Skip to content
8 reacties
1041 weergaves

ballen groeien niet goed en blijven achter

Ik ben bijna 17 en nu ongeveer 1,5 jaar onder behandeling in het ziekenhuis omdat mijn ballen niet groter worden volgens mijn leeftijd. Ze zijn ongeveer zo groot als een kers als van een 12-jarige en dat is voor ijn leeftijd veel te klein. Ik ben zelf lang, bijna 1.80, heel dun en haar heb ik nog niet echt op mijne lijf. .3 weken geleden ging ik weer met mijn moeder voor een onderzoek naar het ziekenhuis en dat was eigenlijk best genant. Ik wist wel wat er ging bebeuren maar toch. Mijn ballen zouden weer gemeten worden met die soort kralenketting en ze wilden mijn sperma nu voor de 1e keer onderzoeken op aanwezige zaad. Ik had 3 dagen ervoor niet mogen masturberen en mocht even alleen naar een apart kamertje in de bahandelkamer en kreeg een bruin potje mee met een zwarte deksel om te vullen. Na een minuut stond ik weer terug en leverde het in bij de arts. Vorige week werden we weer verwacht voor de uitslag maar zoals ze al verwacht haden en ik ook was er geen zaadcel aanwezig en waren mijn ballen niet gegroeid in een half jaar. Er word nu over 3 maanden weer verwacht en daarna misschien met hormoonbehandeling begonnen wat ook bijwerkingen heeft. Ik hoef het niet te doen als ik het niet zie zitten. Mijn moeder is wel voor maar ik eigenlijk niet en mijn vriendin waar ik 2 jaar iets mee heb ook niet. Kinderen willen we niet en zij vind mij lijf nu echt perfect en dat hoeft niet te veranderen, vind ik trouwens zelf ook hoor. Zijn er hier nog meer jongens of kent er iemand een jongen die dit ook heeft en wat heeft die doen besluiten? Het is wel een beejte zeldzaam trouwens. We vrijen al wel 1.5 jaar met elkaar en dat is voor ons allebei lekker, voordeel nu is wel dat ze dus niet zwanger kan geraken. Ik weet niet wat ik nu, of tenminste 3 maanden moet beslissen.

16 jaar
2 jaren geleden

8 Reacties

  • Je bent 16 en waarschijnlijk nog in ontwikkeling. Geef het tijd.

    Fun story over mezelf wat beetje gerelateerd is op jouw post: mijn penis dikte en mijn ballen zijn nog gegroeid op mijn 20ste (dit jaar dus). Men penis omtrek is met 0,5 cm gegroeid stijf en slap 0,2 cm. Dus afwachten zou ik zeggen en dan op je 18e of latere leeftijd er naar kijken.

    Succes

    20 jaar
    1 jaar geleden
  • Ts hier, ik heb gisteren een goed gesprek met mijn ouders gehad en daaruit is toch gekomen dat ik gewoon wil afwachten of het vanzelf gebeurt, wat van het ziekenhuis ook ok is. Van mij hoeft het ook allemaal niet al die extra hormonen in mun lijf en mijn vriendin vind dat ook zo. Ik merk wel al een tijdje dat mijn zaadlozingen meer worden maar het blijft erg waterig. Ook zijn mijn ballen super gevoelig dus misschien gaat er wel wat gebeuren

    16 jaar
    1 jaar geleden
  • @TS het is fijn om te horen dat je omgeving er goed mee omgaat. Ik zou er eens over nadenken. Zelf was ik heel blij toen ik vrij laat eindelijk schaamhaar kreeg, mijn ballen groot werden en als laatste werd mijn paal naast langer ook veel dikker.
    De dokters hielden het ook in de gaten en in hun handen, wat wel schaamtelijk was inderdaad.
    Je bent nog de goede leeftijd om een duwtje te krijgen qua hormonen ... ik zou het echt overwegen.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts hier, bedankt voor jullie reacties dat doet me goed!
    @j18 mijn piemel is alleen in de lengte gegroeid, ik meet nu dat hij 14cm stijf is, dus dat is best gemiddeld dacht ik maar hij is niet dikker geworden vanaf mijn 12e of zo.
    @j14 ja, is precies zoals je omschrijft, mijn sperma is heel waterig en lijkt gewoon op veel voorvocht zeg maar. het witte ontbreekt inderdaad bij mij
    ik zit trouwens op voetbal en mijn teamgenoten weten er uiteraard ook van en vinden het geen probleem gaan er ook gewoon leuk mee om. tijdens het douchen zie je wel verschil uiteraard maar er zijn meer jongens zonder schaamhaar omdat ze dit hebben afgeschoren. maar mijn piemel en ballen zijn natuurlijk echt kleiner om te zien.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Aan Ts, goed van je en stoer ook dat je dit hebt geplaatst. Ik zou er nog wel goed over nadenken maar die tijd heb je en misschien begint het alsnog vanzelf
    Is je sperma dan nu ook echt waterig en dun? Ontbreken dan die dikke witte slierten zoals ik wel erin heb zitten?

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • De vraag is nu niet of je nu op dit moment kinderen zou willen in de toekomst met jouw vriendin. De vraag is of je over tien jaar misschien gaat denken aan het hebben van kinderen, met misschien een andere vriendin. Bovendien hebben hormonen niet alleen een invloed op je vruchtbaarheid, zoals M20 hierboven zegt. Ik zou dit dus zeker goed bespreken met je ouders en je dokter, en misschien wel naar hun advies luisteren. Tenslotte gaat dit niet alleen over je ballen. Het gaat over je ontwikkeling die niet op pijl staat. Wat dit allemaal inhoudt kan ik niet precies zeggen, maar het heeft wel een invloed.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Als jouw hormoonhuishouding niet op niveau is, dan heeft dat meer gevolgen voor je verdere lichamelijke ontwikkeling dan alleen de vruchtbaarheid.
    Ik denk dat je je toch maar beter wel kan laten behandelen nu dig nog kan.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Denk er toch goed over na. Nu wil je mss geen kinderen en je vriendin ook niet. Maar er is een heel grote kans dat je een volgende vriendin krijgt en in je twintig van idee verandert, maar dan is het mogelijk te laat. Zelf was ik ook laat en gemeten met kralenketting maar ben beginnen groeien na mijn 15j. Is je penis wel gegroeid en lang of dik geworden?

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten