Skip to content
18 reacties
1000 weergaves

Tattoo zetten met vrienden

Nu mijn drie vrienden en ik alle vier 16 zijn willen we graag een tattoo laten zetten. Wat we nemen weten we nog niet. Moet wel bij iedereen op de zelfde plek en ook de zelfde tattoo. Zijn er meer jongens die dit met hun vrienden hebben? Wat voor tattoo is het, waar zit ie, hoeveel vrienden hebben m ook en bepaalden jullie met z'n allen wat het werd?

16 jaar
3 jaren geleden

18 Reacties

  • Hebben jullie al beslist wat het zal worden. Een ronde cirkel met een leeuwenkop, zoiets is ook mooi, voorletters in de cirkel.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Goed idee die tattoo, doen. Moet kunnen doet minder pijn dan een brandmerk zoals sommige studenten clubs in Amerika hanteren. Een brandmerk op je kont, meestal als gein,soms niet, in de film Pledge Night 1990, you tube. Zie je zo'n ritueel, alleen de bedoeling was dat het brandmerk in een emmer ijs afgekoeld zou worden, ging mis, dus de nieuwe student werd echt gebrandmerkt , maar schijnt een aantal jaren zeer populair te zijn geweest, meestal geheim.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Als jullie goede vrienden zijn, dus niet preuts, gewoon op je kont. Mijn vriend en ik plakken weleens samen neppers op onze billen.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Mijn pa was marinier en heeft met een paar vrienden vroeger een tattoo op hun kont laten zetten. Een anker.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Zou er nog eens over na denken, maar als jullie het willen zou ik een kleine tattoo nemen, niet echt zichtbaar voor iedereen, zodat je het steeds moet uitleggen. Klavertje 4, neen, zou meer kiezen voor iets stoerder, een eigen ontwerp, met het cijfer 4 en alleen de voorletters van jullie voornaam.

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is verboden een tatoeage of piercing aan te brengen bij kinderen onder de 12 jaar. Een piercing in de oorlel mag wel. Jongeren van 12 tot 16 jaar mogen alleen een tatoeage met toestemming van de ouders (of voogd). De ouders moeten aanwezig zijn als de tatoeage of piercing wordt gezet. Vanaf je 16e hoef je geen toestemming meer te hebben van je ouders. Deze informatie had je zelf ook kunnen vinden op google....

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Volgens mij mag je op jouw leeftijd nog helemaal geen tattoo laten zetten zonder toestemming van een volwassenen.

    21 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik ben ts. Onze vriendschap bestaat al vanaf groep 3. Toen kwamen we bij elkaar in de klas. We zijn erg close met z'n vieren. Dus dat echt niet zomaar over. We denken zelf ook aan een klavertje vier. Kompas kan ook of een dubbel anker. Of een combinatie en met onze letters is ook leuk. Maakt mij niet uit waar ie komt. Als m'n vrienden m maar zien en ik die van hun. Trouwens, je bent op je 16e vrij hoor om een tattoo en piercings te laten zetten...

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Zou het niet doen. Of wachten tot je 18 bent en kijken of die vriendschap dan nog bestaat. Vooral als jullie je eigen weg in slaan over een paar jaar.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Heb nog een suggestie : een kompas maar dan ipv N/Z/W/O jullie vier initialen. Zit ook een pakkende symboliek aan.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Schitterend idee van J22 dat klavertje4. Is nog een geluksbrenger ook. Je zou ook 4 in elkaar gehaakte ringen kunnen nemen als symbool van onverbreekbaarheid. Al zijn jullie dan wel levende reclame voor Audi. Ik heb ook een tattoo en de meeste van mijn vrienden ook en nu krijg ik door jouw topic vreselijk spijt dat we dat niet samen hebben laten doen. Het is waar dat je na de school verder uit elkaar drijft en so what. Lijkt me vet om bij de jaarlijkse reünie nog een keer te zien. Wat jammer nou TS, jouw topic komt twee jaar te laat :-(

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi TS,
    Ten eerste, volgensmij zijn jullie te jong voor een tattoo? Ik dacht dat de minimum leeftijd 18 jaar is, maar misschien zit ik ernaast. Verder wil ik je adviseren om hier nog wat langer over na te denken. Ik heb zelf een tattoo laten zetten toen ik 20 was en eerlijk gezegd ben ik er nu al op uitgekeken. Het feit dat je dit met je vrienden wil doen helpt ook niet, want de kans dat je minstens één of meerdere vrienden over de jaren uit het oog zal verliezen is redelijk sterk; jullie zijn nu waarschijnlijk nog veel bij elkaar, maar over een paar jaar gaan jullie studeren, werken, eventueel verhuizen, en zullen jullie veel minder gaan zien.

    23 jaar
    3 jaren geleden
  • Van die dingen die een supergoed idee lijken op je 16e. Neem iets met niet te grote vlakken zwart want later makkelijker weg te laseren en bedenk dat een tatoeage duur is, kwaliteit en ervaring betaal je voor.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Denk er heel goed over na! Ik zit al 3 jaar te denken en weet het nogsteeds niet...sws moet je van je 16e tot 18e je ouder erbij hebben die akkoord gaat...denk niet dat jullie ouders het leuk vinden dat hun 16 jarige puber zonen iets gaan tatooëren waar ze wss spijt van krijgen als de vriendschap verbroken wordt, probeer een henna tattoo...dat gaat na een paar weken weer weg en doet geen pijn

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • M19, waar slaat die reactie op. Is gewoon lache lijkt mij. Zelf ben ik nog minderjarig dus ik denk daar nog niet aan.

    15 jaar
    3 jaren geleden
  • Meestal vind ik meisje 19 nog al irritant, maar deze keer ben ik het wel met haar eens. Een tattoo is geen plakplaatje dat je na een dag weer kwijt bent. Als jullie het toch doen, laat het dan zetten op een gewoonlijk niet zichtbare plaats. Ik stel voor op je kont. Als afbeelding: jullie zijn met vier, neem dus een klavertje vier als symbool van jullie vriendschap. Om het leuk te maken kan je er een takje van maken met een paar blaadjes en een bloemetje. Of is dat te soft?

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ben het helemaal niet eens met M19. Ja okee, het is gek, maar keicool gek. Ik vind het een keigaaf idee. Soortvan bevestiging van een levenslange vriendschapsband. Doet me denken aan het bloedbroederschap. Je weet wel, dat jongensritueel waarbij je in mekaars vinger kerft en mekaars bloed vermengt. Een geweldig idee, TS. Moeten jullie absoluut doen. Dit is zo een ultiem macho ding dat M19 de symboliek ervan niet kan begrijpen.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoe gek kan je zijn.....

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten