Skip to content
2 reacties
721 weergaves

Telefoon

Ik merk dat ik de laatste tijd veel naar mijn telefoon grijp. Om te chatten, maar ook om gewoon hersenloos op insta of TikTok te scrollen. En niet eens omdat ik het echt interessant vind. Terwijl ik genoeg andere leuke dingen kan doen, zoals die hele stapel boeken lezen die nog in de kast staan. Waarvan ik er een aantal super graag wil lezen. Maar ik kan me er gewoon niet toe zetten.
Hebben jullie dit ook en hoe lossen jullie dit op?

21 jaar
2 jaren geleden

2 Reacties

  • Als ik de verhalen van TS en J21 zo lees dan krijg ik het gevoel dat jullie niet bewust ergens mee bezig zijn op een dag maar je laat leiden door wat je moet doen zoals opstaan, naar school gaan en wat er verder op je weg komt. Blijkbaar hebben jullie ook niet een bepaalde passie maar rommel je maar wat aan in je leven. Dat geeft een uitermate onbevredigend bestaan.

    De oplossing zou kunnen zijn zelf de leiding te nemen in je daginvulling, er structuur aan geven. Die boeken gaan lezen die je zou willen lezen is gewoon een kwestie van het besluit nemen om het bijvoorbeeld vanavond te gaan doen, of misschien zijn er wat lege uurtjes op een dag die je daar mee kan vullen.
    Die telefoon te laten liggen waar hij is dat is een besluit dat jij zelf kan nemen. Voor de dingen die je noemt, Telegram, TikTok, kan je bepaalde momenten van de dag reserveren. J21 zit maar op dreamersforum te kijken, maar zo vaak wordt het niet ge-update, dus dat heeft weinig zin. Doe het dan ook niet. Een beslissing die jij zelf kan nemen. Je zegt tegen jezelf, vandaag ga ik dit en dit en dit doen, en dan doe je het!

    J21 is bang iets te missen en daardoor door zij vrienden voor achterlijk te worden uitgemaakt. Leuke vrienden! Als jij nu eens een persoonlijkheid wordt en je niet al te veel aantrekt van wat je vrienden denken of zeggen? Afgaan of een disconnected loser zijn? Ik ken mensen die zich daar geen reet van aantrekken.
    Jezelf zijn en zelf de baas zijn over je leven en niet de mening van anderen jouw leven laten bepalen. De commercie probeert steeds maar jou het gevoel te geven dat als je dit of dat niet hebt of dit of dat niet doet dat je dan er niet meer bij hoort. Onzin. Wees een individu en bepaal zelf wat jij wel of niet doet en wat je wel of niet aantrekt.
    Kijk naar bekende mensen, artiesten, acteurs, sportlieden. Zij zijn degenen waar naar gekeken wordt omdat zij zich niets aantrekken van wat anderen vinden.

    Kom jij op school of ergens anders nooit eens iemand tegen die zich nergens wat van aantrekt? En wat vind jij van zo iemand? Heb je niet stiekem een beetje bewondering?
    Ontwikkel je persoonlijkheid, Wordt iemand!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja idd, dat heb ik ook heel erg. Ik zit wel 200 keer per dag op mijn telefoon te tokkelen. Alleen al dit forum check ik wel 20 keer per dag. Ik zou ook graag willen afbouwen maar het lukt niet. Ik heb er diep over nagedacht en ik denk dat ik de reden waarom weet. Het is een soortvan angst om iets te missen. Want stel dat je iets zou missen wat je hoort te weten dan ben je gelijk achterlijk voor je vrienden. Iets (maakt niet eens uit wat) wat iedereen kent behalve ik. Dan ga je af als een gieter en ben je een disconnected loser. Ik zou wat graag wat rustiger aan doen maar mijn telefoon terroriseert me om hyper connected te zijn. Een oplossing voor jou heb ik niet. Voor mezelf hoop ik dat het zal verminderen met ouder te worden want soms is het echt om gek van te worden. Alvast sterkte en je bent dus heus niet de enige.

    21 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten