Skip to content
14 reacties
1588 weergaves

Kanker

Ik had kanker maar ik scheld nu ook best veel met kanker, is dat normaal? :3

11 jaar
3 jaren geleden

14 Reacties

  • Nounou, ik weet dat dit voor sommige mensen extreem grvoelig ligt, maar dit lijkt mij wel een plek waar vragen beantwoord worden en tips/meningen gegeven worden. Dus niet blijven zeggen: schaam je!

    Het is inderdaad een beetje ongepast als je bedenkt dat er aan k*nk*er zoveel mensen overlijden.

    Als je houd van een potje schelden, zou ik dat doen met onschuldige of eigen bedachte scheldwoorden. Scheelt een hoop gezeik en geeft miss jezelf ook een beter gevoel.🙂

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Kankeren is trouwens ook een werkwoord….

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • "Kanker" is maar een woord, de waarde die je eraan hecht is je eigen keuze. Je kan niet zomaar ieder woord dat je niet leuk vind proberen te verbieden. In een maatschappij als de onze, waarin iedereen mag zeggen en denken wat hij wil, zul je vroeg of laat dingen horen die je niet leuk vind. En dus kun je maar beter zelf leren hoe je daar mee om kan gaan, in plaats van iedereen proberen het zwijgen op te leggen.

    22 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik zeg het je ik heb dr ook mee temaken met kkr maar ik praat er niet over want ik hbe een kale plek op mijn hoofd en als dat niet goed is dan heb ik waarschijnlijk kkr. En nog een ding welke afkomsten schelden ermee dat vraag ik me af alleen nederlanders of ook turkse mensen of marokaanse mensen......... Er mee schelden is nooit goed in mij hoofd heb je dan gewn therapie nodig omdat je het rond schreeuwd en zegt dat andere mensen horen. DAT IS ONTFRANTSOENELIJK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • @J18 Jij snapt het

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Maar mensen vinden het wel oke als je met tering of tyfus scheld… beetje raar

    18 jaar
    3 jaren geleden
  • @J17 gelijk heb je, gewoon doen als het jou niet kwetst bij mensen waarvan je weet dat het hen ook niet kwetst. En als je het kwetsend vind mag je ook geen tyfus, cholera en godverdomme meer zeggen eindelijk… dan blijven er nog weinig scheldwoorden over

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind het helemaal niet zo erg als er met kanker word gescholden, doe het zelf ook, alleen bij de mensen van wie ik weet dat ze het ook niet boeien. Tenslotte zie tyfus ook een ziekte, en met het zeggen van godverdomme kan je ook christenen schenden.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Je moet je schamen! Je weet zelf hoe erg het is dan ga je er mee schelden ik ga jouw toch ook niet uitlachen omdat je kanker had?!

    11 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb in 2016/2017 ook met die ziekte te maken gehad en zwaar ook dankzij iemand die ik niet ken leef ik nu nog zijn stamcellen hebben mijn leven gered!

    Maar om nou het woord veel te gebruiken om te schelden nee dat doe ik niet echt want ik weet hoe zwaar het is en zo iets wens je niemand toe.

    En al helemaal niet in hoe ik en mijn ouders die klap kregen dat je als moeder bij je zoon licht die te horen krijgt dat de tumor te sterk is voor de behandeling terwijl je man (mijn vader) in een ander ziekenhuis word behandeld en ze daar gelukkig de tumor hebben kunnen verwijderen.

    Dus nee ik scheld niet met het woord omdat ik gezien heb hoe het is.

    20 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik heb ook kanker gehad twee jaar terug
    Ben er goed van afgekomen
    Maar scheld ook na die tijd veel met dat woord
    Dat deed ik vroeger nooit
    En als ik nu scheld met kanker dan denk ik niet meer doen
    Maar toch een dag later gebeurt het weer
    En ik ben dan blij dat niemand het gehoord hebt
    Maar ik zit er eigenlijk ook wel mee
    Gr p

    19 jaar
    3 jaren geleden
  • Ik vind dat als je het zelf hebt gehad dat je meer recht hebt om er mee te schelden dan als je het niet hebt gehad.

    13 jaar
    3 jaren geleden
  • Nee! Ga je schamen. Je weet hoe het is om te hebben dus wens je dat dan ook niemand toe. Als ik je moeder was en ik zou het horen dan zou je nog lang niet jarig zijn TS.

    17 jaar
    3 jaren geleden
  • Nee, niet echt nee. Je zou kunnen bedenken dat dit woord voor jouw familie en vrienden nu een zeer zware emotionele lading bevat en respect kunnen tonen. Ook aan jezelf. Je weet hoe erg ziek je ervan wordt, maar toch vind je het blijkbaar leuk genoeg om ermee te schelden. Kanker is geen scheldwoord, het is een ziekte.

    17 jaar
    3 jaren geleden

Plaats een reactie

Maximaal twee cijfers (99). Ben je jonger dan 10, zet dan een 0 voor je leeftijd.
@
Je e-mailadres is niet zichtbaar voor anderen.

Je e-mailadres wordt alleen gebruikt om je deze mails te kunnen sturen en nergens anders voor. Je kan je altijd weer afmelden via een link in de mail.

Ik heb de privacy-informatie gelezen en ga ermee akkoord

Anoniem en gratis hulp of advies?

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Op JouwGGD.nl vind je betrouwbare informatie over gezondheid, relaties, lichaam, seks, gevoel, alcohol roken drugs en media. De informatie is gecheckt door (medische) professionals.

Lees meer over Jongerenwebsite JouwGGD.nl

Bekijk ook

Ben jij digitaal in balans?

Ben jij digitaal in balans?

Scrollen, liken, appen, swipen, gamen en bingen: (online) media lijken onlosmakelijk verbonden met je offline leven. Heb jij het allemaal onder controle? Doe de zelftest

Lees meer over Ben jij digitaal in balans?
Bekijk jezelf door een roze bril

Bekijk jezelf door een roze bril

In de cursus 'door een roze bril leren kijken' van 99-gram.nl leer je hoe je actief stil kunt staan bij positieve gevoelens. Dit doe je in korte en leuke opdrachten verspreid over 6 weken.

Lees meer over Bekijk jezelf door een roze bril
Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Met de Jong&Out app kun je in contact komen met andere jongeren, wat je seksuele oriëntatie en genderidentiteit ook is. Door heel Nederland of juist bij jou in de buurt. Je kunt chatten in groepen of direct via een privéchat.

Lees meer over Ontmoetings-app voor LHBTI-jongeren

Wil je anoniem chatten met een jeugdverpleegkundige van JouwGGD voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen?

Chat nu

De chat is nu gesloten. Via de Slowchat kun je bij een jeugdverpleegkundige van JouwGGD terecht voor advies, hulp of om gewoon je verhaal te vertellen.

Slowchat

Liever live chatten