Skip to content
30 reacties
1279 weergaves

Eindelijk van dat buikvet af

Hey Ik zit met een onhandig probleem: op zich ben ik niet te dik. Ik weeg 70kg en ben ongeveer 184cm lang. Nu, ik vond het zelf wel jammer dat ik met een "zwemband" zit. M.a.w. ik heb toch serieus wat buikvet, meer dan ik zou willen hebben. Ik wil graag aan m'n lichaam werken maar weet niet zo goed hoe. Echt een gezonde levensstijl heb ik niet qua eten, maar daar wil ik gerust verandering in brengen. Een voorbeeld: Ik ben erin geslaagd om gedurende een maand geen "midnight snacks" meer te nemen, enkel de 3 maaltijden en that's it. Hoogstens 2 dagen frisdrank op een week. Het jammere is dat ik na die maand totaal geen verschil zag. Ik probeerde dit omdat ik vroeger (13j ofzo) ook een buikje begon te krijgen en dat kon wegwerken door enkel nog maar bruiswater te drinken en nog maar zeer zelden frisdrank. Toen ik dit een jaar geleden aan een vriend vertelde stelde hij voor om mee met hem te gaan zwemmen, dan zou dat buikje wel snel weggaan. Zonder succes helaas (Was ongeveer 1 keer per week).. Ik wil gerust proberen een dieet te volgen, al vind ik het best gênant ??. Het probleem is ook dat die websites elkaar allemaal tegenspreken. Ik denk zelf dat ik iets moet gaan zoeken van sport dat ik leuk vind. Ik denk zelf dat in teamverband het leukst is, anders houd ik het niet vol. Hebben jullie ervaring met het wegkrijgen van je buikvet (en terug een platte buik of lichte spieren te krijgen) en zouden jullie me tips willen geven? Dankjewel alvast! Groetjes

17 jaar
3 jaren geleden

30 Reacties

  • Er bestaat een website, Ergogenics.org, waar allerlei informatie over gezondheid te vinden is. De meeste artikelen gaan misschien wat te ver voor de gemiddelde bezoeker hier, maar als je met iets zit dan kun je via bijvoorbeeld Google zoeken op, in dit geval, ergogenics, buikvet. Dan vind je heel wat specifieke informatie. Als eerste hit las ik dat allen intensieve cardio buikvet doet verdwijnen. Minder eten is dan misschien een ding, maar je zal ook aan het werk moeten. Goed eten is voor iedereen, maar zeker voor een opgroeiend iemand, denk ik belangrijker dan minder eten. Je weet best wat goed eten is, meer fruit en groenten, minder snacks, patat, roombroodjes, gevulde koeken, cola en energiedrankjes, dat soort zaken.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Het basisprincipe is heel eenvoudig, als je wil afvallen zul je minder brandstof tot je moeten nemen en/of meer verbranden. Hoe je verbrand, maakt niet zoveel uit. Weet ook dat fietsen en hardlopen ongeveer evenveel verbrand. Welke brandstof je tot je neemt maakt wel uit. Er zijn brandstoffen die je snel een vol gevoel geven, dan ga je minder snel teveel eten. Dat zijn vooral vezelrijke producten, zoals volkoren brood, volkoren pasta, groenten en fruit. Vezelarme producten en producten met veel suikers geven minder snel een vol gevoel, waardoor je eerder weer trek hebt en het verleidelijker is teveel te weten. Daarom is altijd stap 1 bij het afvallen: verminder inname producten met suiker of stop er helemaal mee. Stap 2 vervang 'witte' producten door volkoren producten.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ps de jongen van de reactie van 55 kg en 1m63 mag niet sporten alleen wandelen en zwemmen

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Aan jongen die van 19 die er voor gestuurdt geeft leg het ook keer uit voor mij van da lopen enz ik ben 17 jaar 55 kg 1m63cm en ik heb een buikje en ik wil dat vet weg

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi TS....hoe is het er nu mee? Zie je al resultaat en ben je tevreden ?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • TS. Bedankt voor je reactie. Na 2x merk je er inderdaad nog niet veel van. Je kunt ook 's morgens of 's avonds op bed wat oefeningen doen om je buikspieren te ontwikkelen. Want daar was het je toch vnl. om te doen. Liggen als een plank en dan zonder handen omhoog komen en weer terug bv. is een hele goede en makkelijke oefening. Succes en tot gauw.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Bevalt me inderdaad goed! Zondag voor de tweede keer geweest. Voorlopig nog geen verbetering maar dat vraagt tijd :-)

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • aan TS: en bevalt het; ga je nu regelmatig en merk je er al wat van ?

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • TS: Zondag starten we met fitness!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @TS En ? Ben je al aan het sporten en lukt het ? Ik ben zelf ook weer begonnen en 1 kg kwijt in een week. Ga nu weer lekker regelmatig naar fitness. Geniet van het weekend.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • TS: Bedankt aan beiden! :) Ik hou je op de hoogte

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @TS goed plan man. Als je met zn 2en bent dan motiveer je elkaar en geef je wat minder snel op. Hou ons op de hoogte hoe het gaat. Succes

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Veel plezier! Je zult zien dat wanneer je de juiste sport hebt gevonden en je het wat vaker doet, je het vanzelf leuk gaat vinden.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @TS Zoek dan eens op Google naar: oefeningen onderste buikspieren. Je bent zeker niet te zwaar voor je leeftijd en lengte. Als het alleen omdat kleine beetje vet om je middel gaat moet je zorgen dat je onderste buikspieren stevig worden en dus vet vervangen door spieren. Het gaat je zeker lukken. Succes en als ik je verder kan helpen dan hoor ik het wel.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Bedankt @J19! Dan ga ik vanaf volgende week proberen 1x per week te zwemmen en eens vragen aan een vriend of die mee wilt gaan fitnessen

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Zwemmen is ook een prima conditie-sport, daar zul je zeker vet mee verbranden, maar spieropbouw is een stuk minder dan met de meeste andere sporten. 4-5 avonden in de week is wel veel sporten, maar het kan wel als je het goed doet. Het is met krachttraining belangrijk dat je dezelfde spiergroep niet twee dagen achter elkaar doet. Je spieren moeten 2 dagen hebben om te herstellen. Mijn advies zou zijn om minimaal 3x in de week te sporten. En mijn advies zou zijn, zoek een buddy, groepje of team. Of iets waarvoor je je moet aanmelden. Daarmee heb je een stok achter de deur om te gaan.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • @J20 Wow, oei. ?? Ik had zo 1 keer verwacht per week haha. @J19 Probleem is dat ik het eigenlijk ook niet zo graag doe haha. Ken ik hetzelfde bereiken met zwemmen? Dat doe ik wel graag.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @J20 Ik zie niet meteen iets staan van oefeningen op die website?

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • @TS ik ging meestal 4 a 5 avonden in de week. Soms een sauna er achter aan. Kijk ook eens op www.fitnessclubnederland.nl bij Oefeningen onderste buikspieren. Ik ontwikkelde daar meer spieren zodat mijn buikje steviger werd. Het helpt je echt. Hou me/ons op de hoogte of het je lukt. Succes.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Dat is nou zonde, het is nu pas juli. Dan laat je zeker 4-5 maanden onbenut. Juist nu is het lekker weer om te sporten. Begin er liefst vandaag nog mee.

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten