Skip to content
2 reacties
426 weergaves

orthopedische houdingscorrector

Ik heb vandaag in het ziekenhuis een orthopedische houdingscorrector (rugbeugel) aangekregen omdat ik een bochel in mijn rug aan het ontwikkelen was (teveel achter de computer in doorgezakte houding). De therapeut heeft die corrector heel erg hard aangespannen, mijn rug is echt helemaal rechtgetrokken en gestretcht. Nu doet dat ding echt heel erg veel PIJN. In het ziekenhuis zeiden ze dat het er in het begin bij hoort. Het allerergste is dat die rugbeugel met slotsluitingen is gefixeerd die ik niet kan losmaken. Mijn moeder heeft wel een sleuteltje voor die sluitingen los te maken, maar dat is alleen voor noodgevallen. Mijn moeder wil de beugel nu niet losmaken, ze zegt gewoon: wie mooi wil zijn moet pijn lijden en het lijkt wel of ze het helemaal niet erg vind. Heeft iemand ook wel eens zoiets meegemaakt?

14 jaar
3 jaren geleden

2 Reacties

  • Kan verhaal van meisje bevestigen. Ikzelf heb ook met een plastic corset gelopen van mijn 12de tot mijn bijna 17de. Heb er 3 versleten. Bij alle drie was het zeer ernstig wennen en bij 1 leek het zelfs nooit te gaan lukken. Dit had te maken met een scherpe rand die zo’n ‘monteur’ heeft verholpen waardoor het toch goed is gekomen. Voor jou nu niet voor te stellen maar uiteindelijk ben je zo gewend dat je na een paar jaar moet ontwennen als je het corset niet meer nodig hebt. Ik deed er overigens alles mee:slapen, sporten, zwemmen etc. De zomers waren het vervelendst vanwege het broeien. Er is (meen ik) een Facebook-groep met lotgenoten. Dus kop op en sterkte!!

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ach jongen toch. Nee, ikzelf heb daar geen ervaring mee, maar ik ken wel een meisje die ook een orthopedisch korset heel lang heeft moeten dragen. En dat is zeker niet leuk weet ik van haar. Inderdaad wordt de pijn in het begin wel minder, maar ongemakkelijk blijft het altijd wel. Zij heeft een aangeboren scoliose wat bij jongens veel minder voorkomt. Jij hebt een doorgezakte rug schrijf je. Ja een mens is niet gemaakt om langdurig te zitten. Staan is veel beter. De benen vangen dan alle schokken op i.pl.v. je rug. Veel en goed blijven bewegen zou iedereen moeten doen. Hopelijk helpt die rugbeugel bij jou wel. Een korset tegen scoliose help veel minder vaak. Hooguit tijdelijk. Wanneer de afwijking dan in aantallen graden boven de normwaarde zit, dan resteert er slechts nog een forse rugoperatie waarbij ze de wervels rechttrekken en fixeren met een stang die is bevestigd aan de wervels. Geen pretje.

    20 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten