Skip to content
33 reacties
5661 weergaves

Kinderbegeleider zwembad

Geen idee waar ik het moet zetten dus zet ik het hier. 

Ik moet in november een groep begeleiden (7-13 jr. - 20 jongens + 15 meisjes)
We gaan op uitstap naar een zwembad en omkleden doen we ter plaatse in groepskleedkamers (per geslacht).

Volgens het reglement moet ik bij de jongens ook de kleedkamer in het oog houden tijdens het omkleden (dus mezelf daar ook omkleden nvdr.).

Ik doe mijn zwembroek op voorhand aan maar na het zwemmen kan ik niet anders dan alles uitdoen. Iemand nog tips hiervoor?

Tuurlijk ga ik daar geen halfuur paraderen en hebben we allemaal hetzelfde hangen dus vind ik dit persoonlijk wel oke.

19 jaar
2 jaren geleden

33 Reacties

  • Bij ons bijde chiro gaat de leider gewoon met de jongens mee in de kleedkamer.
    Hij kleedt zich daar ook gewoon mee om.
    Niemand heeft daar een probleem mee.

    13 jaar
    1 jaar geleden
  • TS hier
    Vandaag was de dag, we waren met 3 (J20, M18 en ik) begeleiders en 31 kinderen tussen de 5 en 15 jaar (19 jongens, 12 meisjes).
    Voor we vertrokken werd er mede gedeeld dat er 2 groepskleedkamers gereserveerd waren en de animatoren hier moesten omkleden met de kinderen die wilden.

    Er kwamen er 12 jongens (+ 2 monitoren) in de groepskleedkamer maar niemand was beschaamd. Enkelen (waaronder ik) hadden hun zwemshort op voorhand aan.
    De jongens waren bijna allemaal 6-11 jaar en er was ook een 14 jarige.

    Na het zwemmen kleedde M20 zich vroeger aan zodat er iemand was aan de uitgang. Toen ik me afdroogde heb ik even naakt geweest maar iedereen deed normaal. Ik ben trouwens buiten gegaan toen ik aangekleed was.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • En dan een vergelijking. Vorig jaar gingen we met school op werkweek naar Kopenhagen.Zoals gewoonlijk gingen we de laatste dag met de hele groep ter afsluiting naar een subtropisch zwemparadijs. Geen kleedhokjes maar een gezamenlijke ruimte. Waar zich ook de douches bevonden. De Denen zijn erg op hygiëne. Douchen vooraf verplicht. Degenen die in zwembroek gingen douchen werden door de badmeester aangesproken door. Het is daar de gewoonte om gezamenlijk naakt te douchen. Jong en oud. Wij zijn een preuts volkje.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • TS, maak je niet zo druk, het gaat over iemand eventjes kort naakt zien bij het omkleden. Boeit waarschijnlijk geen een van die kinderen.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier nog eens
    Ik ga 2 handdoeken meenemen, zo kan ik me afdrogen met de ene en de andere rond mn middel of is er een reserve.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier
    Het zwemmen is woensdag (3/11).
    Ik weet intussen waar we gaan en ik heb enkel zwemboxers die aansluiten bij de voorwaarden. Normaliter draag ik een zwemshort met zakken maar zwemkledij met zakken is verboden.

    Als groep worden we verplicht om de groepskleedkamers te gebruiken, dus is er geen mogelijkheid om apart om te kleden (info zwembad).

    @j18 ik weet nu al wat meer: het aantal deelnemers (maar dit kan nog wijzigen tot het vertrek) en mijn collega's.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • als ik zelf geen prive hokje kan krijgen, gooi ik een handdoek om mijn middel, en trek ik gwn mijn zwembroek uit.. en dan doe ik mijn ondergoed weer aan, doe ik mijn handdoek van mijn middel en bam.. klaar.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Van mij part ga je naakt

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • TS, wat maakt het uit. Doe gewoon een zwembroek aan die je lekker vindt zitten en bij het afdrogen doe je gewoon die zwembroek ui, je droogt je af en doet je onderbroek aan. Lekker boeiend.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, ik vraag mij werkelijk af of je problemen zoekt. Van iemand van 19 die zich heeft opgegeven als begeleider weer je verdomd weinig.

    Je weet de groepssamenstelling niet, je mede begeleiders weet je niets van, hoe je met de groep moet omgaan. Wat voor zwembroek je moet dragen. Waarom hen je je hiervoor opgegeven en waarom niet navragen bij de “collega” begeleiders. Is het wel verantwoord dat jij dit gaat doen?

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • @ts, welke trek je zelf het liefste aan?

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts nog eens
    Ik vroeg me af welke zwembroek ik zou aandoen. Ik heb een boxerachtige (aansluitend) zwembroek en een zwemshort tot net boven mn knie.
    Ik vermoed dat het bij de jongens gaat van zwemslips tot zwemshorts en alles daartussen.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ts hier
    @j20 daar was ik me al van bewust. Dat ze mn zaakje kunnen zien maakt me niet uit, het zijn immers jongens die binnen enkele jaren er ongeveer hetzelfde gaan uitzien.
    Dat haar gaat trouwens niet zo opvallen want ik trim het meeste, vooral erboven ;)

    Stellen me ze dan enkele vragen dan ga ik daar niet boos op antwoorden, gewoon eerlijk op antwoorden of als het te persoonlijk wordt afwijzen en uitleggen.

    Zolang er niet wordt gestaard, (on)gewenst aangeraakt of een broek afgetrokken wordt is het voor mij ok.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • J20 waarschijnlijk hebben ze hun vader weleens naakt gezien? Of hun broer? Of andere mannen in de kleedkamer van het zwembad? Laten we het niet groter maken dan het is.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben het niet helemaal.eens met jullie. Natuurlijk zou je je probleemloos moeten kunnen omkleden in de grote kleedkamer, maar.....jongens van 13 zullen zeker wel kijken als je bloot gaat. En zo'n forse piemel met zoveel haar, dat trekt zeker de aandacht. Waarschijnlijk hebben ze dat nog nooit of niet vaak gezien. Wees je daarvan bewust .

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • TS, het gaat over een blote slappe piemel. Als ze die een paar seconden zien lijkt me dat geen drama. Sterker nog, das gewoon normaal.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Hey, ts hier
    Ik weet van niets tot het moment zelf. Enkel max 30 deelnemers, kunnen 30 jongens zijn maar ook 30 meisjes. Geen vaste locatie, geen idee wie er nog begeleid.

    Ik snap de reacties (j18, j18 & j20) hierover maar dit is iets eenmalig, geen georganiseerde oefenwedstrijd waardoor er dus ook geen vaste begeleiders, groepen of regels zijn.

    Ik sluit me persoonlijk eerder aan bij j23, niet dat men overal naakt moet rondlopen maar 5 minuten omkleden met andere jongens is in mijn ogen niet verkeerd zolang er niet wordt aangeraakt of gestaard.

    Ik wil trouwens niet vijandig overkomen ofzo, ik vroeg jullie mening. Voor de activiteit wil ik hier ook over communiceren met de organisator.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Als je met meerdere begeleiders bent kan je best afwisselen

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • hier andere 18 jarige, ga helemaal mee met j20, moeten we alles normaal vinden. @TS, je bent begeleider, neem aan met zo’n grote groep dat er meer zijn. Begeleiders kunnen zich dan om beurten apart omkleden. Maar er is al met geschreven, we moeten niet te preuts doen, maar dit zijn nog kleine kinderen!!!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • jongen 20 dit bedoelde ik ook. Hier kan ik mij in vinden, helemaal eens. Ben echt niet preuts maar vind wel dus wat ik in een eerdere reactie aan gaf dat begeleiders, leraars afstand moeten bewaren. Ook wel eens met school een weekend uit geweest, maar nooit mee gemaakt dat een leraar zich om kleedde tussen de leerlingen. Altijd apart. Dan jongen 23 jij hebt het over toen jij die leeftijd had, kom nou, het zijn nog kinderen, zelfs van 7 jaar, die kijken echt nog geen porno, wat jij beschrijft kan helemaal niet, de meeste kinderen zitten nog niet in de pubertijd. Je hebt het over je moet ze leren, wat leren denk ik dan, laat ze nog gewoon kind zijn en lekker met elkaar dollen en spelen in dat zwembad, en niets forceren waar ze nog niet aan toe zijn.

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten