! Hoe groter het kaliber, hoe zwaarder de terugslag, daar moet je op berekend zijn maar tegelijk ook geen tegen-kracht geven, want dan mis je alles waar je op richt!
    Verwacht maar niet dat je op je 16e met een shotgun of (zwaar kaliber) geweer mag gaan schieten! Opbouwen met klein kaliber en daarna pas groter. Het is wel een dure sport, maar wel cool om te doen!

    23 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten