Skip to content
7 reacties
790 weergaves

Afspreken met online vriend

Hi, ik heb al een tijdje leuk contact via een Chat met iemand die ik online heb ontmoet uit België. We kunnen leuk met elkaar praten en begrijpen elkaar goed. We zijn beide gay en hebben het ook vaak over seksuele dingen. Hij is wel 19, maar over 3 weken ben ik 18. Nu willen we graag een keer afspreken, want we vinden elkaar wel leuk. Hij heeft gezegd dan ook graag samen iets seksueels te doen en dat wil ik ook. (Ben overigens nog maagd)

Nu is mijn vraag of jullie dit zouden doen, want ik heb hem dus nog nooit echt gesproken of gezien? Ik wil dit namelijk wel heel graag, maar wil geen gevaarlijke dingen doen. Help me alsjeblieft.

17 jaar
1 jaar geleden

7 Reacties

  • Hi, TS hier. Bedankt voor alle adviezen, heel erg fijn dat jullie meedenken. Heb besloten inderdaad eerst even te bellen of zoiets, als ik dan nog steeds wil is afspreken op een openbare plek wel een veilig idee. Ik zal nog een update sturen en nogmaals bedankt!

    17 jaar
    1 jaar geleden
  • Op YouTube staat een leuke film over hoe je belazerd kan worden met online dating. Rendez-vous avec Diego. Een aanrader voor wie aan online dating doet.

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Openbaar met andere mensen om je heen afspreken niet zomaar ergens achteraf straks zit er kwaad achter hoe leuk contact ook is. Niet zomaar met hem mee naar een plek, laat iemand weten waar je bent en met wie en zeg dit ook tegen hem. Als hij daar negatief op reageert weet je genoeg. Wie eet allemaal leuk maar je moet voorzichtig zijn plus online klik is niet altijd klik in het echt je ben nergens toe verplicht

    19 jaar
    1 jaar geleden
  • Ik sluit me aan bij de bovenstaande adviezen. Spreek af op een openbare plek. Voel je nooit verplicht tot seks, ook al heb je dat gevoelsmatig nu eigenlijk al een beetje afgesproken. Nee zeggen is altijd oké. Ik wilde dat ik dat eerder had geweten, ik heb wel eens met iemand afgesproken, die speciaal naar mij toe was komen rijden vanuit noord-holland. Anderhalf uur in de auto gezeten, maar toen ik hem zag, wist ik meteen: nee, ik wil het niet. Ik voelde me toen zo'n beetje verplicht om het toch te doen omdat hij anders voor niks was gekomen. Zoveel spijt van..

    22 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je dit wil kan het, maar spreek eerst af in een publieke plek. Bv restaurant of buiten ergens. Pas als je hem daar hebt leren kennen kan je mee naar huis. Je kan ook al (video) bellen om beter te weten wie je hebt. Veel plezier en doe het veilig!

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je afspreekt, doe dat dan op een neutrale plek, ergens waar meerdere mensen zijn, bij een restaurant of bar en zorg ervoor dat iemand weet waar jij bent (vriend/familie). Spreek met iemand (vriend/familie) af dat je een berichtje stuurt als alles ok is, kort na het ontmoeting tijdstip. Het zou nog mooier zijn als je vantevoren alvast een videocall met die person hebt zodat je weet met wie je te maken hebt. Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn! Die 19 jarige zou zo maar een 45 jarige kunnen zijn die zich uitgeeft voor iemand van 19!

    Ik weet niet hoe en waar je gaat afspreken, maar misschien kun je een goede vriend mee nemen of kan iemand je een lift geven zodat je in ieder geval niet alleen bent. Die andere persoon kan dan weg gaan zodra duidelijk is dat je date ook inderdaad die leuke 19 jarige persoon is.
    Het is logisch dat je over sexuele dingen praat met die persoon, maar houd in je achterhoofd dat dat niet het doel moet zijn van jullie ontmoeting. (toch?) Nog afgezien van het feit dat je daarvoor op een geschikte plaats moet afspreken is het ook maar de vraag of jullie daar beiden ook wel zin in hebben als je elkaar nog maar net IRL gezien hebt. Als je ook maar even het gevoel hebt dat je dat niet wilt moet je het zeker ook niet doen!
    En als het toch tot een sexuele uitspatting komt geldt ook daar: Doe alleen wat JIJ wilt! Laat je niet verleiden om dingen te doen die je niet wilt! Die eerste keer (voor jou) zal je de rest van je leven bij blijven dus het is wel fijn als die eerste keer ook leuk is!

    Het is altijd spannend om een nieuw iemand IRL te leren kennen, maar dat kan ook erg leuk zijn. Desondanks altijd in je gedachten houden dat er veel zieke geesten rond lopen die andere bedoelingen hebben!

    Houd je ons op de hoogte ?

    23 jaar
    1 jaar geleden
  • Als je dit wil kan het, maar spreek eerst af in een publieke plek. Bv restaurant of buiten ergens. Pas als je hem daar hebt leren kennen kan je mee naar huis. Je kan ook al (video) bellen om beter te weten wie je hebt. Veel plezier en doe het veilig!

    20 jaar
    1 jaar geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten