Skip to content
6 reacties
1689 weergaves

Twins en gay

Hey, wij zijn een tweeling van 17. Vallen allebei op jongens. Is dat toeval of kan dat omdat we een tweeling zijn? We zijn ééneiïg wat voor en nadelen heeft. Op school kunnen we er lekker misbruik van maken. Maar het is ook wel eens verwarrend als we verliefd zijn op de zelfde jongen. Zijn hier meer tweelingen met de zelfde geaardheid? of juist waarvan de ene homo is en de andere hetero?

17 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Hey TS. Ik ben de helft van een twee eiige tweeling. Me broer is iets langer. Wel allebei blond. Hij is bi denk ik, ik ben zeker weten gay. Onze pikken zijn wel even lang en dik. We lijken niet zo op elkaar als jij en je broer denk ik maar we hebben dus wel dingen die we samen doen maar ook wel dingen alleen doen. Misschien is dat het verschil tussen 1 eiig en 2 eiig.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben TS. In het gezicht zijn wij bijna identiek. Zelfs mensen die ons goed kennen vergissen zich vaak in wie wie is. Als we bloot zijn moet je ook nog goed kijken. Onze pikken zijn gelijk, de vorm van onze kontjes ook. Maar ik heb daar een moedervlek wat mijn broer niet heeft. Bij hem zit er eentje onder zijn linker tepel waar bij mij niets zit. Ze hielden ons vroeger uir elkaar door onze oorbellen. Hij had m links, ik rechts. Maar nu hebben we oorbellen in beide oren, ook nog de zelfde. We dragen niet altijd de zelfde kleren maar wel alles door elkaar.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Nou exact hetzelfde niet. Maar ze zijn wel even groot en zelfde vorm enzo. Alleen aders lopen net anders en mijn broer heeft een moedervlek op zijn piemel en ik niet. Dus eigenlijk net zoals alle andere dingen. We lijken heel erg op elkaar, maar kleine details zijn anders

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is boeiend. Dus 1 ééneïge tweeling wel, de andere niet. Nog geen uitsluitsel dat het genetisch is, dacht ik.

    Misschien foute vraag maar ben benieuwd of de tweelingen exact dezelfde penissen hebben ... en of ze al vergeleken hebben?

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb een tweelingbroer, ook eeneïig. Hij is gay (klein beetje bi). Ik ben gewoon hetero. Geen idee waar dit verschil door komt. We hebben dezelfde genen en dezelfde opvoeding gehad

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Als eeneiige tweelingen zijn jullie genetisch in alles exact hetzelfde. Sommigen willen beweren dat homoseksualiteit iets is dat je aangeleerd kan worden maar jullie bewijzen dat dat onzin is. Bij je geboorte ligt het al vast en aangezien jullie exact hetzelfde zijn hebben jullie dus ook dezelfde voorkeur.
    Voor de meeste jongens is het een nare ontdekking dat ze homo zijn, ze hebben niemand om hun gevoelens mee te delen want ze zijn bang gepest te worden als ze het vertellen. Bovendien, iemand die niet zelf homo is kan toch niet helemaal voelen wat het voor je betekent om homo te zijn. Jullie hebben dat probleem niet, want jullie kunnen er met elkaar over praten. Ik denk dat het heel fijn is om een tweelingbroer te hebben.

    Er zullen vast wel meer tweelingen zijn die homo zijn, maar allebei zal toch vooral het geval zijn bij eeneiige tweelingen. Ik geloof dat men het er nog niet helemaal over eens zijn of de homoseksuele voorkeur in de baarmoeder ontstaat of dat het bij de conceptie gelijk al vastligt. Sommigen denken zelfs dat het tijdens het opgroeien ontstaat, maar die mening komt vaak voort uit ideologische (religieuze) vooroordelen.
    Hier een artikel over homoseksualiteit: https://www.bbc.com/news/magazine-26089486

    Veel geluk samen en met jullie liefdesleven!

    23 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten