Skip to content
5 reacties
1669 weergaves

Vrienden

Ik ben slecht in nieuwe vrienden maken op de middelbare school en ik zit al in de 2de wat moet ik doen

13 jaar
2 jaren geleden

5 Reacties

  • ik zit nu een jaar in de 1e en heb gelijk vrienden gemaakt en ook uit andere klassen omdat ik die al kende en die weer andere zo raakte ik met mensen bevriend

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • ik heb het zelfde dus dit is foor mij ook handig

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste TS, ben je verlegen, heb je aparte trekjes, val je op in de groep in negatieve zin. Wellicht vragen die je jezelf moet stellen, maar volgens mij is het belangrijkste dat je verbinding moet maken met personen die je liggen. Maar ook de vraag, hoe belangrijk zijn vrienden op school, heb je thuis dan ook geen vrienden?

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Weer een lap tekst van jongen23. XD
    Het is heel simpel TS, als je vrienden wilt maken moet je daar echt zelf wat aan doen. Probeer mensen met dezelfde interesses of hobbies als jij te vinden. Die zijn er echt wel.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste jongen, Wat versta jij onder vrienden? Jongens waarmee je in de pauze wat rondhangt? Jongens waarmee jij dingen over wat je bezig houdt deelt? Jongens waar jij bij thuis komt en die bij jou thuis komen?
    Als het om vriendschap gaat dan moet het een beetje klikken. Jullie moeten gemeenschappelijke interesses hebben en met elkaar kunnen praten. Jullie moeten ook een beetje hetzelfde karakter hebben.
    Of dat zo is met iemand in je omgeving leer je door met ze om te gaan en af en toe eens mee te doen in gesprekken. Doe jij dat of weet je niet zo goed waar je over moet praten?
    Zijn er jongens waarvan je denkt dat je die wel als vriend zou willen hebben?
    Hoe was het op de basisschool, had je toen vrienden? Hoe is het met de jongens in de buurt waar jij woont. Hang je wel eens rond met andere jongens daar/ Voetbal je wel eens met ze? Kortom, was het altijd al een probleem of is het nu je op de middelbare school zit?

    Waar het om gaat is hoe sociaal ben jij? Ga je graag met anderen om of vind je het wel fijn om op je kamer te zitten en daar dingen te doen die jij leuk vindt?

    Veel vraagtekens waar jij antwoord op moet even. Je moet jezelf kennen om te weten waarom iets wel lukt en waarom iets wat meer moeite kost. Als je weet waar je zwakke punten liggen en wat je sterke kanten zijn dan kan je daar je strategie op afstemmen. Je wilt een vriend, dan moet je kennis maken met iemand waarvan je denkt dat die bij jou past en die misschien wel interesse heeft in iemand zoals jij.

    Als je een beetje verlegen bent of zo dan is dat misschien lastig, maar soms moet je wat durven. Sterkte en succes!

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten