Skip to content
4 reacties
353 weergaves

depressie?

hoi Allemaal, ik ben 14, bijna 15 jaar en ik zit de derde klas. Ik denk dat ik een soort depressie heb. Mijn beste vriend heet leukemie en mijn andere is verhuist naar de andere kant van het land. ik heb verder geen vrienden en voel me erg eenzaam. ik word vaak voor homo uitgemaakt en gepest, ik ben het denk ik ook maar durf het daarom niet te vertellen. verder voel ik me erg energieloos en wil ik de hoop opgeven. soms probeer ik mezelf pijn te doen. Moet ik hulp zoeken, of gaat dit weer over?

14 jaar
3 jaren geleden

4 Reacties

  • Meteen hulp zoeken, voordat het te laat is

    16 jaar
    3 jaren geleden
  • Het is moeilijk ik snap dat je je eenzaam voelt. Ik weet zeker dat je nieuwe vrienden zult maken maar wel opletten dat het de goeie vrienden zijn en niet personen zijn die slechte dingen doen. En je moet zeker met iemand hier over praten je zelf pijn doen is niet goed. Misschien kan je zelf om therapie vragen om je te helpen met het omgaan van deze moeilijke periode. Laat maar weten hoe het dan met je gaat

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen, Ik vind het erg verdrietig wat jij hier vertelt. Je beste vriend is heel ziek, hoe zijn zijn vooruitzichten? Nu het zo slecht met hem gaat heeft hij jou juist heel erg nodig. Wees er dus voor hem! Bezoek hem zoveel mogelijk en praat met hem.
    Hoe het verder zal gaan weet je niet, laten we het beste hopen, de meeste kinderen met leukemie worden weer beter.

    Jij denkt dat je misschien homo bent. Dat kan, op jouw leeftijd weet je dat meestal wel. Het is niet leuk, je durft er niet zo goed over te praten omdat je bang bent gepest te worden. Dat maakt je heel eenzaam.
    Je kan een paar dingen doen. Je kan er in de eerste plaats over praten met je ouders. Die houden van je en willen het beste voor je. Geef ze de kans echt ouders te zijn en er ook wat dat betreft voor je te zijn. Dat willen ze, geloof mij maar. Zeg tegen ze: Ik denk dat ik misschien homo ben, dan is er opening voor een serieus gesprek. Zoek een rustig moment zodat er tijd en aandacht voor je is. Het is een belangrijk iets!

    Wat je daarnaast ook kan doen is de website jongenout.nl bezoeken. Die is speciaal voor jongeren die zitten met problemen zoals jij. Je kunt lid worden en daar, net zoals hier, contact hebben met anderen, maar het is niet anoniem in die zin dat je ook echt persoonlijk contact kan hebben. Er worden ook meetings georganiseerd waar je je jongenout vrienden echt kan ontmoeten.

    Wat je depressieve gevoelens betreft, wellicht heeft dat met je misschien homo zijn te maken, en bovendien hebben heel wat jongeren op dit moment last van depressies. Het schooljaar is zo goed als voorbij en ik hoop dat jij naar de volgende klas gaat. Dan kun je straks een nieuwe start maken.
    Eerst vakantie. Ik weet niet of je al plannen hebt, maar indien niet, zoek een baantje. Dat leidt af en je verdient ook nog wat.

    Wat doe jij verder zo de hele dag? Op je kamer zitten en computerspelletjes spelen? Ga naar buiten. Het wordt weer mooi weer. Laat de zon je bestralen, dat maakt vitamine D aan in je huid en daar krijg je weer energie van. Vitamine D helpt ook tegen depressies.
    Probeer ook een beetje vertrouwen te hebben naar de toekomst.
    Lees wat ik geschreven heb voor die jongen van 19 die ook met jouw soort problemen zit. Dat geldt ook voor jou. Als homo kan je een heel goed leven hebben met veel vrienden en veel gelukkige momenten.
    Nu voel jij je misschien alleen, maar je bent nooit echt alleen. Niet iedereen is aardig of te vertrouwen, maar je kan altijd echte vrienden vinden.

    Nog iets anders, je hebt dit gepost bij Jongensvragen, maar dat is niet echt een goede plaats. Het zakt hier snel weg door al die flauwekultopics. Jouw topic zou beter gepast hebben bij LBHTIQ+ of bij Gevoelens. Maar dat geeft verder niet, hier krijg je ook antwoord en ik hoop dat je er wat aan hebt.

    Ik wens je sterkte. Volhouden en een kerel zijn. Het gaat echt beter worden als je ouder wordt en jezelf accepteert voor wat je bent. Er zijn mensen die jou willen vinden om van je te houden, geloof dat maar. Er wacht liefde en vriendschap op je!

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Hoi J14, in januari ergens zat ik in dezelfde positie, was redelijk depressief het waren meer moodswings maar oke. Wat ik gedaan heb is tegen mijn ouders zeggen dat ik me een beetje depressief was. Dit kan jij ook doen, of je ook wil vertellen dat je gay bent dat ligt aan jou. Je ouders zijn de liefste mensen van de hele wereld, ze gaan je niet pesten als je je rot voelt. Als voor je vriend met leukemie: help hem zn rotziekte te bestrijden door hem te supporten. Snijden moet je niet doen man, jouw lichaam is mooi zoals ie is en een fucked up maatschappij waar heel veel homophoben rondlopen, dat is niet jouw schuld. In plaats van jezelf te snijden of pijn te doen, vraag je ouders of ze een boxzak willen kopen, zodat, wanneer je je woede of iets kwijtmoet, de boxzak ervoor gemaakt is om de klappen te doorstaan. Ik hoop echt dat je je depressie over komt, nee ik weet dat jij de depressie overkomt! F*ck de haters! Jij bent mooi zoals je bent!

    16 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten