Skip to content
47 reacties
7863 weergaves

Clb onderzoek?

We verhuizen na de vakantie naar Antwerpen. Woon nu in Nederland Vandaag een brief in de bus dat ik door het clb een medisch onderzoek moet laten doen. Wat houd dat in?

17 jaar
3 jaren geleden

47 Reacties

  • Ik.moet volgende maand ook

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik.moet volgende maand ook

    13 jaar
    2 jaren geleden
  • @J14 Strak besneden betekent dat er geen of heel weinig beweging is in de huid om je piemel. Aftrekken doe je dan meestal altijd met een glijmiddel omdat het anders te ruw is.

    20 jaar
    2 jaren geleden
  • @ j 14
    Strak besneden wat is dat?
    En waar kijken ze dan na?

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • @jongen 16 jaar . Meestal bij jongens die besneden zijn gaat de onderbroek bij het schoolonderzoek maar heel eventjes naar beneden , ook als je nog maar 12 jaar bent ofzo . Bij jongens die niet besneden zijn gaat het onderbroekje wat langer omlaag en controleerd de dokter meestal zelf of het velletje van de piemel wel goed over de eikel heen beweegt . Dat is meestal al bij jongens vanaf ongeveer 12 jaar .

    21 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik heb ook een brief gekregen,ik moest ook de onderbroek uit doen.Ik dacht ik ben besneden ik ben gauw klaar.Maar de piemel werd ook helemaal bekeken het litteken moest de dokter ook zien.Het vervelende is,dat ik altijd een stijve krijg bij dat onderzoek.Zij keek ook nog hoe strak ik besneden was.

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • @J14 dat is niet het normale Clb onderzoek natuurlijk.

    Ik ben op mijn 12j onderzocht door CLB en dan zagen ze dat 1 bal niet goed ingedaald was en had ik operatie voor. Op mijn 14j zagen ze op dat CLB onderzoek dat ik wat achterliep qua puberteit en spataders had op de balzak. Daarom ook daarvoor kleine ingreep. Omdat ik die problemen had gehad en achterliep, deden ze opnieuw een onderzoek op mijn 16j. Ondertussen had ik een grotere piemel gekregen en ballen waren ook gegroeid. De dokter onderzocht eerst mijn ballen maar langer dan in de gewone clb onderzoeken. Tot mijn schaamte begon ik daardoor een stijve te krijgen en een strakke balzak. De dokter zag zo wel dat de ballen in orde waren. Maar hij zag ook dat mijn velleke nog strak zat over mijn eikel terwijl ik stijf was. Dus hij vroeg of het terug kon getrokken worden. Ik was zo beschaamd dat ik niet direct kon antwoorden. Daarom probeerde de dokter het en zag dat het niet goed ging en pijnlijk was. Zo hebben ze dat ontdekt en nadien opgelost. Was erg schaamtelijk maar toch blij dat ze ontdekt hadden want ik had zelf niet door dat het een probleem was.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • @jonge 18,

    Hoe zijn ze daar áchter gekomen?

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • @J14 de voorhuid moet naar achter kunnen zodat je geen problemen hebt bij seks. Ik had een wat strakke voorhuid. Slap ging het er wel over, maar stijf niet. Dat hebben ze kunnen oplossen in het ziekenhuis met een verbreding van de voorhuid.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Waarom doet de dokter je voorhuid naar achter bij het onderzoek?
    Wat zijn de redenen daar van?

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • @J16 het is niet omdat je Nederlander bent maar omdat je als Vlaamse leerling nu éénmaal medisch gecontroleerd wordt. Is dat erg? Het is 2 minuten je boxer naar beneden. Het is snel voorbij en dan weet je ineens of het in orde is. Bij mij zagen ze wat problemen maar dan kan je die laten oplossen.

    Heb dus niet te veel stress. Niemand doet het graag maar het is snel voorbij. Schrijf misschien je ervaring hier om jongens gerust te stellen.

    18 jaar
    2 jaren geleden
  • Ben ook Nederlander en woon sinds de vakantie ook in België.
    Heb ook een oproep brief gekregen.
    Gaat het echt zo, zoals dat hier in het begin van de topic geschreven word omdat je dan een buitenlander (Nederlandse Belg) bent?

    16 jaar
    2 jaren geleden
  • Jongens moeten gewoon hun ballen laten controleren, vind ik. Het is voor hun eigen bestwil. Een echt stoere jongen ziet daar niet tegenop of laat dat in ieder geval niet merken.. Mijn vriendje heeft dat onderzoek ook gehad, hij vertelde dat hij ook even in de zak geknepen werd, maar we weten nu wel dat het daar verder goed is.

    15 jaar
    2 jaren geleden
  • De jongen van 17 heeft helemaal gelijk !

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Laten we wel bij het onderwerp blijven, en niet wat je wel en niet moet in het land, je MOET al zoveel hier.
    De heuse is simpel, ja gaat er naar toe om je eigen gezondheid.
    En wat is het nu om een paar keer je pik en ballen te laten zien in heel je leven.
    Na je 18de hoeft het niet meer...

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste J14, Wat is jouw probleem? Dat mensen meningen hebben en verkondigen die jou niet bevallen? Wat zou jij dan willen? Dat mensen alleen goedgekeurde meningen verkondigen? En wie gaat ze dan goedkeuren?
    Je hebt vrijheid van meningsuiting of je hebt een dictatuur. Jij moet zelf bepalen of jij het ergens wel of niet mee eens bent. Op jou leeftijd kan dat wel eens moeilijk zijn, maar er zijn algemene principes die zeggen wat wel en wat niet fatsoenlijk is. Soms leer je dat van je ouders, soms leer je dat in de kerk, soms leer je dat door zelf te denken en te lezen hoe anderen er over denken.

    Wat dat verdienen aan jouw gegevens betreft, hoe denk jij dat alles wat schijnbaar gratis is op internet betaald wordt? Sommige websites, zoals dit hier, worden betaald door subsidies omdat men ze nuttig vindt. Andere moeten zelf hun broek ophouden en dat kan alleen als er een inkomstenbron is. Die inkomstenbron is vrijwel altijd reclame en reclame is het meest effectief als je een geinteresseerde doelgroep hebt. Jij vindt andere dingen interessant dan je oma dus krijg jij andere reclame te zien. Dan moeten ze natuurlijk wel weten wie jij bent.
    Als jij op Youtube filmpjes zit te bekijken dan wordt je verleid om van het ene filmpje door te gaan naar een volgend filmpje. Die website is speciaal zo geprogrammeerd, maar jij bent wel degene die steeds klikt!
    Je hebt vast ook gratis apps op je telefoon. Waarom zijn die gratis? Vanwege de reclame. Wil jij niet dat ze jouw persoonlijke gegevens gebruiken dan moet je die websites niet bezoeken en die apps niet installeren. Zo simpel is het. Het is allemaal jouw eigen keuze. Jij krijgt wat en in ruil geef je wat. Geef je niks dan krijg je niks. Zo werkt kapitalisme.

    Wat belangrijk is dat is dat die vrijheid van keuze er is en blijft! Burgers willen vrij zijn, bestuurders willen in principe alles van iedereen onder controle hebben. Vrije mensen zijn maar lastig! Dat is het continue gevecht.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • ik ga het niet hebben over dat onderzoek.
    maar die laatste posts vind ik wel heel erg demagogisch.
    privacy moet beschermd en vrije keuze is heilig. nou, klopt, maar waarom mogen social mediabedrijven ons dan helemaal doorlichten zonder dat wij het weten en onze gegevens nog doorverkopen ook? en dat zijn geen overheden of linkse rakkers maar wel degelijk liberale ondernemers die de rode pukkeltjes krijgen van elke beperking die ze eventueel opgelegd zouden krijgen, want dan gaat hun verdienmodel eraan. bovendien blijkt vrije meningsuiting en vrije keuze toch ook niet zelfcorrigerend genoeg om ons te sparen van die uiterst rechtse opvattingen.
    voor de duidelijkheid: ik ben niet links of niet rechts. beide uitersten zijn even gevaarlijk en beide verhinderen ze dat je rustig je leven inricht (zonder de ander daarmee te storen).

    14 jaar
    2 jaren geleden
  • Beste M17, Jij snapt de ophef niet. Wat begrijp jij niet, dat jongens zo opzien tegen dat onderzoek of vind jij ook dat men niet moet zeuren over rechten en de mogelijkheid je eigen keuzes te maken?

    Wat dat onderzoek betreft, wanneer ben jij zelf voor het laatst helemaal onderzocht? Werd er aan je tieten gevoeld en lag jij met je benen wijd op de onderzoekstafel? Ik denk dat jij maar niet voor anderen moet beslissen wat ze wel of niet leuk moeten vinden en zeker niet voor jongens.
    Die schoolonderzoeken gaan niet alleen over het voortplantingsgereedschap maar over de totale lichamelijke conditie. Voor minstens 95% is dat totaal overbodig en voor die overige 5%, wat de lichamelijke toestand betreft, de sportleraar op school ziet snel genoeg of er wat aan de hand is. De rest valt de meeste ouders wel op en dan is er altijd nog de huisarts.

    Waar het om ging is het principe of je van alles verplicht kan worden zonder dat je mag zeggen dat je daar geen zin in hebt. De Europese Unie is druk bezig een alomvattend controlesysteem op te zetten met een persoonlijk elektronisch identificatiebewijs waar van alles in staat. Een QR pas versie 2.0. De politie richt even de camera op je QR code en ze weten alles van je. Burgerlijke staat, medische gegevens, vaccinaties, legaliteit van verblijf, criminele geschiedenis, opleidingen, waar je werkt, internetgedrag, meegedaan aan demonstraties, enzovoorts. Kan je dat niet tonen dan wordt je buitengesloten en besta je niet langer. Privacy wordt afgeschaft als het aan de Brusselse bureaucraten ligt. Dat gaat richting Chinese toestanden en in zo'n samenleving wil jij niet wonen.

    Lieden zoals jij, die het geen probleem vinden mensen te verplichten tot dingen waar ze geen zin in hebben brengen ieders persoonlijke vrijheid in gevaar. Als de keuze is tussen verplichten en vrijheid van keuze dan moet de keuze altijd voor vrijheid zijn. Mensen die zo graag willen verplichten zijn enge mensen.

    23 jaar
    2 jaren geleden
  • Ik begrijp eerlijk gezegd al die ophef niet. Ik vind het erg belangrijk dat alle jongens aan hun genitaliën goed onderzocht worden. Natuurlijk zijn er leukere dingen te bedenken, maar dit is wel nuttig. Stel je voor dat er iets niet in orde is, dan is het toch goed dat men dat vroegtijdig opspoort? Vooral bij de teelballen, belangrijk voor het kunnen verwekken van nageslacht, is dit van groot belang. Wat denk je waarom dit gedaan wordt? Het niet tijdig opsporen van gebreken kan ertoe leiden dat een jongen onvruchtbaar wordt of nog erger... Ik zou graag iedere jongen deze ellende willen besparen, want dan heeft een jongen pas echt een probleem. Dus sorry voor al die jongens, die zich zo druk maken over hun rechten, volgende keer eerst een beetje nadenken voordat je iets roept. Dus ik ben het eens met de jongen van 22.

    17 jaar
    2 jaren geleden
  • Ja J22, Heel vervelend dat mensen maar denken dat ze rechten hebben en niet zomaar alles hoeven te doen wat anderen, zoals jij bijvoorbeeld, die weet wat goed is voor anderen, vinden dat ze moeten (laten) doen.
    Als iemand het vervelend vindt zich te moeten uitkleden voor een vreemde, die dan vervolgens zijn of haar lichaam tot aan de geslachtsdelen gaat betasten, dan heeft in elke fatsoenlijke samenleving die iemand het recht om dat te weigeren. Wie alles maar doet wat een ander zegt dat moet is een sukkel zonder zelfrespect.
    De meeste jonge mensen zijn gewoon gezond en als er op een gegeven moment toch problemen ontstaan kan je altijd naar je huisarts gaan. Kinderen moeten maar van alles. Gun ze het om af en toe eens nee! te zeggen.

    Sommige gelovigen, en verder vooral links georienteerde lieden, menen dat hun overtuiging de enig juiste is en dat ze derhalve het morele recht hebben die dwingend op te leggen aan iedereen. Dat soort mensen zijn de pest voor de samenleving. Kijk naar dat woke gedoe. Het polariseert en maakt de samenleving kapot.

    23 jaar
    2 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten