Skip to content
5 reacties
456 weergaves

Hoe kan ik een gesprekje met haar starten ?

Ik vind een meisje “wel” leuk, die ik ken van de middelbare school. Nu is het enige contact dat ik met haar kan hebben via snapchat en wil ik voorzichtig een gesprek met haar starten. Gewoon uit interesse maar ik ben ook wel benieuwd wat ze van mij vind. Op de middelbare school zijn we altijd wel in elkaars buurt geweest, 4 jaar lang in dezelfde klas, keuzevakken en ik heb zelfs met haar en een vriendin van haar mijn profielwerkstuk gemaakt. Ik ben niet zo goed in hint opvangen en dergelijke maar vooral het laatste jaar staarde ze wel regelmatig naar mij, tot dat ik richting haar keek. Tijdens het profiel werkstuk was ze altijd best verlegen, zeker als ik alleen met haar was. Maar nu is de vraag hoe kan ik een een gesprekje met haar starten, maar vooral op wat voor manier. Ik kan wel wachten als ik in het weekend een beetje aangeschoten ben maar dat is ook weer een beetje kneuzig lijkt mij.

16 jaar
2 jaren geleden

5 Reacties

  • Het lijkt op het zoeken van een openingszin. Ik vraag dan wel eens «  zullen we het over het weer hebben? » en dat lachend.
    Dan ben je gelijk eerlijk zonder dat je het hoeft te zeggen en kom je er achter of het meisje gevoel voor humor heeft.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Jij wilt dat dat meisje dat jij leuk vindt zich bloot geeft naar jou omtrent haar gevoelens, maar zelf durf jij dat dus niet. Daar klopt helemaal niets van, vind je wel?
    Jij bent een jongen en jongens nemen meestal het initiatief als het om zulke dingen gaat. Jij laat merken dat je gevoelens hebt voor een meisje en het meisje bepaalt dan of zij daar op in wil gaan of niet, zo is dat geregeld in de natuur.
    Jij gedraagt je op dit moment als een meisje, je zit te wachten totdat jij uitgenodigd wordt.

    Zoals ik je al eerder adviseerde, zeg haar dat je aan haar dacht en haar graag nog eens wilt ontmoeten. Wat is daar raar aan?
    Spreek met haar af en dan zie je vanzelf wel hoe het loopt. Pakt het goed uit dan maken jullie vast wel een volgend afspraakje en klikt het niet, dan was het leuk haar gezien te hebben, maar dat was het dan.

    De meeste jongens en meisjes van jouw leeftijd hebben geen overdaad aan zelfvertrouwen als het om hun uiterlijk of hun aantrekkelijkheid voor het andere geslacht gaat. Daarom is het altijd heel fijn als iemand zegt dat hij of zij jou leuk vindt. Als jij dat meisje laat merken dat jij haar leuk vindt dan zal zij daar blij mee zijn. Wees dus niet zo bang en laat haar merken dat jij wat voor haar voelt!

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • J23, als je mijn reactie leest: ik wil haar beter leren kennen en eventueel verder. Maar de rede dat ik het zo verwoord is omdat ik wil weten wat zij van mij vind, op een voorzichtige manier. Ik ben niet zo’n held op dit gebied dus ik wil iets voorzichtiger starten dan meteen zeggen waar het op staat

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon

    Hallo Iris het is eindelijk lekker weer en ik vroeg mij af of je met mij een ijsje wil gaan halen?

    Niet aangeschoten dan denkt ze dat je niet serieus bent maar het door de drank komt

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Je vindt dat meisje "wel leuk". Is dat alles wat je voor haar voelt of zou je graag wat meer met haar willen?
    Als je serieus op haar valt dan moet je wel wat meer moeite doen dan wat snapchat berichtjes sturen. Je vindt het kneuzig om in het weekend jezelf moed in te drinken om het aan te durven contact met haar te maken. Een snapchat relatie beginnen is net zo kneuzig.
    Wil je echt wat met haar? Stuur haar een berichtje dat je haar leuk vindt en nog vaak aan haar denkt. Zeg dat je haar graag weer eens wilt zien en nodig haar uit voor een afspraakje. Kijk dan hoe het loopt. Als ze ingaat op jouw uitnodiging dan ben je al halverwege!
    Neem een klein cadeautje mee, een doosje chocolaatjes bijvoorbeeld.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten