Skip to content
9 reacties
2125 weergaves

vragen over naaktstrand

Hoi zo als jullie zien heb ik wat naaktstrand vragen. Ik zou er graag eens heen willen maar wat neem je wel en niet mee. Bijvoorbeeld een parasol voor de zon? Zijn er ook al standaard dingen zo als kleedhokjes? Is het verstandig om zelf iets kwa eten mee te nemen of is er daar iets te krijgen? Als ik wil gaan ga ik alleen maar hoe moet ik dan mijn rug insmeren daar kom ik echt niet bij en verbranden wil ik niet en zo maar een vreemde vragen om dat te doen tja. En bij het insmeren heb je nog een aparte zon bescherming nodig voor mijn zaakje?

BEDANKT voor al die willen helpen.

20 jaar
3 jaren geleden

9 Reacties

  • ik smeer mijn zakkie altijd in met gewone zonne creme

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • Of er wc/douche is, verschilt erg per plaats. Als dat belangrijk voor je is echt op de sites kijken van NFN en Blootkompas enzo. Sommige stranden hebben echt een gebouwtje andere alleen van die tijdelijke dixies.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • @jongen14; en jij bent 14..... Wright!!!

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Hey TS hier bedankt allemaal voor het reargeren ik krijg veel goede info.
    En even over dat kleed hok daar mee bedoel ik een wc/douche, mee want ja om nou de zee in te rennen als je moet poepen is ook zo raar he. En dan zeker ar je kont af vegen met zee wier zie je het al geburen hahaha.

    Maar ik ga zeker als het mooi weer is eens een naaktstrand bezoeken puur om te kijken of het iets is voor mijn. Al denk ik van wel want op mijn kamer ben ik ook het liefst altijd naakt.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik kom al jaren met mn ouders op naaktstranden. Het is vergelijkbaar met een gewoon strand maar er zijn idd wel wat verschillen. De omgang is veel relaxter vind ik zelf. Dat is moeilijk uit te leggen als je bijv. vrienden mee hebt voor de eerste keer. Het grote voordeel is dat je ziet dat alles "kan", iedereen is OK zoals je bent. Dat geeft een enorm vrij gevoel. Iedereen let goed op elkaars spullen en het is eigenlijk een grote familie. Je komt er omdat je het lekker vindt om naakt te zijn, verder nergens anders voor en daar wordt goed op gelet. Pottekijkers en rare figuren zijn niet gewenst. Veel denken dat het om de seks gaat, maar dat is onzin en wordt zeker niet gewaardeerd anders is het gauw afgelopen. Maar dat maakt juist dat het veilig voelt. Je neemt gewoon dezelfde dingen mee als naar een gewoon strand alleen de zwembroek kun je thuislaten. Parasol, windscherm is goed, hangmat, bootje, wat je wil. Slim is ook om je idd goed in te smeren en te zorgen dat je voldoende eten en drinken mee hebt, dat is niet overal makkelijk te krijgen. Nogal wat naaktstrandjes liggen ver van de bewoonde wereld. Bij NFN en Blootkompas kun je heleboel info vinden.

    14 jaar
    3 jaren geleden
  • Zo te zien heb je nog veel te leren. Een naaktstrand is net als het textielstrand gewoon strand. Het voordeel is, het is schoner en rustiger. Kleedhokjes, nee die heb je niet nodig en zal je er niet vinden. Strandpaviljoen wel, maar daar moet je wel iets aantrekken. Voor een lange stranddag neem je uiteraard eten en drinken mee. Waarschuwing, smeer zeker de eerste keren kont, piemel en ballen goed in, ze zijn zo verbrand. Veel strandplezier!

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Naar een naaktstrand neem je dezelfde zaken mee als naar een gewoon strand. Kleedhokjes hebben niet veel zin daar, die dienen toch enkel om te zorgen dat anderen je niet naakt zien hetgeen weinig steek houdt op een naaktstrand. Je moet je heupen en piemel wel goed insmeren met een hoge beschermingsfactor want die lichaamsdelen zijn het niet gewoon van veel zon te zien. Ik vind nu wel dat mijn piemel sneller bruint dan sommige andere delen van mijn lichaam. Mss is dat een soort van bescherming.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Naar een naaktstrand gaan is eigenlijk gemakkelijker dan naar een textielstrand te gaan. Waarom zou je een kleedhokje moeten opzoeken als je erna in je blootje op strand ligt? Gewoon een goed plekje uitzoeken, maar als je alleen bent zou ik me eerder leggen in de buurt bij koppels of gezinnen. Zorg uiteraard voor een goede zonnebescherming. Dus een parasol kan best. Goed insmeren zeker ook je plaatsen waar je lichaam niet vaak zonlicht ziet. Om je rug in te smeren kan je best hulp vragen aan iemand die in je buurt zit. Ga je teveel alleen liggen in de duinen ofzo, zijn er wel mannen met andere bedoelingen die je spontaan komen aanbieden om je in te smeren. Voor de rest neem ik altijd wel een grote hoeveelheid water mee als ik ga, kwestie van niet steeds te moeten aanschuiven om een drankje te halen. Een koekje of stukje fruit kan ook wel helpen om een hongertje te stillen. Voor de rest kan ik je wel zeggen dat het meestal rustiger is dan op een textielstrand, geen geluidsoverlast en minder rommelig op het strand. Naturisten leven een stuk korter bij de natuur en hebben ook meer respect voor mens en natuur. Hopelijk heb je wat aan mijn ervaring en wordt het snel wat warmer zodat we terug naar het naaktstrand kunnen. Laat even weten hoe je het hebt ervaren.

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Beste jongen 20; ik weet natuurlijk niet waar jij woont, maar via onderstaande link, kun je zelf zien naar welke plek je in NL kan gaan om daar naakt te recreëren. Als je dan doorklikt, lees je ook welke voorzieningen daar (in de buurt) zijn, zoals douches, sanitair, horeca. Je vraag om kleedhokjes vind ik nogal hilarisch.....
    Als je op een zonnige dag gaat is het erg belangrijk om je goed in te smeren met een hoge beschermingsfactor. En al helemaal voor plekken op je lichaam die nooit aan het daglicht worden blootgesteld. Smeren dus, ja, ook je zaakje en je billen. En dat vaak herhalen!
    En als jij behoefte hebt aan schaduw, zoek je een locatie waar bomen zijn, of anders kan je altijd nog een parasol meenemen (al zie je die op naaktstranden erg weinig. Mensen komen toch ook om egaal bruin te worden, dus willen juist in de zon liggen).
    Een jongen van 20 moet normaal gesproken nog best met zijn handen de hele rug kunnen insmeren. Beetje oefenen. Maar anders zijn daar best hulpmiddelen voor. Zoek zelf maar eens op internet.
    https://www.naaktstrandje.nl/

    19 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten