Skip to content
77 reacties
3677 weergaves

Ik weet het echt niet meer...

Hoi, hierbij mijn zoveelste bericht op dit forum. Ik voel mij zo ontzettend slecht, hoe het op school ging gaat het nu ook op werk. Dezelfde energie... Ik wordt de hele tijd belachelijk gemaakt en dat haalt mijn zelfvertrouwen enorm naar beneden. Ik wil zo graag stoppen maar ik heb geen andere manier om geld mee te verdienen. Ik ben zo bang dat dezelfde gevoelens als die van begin dit schooljaar terug komen, depressie, suïcidale gedachten. Ik weet het allemaal niet meer, wat heb ik gedaan? Ik weet niets dat mij nu nog blij kan maken. Ik heb nooit mijn gevoelens kunnen uiten niemand weet ervan, en ik hou er ook niet van om dat te doen. Ik weet niet wat ik allemaal moet schrijven maar ik ben het huilend aan het doen...

15 jaar
3 jaren geleden

77 Reacties

  • Beste vriend, Om het af te sluiten een laatste reactie op je laatste bericht hier.
    Jou topic hier heet " Ik weet het echt niet meer..." en zo langzamerhand weet ik het ook niet meer. Jij hebt als het ware een hondennatuur en dat houdt in dat jij graag ergens bij wil horen en sociaal contact hebt. Als je alleen bent dan voel jij je ongelukkig. Ik heb meer een kattennatuur, ik heb er geen moeite mee alleen te zijn.
    Voorlopig zit jij er mee en je ziet geen oplossing en dat is helemaal niet leuk, vooral niet omdat jij er zo onder lijdt.

    Het is goed dat jij er met je ouders over praat, die kunnen je op z'n minst moreel steunen, maar die jongen en meisjes op school die kunnen ze natuurlijk niet veranderen.
    In mijn vorige reactie adviseerde ik je om eens met je mentor te gaan praten. Die is er nu precies voor het soort problemen die jij hebt. Wees niet verlegen of zo, vraag een gesprek aan en ik zou het vandaag nog doen.
    Scholen willen heel graag dat hun leerlingen het naar hun zin hebben en niet weglopen want dat kost ze veel geld. Je mentor zal dan ook moeite doen om te zien wat er mogelijk is.

    Je vertelde eerder dat er een jongen is die jij kent en die ook jouw studie volgt, maar die zit in een andere groep. Zie jij die jongen wel eens? Spreek je hem wel eens?
    Of het een vriend is of alleen maar iemand die jij kent weet ik niet, maar als je goed contact met hem hebt dan zou je eens kunnen vragen of jij overgeplaatst kan worden naar zijn groep. Zoals ik al eerder zei, de school wil niet dat jij wegloopt, dus zullen ze naar je luisteren.

    Wat die klas betreft, vaak zie je dat in zo'n groep er met de pet naar wordt gegooid totdat ze hun kerstrapport krijgen. Als je een paar foute gangmakers hebt en de rest meelopers dan wordt het een groepshouding.
    Als ze als gevolg een slecht kerstrapport krijgen dan schrikken ze want ze worden opeens geconfronteerd met de mogelijkheid dat ze gaan blijven zitten. Dan gaan de meesten wel serieuzer worden. Misschien dat het bij jou ook zo loopt.
    Wat die van 21 betreft kan ik mij voorstellen dat hij de sociale dienst achter zijn kont heeft zitten en dat hij gedwongen is om iets te doen vanwege zijn uitkering. Dat maakt niet bepaald goede studenten en hij verpest de sfeer ook nog eens.
    Het zou heel goed kunnen dat alles na verloop van tijd wat beter zal gaan, maar dat weet je natuurlijk niet zeker. Praat hier over met je mentor, zij weet hoe het zit en kan je een idee geven hoe het verder zal gaan met jouw groep. Dan weet je meer.

    Hier laat ik het voor nu bij, want dit probleem is nu het belangrijkste en als het niet beter wordt dan heb je waarschijnlijk niet veel belangstelling voor andere dingen. Ik wens je sterkte en ik kijk uit naar je nieuwe topic. Voor mij ben jij iemand geworden en ik wil je niet loslaten voordat ik het gevoel heb dat het goed met je gaat.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • J22, dit is mijn laatste bericht onder deze titel. Ik zal het voortaan onder een ander onderwerp plaatsen. Het gaat idd niet goed met mij, de oorzaak weet ik, maar niet hoe het valt op te lossen. Eigenlijk had ik verwacht dat iedereen op het mbo wel wat volwassener zou zijn, of zich volwassener zou gedragen. En dat iedereen sociaal en aardig zou zijn naar elkaar toe. Ik merk een soort afkeer naar elkaar, niet perse naar mij, maar de “arrogante” meiden tegenover de “kinderachtige” jongens. En ik zit daartussen en weet dus geen houding aan te nemen. Het is gewoon de ene groep tegen de andere en ik hoor bij geen van de twee. Ik kwam thuis en mijn ouders weten inmiddels dat het niet goed gaat, ik had alweer hoofdpijn en een brok in mijn keel en was mijzelf al de hele terug reis aan het druk maken. Als ik morgen uit school kom heb ik gezegd dat ik se uitleg waar ik allemaal mee zit en dat we dan misschien op een oplossing kunnen komen. Ik weet alleen niet hoe… ik moet maar weer eens kijken hoe het gaat in de vriendengroep, ik sta daar niet bekend als de gevoelige jongen hoor, alleen als de jongen die niks met meisjes doet. Om even terug te komen op de tussen uren, ze zitten niet op school, ze gaan altijd de stad in en komen dan te laat. Dat wil ik niet dus moet ik maar zelf iets vinden om te doen. Ik laat het hier even bij, ik en mijn moeder zitten er nu allebei door heen want zij wil ook het beste voor mij, mijn vader natuurlijk ook maar die gaat makkelijker met dit soort dingen om en toont niet zo snel zijn emoties. Op de computer kom ik terug maar voor nu stop ik hier. Tot bij een volgend onderwerp.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Het gaat helemaal niet goed met jou en daar maak ik mij zorgen over. Je voelt je nog lang niet thuis op die school en dat is erg vervelend, je moet toch wat.
    Je vindt de jongens kinderachtig en de meisjes arrogant. Misschien is dat gewoon het spel der seksen. Die jongens stellen zich aan om indruk op die meisjes te maken en die meisjes spelen 'hard to get' om niet als slet gezien te worden. Misschien, als ze zien dat jij je wat volwassener gedraagt dat ze dan tegen jou wat aardiger gaan zijn. Voorlopig is het jammer dat het juist op zo'n soort opleiding allemaal zo teleurstellend verloopt.

    Je wilt niet met die anderen meelopen, maar in de mediatheek zitten vind je ook niks. Ben jij echt de enige die daar dan zit? En hoe is het in de lunchpauze, zitten ze dan wel in de kantine/schoolrestaurant, of gaan ze dan ook de straat op naar Mc Donalds of zo iets?
    Probeer het gewoon eens en loop een paar keer met ze mee. Kijken hoe dat gaat. Als het niets is dan kan je altijd nog je huiswerk gaan zitten maken in de mediatheek.

    Je voelt je eenzaam en verlangt naar je vrienden, maar je bent bang dat ze je weer gaan plagen. Misschien moest jij een wat dikkere huid ontwikkelen. Als ze vragen of er gezoend is of wat anders dan zeg je toch gewoon nee! Klaar is het en als ze verder gaan dan reageer je daar niet op. Jongens pesten elkaar nu eenmaal wel eens, dat hoeft toch niet perse kwaadaardig te zijn? Het zijn gewoon flauwe geintjes.

    Je hebt moeite met de computer en als ik het zo lees met ook de meest basale dingen. Heb jij geen computer thuis? Een laptop bijvoorbeeld? Daar doe je toch ook wel eens wat anders mee dan internetten?

    Inmiddels zitten we hier al op 75 reacties met deze er bij, en eigenlijk past dit hier niet. Het gaat de laatste tijd vooral over je studie, hoewel je het ook nog steeds echt niet weet. Ik denk dat jij maar eens een nieuw topic moet starten in het forumdeel 'Studie', daar past het beter en daar kan je opnieuw beginnen. De moderators vinden zulke lange topics ook niet echt leuk.
    Dan kan ik je ook wat helpen met je computerproblemen, daar heb ik wel wat verstand van. Noem het topic maar studieproblemen of zo iets en dan geef je een kleine inleiding. Je vertelt wat je studeert en hoe dat gaat en wat je problemen zijn, dan weten de nieuwe lezers ook zo'n beetje wat er aan de hand is.
    Dit topic wordt goed gelezen, al bijna 3000 weergaves. Misschien dat sommigen het als een soort vervolgverhaal zien en misschien zijn er die jou problemen herkennen. Als het ze interesseert dan volgen ze je wel naar je nieuwe topic. Denk er maar eens over na.

    Probeer vol te houden, je studie is echt belangrijk. Zie je het werkelijk niet meer zitten, ga dan naar je mentor en vertel over je problemen. Daar is ze voor tenslotte. Sterkte!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi j22. Ik weet het allemaal even niet. Momenteel bevalt mij niks, meisjes zijn arrogant en met hun zelf bezig, jongens zijn overdreven kinderachtig. Ik heb veel tussen uren waar ik niets te doen heb, ik weet niet hoe ik mijn tijd nuttig kan besteden. Moet ik maar de hele tijd in de mediatheek gaan zitten, dan heb ik tenminste mijn werk af maar daar ga ik mij ook alleen maar alleen van voelen. Ik mis het sociale contact met echte vrienden, ik ben weer eens uitgenodigd om te komen zitten in het weekend, maar het zal weer net zo zijn als voorgaande keren. “Nog lekkere wijfen?”, “al gezoend?”. Daar wordt ik ook niet gelukkig van. Ik sta de ochtend steeds op met een brok in mijn keel en ik en raar gevoel in mijn buik. Ik wordt hier niet gelukkig van. Ik weet dat ik moet wennen aan de nieuwe omgeving en allerlei opdrachten, zo ook het computer gebruik, waar ik niet aan gewend ben en niet onder de knie heb. Maar mijn klas, ik weet niet of ik daar aan kan wennen. Zomaar ergens achteraan gaan lopen kan ik niet en wil ik ook niet, dat is ik mijn optiek alleen maar irritant. In de lessen wil ik laten zien dat ik niet zo ben maar misschien moet ik het in de tussenuren maar uit mijn hoofd zetten en er achter aan lopen. Doorgaand kom ik erachter wat ik wil en misschien is dat wel dit of iets anders. Ik weet dat ik mensen wil helpen maar dat kan op veel manieren en je hebt er veel beroepen voor. Alles omringt meisjes, ik erger mij er gewoon aan dat ik er constant mee geconfronteerd wordt, met alles wat andere wel hebben gedaan maar ik niet. Ik heb nu zoveel aan mijn hoofd en daar wil ik mij niet mee bezig houden. Als het komt dan komt het, maar dit gevoel moet gewoon verdwijnen. Ik weet natuurlijk dat alles digitaal gaat, maar ik heb gewoon geen verstand van computers, bestandjes en mapjes. Ik heb er nooit les of instructies over gehad, dus het komt allemaal in 1x op mij af. Ik moet het ook gewoon vragen, maar dan denk ik tegelijkertijd aan 100 Andere dingen en komt het er niet van. Zit ik in de pauze wel eens bij iemand dan gaat het over alles behalve school. Dus kort samengevat, ik ben echt wel druk bezig met mijn toekomst en wil alles goed doen, alleen gaat dat niet zomaar. Ik wil gewoon weten wat in wil, nu en later. Ik sport niet meer, af en toe wil mijn moeder dat ik mee doe en dan doe ik dat, maar op een vereniging zit ik niet. Bij de boer werk ik ook niet meer, als het beter gaat dan vraag ik of ze nog werk hebben zodat ik tenminste een baantje heb.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Nou, dat was weer geen opwekkend verhaal. Er vallen jou een aantal dingen, een heleboel eigenlijk, behoorlijk tegen. Je klasgenoten bevallen je niet zo erg, er zijn wel leuke meisjes maar die kijken niet naar je, je moet werken met jongens die niks doen en je krijgt opeens computerles waar je niets van begrijpt.

    Wat die werkgroep betreft, de volgende keer zoek je een andere groep voordat je voor de rest van het jaar aan ze vast zit. Je had het over die tussenuren en dat je klasgenoten dan de stad in gaan. Ik neem aan dat ze niet alle twintig in een groep gaan, dus jij kijkt naar met wie jij het liefst om zou gaan en dan sluit jij je daar bij aan. Je loopt gewoon mee en je luistert naar waar ze het over hebben. Als je niks te vertellen hebt dan zeg je niks en als je wel wat zeggen wilt dan zeg je het.
    Ze gaan er dan aan wennen dat jij er bij bent en als er weer een werkgroep gevormd moet worden dan kennen ze jou en dat maakt het makkelijker om je aan te sluiten.
    Je houdt niet van dat geslenter, maar het is een goede manier om elkaar beter te leren kennen, dus doe het maar gewoon. Als er achterblijvers zijn op school die niet gaan wandelen en je kan wel met die opschieten dan ga je daar bij zitten, maar wandelen is goed als je de hele dag al zit.

    Je zegt dat je geen ervaring hebt met meisjes. Met een toch wel, je zusje. Dat scheelt echt wel want dan weet je hoe meisjes zijn.
    Geen ervaring geldt voor iedereen die iets nog nooit gedaan heeft. Ervaring krijg je door te doen, dat geldt ook voor meisjes versieren. Op een dag ontmoet je een meisje en dan gaat het vuur van binnen branden en dan wil je nog maar een ding, dat meisje! Forceer niets, ga gewoon gezellig met de meisjes om, alsof het jongens zijn zeg maar, en laat gebeuren wat gebeuren gaat. Tegen de kracht van de natuur kun jij niet op.

    Dan ben je erg geschrokken van je computerles. Wat is dat nu voor flauwekul? Heb je iets gemist de afgelopen jaren? Alles gaat tegenwoordig via computer en internet. Misschien heb je daar niet zo over nagedacht, maar bij hulpverlening hoort heel wat administratie. Uren moeten verantwoord worden, rapporten moeten geschreven worden, en die moeten ergens opgeslagen worden en makkelijk teruggevonden kunnen worden.
    De dingen die het meest gebruikt worden zijn tekstverwerkers, spreadsheets en databases. Het register van Windows is een grote database. Iedere keer als jij een programma opstart gaat Windows even die database raadplegen. Je clienten van de hulpverlening zitten ook in een database, net zoals jijzelf in tientallen databases zit.
    Spreadsheets zijn programma's waarmee je berekeningen kan uitvoeren. Voor een nichtje heb ik eens een spreadsheet gemaakt waarmee ze precies kon zien wat een hypotheek kostte bij verschillende rentepercentages, aflossingstermijnen, enzovoorts. Bij dat soort dingen hangt alles met alles samen en in een spreadsheet kan je dat programmeren.
    Jij hebt dat bij je werk straks gewoon nodig, dus leren ze jou dat. Als je dingen niet begrijpt, dan vraag je het. Als je niet weet wat je moet doen voor je huiswerk, dan vraag je dat. Niet zo verlegen zijn!
    Dat huiswerk moet je structureren. Je bekijkt wat het allemaal is, deelt het op in brokjes en pakt ze een voor een aan. Praat je daar nooit over in de pauze met iemand? Doen!

    Voor de rest, concentreer je op wat belangrijk is! Je opleiding. Doe je wel eens aan sport of was werken bij de boer jouw sport? Van bewegen wordt je lichamelijk moe en geestelijk fris.

    Doe je best!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi j22. Ik weet het, die jongens en meisjes van soms wel 11 jaar. Dat is toch mega ongeloofwaardig? Daarin tegen is 20 jaar zijn en nog niks gedaan hebben ook niet leuk. Maar als het er gewoon nooit van gekomen is, misschien gaat dat bij mij ook wel zo zijn. Er zal ook vast wel iemand zijn die mij er leuk uit vind zien maarja, ik kan ook geen gedachte lezen. Ik ben een sociaal type maar ik kan toch niet opeens tegen elk meisje gaan praten. Mijn groepje bestaat uit alleen maar jongens en ik merk ook wel een beetje dat soort soort opzoekt zeg maar. Er zitten wel een paar leuke meiden in mijn klas maar ik merk dat ze die gasten ook niet echt zien zitten. En als je daar maar bij zit omdat je je niet op je gemak voelt en de omgeving nog niet je plek is, ja wat dan? Het is echt best wel sneu, ze doen geen flikker, en die van 21 al helemaal niet, waar denk je dan aan? Niet aan zijn toekomst in ieder geval. Vandaag hadden we 2 blokuren les in een computer lokaal, en ik snap er niks van, heb echt geen verstand van computers, het leek wel alsof ik een Ict opleiding heb gekozen. Waarom kan het niet gewoon op een papiertje staan en werk je met een pen en een schrift. Al het huiswerk vind ik ook onduidelijk, ze geven iets op en dan ga je weer. Ze bouwen de hoeveelheid niet op het is gewoon in èèn keer. En ik kan nergens terug vinden wat ik nou eigenlijk moet maken. Ik heb begin volgende maand mijn eerste gesprek met mijn mentor, ik hoop dat ik dan meer duidelijkheid krijg over dit alles. Ik zit nu nog aan dat groepje vast, ik hoop dat het gewoon goed gaat en dat ik er een voldoende uit weet te halen. Achteraf was het een domme keuze en die wil ik niet nog een keer maken. Ik wil helemaal niet bij hun horen en ik pas er ook niet bij, ik heb die insteek van spelletjes op de computer spelen gewoon niet. Maar ik heb momenteel geen energie om er iets aan te doen. Ik hoop dat het gewoon een beetje vanzelf gaat, de gene die wel weten wat ze willen zoeker elkaar op en andersom. Het kost voor mij heel veel moeite om mij daar de hele tijd mee bezig te houden en op school te focussen en op het verhaal “ik wil contact maken met meisjes maar ik heb geen ervaring”.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Er zijn heel wat dingen die nu op je af komen, je nieuwe school, je nieuwe klasgenoten, je nieuwe omgeving, waardoor je even een beetje de weg kwijt bent. Dat jij niet echt overloopt van zelfvertrouwen dat helpt ook al niet. Het zijn allemaal dingen die gewenning vragen en op een gegeven moment dan heb jij je plaats daar gevonden, krijg je wat meer zelfvertrouwen en dan wordt het ook veel leuker.

    Je hebt die tests gedaan en het resultaat was tweemaal dat jij een romantische voorkeur hebt voor meisjes. Dat lijkt mij toch wel fijn, want dat maakt het leven een stuk gemakkelijker dan wanneer het andersom zou zijn. Maar, nu krijg ik de indruk dat jij je toch af gaat zitten vragen of het wel klopt. Waarom? Vanwege je gebrek aan succes bij de meisjes? Of droom jij er stiekem wel eens van om door een stoere jongen in de armen genomen te worden?
    Veel jongens van jouw leeftijd, vooral als ze een beetje timide zijn, kijken met bewondering op tegen jongens die alles kunnen en alles durven. Graag zouden ze de vriend van zo'n jongen willen zijn en zich door hem laten leiden. Dat heeft misschien een klein beetje met erotiek te maken, maar niet direct met echt gay zijn. Iets biseksueels zit nu eenmaal wel in iedereen, en bewondering voor kracht en macht ook. Als je wat ouder wordt en een relatie met een meisje krijgt dan verdwijnt dat vanzelf.

    Ik las toevallig gisteren dat meisjes tegenwoordig een actievere rol spelen bij het zoeken van een partner. Zij zitten achter de jongens aan en nemen het initiatief. Vroeger was dat vooral andersom. Jij maakt je maar zorgen dat er nog steeds niets is gebeurd. Hier op dit forum lees ik van jongens en meisjes van dertien veertien jaar die liggen te neuken. Dat beschouw ik niet als normaal hoor! Ik lees ook van jongens en meisjes van twintig, never been kissed. Dat is dus ook niet normaal.
    Jij bent net zestien, je zit nu op die andere school en daar lopen ook meisjes rond en het zou mij erg verbazen als daar echt niemand bij zou zijn die jou leuk vindt. Maak eens contact met die meisjes en praat eens met ze. Je moet gewoon iemand tegenkomen die op het soort jongen valt dat jij bent.
    Dat groepje waar jij nu bij zit voor dat werkstuk, zijn dat allemaal jongens? Hebben jullie de neiging om vooral soort bij soort te gaan zitten, dus de meisjes bij de meisjes en de jongens bij de jongens?

    Dat werkstuk is een filmpje maken. Is dat een rollenspel waarin je iets moet spelen? Dat gaat wel snel. Misschien dat het een soort introductie is in hoe de studie gaat verlopen. Ik kan mij niet voorstellen dat het al gelijk zo zwaar gaat wegen.
    Wat die groep betreft, in principe moet je een professionele houding aanleren waardoor je met iedereen kan werken zonder last te hebben van persoonlijke voorkeuren. Dat gaat om werken in een bedrijf, als leraar op school, maar dus ook als hulpverlener. Je kan niet tegen iemand die hulp zoekt zeggen: Ik vind jou een engerd, ik wil niets met je te maken hebben.

    Wat die opdrachten betreft, ik neem niet aan dat jij voor de rest van het jaar aan dat groepje vast zit. Het is natuurlijk wel zo dat als er eenmaal groepsvorming heeft plaatsgevonden dat er dan weinig ruimte is om nog te veranderen. Het is vast wel zo dat er ook anderen zijn die zich niet helemaal thuisvoelen in hun groepje, dus als ik jou was dan zou ik maar eens gauw kijken met wie jij wat meer hebt. Als ze de stad in gaan loop je gewoon eens mee en praat met ze. Zo maak je vrienden.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi j22. Ik zat idd op school, ik vind het moeilijk. Moeilijk om uit te leggen hoe ik het ervaar. Het contact tussen de groep gaat volgens mij wel beter dus dat is wel fijn. Over de test, ik heb de andere test ook gedaan en daar kwam hetzelfde uit. Toch heb ik het idee dat het niet helemaal klopt ofzo. Wat ik mij erbij voorstel, omdat ik vaak in het weekend met mijn vriendengroep zat ben ik ze ook beter gaan leren kennen. Nu weet je dus wat er is gebeurt tussen mij en dat meisje, maar er zat ook nog een ander meisje bij die met een vriend van mij heeft gehad. Dit duurde niet lang en dat was dus klaar, maar het interesseerde haar geen reet en ging daarna van de èèn naar de andere jongen. Zonder een beetje rekening te houden met hem, wat mij wel logisch lijkt want je hebt toch iets met hem gehad en ruzie hadden ze niet. Ik denk dus dat meisjes je vooral naaien en dat dat “soort” jongens een beter inlevingsvermogen hebben. Dat is lekker makkelijk gezegd natuurlijk want ik heb zogoed als geen ervaring met beide geslachten, maar dat is een beetje hoe ik erover denk. Als je dat een beetje begrijpt. Met werk en alles zie ik het wel, of ik het wil en kan, want op dit moment heb ik het geld niet echt nodig. En een vriendin, ja dat komt inderdaad wel en ik wil het niet forceren, alleen twijfel ik dan aan mijzelf met waarom het bij mij zolang moet duren. En nu school, ik heb ervoor gekozen en ik wil die opleiding ook doen. Ik hoop echt dat het uiteindelijk goed komt met mijn klasgenoten en dat ik achteraf kan denken “waar heb ik mij druk over gemaakt”. Waar ik op dit moment mee zit… alles wat vandaag op mij af kwam, huiswerk, deadlines. We hebben het allemaal al. Vandaag moest iedereen een groepje van 4 personen maken en uit iets van paniek koos ik voor die personen waar ik niet zo veel vertrouwen in heb. Omdat ik dacht dat ik dan uiteindelijk geen groepje zou hebben en alle andere wel. Nu bleek dat dus niet het geval te zijn maar zit ik wel in een groepje waar ik niet in wil zitten omdat ik bang ben dat het ten koste gaat van mijn cijfer en studiepunten. Dit moet volgende week vrijdag af geloof ik. Nu wilde èèn van hun aankomende vrijdag een feestje houden bij hem thuis en dan doormiddel van een taakverdeling die dag een filmpje maken, want dat is de opdracht. Maar ik ben gewoon bang dat dat helemaal niet gaat gebeuren en het dus ten koste gaat van mijn cijfer. En dat ik dus een slecht begin heb. Snel van groepje wisselen deed ik niet, ik wil niemand naaien, ik bood het aan om bij hun in een groepje te zitten (uit paniek) en hun vonden dat prima. Ook vind ik het irritant dat ik 3x per week een tussen uur heb. En ik heb geen idee wat ik dan moet doen of waar ik terecht kan. Want hun slenteren maar een beetje door de stad maar daar wil ik niet achteraan lopen. Oke dat gezegd te hebben. Ik hoop natuurlijk dat ik een persoon leer kennen bij wie ik terecht kan, tot dat zo is ben ik hier. Ik voel mij na een dag hier mijn hart luchten ook weer iets beter. Ik stel mij er ook voor open, zowel iemand waarbij ik terecht kan als een relatie alleen nu komt er heel veel in 1x en daarvan loopt mijn hoofd over. En uiteindelijk moet ik ook afscheid van je nemen, dat zou dus betekenen dat ik mijn plek heb gevonden. Maar voor nu zie ik het nog allemaal ff niet voor me. Ik ben erg moe dus ik brei er een eind aan.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Als je dit leest dan zit je waarschijnlijk op school en misschien dat je je dan wat meer op je gemak bent gaan voelen. Ik heb namelijk de indruk gekregen dat jij jezelf steeds maar aan het opfokken bent. Je ziet overal tegenop maar in de praktijk zal het meestal wel meevallen. Tegenopzien is ook een vak zegt mijn moeder altijd als ik mij weer eens ergens zorgen over maak.

    Je test gaf als resultaat dat je wat je voorkeuren betreft bent zoals de meeste jongens, dus dat is iets waar jij je geen zorgen meer over hoeft te maken. Wat blijft er dan nog over?
    Thuis heb je misschien zo af en toe wel eens meningsverschillen, maar wie niet? Zeker als je een tiener bent en op weg bent naar volwassenheid. Dat is wennen voor jou en voor je ouders. Komt vanzelf wel goed.
    Je werk. Wat zal je gaan doen? Bij de boer of wat anders? Daar hoef je toch ook niet echt wakker van te liggen! Je ziet wel hoe het loopt.
    Of je een keer een vriendin vindt waar je wat mee kan opbouwen? Die vriendin komt er zeker, waarom zou het niet? Iedere jongen komt wel een keer iemand tegen die hij heel leuk vindt en omgekeerd, dus waarom jij niet? Dat moet je niet forceren, dan gaat het alleen maar fout. Laat de natuur haar werk doen. Niets om wakker van te liggen dus, zinloos.

    Het enige dat er dan nog overblijft is de school en je opleiding. Je hebt een keuze gemaakt, je zit op die school en nu moet je gewoon even doorzetten. Dan ga je vanzelf wel merken of het de juiste keuze was en met je klasgenoten komt het ook wel goed. Niet iedereen zal jij aardig vinden en niet iedereen zal jou leuk vinden maar zo is dat nu eenmaal in de wereld. Ook dat komt wel goed. Er zullen er zijn waar je goed mee kan werken en er zullen er zijn waar je wat meer mee om zal gaan, gewoon net zoals bij jou in het dorp.
    Alles bij elkaar opgeteld, wat blijft er nog over waar jij je echt zorgen over zou moeten maken? Volgens mij niet veel. Heb vertrouwen in jezelf en vertrouw er op dat de meeste mensen van goede wil zijn.

    Via dit forum serieus praten is lastig. Jij schrijft wat en ik trek daar mijn conclusies uit. Soms is dat voorbarig, soms interpreteer ik iets verkeerd en dan lijken sommige dingen erger dan ze zijn.
    Daarom zou het goed zijn als jij daar op school iemand vindt waar je echt mee kan praten. Aan dit hier heb je misschien wel wat, maar een echt mens (ik ben ook echt natuurlijk) die je in de ogen kan zien, aanraken, en waarmee je kan praten is natuurlijk veel beter.
    Denk nu niet dat ik je kwijt wil, integendeel, ik vind het heel leuk om iemand die het moeilijk heeft wat te helpen en ik heb veel sympathie voor jou. Als je schrijft dan krijg je antwoord.
    Waar het om gaat is: Wat is het beste voor jou? Dat is een echte vriendin of vriend waarmee je over alles kan - en durft te praten. Iemand waarmee jij een serieuze vriendschappelijke en/of romantische relatie mee kan hebben. Die komt er dus ook, vanzelf. Stel je er voor open!

    Straks als hulpverlener moet jij jezelf overbodig maken en dan heb je het goed gedaan. Wij gaan ook een keer afscheid nemen omdat je mij niet meer nodig hebt.
    Afscheid nemen is soms moeilijk, maar zo is het leven nu eenmaal, steeds maar afscheid nemen, maar ook steeds nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe vrienden, nieuwe liefdes soms. Ouderen verdwijnen, kinderen worden geboren.
    Ik hoop dat je vandaag een goede dag hebt en dat jij je 's avonds wat geruster voelt dan vanmorgen. Op jouw leeftijd wordt alles alleen maar steeds beter! Het beste dus maar weer!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi, misschien dat ik het inderdaad duidelijker moet maken voor mijzelf. Ik werd inderdaad ongemakkelijk van al die sex onderwerpen maar meer omdat ik daarin dus helemaal geen ervaring mee had. Zowel jongens als meisjes. Voor professionele hulp vind ik het nog te vroeg inderdaad, als dit alles langer duurt moet ik misschien wel de stap ondernemen maar voor nu doe ik dat nog niet. Over die jongen, ik wil best proberen contact met hem te maken alleen hij geeft niet echt de indruk dat hij daar op zit te wachten. Kledingstijl en je houding zegt toch wel veel over jezelf. Ik weet inmiddels al wel dat hij een vriendin heeft dus ik ga ervan uit dat mijn plaatje van hem wel een beetje klopt. Ondanks dat zal ik wel proberen een beetje contact met hem te maken. Wat je zegt, ik hoop dat het uiteindelijk goed komt en ik iemand vind waar het mee klikt. En ik ga de kleren aan doen die ik aan wil doen. Ik heb de test gedaan, de eerste link de 2e ga ik zo meteen doen. Uit de eerste test kwam dat ik gewoon hetero ben, de vragen waren vooral gericht om gebied van seks. En aan seks met mannen denk ik dus helemaal niet. Je zegt dat die andere professioneler is dus die ga ik ook nog ff proberen. Ik zal het je laten weten.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste vriend, In mijn eerste reactie heb ik al bepaalde vermoedens geuit, maar toen was je nog niet zo ver dat je in die richting wilde gaan denken. Nu ben je op het punt gekomen dat je er niet meer omheen kunt om jezelf de vraag te stellen: Wie ben ik echt en waar wil ik heen?
    Thuis in het dorp werd je op je werk en daarbuiten geconfronteerd met die seksgrapjes van je vrienden waardoor jij je erg ongemakkelijk ging voelen. Je hebt meegemaakt dat het meisje waar jij wat mee wilde overstapte naar je vriend. Misschien dat zij iets niet voelde bij jou?

    Nu zit je straks tussen je nieuwe klasgenoten waarmee je een paar jaar gaat doorbrengen en nog steeds voel je die twijfel en onzekerheid. J17 raadt je aan om professionele hulp te zoeken. Misschien dat je daar wel wat voor gaat voelen, maar ik zou het nog even afwachten. Kijk eerst eens een paar weken hoe het op school gaat. Blijft het moeilijk, praat dan met je mentor en kijk wat zij jou adviseert.

    Je hebt het over die jongen die jou wel aardig lijkt. Zijn kledingstijl is niet helemaal jouw keuze, maar daar moet je doorheen kijken. Het kan iets zijn waar hij zich in verstopt.
    Je zegt dat hij jou wel aardig lijkt. Probeer contact met hem te maken. Hij maakt de indruk wat introvert, wat in zichzelf gekeerd te zijn en daar kunnen verschillende oorzaken voor zijn.
    Misschien is hij niet zo sociaal ingesteld en heeft hij niet zo veel behoefte aan sociaal gedoe, maar waarom kies je dan deze opleiding? Misschien is hij wat verlegen, net als jij, maar dan kan hij juist een goede vriend zijn als jij dat weet te doorbreken.
    Het kan ook zijn dat hij, net als jij, worstelt met de vraag: Wie ben ik?
    Zoek contact met hem, praat met hem, vertel over jezelf, wat je er van vindt en vraag hoe hij over alles denkt. Kijk hoe hij reageert op dingen. Als jongens in een groep met meisjes zijn dan reageren ze anders dan wanneer ze alleen met jongens zijn. Ze gaan zich een beetje aanstellen. Hoe is dat met hem? Hoe is dat met jou?

    Je kijkt er erg tegen op, maar dit is een belangrijk moment in je leven. Het kan alles veranderen en je kan jezelf gaan ontdekken. Wees daar niet bang voor, het moet en het is een onderdeel van het volwassen worden. Uiteindelijk komt het echt wel goed.
    Maandag ga je naar school, klaar om de uitdaging aan te gaan. Je trekt de kleren aan waar jij je goed in voelt. Jij bent wie jij bent en zo moeten ze jou accepteren en waarderen. Wil je mee naar AH voor een frikandelbroodje dan ga je mee, wil je niet dan ga je niet.

    Ik heb nog een paar testen voor je: https://www.alle-tests.nl/liefdes-relatietesten/wat-is-je-seksualiteit/homo/quiz27/1272000000/homo-bi-of-heteroseksueel
    Die test is echt heel aardig en bedoelt voor iemand van jouw leeftijd. Om te testen heb ik het zelf ook even gedaan.
    Dan is er nog deze: https://seksuelegeaardheid.com/
    Die is wat professioneler, maar die heb ik niet geprobeerd. Algemene informatie vind je hier: https://nl.abcdef.wiki/wiki/Scales_of_sexual_orientation
    Misschien dat dat wat al te theoretisch voor je is, maar je ziet maar. Het is gewoon in het Nederlands.
    Ik heb hier niet teveel over seks willen praten, maar het punt is, als het met de seks niet goed zit dan blijft het leven moeilijk.

    Veel sterkte en niet bang zijn. Je hoeft echt niet alleen te zijn, er zijn altijd mensen die om je geven en je willen helpen. Mensen die jou begrijpen en mensen die jouw vriend willen zijn.

    Dit was weer mijn "goed bedoelde advies" voor vandaag. ;-)
    Doe er mee wat je wilt!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi. Als eerste j17, ik weet niet of je dit gaat lezen maar psychologische hulp vind ik een grote stap. Ik denk er wel eens overna maar die stap durf ik “nog” niet te nemen. Blijft dit gevoel moet ik wel actie ondernemen want ik wil natuurlijk niet dat ik mij voor altijd ongelukkig blijf voelen. J22. Ja klopt, maandag begint mijn opleiding echt. Dan ga ik ook wel een beetje zien wie hier is voor zijn opleiding en wie niet. Wat ik bedoelde met die jongen? Het was beide, hij heeft zo’n jongens uiterlijk, trainingspak, bodywarmer en een peukie. Toen ik hem voor het eerst hoorde praten was het eerder een beetje gemompel met een lage stem. Maar ik denk dus dat hij stil was mede door het gedrag van die andere gasten. Tijdens die sportdag heb ik eigenlijk niet echt met iemand gepraat, had nogal een kut groepje, los van dat hij mij opzich wel een aardige gast lijkt al hoop ik natuurlijk wel dat hij wat volwassener is. Ik denk af en toe van laat ik nog eens kijken hoe mijn nieuwe kleren staan, en dan denk ik toch dat het wel meevalt. Het is anders maar het ik loop niet in rokjes ofzo, maar dan vraag ik mij dus af waarom ik het niet aandurf. Maar ik ben gewoon bang dat ik alleen kom te zitten elke pauze, omdat ik geen zin heb om elke keer met die stoet mee naar de Ah te moeten lopen of omdat ze weer moeten roken. Daar maak ik mij momenteel druk over, daarvan kan ik wakker liggen en de hele tijd over lopen piekeren. Wat het sociale aspect betreft, ik weet het niet zo goed. De ene keer denk ik hier aan en de andere keer weer ergens anders aan. Ik denk dat ik het gewoon moet mee maken in de lessen, over de doelgroepen en richtingen leren zodat ik er dan uit kan komen wat ik wil. Ik weet om eerlijk te zijn niet wat ik wil en met welk geslacht ik gelukkig ga zijn. Ik weet wel dat als het zo zou zijn ik bisexueel ben. Ik denk er de laatste tijd veel overna, en of dat de rede is dat ik mij zo voel maar dat weet ik niet. Op dit moment denk ik dat de liefde nog ver voor mij ligt, wat ik jammer vind want het zou mijn zelfverzekerdheid wel een boost geven. En ik hoop dat ik uiteindelijk wel iemand tegen kom die net zo in mekaar zit als ik, of het nou een jonge of meisje is. En ik zal mij dit weekend er niet zoveel overna denken.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste j15, je kunt zoveel keren op dit forum iets posten, je krijgt veel goed bedoelde adviezen, maar wordt het niet eens tijd om echte hulp in te roepen. Jij bent gebaad met professionele hulp die jou situatie goed en volledig kunnen overzien. Neem die stap, je hebt nog een hele toekomst voor je. Veel liefs en succes!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Die introductiedagen dat is een heel speciale situatie. Iedereen is daar nieuw en doet niet helemaal zoals wanneer het een gewone schooldag zou zijn. Volgende week dan gaat de school echt beginnen en dan is alles veel gestructureerder. De docenten gaan jullie opvoeden tot serieuze MBO studenten. Met niet iedereen gaat dat lukken, dus die verdwijnen uiteindelijk.
    Als ik dat zo lees dan hebben je medestudenten een heel diverse achtergrond en sommigen hebben de behoefte zich op een bepaalde manier te profileren. Ze spelen iemand die ze willen zijn, niet iemand die ze zijn. Jij bent daar in je veilige dorp niet zo veel gewend, dus jij schrikt daar van. Als je wat langer met ze omgaat dan ga je ze beter leren kennen en weet je wie echt is en wie fake.
    Je hebt het over die stille jongen die matchte met die van 21. Was dat alleen uiterlijk? Misschien dat je niet te veel naar het uiterlijk moet kijken en eens contact met hem moet proberen te maken. Hebben jullie bij dat sportgedoe nog met elkaar gesproken? Bijvoorbeeld wat hij van die introductie vond?
    Jullie kennen elkaar nu al wat meer, misschien kan je straks naast hem gaan zitten in de klas. Hij kan best meevallen.

    Je zegt van jezelf dat je heel gevoelig bent en dat je veel dingen wegduwt. Dingen wegduwen is nooit goed, dat geeft alleen maar neuroses en depressies. Je denkt dat jij jezelf niet kan accepteren zoals je bent. Dat moet toch echt, want als jij jezelf niet accepteert voor wat je bent dan blijf je het moeilijk hebben.
    Nu zit jij dus weer helemaal in de stress. Omdat je bang bent voor wat er gaat gebeuren op school?
    Zoals ik al eerder zei, de lessituatie op school is heel wat anders dan die introductie. Jij gaat gewoon naar school, je volgt de lessen serieus en je doet op school en thuis wat je moet doen. Daar hoef jij je niet druk over te maken want dat kan jij gewoon.

    Een andere zaak is het sociale aspect. Jij wilt dus gaan werken met mentaal gehandicapten. Gezien jouw gebrek aan zelfvertrouwen vraag ik mij af of dat voor jou een veilige keuze is omdat die mensen jou geen pijn kunnen doen, om het zo te zeggen. Is dat echt wat jij van binnen graag wilt?

    Als een kind bent dan groei je op met de gedachte dat als je een jongen bent je later een meisje vindt waar je mee trouwt en samen kinderen krijgt. Sommigen komen er achter dat dat niet is wat ze van binnen willen, maar niemand anders ken je die zo is en je durft er niet over te praten en je wilt ook helemaal niet anders zijn. Je duwt het weg en je wordt ongelukkig.
    De enige oplossing is echt helemaal eerlijk zijn, in de eerste plaats naar jezelf. Je mag iedereen voor de gek houden, maar nooit jezelf! Als je dat eenmaal geaccepteerd hebt kun je verder gaan en echte kameraden zoeken.

    Je denkt dat jij je moeilijke dingen alleen hier kwijt kunt, maar er zijn vast wel anderen die je straks misschien leert kennen als je wat langer op die school zit. Tot dan kom gerust hier met wat je kwijt wilt. Het is maar beperkt natuurlijk, maar het is iets en misschien helpt het.
    Veel sterkte en probeer er een leuk weekend van te maken. Niet teveel piekeren, dat heeft geen zin. Maandag zie je wel verder, nu kan je toch niets doen. Doe je best!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi j22. Ik had vandaag de sportdag, ik weet niet zo goed hoe ik het vond. Ik was meer een beetje de kat uit de boom aan het kijken, of de mensen waarmee ik in de klas echt zo zijn als ik dacht. En ik moet zeggen er zitten er een paar tussen waar ik gelijk over had. Ik zat in het team met 2 meiden, die waren aardig vol van zichzelf, ga ik overigens ook heel slecht op en 1 jongen. Die jongen die was ook aardig stil, ik denk dat hij het zelfde dacht als ik, want hij leek mij niet het verlegen type. Maargoed op het eerste gezicht matchte hij goed met die 21 jarige die als ontbijt met een blikje redbull en een peuk om school kwam, in natuurlijk een trainingspak. Ik moet er natuurlijk nog achter komen, volgende week begint mijn echte schoolweek en ik hoop dat het dan vloeiender gaat lopen tussen iedereen. Ik voel mij op dit moment echt een beetje alleen en heb sinds de kennismaking hoofdpijn en last van misselijkheid. Ik wil het liefst alles vertellen, ook over vorig jaar, maar dat durf ik gewoon niet, ik voel mij zo kwetsbaar, er hoeft maar iets kleins te gebeuren of mijn hoofd loopt over. Ik geloof er natuurlijk in dat ik met de tijd alles leer en ik wil zeker ook door leren als die mogelijkheid er is. Alles zodat ik er op mijn twintigste niet zo bij loop als die gasten uit mijn klas. Ik ben ook heel gevoelig, zeker door alles wat ik het afgelopen jaar heb moeten voelen. Ik denk aan veel dingen en pieker er ook vaak over, zeker omdat alles in mijn hoofd perfect gaat en in de realiteit verre van. Ik duw veel dingen weg, daar ben ik eerlijk over, maar ik voel mij op dit moment niet op mijn gemak en dus zit ik er alleen maar mee. Ik kan het nergens behalve hier kwijt. Ik wil ook gelukkig zijn en mijzelf kunnen accepteren, maar daar ben ik nu zeker niet toe in staat, ik ben bang erbuiten te vallen. Zeker ook omdat ik het idee heb dat ik in een hele harde omgeving bevind, waar anders zijn en anders denken raar is. Ik zal het zien.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Het blijft allemaal maar moeilijk voor jou. Die knaap van 21 daar zou ik mij maar niet al te druk over maken. Hij zit daar op zijn leeftijd tussen allemaal jonge gastjes en hij voelt zich een beetje een loser. Om dat te compenseren gaat hij extra stoer doen. Gewoon je schouders ophalen en negeren.

    Dat je met je ouders en je mentor over je gevoelens wil praten dat is heel goed. Dat je hier het een en ander kwijt kan is ook wel fijn natuurlijk, maar je ouders kennen jou beter en je mentor heeft meer verstand van dat soort dingen dan ik. In een gesprek kun je ook beter op de dingen ingaan en ik denk dat je ouders het ook fijn zullen vinden dat jij ze dat vertrouwen geeft. Ouders willen dat het goed gaat met hun kinderen en daar hebben ze veel voor over.

    Wat die opleiding betreft, als je daar eenmaal mee bezig bent dan ga je wel leren wat jouw werk gaat inhouden. Ik zou je zeker adviseren om als dat mogelijk is verder te leren. Dan ga je op een hoger niveau werken en dan hoef jij niet steeds te doen wat anderen je zeggen.
    Een meisje dat hier heel veel komt met haar problemen studeert voor onderwijsassistente. Voor jou is dat misschien ook wel leuk. Dan kan je gaan werken op een school voor moeilijk lerende kinderen zoals die man waar ik het over had. Dan hoef je geen schone luiers aan te doen en bedden op te maken zoals wanneer je in een tehuis gaat werken. Misschien ook dat je met jouw studie in een dagopvang kan gaan werken voor dat soort mensen, maar dat hoor je nog wel. Persoonlijk zou ik graag werk doen dat een zekere uitdaging heeft. Elke dag maar hetzelfde gaat uiteindelijk ook vervelen. Met mensen werken is natuurlijk altijd afwisselend.
    Wat je naast je werk in je vrije tijd doet dat kan saai werk wel compenseren, vooral als je een bepaalde passie hebt. Voorlopig is het nog geen probleem en zijn er andere zaken die het leven spannend maken.

    Iedere keer als ik jouw verhalen lees dan krijg ik het idee dat jij een hele gevoelige jongen bent die met allerlei zaken worstelt. Niet alleen met hoe jij ervaart waar jij mee te maken krijgt, maar ook hoe jij daar op moet reageren.
    Soms zijn er gevoelens en verlangens die je liever wegduwt omdat je ze niet wilt. Bij jou krijg ik ook wel eens dat gevoel. Ik hoop dat ik je nu niet erger ga laten twijfelen dan je al doet, maar het punt is, als jij gelukkig wilt zijn dan moet je in harmonie met jezelf leven. Jezelf accepteren zoals je bent dat is de basis van een gelukkig leven en ook om goede relaties met anderen te kunnen hebben. Maar, dan moet je natuurlijk wel weten wie jij bent.

    Wat er straks als jij dat gesprek met je mentor aan de orde gaat komen dat weet ik niet, maar probeer zo eerlijk mogelijk te zijn en hou niets verborgen omdat je het misschien pijnlijk vindt om er over te praten of omdat jij je ergens voor schaamt. Zo'n mentor heeft alles al gezien en gehoord en schrikt nergens van. Het is een vrouw begrijp ik en als jij als jonge jongen bij haar zit en eerlijk over jezelf en je gevoelens praat dan gaat ze genegenheid voor jou voelen en haar best voor jou doen. Want jij bent anders.
    Je wilt het graag naar je zin krijgen en een fijne schooltijd daar hebben. Grijp dus elke kans aan die er is en probeer vrienden te maken, met die meisjes bijvoorbeeld!

    Als dit geplaatst wordt en je leest het dan weet je inmiddels weer wat meer. Ik hoop dat het allemaal wat meer meevalt dan de vorige keer en ik wens je een fijne dag. Wees optimistisch! Er zijn mensen die
    van je houden!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi... Ik heb er de hele nacht over lopen piekeren, ik had het gevoel waar ik vorig jaar ook mee zat. Ik doe sinds vorig jaar altijd als ik ga slapen een podcast op, zodat ik niet hoef te denken aan hoe ik mij voel. Sinds dien doe ik dat altijd alleen gister echt weer met die rede. Dat is ook de rede waarom mijn ritme is veranderd. Ik voel mij niet gelukkig en heb zoveel dingen waar ik nu over na denk. Maar iets van binnen zegt ook dat ik mij niet zo kan blijven voelen en dat ik uit eindelijk op een manier mijn draai weet te vinden. Maar nu nog niet dus. Ik ga vanaf nu mijn gevoelens wel bespreekbaar maken, met mijn ouders en mentor. Misschien is het wennen, aan de nieuwe omgeving en nieuwe mensen of ik moet gewoon eerlijk zijn en voor mijzelf kiezen, met wie ik vind dat ik mij comfortabel voel en goed mee kan werken bijvoorbeeld. Ik probeer positief te zijn maar met zo'n herkenbaar gevoel is dat voor mij onmogelijk. Maar ik weet nu dus wel dat ik dit sirieus wil nemen en als hun dat niet zo zien dan niet. Maar ik weet eigenlijk wel dat ik het beter ga vinden met die meiden. Maar voornu moeten wij elkaar allemaal nog leren kennen en ik zou het fijn vinden als komende tijd dat proces gewoon goed gaat, en dat heeft tijd nodig. Wel is het weer stom dat mijn bus om het uur gaat, als ik op mijn vroegst moet beginnen om 8:30 dan moet ik dus de bus van 7:30 pakken. En vervolgens maar kijken wat ik dat halfuur voordat mijn les begint ga doen. En soms heb ik dagen dat ik tot half 6 moet, dat wordt echt wel een uitdaging denk ik hoor. Ik weet nog niet wat ik ga doen met die doelgroep, maar ik weet dat ik dat voornu de interessantste vind. Maar door deze opleiding heen ga je er over leren en misschien veranderd mijn beeld dan wel. En natuurlijk weet ik ook wel dat het niet altijd zo gaat als op die tv programma's maar daar leer je ook mee omgaan en elk werk heeft zo zijn kanten. Toevallig, ik heb in mijn straat ook zo'n plek met inderdaad de mensen die jij beschrijft. Ik weet niet of ik dat wil, ik wil in iedergeval ervaring opdoen zodat ik het later wel weet. Natuurlijk hebben we 1op1 gesprekken met je mentor, dat vraag ik eens wat ik allemaal kan verwachten van deze jaren en de jaren die erna gaan komen. Studies enz, waar je al aan dacht. De variatie van leeftijden in mijn klas gaat van 16 naar 21, ik ben wel èèn van de jongste denk ik. En met die oudste is ook wel wat mis volgens mij, dat vertelde hij ook luid en duidelijk. Hij iets van dat hij er nooit was en andere dingen te doen had enzo, met een beetje een opschepperige toon. Ik denk dat ik mijn zin verkeerd had getypt of dat jij het verkeer gelezen hebt. Maar die oudste en nog èèn ander willen met jongeren werken. Niet de richting waar ik voornu aan denk. Ik heb mijn rooster en boeken al dus maar nog niet echt naar gekeken, ga ik dit weekend doen. Ik zal het allemaal zien, en hoop dat ik mijn plek vinden kan zodat ik mij niet meer zo hoef te voelen.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Geen softe jongens waar je mee kan praten over je gevoelens. Erg jammer natuurlijk, maar de meeste jongens willen helemaal niet dat ze als soft worden gezien dus als ze het wel zijn dan spelen ze dat ze het niet zijn. Voor je het weet wordt je gepest namelijk, zo is het nu eenmaal in het leven.
    Je denkt dat die meisjes meer zijn zoals jij dat graag zou willen en waarschijnlijk is dat ook wel zo. Begin gewoon eens een praatje met ze, zo van hoi, wat vind jij er van? Vraag ze waarom ze deze opleiding hebben gekozen en wat ze willen gaan doen. Dan willen ze vast wel met jou praten.
    Wat voor kleren jij draagt zou niet uit moeten maken. Als ze daar niet doorheen kijken dan zijn ze te oppervlakkig en heb je niets aan ze.

    Jij wilt dus gaan werken met mentaal gehandicapten. Bij het uitlaten van mijn hondje kwam ik wel eens een mevrouw tegen die een zoon heeft die les geeft op een school voor moeilijk lerende kinderen. Ze vertelde dat hij dat heel dankbaar werk vindt en dat die kinderen heel veel vertrouwen geven aan hun leraar.
    Wat stel jij je voor dat jij later gaat doen met die mentaal gehandicapten? Je hebt het over dat programma van Johnnie de Mol, maar je moet er wel rekening mee houden dat een tv programma altijd een vertekend beeld geeft. Ze zoeken de leukste gehandicapten uit en laten de leukste momenten zien. De realiteit kan wel eens anders zijn.
    Een straat verder dan waar ik woon staat een huis waar gehandicapten wonen en verzorgd worden. Sommigen zijn heel goed, die krijgen een sleutel en mogen vrij de deur uit. Anderen zitten in een rolstoel en kunnen helemaal niets of kunnen wel lopen maar niet zonder begeleiding. Wil jij daar werken?
    Lesgeven op een school kan ook heel leuk werk zijn, maar met een paar leerlingen in de klas zoals jij vroeger was gaat de lol er wel snel van af. :-(

    Als ik het zo lees dan varieert de leeftijd van je klasgenoten nog al. Je hebt het over iemand van 21. Als je al een stuk ouder bent dan jij bent en je zit pas in de eerste klas van het MBO dan is er daarvoor toch iets verkeerd gegaan. Op z'n minst zijn er dan wat mislukkingen aan vooraf gegaan en hoe zit het met de mentaliteit van zo iemand? Dan begrijp ik wel dat jij teleurgesteld naar dat soort lui kijkt.
    Zoals ik al eerder zei, er zijn er vast wel bij die serieus zijn, dus zoek jij die dan maar op en laat de rest. Meisjes praten graag over gevoelens, dus misschien dat je daar je ei wel kwijt kunt.

    Je zegt dat er twee jongens zijn die ook willen wat jij wilt. Dan heb je alvast wat aansluiting. Zijn die anders dan die anderen? Het eerste jaar zal wel algemeen zijn en specialiseren doe je dan pas in het tweede jaar. Dat zal dan een kwestie zijn van de meeste vakken samen en sommige vakken apart voor bepaalde richtingen.
    Ik neem aan dat jij al je boeken en je rooster hebt, of komt dat nog? Dan heb je alvast een idee van wat je gaat leren.
    Het eerste jaar is ook een soort selectie. Leerlingen met de verkeerde mentaliteit blijven zitten of vertrekken tussentijds. Als ik je verhaal zo lees dan zouden dat er wel een paar kunnen zijn. Als je al eerder mislukt bent dan valt er weinig van je te verwachten.

    Probeer maar optimistisch te zijn, praat zoveel je kunt met jongens en meisjes die er voor open staan en gevoelens die je daar niet kwijt kunt daar kom je dan maar mee naar het Forum.
    Misschien dat je vrijdag een leukere dag wordt dan gisteren, maar geef het gewoon even de tijd. Wie weet valt het uiteindelijk toch nog wel mee! Gezellige dag hoop ik!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • J22, als eerst sorry voor mijn halve zinnen. Ik weet eigenlijk wel zeker dat het de juiste opleiding is. Alleen ik had echt verwacht dat iedereen daarvoor zou komen omdat hij het echt wil doen, en daar zijn of haar baan van wilt maken. Maar dat idee heb ik helemaal niet, in iedergeval bij die gasten dan. Ik had eigenlijk verwacht dat ik met veel meisjes kwam te zitten en als er dan een jongen bij zou zijn dat hij dan homo zou zijn. Maar dat is het stereotype dat ik bij zo'n opleiding vind passen. Zacht en eerlijk enz, dat valt tegen. Ik weet dat 2 van die jongens met jongeren willen werken, ik weet niet of door die rede de groep uiteindelijk gescheiden gaat worden maar dat willen ze dus omdat ze ook niet de leukste waren vroeger. Maar ik merk echt gewoon dat het geen zachte jongens zijn waar je tegen kan vertellen hoe je je voelt. Hoe zouden die meiden dat doen? Ik denk om eerlijk te zijn dat ik daar beter tussen pas, veel hebben er ook al ervaring, onder andere omdat ze al ouder zijn en ook werk hebben in die branche. Dat zou ik wel willen ja. Ik wil echt mijzelf kunnen zijn en gewoon willen aantrekken wat ik aan wil, het is niet next level maar Als je een jongen ziet lopen in een baggy broek trekken de meeste al een vooroordeel, waardoor ik er dus bang voor ben dat ik niet geaccepteerd ga worden. Ik wil zeker mijn best gaan doen, en als dit gevoel blijft met mijn mentor gaan praten. Dat ik niet het gevoel heb dat ik ertussen pas, tussen de jongens dan, en dat mij waarschijnlijk beter ga voelen in een volwassen omgeving tussen dan waarschijnlijk die meiden. Ik heb nu wel de keuze gemaakt dat ik er over wil praten als er iets gebeurt, anders maak ik het voor mijzelf heel moeilijk. Mijn moeder zei dat ik moest wennen, maar ik weet het niet. Ik wil later denk ik met mentale gehandicapte werken, bijvoorbeeld mensen met het down syndroom. Programma's zoals down met Johnny of down The Road, daar wordt ik echt blij van, het zijn zulke puren mensen. Ik ga mij beter verdiepen in wat allemaal mogelijk is in de toekomst. Met de hulp van mijn mentor want ik wil toch echt het beste eruit kunnen halen ookal zit het nu weer ff tegen, voor mijn gevoel dan. Morgen heb ik vrij en vrijdag heb ik een kennismakingssportdag met klas b, waar die vriend dus bijzit. Want natuurlijk is die ook niet bij mij geplaatst. Nu ga ik slapen want ik zou erop letten.

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Nou vriend, dat gaat een moeilijke zaak worden als ik het zo lees. Weet jij zeker dat je de juiste opleiding hebt gekozen als er zoveel onbenullen rondlopen. Die knapen hebben de switch nog niet gemaakt van de kinderachtige MAVO of VMBO naar het volwassener MBO.
    Wat ik mij afvraag is wat jij straks eigenlijk wilt gaan doen. Zorgverlening is een nogal breed begrip, van bejaarden op de pot zetten tot ontspoorde jongeren weer op het rechte pad brengen.
    Jij wilt met mensen omgaan, maar je bent wel erg kritisch naar het soort mensen waar jij mee om wilt gaan. Als jij straks een keer een gesprek hebt met je mentor dan zou ik toch eens vragen wat de studiemogelijkheden zijn als jij deze school hebt afgerond. Misschien zit er meer in jou en misschien wil jij ook meer.

    Dat werken bij de boer is geen kleinigheid. Dertien uur achter de lopende band, hou jij dat wel vol? Of zijn jullie daar allemaal van die stoere kerels?
    Je wilt liever werk in je gekozen studierichting. Een nichtje van mij heeft wel eens in een verzorgingshuis gewerkt als receptioniste. Kan je mooi gelijk studeren als het rustig is. Er zijn daar ook wel andere mogelijkheden zoals eten rondbrengen, opruimen, dat soort dingen.
    Wat jij precies wilt weet ik dus niet, maar jij wel neem ik aan, dus kijk eens rond in je studiestad. Bij die boer zal je waarschijnlijk wel meer verdienen lijkt mij, of valt dat toch wel tegen? Misschien dat je klasgenoten wel wat informatie voor je hebben. Daar zullen er toch genoeg bij zijn die ook een baantje hebben. Die jongens zullen ook wel niet allemaal zo onbenullig zijn als jij nu denkt. Een of twee vrienden waar je serieus mee kan praten moeten er toch wel te vinden zijn?

    Op school moet jij maar proberen om daar met de juiste instelling naar toe te gaan. Goed te horen dat je dwarse gedrag voorbij is en met je ouders komt het ook wel goed als je wat ouder wordt en ze vertrouwen in je gaan krijgen. Op een dag moet je je kinderen toch los laten.
    Als jij serieus bent op school dan zien de docenten dat en gaan ze jou wat extra aandacht en vertrouwen geven. Je zal daar ook wel een soort van praktijk hebben en dan kan je misschien samen werken met iemand m/v die jou ligt. Die jongens waar jij zo van schrok probeerden misschien stoer te doen. Op jouw leeftijd loop je toch met allerlei onzekerheden rond en stoer doen is een manier om dat te camoufleren.
    Wees jij maar gewoon jezelf, dan zien ze dat jij echt bent en misschien dat sommigen dan zelf ook wat normaler gaan doen.

    Je bent geschokt merk ik, dat maakt mij een beetje bezorgd, maar geef het wat tijd. Je moet wennen en misschien als de lessen echt begonnen zijn, dat het dan allemaal wel meevalt. Iemand die dertien uur achter elkaar kan werken die kan dat ook wel aan! Het beste maar.
    Maak je niet te druk en kijk goed rond. Er zijn er vast wel waar jij maatjes mee kan worden.

    22 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten