Skip to content
21 reacties
3543 weergaves

het naaktstrand

Goede dag allemaal ik ga binnenkort naar het naaktstrand en vroeg me af hoe jullie er over denken en hoe jullie ervaringen zijn en hoe gaan jullie met vriende alleen graag zo veel mogelijk info

21 jaar
2 jaren geleden

21 Reacties

  • Haha, neen, de stroming zal ons niet gauw meepakken :-) .   En als dat gebeurt, dan zwemmen we ons er wel door.   Verleden jaar heb ik mijn diploma Basisredder gehaald van het RedFed; broertje gaat die in september in xxx volgen (moet ge 17 jaar voor zijn). Duurt drie maanden.   Maar ik heb er eigenlijk nog niet veel mee gedaan. Moet jaarlijks een proef voor afgelegd worden. Maar wat ge hebt, hebt ge :-) .   Eventueel upgraden naar Hoger Redder en dan een bijbaantje in het zwembad voor in de weekends of zo.     Het autorijden gaat inderdaad spannender zijn.   Mama zegt om af en toe af te wisselen, anders is het te lang, te veel concentratie.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag M, Je laat er geen gras over groeien! En wat meer dagen dan die magere drie. S kijkt er al erg naar uit heb ik gemerkt en het gaat zeker een hele ervaring worden. Zee, buitenland, lange autoreis, op avontuur!
    Als ik nog een suggestie mag doen, Je gaat altijd via Antwerpen en dan rij je normaal gesproken door de Kennedy tunnel via de E34 naar je bestemming.
    Wat je ook kan doen is op de ring Antwerpen richting Nederland gaan en dan op de A58 richting Vlissingen kiezen. Dan ga je naar Zeeuws Vlaanderen via de Westerscheldetunnel. Dat is zo'n zes kilometer onder water terwijl de schepen naar Antwerpen boven je hoofd over je heen varen. De ring Antwerpen zal je wel wat zweetdruppeltjes kosten, maar naar Nederland is makkelijker dan richting Sint-Niklaas. Ik vind de ring Antwerpen erg verwarrend, maar dat kan komen omdat ik niet alle plaatsen ken.

    In Afstand maakt het vrijwel niets uit heb ik gecontroleerd op Google Earth. Via Belgie is het 168 kilometer naar Breskens. Via de Westerscheldetunnel ongeveer net zo veel. En de wegen in Nederland zijn heel goed. Bovendien rij je vanaf Antwerpen in Nederland steeds over de snelweg. Hoe de E34 in Belgie is weet ik niet, maar je zal dan zeker ook een stuk over een provinciale weg moeten rijden naar Breskens.
    Als je GPS in je auto hebt dan programmeer je op Goes. Goes rij je natuurlijk voorbij en dan kies je de afslag Terneuzen. Geen GPS, dan richting Vlissingen vanuit Antwerpen. (Linksaf)
    Een keer door die tunnel rijden is een ervaring die je meegemaakt moet hebben. Spannend en een beetje eng. De tol is 5 euro, maar voor de Kennedytunnel moet je ook betalen.
    Website Westerscheldetunnel: westerscheldetunnel.nl/nl/

    Ik wens jullie hele fijne textielloze dagen en ik kijk uit naar het verslag. Wees voorzichtig, rij veilig en pas op bij het zwemmen in zee, dat de stroming niemand meeneemt. (Eerlijk gezegd denk ik dat jullie niet zo gauw meegenomen zullen worden.)

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ga altijd naar naaktstranden wil niet anders meer

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag H,

    ik heb uw links gevolgd, merci, want anders was ik er niet aan uit geraakt. En de prijzen zijn ook nog eens stukken goedkoper als in Belgie ook. Het rijden van hieruit is ongeveer even ver en maakt dus niks uit.
    Het is onze eerste vakantie, en misschien wel de laatste met ons drieen samen. We wilden specifiek met mama gaan, door de schulden van onze 'vader' zijn we nooit op vakantie geweest. Broertje en ik betalen alles, we verdienen toch aardig met vakantie- en weekendwerk.

    En om zot te doen, vijf dagen op een naturistencamping (ge kon alleen maar in blokken reserveren, drie of vier overnachtingen, en met het rijden er bij is drie wat te kort.) Camping Het Zwarte Gat in Groede. We zijn toch graag in ons blootje thuis, en op vakantie gaan en dan niet in ons blootje kunnen zijn, dat zouden we maar spijtig vinden. Het is reeds gereserveerd.

    Aan TS: nog even wachten, dan kunnen we alles vertellen ...
    De voorbereidingen zijn gebeurd ...

    Nogmaals merci voor de hulp, H :-) !
    Groeten, M.
    (yep, de "J17" kan verwarrend zijn nu we alletwee 17 jaar oud zijn.)

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag S, Om on topic te blijven geef ik je nog even de link met informatie over naaktstranden in Zeeland. naaktstrandje.nl/zeeland/zeeland.php (Ik dacht dat ik die al gegeven had) De rest zal voor jullie te ver weg zijn. Overal aan de kust zijn campings en worden huisjes verhuurd, dus dat zal geen probleem zijn. Wat later in het seizoen is misschien goedkoper, maar augustus is volgens mij nog hoogseizoen.
    Zo'n lange autorit zal zeker spannend zijn voor je broer, vooral de ring rond Antwerpen zal een hele uitdaging zijn. Als je naar Zeeuws Vlaanderen wilt is dat niet te vermijden. Dan krijg je ook nog eens een toltunnel, de Kennedy tunnel.

    Als je het elders in Zeeland zoekt dan kan je richting Eindhoven gaan en dan zo de A58 naar Zeeland. Veel gemakkelijker en geen tunnel. Aan de Westerschelde is natuurlijk interessanter omdat daar meer te zien is, zoals die grote schepen naar de Antwerpse haven. Kan je ook dat boottochtje naar Vlissingen maken. Desnoods blijf je gewoon aan boord als de boot in Vlissingen aankomt en vaar je weer terug naar Breskens.
    In Renesse vind je veel jongeren die daar vakantie vieren. Is niet altijd gezellig want er gaat nogal wat bier door heen. Nederlandse jongeren zijn niet zo braaf als jullie Belgen.

    In het park bij mij aan de overkant wordt tweemaal per jaar gemaaid. Eerst wordt het gemaaid, dan komt er een machine die het in stroken bijeen veegt en dan komt er een machine die het oppakt en er ronde balen verpakt in wit plastic van maakt. Van voren gaat het gras er in, van achteren poept hij witte balen uit. In twee dagen is het gebeurd en is alles verdwenen. Het wordt kuilvoer en de koeien schijnen het lekker te vinden. Droog of regen, het maakt niet uit.
    Ik vond het leuk om dat ook even te vertellen. Zoals jij het doet zo ging het hier eerst ook, dan kwam er een machine en die maakte er rechthoekige hooibalen van.

    Ps, ik mag volgens mijn rijbewijs ook tractors besturen. Nog nooit op een tractor gezeten. Jullie tractor ervaring helpt veel bij het halen van je rijbewijs. Praktijk weinig problemen lijkt mij, alleen de verkeersregels leren. Wel fijn als de rijlessen zo duur zijn.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag H,

    Broer heeft zijn voorlopige rijbewijs nog. Pas vanaf 18 mag hij voor zijn echte gaan, dat is over vier weekjes. Mama is begeleider, dus het mag om al die afstand te rijden. We hebben beiden wel al onze 'G' voor landbouwvoertuigen, dat maakt het een stuk gemakkelijker. Broer zijn 'C' kan hij bij de brandweer halen.

    En ja, het is wel plezant om eens in het blootje te zwemmen, dus we zien wel :-) . Het heeft in ieder geval onze voorkeur. Kan zijn dat het pas voor in Augustus is, afhankelijk van de plaatsen op de camping (misschien toch een bungalow, zegt mama). Er is geen haast bij, de loonwerker is flexibel wat betreft een paar daagjes niet komen, want we zijn er al altijd voor hem.

    Strakjes twee velden gras keren dat gisteren afgedaan is, opdat het langs alle kanten kan drogen en er lucht aankan. (wordt hooi van gebundeld)

    Groetjes :-)

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste S, Ik begrijp dat jouw broer de leiding heeft en hij bepaalt waar jullie heen gaan. Hij heeft ook al zijn rijbewijs zie ik want hij bestuurt de auto. Hij is er vroeg bij, net achttien en hij heeft het al in zijn zak. Straks bij de brandweer zal hij wel voor zijn groot rijbewijs gaan want hij wil natuurlijk ook wel eens achter het stuur van de brandweerauto met zwaailicht en sirene.

    Dat naaktstrand hoeft niet direct, het gaat om de drukte lees ik. Maar ik herinner mij ook dat jullie graag eens naakt willen zwemmen.
    Jullie willen wel naar zee? De Belgische kust is maar kort dus daar zal het altijd wel druk zijn. Of het in Zeeuws Vlaanderen minder druk is dat weet ik niet, maar er is wel meer ruimte. Meestal zitten de mensen ook op een kluitje, dicht bij een strandtent. Op ons buurtstrand is het nooit druk, maar wat verder op wel.
    Bij Breskens zijn grote campings zag ik op Google Earth, dus kamperen kan zeker, maar dat kan overal langs de kust. Je kan daar ook huisjes huren maar dat is natuurlijk een stuk duurder.
    Aan de andere kant van het water vind je veel Duitsers, in Zeeuws Vlaanderen meer Belgen. Knokke en Gent zijn dichtbij, het lijkt mij leuk om daar eens te gaan kijken. Wanneer krijg je weer die kans? Vrouwen houden van winkelen, dus daar zal je je moeder vast een plezier mee doen. Onderweg kom je ook nog langs Antwerpen.
    Tenslotte is de andere kant op, Frankrijk, ook een optie. Eigenlijk is drie dagen te kort voor de eerste vakantie in twintig jaar!.

    Je bent al jarig geweest zie ik. Jij en je broer allebei alsnog gefeliciteerd met jullie verjaardag. Toen ik jullie hier voor het eerst tegenkwam waren jullie dertien en veertien. De tijd gaat snel!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ga al vanaf heel jong met mn ouders mee naar naakstrand maar eigenlijk nooit aan zee. Idd te druk, kabaal en overal zand (houdt ons paps niet van). We komen dus altijd mooie binnenstrandjes zoals bij Utrecht of Apeldoorn. Klopt dat de sfeer vaak heel gemoedelijk is, ook al omdat veel stranden van een vereniging zijn en veel mensen lid van de NFN. Mijn pa heeft wel eens verteld dat naakt zijn enzo vroeger een hele beweging was en heel idealistisch, over wereldvrede enzo. Nu gaat het vooral over vrijheid, je vrij voelen, genieten, gezondheid en dat soort dingen. Ik ga er nog altijd graag naartoe en vindt het best prettig. Dat mensen kijken boeit me niet. Echte naturisten kijken bijna nauwelijks omdat bloot zijn voor ons normaal is.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Hei, H,

    Merci voor de tips.
    We zijn nog nooit op vakantie geweest, en dit is misschien de laatste kans om eens met ons drietjes te gaan. Volgend jaar zal het, inderdaad, met de liefjes zijn :-) . Maar nu wouden we mama toch ook eens een vakantie geven.

    Met de auto, en met de tent indien mogelijk. Broer is het nog allemaal aan het uitzoeken. Hij rijdt, zijn eerste grote lange trip. Wordt spannend!
    Broer heeft uw locaties opgezocht, hij zal wel zien.

    Als we hier in Limburg op de terrils staan, dan is er ook een serieus weids uitzicht hoor, en de kromming van de aarde is dan lichtjes zichtbaar. Maar de zee is van daaropaf niet zichtbaar.
    Ik ben er wel nieuwsgierig naar! Echt wel.

    Groetjes,
    S.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Dag S, Voor het eerst naar zee en dat als je 17 bent! Als kind stapte onze moeder af en toe op de trein met ons naar Hoek van Holland. Altijd heb ik in plaatsen aan zee of aan breed water gewoond. Bij jullie is het vast heel gezellig, maar ik zou daar niet willen wonen.   Ik denk dat je er met spanning naar uitkijkt, het is zo anders als wat jullie thuis gewend zijn. Ik had een hondje en toen die voor het eerst op het strand kwam werd ze angstig vanwege de ruimte. Dat is wat je treft, de wijdsheid. Je kan goed zien dat de wereld rond is. Te wijds voor de hond. Ze probeerde weg te komen richting de duinen.   De zee geeft een gevoel van vrijheid. Limburg is heel gezellig maar ook heel in zichzelf besloten. Aan zee ligt de wereld als het ware voor je open. Vandaar dat de Nederlanders en de andere volken aan zee zoals de Engelsen, de Fransen, de Spanjaarden en de Portugezen zo'n wereldrijk hebben opgebouwd.     Jullie willen naar een naaktstrand, maar je weet nog niet waar. In Belgie las ik is maar 1 klein naaktstrand dus daar zal het wel erg druk zijn. Ik denk dat Nederland dan een betere optie is. Bij Breskens in Zeeuws Vlaanderen is ook een naaktstrand en in Cadzand daar in de buurt ook.    Ik weet niet hoe jullie er naar toe gaan, met de auto of per openbaar vervoer. Als je met ov gaat dan zou je met de trein naar Vlissingen kunnen gaan en dan overvaren met het fietsveer naar Breskens. Als jullie eigen vervoer hebben dan is het ook wel eens leuk om van Breskens met dat veer naar Vlissingen te varen, dan heb je een leuke boottocht van 5 kilometer over (bijna) zee.   In Vlissingen heb je een groot bioscoopcomplex, dus als je een avondje uit wilt dan is dat een optie. Het is wel even wandelen van het station naar het centrum maar er gaat een bus. Voor de rest stelt Vlissingen niet zo veel voor, maar Middelburg is een mooie stad en het is er leuk winkelen. Van Vlissingen ben je er zo met de trein. Je moet niet alleen op het strand liggen!     's Morgens vroeg maak ik altijd een wandeling over ons buurtstrand en dan zie ik aan de overkant Breskens dus kan ik even zwaaien (al zie ik jullie natuurlijk niet over die afstand). Ook zie ik in de verte Knokke, en bij mooi weer de kranen van Zeebrugge. Wat voor jullie heel leuk is om te zien zijn de windmolens op zee. Als het donker is dan zie je witte en rode lichten aan- en uit gaan. Heel indrukwekkend. Er staan honderden windmolens. Aan de overkant van het water zie je de lichten van Vlissingen.     Het gaan vast heel mooie dagen worden waar jullie nog lang aan zullen denken en misschien dat jullie zin krijgen om volgend jaar weer te gaan en dan misschien langer en niet met jullie moeder maar met jullie liefjes.   Hoe overnachten jullie? In een hotel of in een tent?     Veel plezier samen en fijne dagen. Ik weet zeker dat ik hier ga lezen hoe het gegaan is!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Naaktstrand is meestal rustiger dan kledingstrand, mensen gaan vaak netter met elkaar om. Maar idd, er zijn altijd mensen, mannen, jongens, die toch kijken, en daar een stijve van krijgen ook. Blijkbaar hoort dat erbij, al voelt dat gluren toch niet zomaar fijn. Maar goed, ik trek me er niet teveel van aan, loop gewoon bloot, gladgeschoren en wel. Dat die mannen zich aftrekken, dat heb ik gelukkig nooit meegemaakt, al zullen er vast zijn die zich met mij voor ogen aftrekken, later. De meeste mannen zijn eh, oud, al hebben ze soms een mooi lichaam wel nog. En ach, krijgt er een een stijve, dan denk ik maar dat ik dus aantrekkelijk genoeg ben om dat te veroorzaken.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Een vraagske:
    Is er minder volk op een naaktstrand als op een gewoon strand? Of toch ook zwart van het volk? En soms wordt er gezegd dat er alleen maar oude mensen op zijn, en soms dat er toch veel jongeren zijn ...

    Broer en ik gaan voor het eerst naar de zee, met ons mama. Drie daagjes voor mijn verjaardag. Maar we zijn nog aan het zien waar en aangezien we thuis toch in ons blootje zijn in de zomer, is het naaktstrand zeker een optie. Zeker als het daar niet zo druk is als op de andere stranden, want dat is de reden, zegt mama, dat we nog nooit naar zee geweest zijn. Te druk, te veel kabaal, te duur en nog allerlei redenen.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • ik heb nooit gezegd dat ik het recht heb! Alleen dat ik het wel eens doe. Nooit op vol strand of dat iemand het ziet, dus ben er niemand tot last mee. Trouwens ik zie het bij anderen ook best wel eens dat ze het doen dus ik ben zelf nog netjes. maar kennelijk zijn hier de beroemde moraalridders weer aan het schrijven die zelf nooit op het strand komen...

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Ga al mijn hele leven naar naaktstrand meestal met mijn moeder en zussen. Stijve gebeurt wel eens, dan ff op mijn buik, maar zou me nooit aftrekken op het strand.

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • @j19, waarom denk je het recht te hebben om op een naaktstrand te mogen rukken? Op een textielstrand zou niemand dat doen. Slecht voor de reputatie van naaktrecreatie. Sommige dingen doe je niet.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @j17 ik denk ook niet dat het de bedoeling is.. maar gebeurt wel vaker hoor. Ik doe het wel een beetje afzijdig, niet in het volle zicht vlak voor een meisje of vrouw natuurlijk. Weet ook wel dat het niet de opzet is maar soms gewoon zin, en als het kan... doe het ook vaak op andere plekken :p

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • @j19 'Moet eerlijk zeggen dat ik me vaak ook wel ff aftrek, maar niet als het heel druk is natuurlijk.' Dat kan toch niet de bedoeling zijn van een naaktstrand? Ik begreep altijd dat de mensen hier juist naartoe gaan voor het wederzijds respect en het ontspannen naakt zijn. Dat daar dan een rukkertje zit te wachten op zijn kans lijkt me niet helemaal in die filosofie te passen...

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • je hebt ook veel naakstrandjes niet aan zee hoor. die vind ik persoonlijk fijner omdat je dan niet overal zand tussen hebt! En dan bedoel ik zowel lichaam als kleren, want dat zand komt echt overal. Verder wisselt het per strand maar ik ga er graag naar toe, vooral ook om bekeken te worden (vind ik nou eenmaal leuk). Wel meestal wat oudere mannen en ook de vrouwen zijn vaak wat ouder. Wat ik ergans anders al schreef: je hoort hier veel jongenren die naar naaktstrand gaan maar ik zie ze eigelijk weinig. Moet eerlijk zeggen dat ik me vaak ook wel ff aftrek, maar niet als het heel druk is natuurlijk.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat valt er over te zeggen. Het is een strand, meestal aan zee. Je zwembroek blijft thuis. Je komt ook niet in nat textiel uit de zee. Plus, je kleurt egaal bruin, geen strepen

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • waarom 'zo veel mogelijk info ?'......
    Je hebt al besloten dus waarom heb je dat nodig? En ook niets specifieks, maar wel zoveel mogelijk......
    VAAG !!!!!

    19 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten