Skip to content
16 reacties
849 weergaves

asiel zoekers en asielbeleid.

Wat vinden jullie van het asielbeleid? Doet Nederland het goed of juist niet. Nemen we te veel of te weinig asielzoekers op . Wie mogen wel of niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. En hebben economische vluchtelingen hier ook recht op. Neemt Nederland te veel of te weinig verantwoording. Hoe denken jullie hier over. ?

17 jaar
3 jaren geleden

16 Reacties

  • Begrijp best dat mensen vluchten, maar neem nu Afghanistan, ineens worden we overspoeld, kunnen we dit aan? En gaan ze ooit terug.?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Tegen overlast van asielzoekers wordt nauwelijks of niets aan gedaan, dat is wel bewezen inmiddels. En wie zijn de dupe, ja buschauffeurs, conducteurs en de middenstand.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • M20, dat is niet helemaal correct. 50% van de statushouders heeft over een periode van 4 jaar op enig moment een uitkering gehad. Dit betekent niet dat ze de hele tijd hiervan profiteren.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • J18, 60% van de uitkeringen gaat naar mensen met een niet westerse achtergrond. Dat zijn niet perse asielzoekers of statushouders. Eind 2019 waren er rond de 100.000 statushouders in Nederland. Dit is slechts de helft van het aantal mensen waar jij het over hebt. Statushouders krijgen dus maximaal 15% van alle uitkeringen.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is voor de zoveelste keer dat de NL overheid faalt. Veel te traag met procedures waardoor uitzetting te lang duurt. Dat kost bakken met belasting geld. Ondertussen ondermijnt een groot gedeelte daarvan onze samenleving. Ik vind het vreemd dat die vluchtelingen die hier dan mogen blijven gewoon op vakantie gaan naar hun ‘gevaarlijke’ land waar ze vandaan komen. Gek hè, hoe zou het toch komen dat extreem rechts steeds sterker wordt…

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • meisje 13; dat zeg je helemaal terecht. Je hebt absoluut gelijk. Maarrrrrr..... al die (vooral economische) vluchtelingen maar naar NL halen lost hun probleem ook helemaal niet op (en levert hier wel problemen op). Die mensen zijn het best geholpen met hulp in het eigen thuisland. Zo zou de hulp moeten worden ingericht.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • We moeten niet alleen aan onszelf denken.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Ongeveer 26000 status houders met een verblijfsvergunning dus zitten op een sociale huurwoning te wachten. Sommige gemeentes geven ze zelfs voorrang. De meesten hebben geen inkomen, spreken zelfs de nederlandse taal nog niet. Dus mochten ze een woning krijgen waar ze dus recht op hebben wordt het weer een gezin met bijstand. Ruim 60% van onze bijstand gaat al naar deze groep. Daarbij veel veilige landers die geen verblijfsvergunning krijgen gaan niet terug, en zorgen voor veel problemen .

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • @M20, helemaal mee eens. Er moet een veel stringenter terugkeer beleid komen. De klaplopers moeten eruit. Gelukzoekers die komen teren op onze samenleving, waar ze nooit aan bijgedragen hebben, kunnen we missen als kiespijn. Alleen echte vluchtelingen plus de nieuwkomers die een meerwaarde kunnen betekenen, kunnen we hier gebruiken. Zo gaat dat in bv Australië, Canada en de VS. Alleen zijn de bureaucraten in Brussel te lamlendig om zo een streng maar rechtvaardig beleid op poten te zetten.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • meisje 20, vergeet de huisvestingsproblemen niet. Statushouders krijgen voorrang op de woningmarkt. Het gevolg is dat wij jongeren als we voor het eerst op onszelf willen gaan wonen, geen kans maken.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen 20; voor harde werkers moet er altijd plaats zijn. Dat ben ik helemaal met je eens. Alleen op dit moment leven in NL ruim meer dan 50% van de statushouders van een sociale uitkering. En daar wringt dus juist de schoen. Dat zijn dus geen harde werkers en dat kan niet de bedoeling zijn. Dat levert een onverantwoorde belasting op van onze economie en sociaal onrecht naar de minima. Bovendien levert de hele dag niksnutten veel overlast op in de samenleving want uit verveling komt niets goeds voort. Veel overlast dus.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Wat is er mis met economische vluchtelingen? Hoeveel Nederlanders zijn er in de vorige eeuwen uitgezwermd over de hele wereld om daar een beter bestaan op te bouwen? Kijk maar naar de tienduizenden Nederlandse namen die je wereldwijd tegenkomt van mensen die het ginds gemaakt hebben. Harde werkers zijn overal welkom. Waarom dan niet hier bij ons?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind het asiel zoekers beleid van NL pure onzin, we hebben veel te veel economische vluchteling en de meeste vluchtelingen zijn niet goed voor de maatschappij. Ook halen wij zoals meneer Wilders het noemt terroristen naar NL (IS vrouwen die oorspronkelijk NL zijn.) En mensen die NL hebben gediend zoals de tolken in Afghanistan die laten we zitten.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Kun je met asielzoekers ook veilige seks hebben of moet je bang zijn voor allerlei inheemse ziektes?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn beste vriend is een (inmiddels erkend) asielzoeker. Hij is helemaal opgenomen in onze vriendengroep. In het begin hebben we hem ook financieel wat geholpen. Hij is echt oké, praat al vlot grappig Nederlands en werkt sinds kort. Hij skate al net zo goed als wij. De meiden zijn weg van hem want hij is super cool en heeft een mega hot body. Verwacht dus van mij geen negatieve reacties. Wat ik wel vind is dat de Oost-Europese landen meer moeten meewerken. Ze laten niemand toe en Brussel laat ze er al jaren mee wegkomen. Met een eerlijkere spreiding over heel Europa kunnen we dit best aan.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind dit een heel lastig onderwerp. Ik zie echt wel problemen door het dicht bij elkaar en door elkaar leven van sterk verschillende culturen en de frictie dat dat oplevert. Toch ook is het weer zo dat er gevlucht wordt door frictie in de wereld, waar wij als westers land mede verantwoordelijk voor zijn. Als wij dergelijke landen niet zo zouden uitbuiten zoals nu gebeurt (lees bijvoorbeeld eens 'Zolang landen hun eigen honger stillen ten koste van Afrika, verandert er niks' van de Volkskrant), dan zou er veel minder reden zijn om te vluchten.

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten