Skip to content
31 reacties
1919 weergaves

Vakantiekapper

Hoi, ik ga samen met twee vrienden zes weken met vakantie door Spanje en Portugal trekken. Super veel zin in. Normaal ga ik thuis elke week naar de kapper. Om het vers te houden. Ik weet alleen niet zo goed hoe dit moet op vakantie. Zes weken zonder zie ik niet zitten. Hebben jullie ervaringen en ideeën?

17 jaar
2 jaren geleden

31 Reacties

  • Een van mijn vrienden had dus dezelfde vragen blijkbaar. Van te voren hadden we dit niet besproken maar hij had dus een tondeuse meegenomen met een aantal kammetjes. Hij wilde juist de vakantie gebruiken om eens gemillimeterd te worden. Wat hij dus thuis niet durfde. Dus toen hij vroeg of een van ons hem wilde knippen was het voor mij een verrassing. Ik liet me ook meteen knippen. Dus ik heb heb al die tijd met een kort geschoren kop gelopen. En als het weer lang werd deden we even elkaars haar weer met de tondeuse, Heerlijk bruin geworden. Omdat het zo makkelijk is en veel geld bespaard hou ik het zo tot de winter. abonnement bij kapper zet ik stop.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Op Youtube staan veel filmpjes (midfade, highfade) waarin eea wordt uitgelegd.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • @j21 hoe heb je jezelf dit geleerd dan? Lijkt me super handig dit te kunnen.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Zes weken is niet super lang, maar ik knip en scheer mijn haar altijd zelf. Als je het eenmaal weet is het juist heel handig en goedkoop. Dus gewoon tondeuse mee en proberen. Of je vraagt één van je vrienden om het voor je te doen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Zeker met de warmte is het fijn, mooi en fris om de zijkanten en achterkant flink opgeschoren te hebben.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • HAha het is vast niet zo hoog op geschoren als bij jullie. Maar juist het verschil tussen het heel korte onderop en dan lang bovenop vind ik erg leuk en lekker fris in de nek.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Zouden veel meer jongens moeten doen. Veel durven niet of willen er als een meid uitzien.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik las deze reeks omdat ik zelf de vakantie wil gebruiken om eens een andere coupe te nemen. Toen ik dit las had ik daar meteen geen twijfel meer om. Mijn haar is behoorlijk gekruld van naturen. Ik ben hier een blij mee alleen wilde ik eens wat anders. Vrijdag naar de kapper geweest. Boven op lang gekruld gehouden maar de zijkanten met de tondeuse kaal opgeschoren. De kapper zij van stand 1 > 2 > krullen. Deze vallen er nu over. Super leuk. Door dit bericht laatste zetje gekregen.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb exact hetzelfde kapsel als bij youtube filmpje van Gregdezy (military high and tight) alleen met en kaal opgeschoren kruin en een zeer korte hoge overloop Ik denk dat mijn haar korter is dan dat van jou omdat mijn zijkanten tot bovenop mijn hoofd kaal is. Ik heb nooit overwogen mijzelf te scheren. Het mooist en fijnst is het als een goede barber dit bij mij doet. Ik vind het ook veel fijner om dit iedere week te laten doen zeker met een abonnement.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Mijn zijkanten en achterkant zijn helemaal weggeschoren. Dus ook mijn kruin is eraf. Bovenop wel een overloop naar de top. Bovenop is het idd langer en naar voren gekamd. En dan is het contour hiervan met de minitondeuse strak geschoren. Maar in de denkbeeldige lijn onder bovenkant oren scheermes kaal. Mijn kruin was een van de redenen om elke week te gaan naar de kapper omdat deze snel pluizig ging staan. Maar nu is deze weg gehaald. Blijf wel elke week gaan want de opscheer moet vers blijven vind ik.
    Heb jij dit kapsel ook @j18 en wel eens overwogen zelf je haar te scheren?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Fijn te horen dat je hebt doorgezet. Heel goed van je. Zo te horen heeft hij jou zeer hoog en kaal opgeschoren met tondeuse en heb je nu het kapsel van het filmpje. Heeft hij ook jouw kruin kaal opgeschoren zodat je bijna geen haar meer ziet van achteren? Ik neem aan dat je de bovenkant wat langer hebt met naar voren gekamt haar. Erg goed van jou dat je volgende week terug gaat om lekker fris en keurig netjes op vakantie te gaan. Laat nog eens horen hoe jouw bezoek volgende week is gegaan. Bedankt dat je reageerde.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben bij mijn eigen kapper wel al geweest met het filmpje. Ik ben natuurlijk een opscheer gewend. Alleen nu met dit kapsel veel hoger en kaler. Toen hij begon met de achterkant en ik naar voren moest buigen met me hoofd voelde het super vreemd toen de tondeuse zo hoog ging en er alsnog zo veel haar op de mantel viel. Ook de scheermes erover voelt de eerste keer heel raar. Maar ik ben hier echt blij mee man! Volgende week nog een keer net voor de vakantie en dan weg. Wat ik al zei: ik neem wel een tondeuse mee voor het geval dat. Maar ik denk dat het filmpje duidelijk genoeg is voor elke kapper. Maar ik zal me ervaring delen.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • En ben je al geweest? Ben benieuwd hoe jouw ervaring is.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ga dan wel naar een herenkapper waar opscheren de norm is. Zelf laat ik mijn high and tight altijd bij een Marokkaanse heren kapsalon doen omdat ze hier erg goed zijn met en tondeuses en dit ook erg graag doen (zelf heb ik geen Marokkaanse rootsl). Dus zoek zo'n kapper op en laat het filmpje zien om dit schitterende kapsel te krijgen. Geloof me dat je er erg blij mee zult zijn. Laat even weten hoe het is gegaan.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Thanks voor jullie reactie. Ik heb besloten om vanmiddag bij de kapper een nog korter kapsel te nemen zodat het lekkerder valt. Als het iets langer is valt het daardoor minder OP. Goede tip @jongen 18, ik het nu het filmpje van Greg Dezy militairy high en tight laten zien. Dus kaal en hoog aan de zijkanten waar ook me kruin is afgeschoren. Boven langer naar voren met strakke contour. Ik neem wel voor de zekerheid me tondeuse mee maar ga toch proberen om met dit filmpje bij een van de kappers langs te gaan. Beelden liegen niet :)

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • #22. Blijkbaar maakt haardracht jou niet veel uit. Jij gaat voor makkelijk. Ik sta hier anders in.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ga ook volgende week op vakantie naar Italië. Daar is het dan bijna 40 graden. We gaan vroeg in de ochtend rijden. Als aller laatste ragt mijn vriendin de tondeuse even over mijn hoofd en ga ik douchen om me afgeschoren haren weg te spoelen om daarna te rijden. Bespaart ruimte in de koffer want een tondeuse neem ik niet mee. Zo ook geen gel en kam. Kleurt je hoofd ook lekker mee in de zon of als je een pet op doet komt je haar er niet verkloot uit.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • waar mensen al niet mee kunnen zitten... ppftt. Wat je kunt doen is 2 dingen: Of vlak voor vertrek in NL alles eraf of stanje 1 tondeuse. dan is het weer beetje op lengte na die 6 weken en kun je weer naar de kapper. Of na een bezoek paar duidelijke foto's laten maken en in spanje / portugal kappertjes zoeken. Zijn er genoeg hoor moet ook geen probleem zijn.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ook ik heb abbo bij mijn kapper waardoor ik iedere week mijn haar vers kan laten opscheren. Ik heb een hoge kale opscheer tot op mijn kruin. Naar voren toe is mijn haar langer dat ik naar voren kam en door mijn kapper rond wordt geknipt zodat het mooi overgaat in het haar bovenop. Kijk eens bij Greg Dezy op youtube. Het is een high and tight. Dit kapsel vereist een wekelijkse opscheer ook op vakantie.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb inderdaad een abbo bij de kapper. Na twee keer gaan is het maandbedrag er uit. Ik heb een korte opscheer en dan bovenop wat langer. De voorkant van me haar die over mijn voorhoofd valt word dan wel strak af geschoren. Doordat het zo kort is valt het snel op dat je haart groeit. Vandaar elke week weer even laten bijscheren. Zit er zo in dat 6 weken wachten niet kan.

    17 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten