Skip to content
22 reacties
2673 weergaves

Medisch "onderzoek"

Hoi. De voetbalclub waar ik voetbal heeft momenteel beslist om geen trainingen of wedstrijden meer te spelen. Komt door corona. Nu met de winterstop maakt dat ook niet veel uit... Maar wie wil kan wel op de dagen dat we normaal training hebben gaan oefenen op het veld. Nu werd iedereen een beetje gepusht om zijn conditie in orde te houden door thuis vanalles te doen. Maar nu wil de vereniging ook een soort van medisch onderzoek/medische test bij ons doen. Nu vroeg ik me af wat dan onderzocht wordt? Is dat alleen lengte, gewicht, conditie en die dingen? Of worden hier ook de "privé" delen onderzocht? Want dat is niet meegedeeld door de club en we durven ook niet te gaan vragen... Weet iemand dit toevallig??

15 jaar
2 jaren geleden

22 Reacties

  • Ik ben TS     @j22. Alleen de conditietest werd gedaan door de trainer van de eerste ploeg en een sportdokter. Het normale onderzoek van de lengte, gewicht,... werd gedaan door een verpleegster en het ballen en piemelonderzoek werd gedaan door een dokter... Alles leek vrij normaal eerlijk gezegd......     @j18. Als hij doucht met ons heeft hij zijn lul meestal naar de muur gericht en als hij gedaan heeft draait hij er zijn handdoek voor. We zien zijn piemel alleen als hij zich afdroogt en als hij een boxer aandoet. Nu kon ik zijn piemel pas echt goed zien eigenlijk... De andere jongen had een volle bos (ik heb getrimd) en hij is besneden. De 13-jarige en enkele andere jongens van t team hadden wel een stijve. En het was wel een beetje beschamend om de dokter aan je ballen te laten zitten    

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • @TS Ah je kende de jongen van 13 al van in de ploeg af en toe. Had je hem dan al in de douches gezien, dan was het geen verrassing dat hij wat kleiner was? Of was dit de eerste keer dat je goed kon kijken naar zijn gerief?

    Hoe was het met de andere jongen, had die een speciale of heel gelijk aan de jouwe?

    Bleven jullie ook alle drie kalm of was er iemand die wat opgewonden werd?

    Speciale dag precies maar eigenlijk als jullie naakt douchen was enkel de dokter zijn voelen wat awkward, of niet.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik vind dit toch wel zeer zorgelijk, dat er aan jullie geslachtsdelen is gezeten. Dit heeft helemaal niets met voetbal te maken. Van je ballen en penis moeten ze afblijven. Alleen een arts mag daar aan voelen voor onderzoek, maar alleen als er een echte medische reden is. Als je bijvoorbeeld voor pijn in je schouder bij de dokter komt, mag hij ook niet je geslachtsdelen zitten. Wie deden dat trouwens? Waren dat jeugdtrainers van de club. Of iemand anders van de club? Wat was zijn achtergrond? Want ik neem aan dat dit geen officiële arts was (die heeft daar nu echt geen tijd voor en zou zoiets ook niet doen). Het is des te ernstiger omdat jullie minderjarig zijn, er was zelfs een 13-jarige bij! Ik zou het bij je ouders melden en samen aangifte van doen bij de politie. Want dit is zeer strafbaar. De politie moet hier zeker onderzoek naar doen. Wie weet wat er allemaal aan het licht komt. Deze praktijken horen niet op een voetbalclub thuis.

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben TS

    @j23 Onze ouders hebben wel een papier getekend dat er af en toe een medisch onderzoek moet plaats vinden. Dit is van al die jaren dat ik voetbal nog altijd mn eerste onderzoek. We krijgen de resultaten binnen een week of 2.

    @j18 Echt vreemd was het niet. Want als onze keeper out is komt hij afwisselend met de keeper van de ploeg hoger vervangen. Dus we kennen hem wel. Er was wel een beetje verschil tussen de benen. Hij was minder behaard, zijn balzak/ballen zijn nog kleiner en zijn lul is ook minder lang.

    @j15 Was voor iets van de nieren. Buiten aan onze ballen te voelen en de voorhuid naar achteren moest gedaan worden werd daar niks mee gedaan.

    @j22 Dat vond ik ook wel raar. Maar als we dan ook zeker zijn dat alles in orde is, vind ik dat wel ok. Er zijn 2 jongens besneden.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik ben niet TS

    Zei die 13 jarige nog iets? En Waarom moest je plassen in een potje ? Waar keken ze nog meer naar bij je ballen ?

    Ben even benieuwd

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Wel een raar verloop.
    En ik vind het wel raar dat er naar jullie piemels gekeken werd eigenlijk en dan nog in groep?? Maar ja als het waar is kun je maar gekeurd zijn he. Ik zou het ook niet zo erg vinden maar vind dit wel raar.
    Zijn er veel jongens besneden mss in jouw team?

    22 jaar
    2 jaren geleden
  • Lijkt me onwaarschijnlijk dit verhaal.
    Zeker met de lockdown en corona maatregelen

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Prima gegaan, toch. Niet leuk, aan je ballen moeten laten voelen (om te voelen of die ingedaald zijn) en je voorhuid omlaag te moeten stropen (als dat niet lukt kan dat mogelijk verholpen worden, uiteraard in overleg altijd). Jammer dat het met een jongere jongen samen was, maar ach, zoals je zegt, je bent er niet aan dood gegaan.

    19 jaar
    2 jaren geleden
  • Dat een sportvereniging aandacht heeft voor de fysieke conditie van haar leden vind ik wel op z'n plaats, maar dit onderzoek ging verder dan wat ik nodig vind voor een sportclub. Is er overleg geweest met jullie ouders en toestemming gevraagd? Dat had wel gemoeten en wat meer privacy bij dat volgens mij onnodige 'intieme' onderzoek had ook wel op z'n plaats geweest. Krijgen jullie nog een verslag van het resultaat van dat onderzoek? Heb je er met je ouders over gesproken?

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • @J15 Goed dat je er zo relax mee omgaat. Het was voor de 13 jarige wss lastiger omdat hij niemand kende en tussen grotere jongens zat, of viel het verschil tussen de benen mee?

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • We moesten allemaal in de kleedkamer gaan zitten in onze boxer. Daarna werden we per 3 weg geroepen en werden onze ogen, oren en reflexen werden getest, onze lengte werd gemeten en we werden gewogen. Als dat gebeurt was moesten we met z'n 3 naar een andere kleedkamer waar onze conditie getest werd. Daarna moesten we om de beurt aan een gewicht trekken om te zien hoelang we het volhielden. Daarna moesten we opnieuw naar de kleedkamer wachten en een vragenlijst invullen. Daarna werden we opnieuw per 3 weggeroepen om in een potje te plassen en werd er aan onze ballen gevoeld en degene met voorhuid moesten die naar achteren trekken. We zijn toch gewoon van samen naakt te douchen dus dat maakte ons niet uit. Wel een nadeel was dat de 13-jarigen gisteren aan de beurt waren en 1 iemand vandaag ook met ons mee moest testen omdat hij gisteren om 1 of andere reden niet kon. Helaas zat hij ook nog juist in het "groepje" waar ik in zat... Maar ja, we zijn er niet van dood gegaan😅

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Hoe is het gegaan?

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Laat eens weten hoe het gegaan is
    Succes

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • TS hier. Bedankt voor jullie reacties. Ik heb gevraagd aan de trainer en die zegt dat het sowieso gaat over lengte, gewicht, conditie,... Het zou ook kunnen dat er naar onze piemel en ballen gekeken word, dat wist hij zelf niet zeker. De controle is deze donderdag

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • Opzich is dat niet verkeerd dat je op die leeftijd eens goed nagekeken wordt.
    Ik wilde het eerst ook niet zo'n onderzoek, maar ben toch gedaan en ben blij dat ik het heb gedaan.
    En hij vroeg intieme dingen waar ik nooit uit mezelf mee naar de dokter zou gaan en heeft een brief gestuurd naar mijn ouders en de huisarts.
    En het probleem is verholpen, yes...

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • Die dokteres gaat zeker in jullie ballen knijpen om te zien of die stevig genoeg zijn.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Navraag doen, dan krijg je duidelijkheid en kun je beslissen of jij dat kunt/wilt toestaan!!!! Hier op forum heeft niemand kennis van de inhoud.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Je kunt toch een mail sturen naar de persoon die daar over gaat!

    12 jaar
    2 jaren geleden
  • Wat ik denk is dat de club wil weten wat het effect is op jullie lichamelijke conditie van de corona maatregelen. Met jullie piemels heeft dat niets te maken, dus ik denk niet dat ze daar naar gaan kijken. Waarom durven jullie het niet te vragen? Zijn het zulke bullebakken bij jullie club? Helemaal niet raar toch dat je wilt weten wat die test inhoudt? Gewoon vragen dus aan jullie coach. Als hij het niet weet dan kan hij het navragen bij iemand die het wel weet.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • In Vlaanderen heb ik dat bij sportclubs nog niet meegemaakt. Hebben ze gezegd bij je huisdokter of op de club?

    Clb onderzoek op 14 jaar is vrij normaal via school. Heb je dat gehad? Bij mij was dat ook vanonder maar zo hebben ze ook mijn strakke voorhuid ontdekt en opgelost. Niet leuk zo'n onderzoek maar ja

    18 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten