Skip to content
7 reacties
332 weergaves

Altijd een dichte neus

Sinds een tijdje heb ik de hele dag door last van een dichte neus. Met naar bed gaan gaat ie dicht en als ik wakker word lijkt het wel alsof er cement in is gegoten. Soms midden op de dag gaan ze ook vanzelf dicht. Ik gebruik nu een menthol neusspray maar die gebruik ik 3x per dag wat dus ook niet goed is. Heeft iemand tips?

16 jaar
2 jaren geleden

7 Reacties

  • Neussprayverslaving is een ding, als je het langdurig gebruikt gaat je neus steeds dichter zitten waardoor je steeds meer nodig hebt.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Een paar maanden geleden ben ik voor ongeveer het zelfde naar de huisarts gegaan. Hij kon de oorzaak niet vinden dus verwees me door naar het ziekenhuis. Ik moet nu 2x per dag m’n neus spoelen met een zoutoplossing en ik heb medicijnen. Ik je raad aan om naar de huisarts te gaan.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik had daar ook last van ben hiervoor bij de huisarts geweest en heb nu neusspray die ik veilig het hele jaar door mag gebruiken.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Gewoon even naar de huisarts. Je neusvlies is langdurig geïrriteerd en daar schrijft de HA een neusspray voor voor. Dat hielp bij mijn zus heel goed en zij heeft er nu geen last meer van.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Ooit je neus gebroken? Dan krijg je dat. De apotheek verkoopt kleefstrips die je op je neusvleugels moet aanbrengen. Die sperren je neus open voor meer lucht. Ideaal om te slapen. Sporters - ook zonder neusprobleem - gebruiken ze ook om meer zuurstof op te nemen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • O ja, ze heten BreatheRight en soms heeft Kruidvat ze ook. Ik ben er prima mee geholpen.

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Misschien ben je allergisch voor huisstofmijt, last van stof of wat anders. Heb je tapijt in je slaapkamer? Blijf niet doorgaan met sprayen dat houdt de situatie in stand. Op termijn kun je daar zelfs chronische slijmvlies,neus problemen van krijgen. Afbouwen kan door eerst te stoppen met 1 neusgat en na enkele dagen stoppen met de 2e.

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten