Skip to content
6 reacties
488 weergaves

Breedere bouw

Ik wil wat breder worden, alleen ik zou niet weten waar ik mee moet beginnen. Ik train wel eens thuis en dan zie ik wel vooruitgang, maar niet veel. Mijn algemene bouw is erg dun. Mijn armen, bovenbenen, kuiten ect. Hoe kan ik dit oplossen? Alvast bedankt.

15 jaar
3 jaren geleden

6 Reacties

  • Veel boterhammen met spek eten en geen of toch minstens heel weinig fastfood. Kortom; gezonde voeding en voldoende bewegen en oefeningen doen op de spieren die je wilt kweken.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Een fit body begint met goede voeding een juiste balans van vitaminen eiwitten en vezels. Dit zijn de voedingstoffen voor opbouw van spiermassa. Anders is al je inspanning voor niets. Dan zet je een trainingsprogramma in elkaar waarbij je elke spiergroep traint. Per dag spiergroepen afwisselen zodat die spieren kunnen herstellen. Niet alleen focus op bovenlichaam want ontwikkelde biceps/triceps borst schouders en daaronder spillebenen zien we al genoeg op het strand :D

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste TS, Je bent vijftien en je bent niet tevreden met hoe je er uit ziet. Iemand van vijftien is nog volop in de groei. Je bent net als die jonge boompjes in het oerwoud die zo snel mogelijk zo hoog mogelijk willen groeien. Je groeit hard en je lichaam gebruikt alle voedingsstoffen voor vooral de lengtegroei. Bijna alle gezonde jongens en ook meisjes van jouw leeftijd zijn lang en dun.
    Als je wat ouder wordt, zo rond je achttiende jaar dan houdt dat op en ga je meer in de breedte groeien. Tussen je twintigste en je dertigste jaar zie je er het beste uit en daarna wordt het meestal minder.
    Hoe jij er uit ziet hangt voor een groot deel af van je DNA. Dat bepaalt wat jouw lichaamstype is. Kijk naar je ouders, zijn die kort en dik of ook vrij lang en slank? Dat DNA bepaalt ook jouw aanleg als het om spieren gaat. Sommige kunnen zo hard trainen als ze willen, maar zit het er gewoon niet in.

    De vraag is, is het nu zo erg dat jij lang en dun bent? Jij zal vast wel eens aan een vriendin gedacht hebben. (Voor het gemak ga ik er van uit dat je op meisjes valt). Dan wil jij er natuurlijk goed uitzien. Echter, waar wordt iemand verliefd op, op een lichaam of op een persoon? Iemand waar je verliefd op bent is de mooiste persoon die er bestaat, ook als die lang en dun is, dus daar hoef jij het niet voor te doen. Maar, als jij iets moois wilt zien als je in de badkamerspiegel kijkt dan moet je aan het werk.

    De ene j19 beveelt bootcampen aan, de anderen de sportschool. Ik denk dat je wat te jong bent voor de sportschool en dat het jou ook te veel gaat kosten en dat het ook helemaal niet nodig is.
    Ik heb eens opgezocht wat dat boorcampen is en dat lijkt mij best leuk. Al je spieren worden aan het werk gezet en je uithoudingsvermogen wordt ook beter. Ik zou daar eens serieus naar kijken. Het gaat onder begeleiding krijg ik de indruk en misschien kost het wat. Misschien dat J19 je daar wat meer over kan vertellen.
    Doe jij aan sport? Zwemmers en turners zien er altijd perfect uit. Sport is altijd goed voor een gezond en mooi gespierd lichaam.

    J23 heeft het over gezonde voeding en dat is ook een goed advies, maar ik neem aan dat jouw moeder jou geeft wat nodig is en dat jij geen honger lijdt. Er is een website die gaat over gezond leven en gespierder worden: ergogenics.org/
    Daar zou je ook eens kunnen kijken, maar het is wel wat aan de ingewikkelde kant en ik weet ook niet of het voor jou allemaal zo relevant en interessant is. Op zich staan er heel veel interessante dingen, maar misschien dat het voor jou wat te ver gaat. Kijk gewoon eens.

    Denk er maar eens over na, maar maak je niet te druk over je uiterlijk. Je bent geen lichaam maar je hebt een lichaam! Wie jij als mens bent is veel belangrijker, vooral voor hen die van je houden (en misschien eens van je gaan houden!).

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Zoek n goede sportschool met serieuze begeleiding. Deze geven advies over trainen en voeding.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Als je een dunne bouw hebt, kun je het beste breder worden door te fitnessen. Je kan online heel veel dingen vinden hierover om mee te beginnen. Als je breder wil worden, train dan vooral je schouders, en vergeet niet om extra proteine te eten, anders kun je geen spieren aanmaken.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Sinds een tijdje ben ik samen met een maat gaan bootcampen. Is buiten in het park, drie keer per week (je kan zo vaak gaan als je wil) en is combinatie van kracht en conditie en je pakt daarbij alle spieren aan. Het is iedere training anders, waardoor je alles traint en het ook leuk blijft. En buiten vind ik leuker dan in een sportschool.

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten