Skip to content
6 reacties
895 weergaves

vakantiebaantje & gay?

ik heb nu een heel leuk vakantie-baantje (mode-boetiek). Weet iemand of je moet zeggen dat je gay bent. De bedrijfleidster heeft er al een paar keer naar gevraagd of ik op jongens val en of ik een vriendje heb en al aan seks doe. Ik vind het niet prettig van te zeggen of ik gay ben maar de bedrijfleidster zegt dat het van belang is de verkoop en gay-gedrag is niet toegestaan. Ik probeer me zoveel mogelijk als hetero te gedragen, maar volgens mij heeft ze door dat ik anders ben.

16 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Ze mag dat vragen maar als ge daar niet op wilt antwoorden dan hoeft dat niet, en ze mag u er ook niet anders voor behandelen of ontslaan. Broer en ik hebben heel lang klusjes gedaan op een grote boerderij voor wat bij te verdienen. Via de boer gaan wij nu naar een loonwerker om daar wat bij te verdienen, de boer neemt twee nieuwe jongere jongens aan) omdat we met zowat alle voertuigen rijden kunnen. Broer heeft zijn rijbewijs G al, en ikke al de theorie. Praktijkexamen is binnenkort. ik ben gay en voor de boer was dat geen enkel probleem. Zijn vrouw babbelde dikwijls met mij over hoe dat was om gay te zijn en hoe dat was op school enzo. Bij de loonwerker was dat iets anders. Daar zijn ze allemaal stoerder. Toen ze broer en mij tijdens de middag uitvraagden of we al een lief hadden of zo, tsja, broer kon over zijn liefje vertellen. Toen ze aan mij vroegen keek ik naar broer en die knikte van 'ja'. Dat was ook het beste. Dus zei ik dat ik een vriendje had. Het was effe stil en daaraan wist ik dan ook dat dit eigenlijk niet echt aanvaard werd. Maar eigenlijk is dat allemaal goed meegevallen. Eerst waren ze wat terughoudender tegenover mij maar ik heb laten zien dat ik echt wel met die machines rijden en werken kan en ik stel ze hun hoofd van hun schouders af met vragen, hoe die dingen te onderhouden. En dat heeft dan weer hun respect gewonnen want nu maakt het hun nikske meer uit dat ik gay ben en ze vragen al zelfs naar mijn vriendje. Dus het beste is om uzelf te zijn. Als ge u anders voordoet dan ge zijt, dan loopt ge vroeg of laat toch tegen de lamp en dan hebt ge niks respect meer en bezien ze u als een leugenaar.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Was niet van plan een reactie te plaatsen hoor J16, maar ik vind het aardig dat jij zo veel vertrouwen in mij hebt. Als ik denk dat anderen ergens ook heel goed op kunnen reageren dan laat ik het voor die anderen zoals jij. Vind jouw advies (en dat van de andere reageerders) namelijk heel goed, ook naar jou zelf ;-). Wat TS betreft, ik vind het zeer ongepast dat die bedrijfsleidster zulke intieme vragen stelt. Ze kletst gewoon met haar argument dat de klanten dat niet willen. Zij heeft zelf ergens een probleem mee of ongepaste verlangens. Is zij de eigenaar van de winkel? Heeft zij jou in dienst genomen? Indien nee, wend je dan tot de eigenaar of de personeelsafdeling van die winkelketen als zij moeilijk blijft doen. Zij mag je niet zulke vragen stellen en ze mag je niet ontslaan omdat je gay bent. Als ze weer dat soort dingen vraagt dan zeg je dat haar vragen te persoonlijk zijn en dat dat prive zaken zijn. Zeg maar dat je de relatie graag zakelijk wilt houden. Als zij dan zegt dat het zakelijke vragen zijn dan zeg je dat jij daar anders over denkt en dat jij dat hele vreemde vragen vindt.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Vreemd. Ik heb altijd gedacht dat uitgerekend de modewereld DE plek bij uitstek was waar gays lekker zichzelf kunnen zijn. Omwille van hun vriendelijkheid en hun goede smaak en hun modebewustheid. Ik denk eerder dat jouw bazin een oogje op jou heeft en dat ze daarom wil weten of je hetero bent. Het is hoe dan ook onwettig om iemand wegens zijn geaardheid te ontslaan.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Dit ben je niet verplicht, daarbij vraag je aan iemand van 16 niet als leidinggevende als je aan seks doet. Waar bemoeid die dame zich mee, zij heeft niets met jou privé leven te maken. Dat dit voor haar een probleem is snap ik niet, en voor de klanten helemaal niet lijkt me. Als die maar goed advies krijgen, zou ook een andere winkel kiezen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hallo jongen van 16 jaar. Ik weet niet of ze je dat kunnen verplichtten, maar een ding weet ik wel. Als ze jou eruit gooien, omdat je gay bent is dat discriminatie (iemand anders behandelen door, seksuele geaardheid, leeftijd, religie etc.) Dan kan je volgens mij een aanklacht indienen, maar dat weet ik niet honderd procent. Wat ik je wel wil meegeven is blijf altijd jezelf! Geloof me klanten zien veel liever iemand die blij en zichzelf is dan iemand die zich anders voordoet. Ik ben zelf ook gay en worstel ermee als je mijn verhaal wil lezen kan je klikken bij 'uitgescholden worden' https://m.dreamersforum.nl/forum/Ervaring/389468?SubOnderwerpId=31 . Ook al denk ik dat jongen van 22 hier ook reacties onder zal plaatsen. Dat vind ik heel aardig van jou, maar dat wist je waarschijnlijk al wel!

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Een werkgever mag daar niet naar vragen. Volgens mij is het zelfs verboden. Je krijgt blijkbaar ook beperkingen opgelegd waardoor je niet jezelf kunt zijn. Dat klopt ook niet. Dit biedt geen veilige werkomgeving. Ik zou een andere werkgever zoeken.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten