Skip to content
22 reacties
3391 weergaves

Besnijdenis piemel

Hallo,

Ik moet een besnijdenis hebben vanwege een te strakke voorhuid maar hoe gaat een besnijdenis precies. Weet iemand dat of heb je dit zelf ook eens gehad.

Ik hoor graag van jullie.

19 jaar
2 jaren geleden

22 Reacties

  • Wat de jongen van 20 schrijft klopt inderdaad. Ik ben besneden toen ik 12 was en na een paar jaartjes merkte ik dat mijn eikel minder gevoelig was geworden. Van een vriend hoorde ik dat je hem iedere dag moet insmeren met body lotion. Ik doe dat nu al een hele tijd en mijn eikel is nu weer heel gevoelig. Ik hoop dat andere besneden jongens hier wat aan hebben

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • @ j21 Met de meeste oudere jongens en mannen werkt dat zalfje niet. Oprekken kan helpen als de voorhuid niet te nauw is en op voorwaarde dat je het heel voorzichtig doet zodat de voorhuid niet gaat scheuren.
    Als je weinig gevoel in je eikel hebt, moet je dagelijks een vochtinbrengende lotion op de eikel smeren. Dat maakt hem weer lekker gevoelig. Eigenlijk zouden alle besneden jongens/mannen dat moeten doen. Dat beschermt de eikel tegen schuren langs textiel (ondergoed, jeans, enz). Werkt prima!

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Naast de zalf moet je ook de voorhuid oprekken zodat hij wijder wordt. Dit zou bij iedereen moeten werken, ook bij ouderen.

    Ik ben besneden maar vind het echt rot. Ik zou willen dat ik mijn voorhuid nog had. Meer gevoel en vind dat mooi om te hebben

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @j22 hoe ging dit dan?
    Gewoon bij een uroloog met plaatselijke verdoving? En moest je dan ook een erectie krijgen om te zien of alles in stijve toestand ok is?

    Ik ken wel een paar mensen die besneden zijn, een ervan vertelde laatst nog dat er tijdens een controle achteraf met een soort staafje in zijn plasgaatje werd gegaan wss om te kijken of de doorgang nog groot genoeg was. Dit deed geen deugd zei hij. Hebben nog jongens dit gehad?

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik had dat ook al toen ik 7 was. Toen is in het ziekenhuis het toompje/frenulum ingesneden, dus niet een besnijding van de voorhuid zelf. Het toompje is aan de onderkant bij je eikel de verbinding tussen eikel en voorhuid. Dat is vorig jaar toen ik 19 was nog een klein stukje verder ingesneden. Nu kan de voorhuid soepel over de eikel. Ik was blij dat ze er wat aan konden doen. Ik heb er geen pijn of problemen aan overgehouden.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben ook besneden. Ik was toen 11 jaar m'n piemel was best wel klein vergeleken met mijn voorhuid daarom besloten m'n ouders mij te laten besnijden. Ik moet zeggen met lokale verdoving is het beste. Heb geen spijt gehad ook. Besneden zijn is super en ziet er schoon uit!

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @j15 Ik heb het nog even nagevraagd bij die vriend van me en hij zei dat het bij hem wel langer dan een half jaar duurde voor die roodheid helemaal weg was. Dus blijkbaar niets om je zorgen over te maken.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • J18
    O oké.
    Ja ik heb nog een deel van mijn voorhuid.
    Ja ik vond het bijzonder dat het lang duurde voor dat het genezen is.
    Maar fijn dat ik weet dat het normaal is dat het langer duurt.
    Ik trek mij wel al af sinds april dit jaar weer.
    Dus het gaat gewoon goed.
    Alleen het enige waar ik nog last van had was dat rode plekje wat ik zei in het vorige bericht.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • J18 Hey weet je misschien ook hoelang het duurde voordat het geneest was bij je vriend?

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 15j Als ze bij jou alleen het vernauwde deel hebben weggenomen, dan heb je eigenlijk een gedeeltelijke besnijdenis gekregen. Dus heb je nog wat voorhuid over? Het is dan ook begrijpelijk dat het niet zo snel geneest. Dat vraagt wat meer tijd dan bij een volledige besnijdenis. Een vriend van mij werd ook gedeeltelijk besneden en dat duurde best wel een tijdje voor het helemaal genezen was. Ik ben volledig besneden en na 2 weken was het al bijna volledig genezen en na een maand mocht ik alweer aftrekken. Heb wat geduld, ook bij jou komt het wel goed.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben dit jaar februari besneden. Ook een vernauwde voorhuid. Bij mij is het vernauwde deel weg gehaald en mijn toompje.
    Bij mis is het nog steeds niet genezen maar geen last.
    Ik heb alleen nog een rood plekje wat gevoelig is.
    Misschien blijft dat wel.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoe het precies gaat kan ik niet zeggen, want ik had een volnarcose. Na de ingreep had ik helemaal geen pijn, was natuurlijk wel een beetje gevoelig, maar dat ging snel voorbij.

    Ik heb me op mijn 16de vrijwillig laten besnijden, omdat ik ook last van een nauwe voorhuid en een te kort toompje had.

    Ik heb er nog geen dag spijt van gehad: het ziet er mooier uit en ook het gevoel is beter geworden. Niet meer zo overgevoelig, dus kom niet zo snel klaar, en ook pijpen doet erna geen pijn meer.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 19 Ja, bij mij heeft de arts eerst met hormoonzalf geprobeerd, maar dat hielp niet. Het schijnt vooral met hele jongen kinderen wel eens te helpen, maar met jongeren en volwassenen bijna nooit.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Is eerst met hormoonzalf geprobeerd om de voorhuid soepeler en wijder te maken?

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben besneden toen ik 15 was. Is helemaal niks om je druk over te maken. Tijdens de ingreep wordt het verdoofd en voel je er niks van. Daarna heel weinig. Een tand laten trekken is veel erger! Ik ben erg blij dat het gebeurd is. Ik mis die voorhuid helemaal niet. Alles is nu veel beter, ook mooier vind ik, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Veel succes ermee!

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Bij een vriend hebben ze alleen het te nauwe deel weggehaald. Die kan toch nog heel goed rukken met het stuk dat er nog zit. Zou ik ook eens vragen als ik jou was. Helemaal zonder lijkt me niks.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • TS. Bij een voorhuidplastiek wordt de voorhuid ingesneden en daarna weer gehecht. Eenmaal genezen is de ingreep amper nog zichtbaar, maar hoe het precies technisch wordt uitgevoerd weet ik niet (ben geen student geneeskunde oid). Dat kan je het beste aan je uroloog vragen.
    Is bij mij gebeurd op mijn dertiende, dus al een tijdje geleden. Ben wel blij dat ik nog een voorhuid heb.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongen 19, Oh oké nee dat is niet met mij besproken dat dat ook kan maar hoe gaat die ingreep precies dan in zijn werk?

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Is ook de mogelijkheid van een voorhuidplastiek met jou besproken? Dat is een voorhuidbesparende ingreep, waarbij de voorhuid wordt ingekeept.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, Ga eens naar Google en typ in: AA Vid S - The panda syndrome(short movie 2005)
    Dan kom je op een website waar je waarschijnlijk nooit komt, maar de film die je dan vindt gaat wel over jouw probleem.
    Het gaat over een jongen die verkering heeft met een meisje. Hij wil, zij wil, maar het lukt niet. Hij gaat naar de dokter en die constateert dat hij last heeft van phimosis, een vernauwde voorhuid en dat hij besneden moet worden.
    Vervolgens maak je mee wat er allemaal gebeurt en hoe het verder gaat na de besnijdenis. Uiteindelijk komt alles goed en kunnen de tortelduifjes doen wat ze zo graag willen.
    Het is een Deense film met Engelse ondertiteling en hij duurt 23 minuten en 20 seconden.

    Ik moet je wel waarschuwen, sommige dingen zijn wat dramatisch aangezet en maken je misschien aan het schrikken. Als je niet besneden hoeft te worden is het eigenlijk wel een leuke film.
    Bij de operatie wordt je plaatselijk verdoofd en je mag niet meekijken, dus feitelijk merk je er niet veel van. Het genezingsproces is natuurlijk een beetje vervelend, maar met een paar weken is alles achter de rug.

    Veel sterkte er mee en ik weet zeker dat alles goed gaat!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten